fbpx
/
/
Online coaching alapozó – Sajátítsd el az alapokat!

Online coaching alapozó – Sajátítsd el az alapokat!

Hogyan segíthetsz coachként hatékonyan az ügyfeleidnek?

112 tanuló ajánlja

Videó lejátszása
bruttó

89 990 Ft

44 995Ft / 2  hónap

Egyszeri összeg

14 napos pénz-visszafizetési garancia véd.
* Részletek az ÁSZF-ben olvashatóak

Jelenleg NEM elérhető a kártyás fizetési lehetőség weboldalunkon.

Mentorálás leírása

A csoportos mentorálások alkalmával az oktató segítséget nyújt többek között abban a következő kérdésekben:

 • Hogyan tudok magabiztosabb lenni a nőkkel / férfiakkal?
 • Hogy kommunikáljak határozottan, kiállva a saját érdekeim mellett?
 • Ellaposodott a párkapcsolatom. Mit tegyek?
 • Hogyan találjak párt?
 • Nem vagyok boldog. Mit tegyek, hogy jobb legyen az életem?
 • Motiválatlan és kiégett vagyok a munkámban. Van megoldás?
 • Egy mókuskerék az életem. Hogyan vihetnék bele több színt?

 

Amennyiben mentorálásra szeretnél jelentkezni, írj az ügyfélszolgálatunknak az info@thebrightacademy.hu e-mail címre!

Alapozó coach tudásanyag

Ez az online coaching alapozó tananyag segít abban, hogy eldönthesd, szeretnél-e a segítő szakmában dolgozni vagy pusztán önmagad fejlesztése a cél. Legalább egyszer az életben, szinte mindenki eljut odáig, hogy nem tudja, merre tovább, mi a következő lépés. Legyen szó akár magánéleti, akár szakmai elakadásról, szakértő segítséggel nincs megoldhatatlan probléma. Pár óra alatt meg tudod tanulni nálunk az alapokat, a változás pedig innen indul.

Tovább is tanulhatsz, (legyen az life coach, vezetői coach, vagy business coach tudásbővítő anyag), hogy megvalósítsd az álmodat. Ez az alapozó coaching anyag az egyik legnépszerűbb nálunk a korábbi résztvevők véleménye alapján. Ajánljuk azoknak, akiknek célja önmaguk fejlesztése és szeretnék a segítő szakmát minél magasabb szinten űzni. Azoknak is ajánljuk, akik szeretnének hozzálátni önmaguk fejlesztéséhez. Szeretnél részt venni rajta? Iratkozz be, vagy keress minket e-mail formájában!

Pillants bele!

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Online coaching alapozó – Sajátítsd el az alapokat!?

 1. Modul – Bevezetés
 
 1. Modul – Mi is az a coaching?
 • Ki a coach, és mivel foglalkozik? 
 • Tévhitoszlató játék: mit csinál és mit nem csinál egy coach?
 • Piroska és a farkas másként – a coach kulcskompetenciái
 
 1. Modul – „Ahogy én coacholok nem coachol úgy senki” 
 • A coach egy napja
 • Miről folyik a beszélgetés?
 • Mindset finomhangolás: Így élhetsz coaching szemlélettel
 • Te hol tudod ezt használni akár már holnaptól?
 
 1. Modul – Akkor tudsz jól lenni másokkal, ha jól vagy magaddal
 • Életem filmje
 • Hogy fér el egy papírlapra az életed? 
 • Coachold magad: A legjobb selfcoaching módszerek
 
 1. Modul – Láss bele a másikba! – személyiségtipológia
 • Személyiségtípusok
 • Te ki vagy közülük? 
 • Hogyan tudod beazonosítani és kezelni a másik ember karakterét? 
 
 1. Modul – A coaching folyamata
 • Első ülés, szerződés
 • DIADAL modell
 • Coaching eszköztár
 • Esettanulmány
 
 1. Modul – A jó válasz egy jó kérdéssel kezdődik
 • Kérdezéstechnika
 • Hogy került a pucér pasi a sivatagba?
 • Kapcsolatmentő varázskérdések 
 
 1. Modul – Adj szárnyakat másoknak
 • Az ovis játék, ami coachként is fontos
 • Mi kell a jól-léthez?
 • Erőforrásgyűjtés, energizálás
 
 1. Modul – Gyorstalpaló a legnépszerűbb témákról
 • Stresszkezelés
 • Időmenedzsment 
 • Hatékony a kommunikáció (asszertivitás)
 • Motiváció
 
 1. Modul – Útravaló lezáró gondolatok

ferfi-kez-iranytut-tart-mogotte-fenyoerdo-a-hatterben

A coaching és a pszichológia közötti különbség

A pszichológus pszichológia alap és mesterdiplomával rendelkező egészségügyi szakember, aki különböző terápiás foglalkozások segítségével oldja fel a gyerekkori traumákat és oldja meg a jelenlévő problémákat.

A life coaching vagy business coaching pedig egy olyan beszélgetés, melynek során a coach abban segíti az ügyfelet, hogy sikereket érjen el a magánéletben vagy a munkájában. Nem az okok feltárását tűzi ki céljául, hanem a meglévő erőforrásokat és képességeket használja ki vagy fejleszti. Éppen ezért a coaching folyamata rövidebb és kevesebb ülést jelent, mint egy terápia, amely általában évekig eltart.

A coach szerepe az ügyfelet előre mozdítani a céljai elérése érdekében.

Mi a különbség a life coaching és a business coaching között?

Ha nemzetközileg akkreditált coach képzést szeretnél végezni, akkor hamar világossá válhat számodra, hogy rengeteg coach képzés van jelenleg a piacon. Ha számodra is nehézséget okoz a választás, elmondjuk mi a különbség a life coaching és a üzleti coaching között.

Business coaching

A business coaching során főként szervezetvezetőket, és gazdasági vagy versenyszférában mozgó személyeket, illetve csoportokat támogatsz. Ezek lehetnek hazai vagy nemzetközi cégek (létezik nemzetközi coaching is) attól függően, hogy a ICF (International Coach Federation – Nemzetközi Coach Szervezet) által regisztrált tag vagy-e.

A szakmai coach elsősorban szakmai támogatást nyújt vezetőknek és munkavállalóknak egyaránt, olyan kényes helyzetekben, amit szervezeten belül szeretnél megoldani. Ugyanilyen sikeres lehet a szervezeti kommunikáció fejlesztésében, stressz vagy kiégés esetén, érdekérvényesítés és asszertív kommunikációs kérdésekben. A szakmai coach, egyfajta mentoring szerepet tölt be a cégnél, és rengeteg már fennálló konfliktust képes feloldani.

Eszköze a nyílt kommunikáció, legyen az vezetői vagy munkvállalói szinten. Olyan hallgatók számára ajánljuk, akiknek már van szakmai tapasztalata, esetleg a versenyszféra áll hozzájuk közelebb. Létezik emellett Magyarországon és a nemzetközi piacon executive coaching. Ezt coaching formát kifejezetten a cég vezetőknek és felső vezetőknek ajánljuk, akik elakadást észleltek cégen belül. A business coaching lehet személyes vagy Skype konzultáció, és az óra díját minden esetben te szabod meg. A coaching ülés lehet egyéni vagy csoportos, ez teljesen tőled függ.

Life coaching

A life coaching ezzel szemben sokkal inkább magánéleti, önismereti kérdésekben nyújt segítséget, életvezetési tanácsadás keretein belül. A life coaching során a a coach megpróbálja kérdésekkel rávezetni az ügyfelet egy – egy élethelyzet megoldására. Itt a hangsúly a belső kompetenciák felmérésén és erősítésén van, tehát az ügyfél önismerete és önbizalma is megnő. Lényeges hangsúlyozni, hogy a coaching során nem a múltbeli problémák felgöngyölítése a cél, hanem a problémamegoldás. A coaching során nem a múltra koncentrálnak a résztvevők, hanem szigorúan a jelenre.

A life coaching általában egyéni formában valósul meg, itt nincs csoportos lehetőség. Azért szükséges egy megfelelő keretet adni egy – egy mentoring ülésnek, (legyen ez üzleti vagy személyes), mert az ügyfél így kapja meg a megfelelőt tudást.

 

feher-lapon-vilannykorte-rajz-kerdojellel-kozepen-mellette-ceruza-radir

Személyre szabott tudásanyag: Önismeret vagy karrier?

Az már egyértelmű lehet számunkra, hogy ha a coaching – mint segítő szakma – felé kacsintgatunk, akkor nem egyszerű a választás. Rengeteg iskola, vagy akkreditált képzés áll rendelkezésünkre. Azt mindegyik esetben látjuk, hogy egy – egy coach képzés vagy szakirányú tudásbővítő tananyag ára igen borsos, több százezer forint.

Ha még nem döntöttük el, hogy valóban ezzel szeretnénk foglalkozni, vagy éppen csak önmagunk fejlesztése a cél, akkor ez a coach alapozó tökéletes választás lehet számunkra. Mivel ez az online coaching tananyag nem akkreditált, így nem tudunk majd saját praxist indítani a tudásanyag elsajátítását követően, ehhez további nemzetközileg akkreditált képzési formát kell keresnünk.

Az online coaching anyag elvégzése után, eldöntheted, hogy neked való-e a választott segítő szakma. Elsősorban, döntsük el, hogy mi a célunk a későbbiekben. Ezt elég a coaching alapozó után megtenni, hiszen ez a tananyag kellő betekintést nyújt a coach szakma rejtelmeibe. Ha ez megtörtént, akkor eldönthetjük, hogy ez a szakmai út-e a számunkra megfelelő. Mire vágyunk? Magas szintű önismertre vagy hosszútávú karrierre?

Pénz és idő

Két kiemelten fontos szempontról érdemes beszélni, ha elszántak vagyunk és eldöntöttük, hogy az alapozó coaching tudásbővítő anyag után merre tovább. Mivel a képzések eltérőek (árban és időben egyaránt), válaszd azt, ami számodra a legjobb ár és idő arányban. Sokan ár szempontjából választanak képzést, ez is egy valid kritérium. De ha nemzetközileg akkreditált coaching képzést keresel, annak biztos borsosabb lesz az ára.

Ha a te későbbi célod egy fejlesztő képzés, egy PCC vizsgán való részvétel, mindenképpen sajátítsd el szakmai alapozó anyagainkat, mert a megfelelő kompetenciák megléte elengedhetetlen a későbbiekben.

A pénz mellett az idő a következő kardinális kérdés. Nálunk online tréning formájában tanulhatsz, saját időbeosztásban, akkor amikor van időd, kedved és lehetőséged tanulni. Nincs adott kezdési időpont, a részvétel pedig teljesen önkéntes. Az online coaching alapozó az egyik legnépszerűbb tudásbővítő anyagunk, végzett hallgatóink egyértelmű pozitív visszajelzései alapján.

Bármilyen hosszú coach képzést választasz, soha nem fogod azt érezni, hogy eleget tudsz és kész vagy. Természetesen a szakmai alapok elsajátítása nélkülözhetetlen, de önmagunk fejlesztése egy soha véget nem érő munka.

Érdekel a coach szakma? Tanulj nálunk kiválóan felkészült, szakmailag elismert oktatónk segítségével! A tananyag elsajátítását követően certifikátot állítunk ki.

 

ket-ferfi-padon-ul-oltonyben-bal-oldali-tablettel-kezeben-karoraban

Vajon neked szól ez az online coaching alapozó tananyag?

Mondták már neked, hogy mennyire jó tanácsokat adsz másoknak, és akár a szakmád is lehetne? Megvannak benned a szükséges kompetenciák? Ha szívesen segítenél, és képes vagy racionálisan értékelni a helyzeteket, akkor ez neked szól! Természetesen később lehet life coach illetve business coach irányba tovább fejlődni, de ez adja az alapot hozzá.

A life coach a magánéleti elakadásokkal önismereti kérdésekkel, célkitűzésekkel foglalkozik. A business coach pedig karrierváltásban, új vezetői pozícióban való megfelelésben, döntéshozatalban, munka és magánélet egyensúlyának kialakításában vagy annak fenntartásában segít ügyfeleinek. A végső kvíz, vizsga elvégzése után képzésünk befejezettnek tekinthető, nem kell hozzá semmilyen plusz vizsga díj. A videós tananyagot online éred el, tehát nem szükséges a személyes jelenlét. A tananyagot bármikor elkezdheted megtanulni, és a saját tempódban végezheted, így nem vagy mások időbeosztásához kötve!

Mit tanulsz az online coaching alapozón?

 • Önismeret eszközeit
 • Boldogság megtalálása, motivációs eszközöket
 • Burnout, vagyis kiégés kezelését
 • Kérdezéstechnikát
 • Stresszkezelési módszereket
 • Time-managementet, vagyis hogyan bánj helyesen az idővel
 • Konfliktuskezelést és az asszertív technika helyes használatát
 • A magyar coach szakma etikai kódexét, alapelvét, illetve a coach szerződés tartalmát

Hogyan tudsz elhelyezkedni coachként?

A coach általában magánszemély, aki személyes vagy online konzultációt tart. Emellett coaching cégen belül is el lehet helyezkedni, ahol pszichológusokkal, egyéb terapeutákkal együtt dolgozva segítenek az ügyfeleken. A coachokat sokszor hívják ki cégek is, hogy képezzék a potenciális vezetőket, vagy az újonnan kinevezett vezetőket.

Kiknek ajánljuk az online coaching alapozó elvégzését?

 • Azoknak, akik szeretnének másokat coacholni/tréningelni, és ehhez használható gyakorlati ismereteket szeretne szerezni.
 • Azoknak, akik már segítő szakmában dolgoznak, és szeretnék növelni a repertoárjukat. Ilyen segítő szakma lehet például a szociális munkás, pszichológus, pedagógus.
 • Azoknak, akik saját magukat szeretnék lelkileg, szellemileg fejleszteni, tehát önfejlesztés céljából.

A tananyag elsajátítását követően certifikátot állítunk ki, mely igazolja a modulok sikeres elvégzését. Certifikátjaink magyar, angol és német nyelven is kérhetőek.

Mennyit kereshetsz ezzel a szakmával Magyarországon?

(havi bruttó átlagbér)

200 000 HUF
(minimálbér)
300 000 HUF
1 000 000 HUF1 000 000 HUF
Forrásaink: fizetesek.hu, payscale.com.

Kitől fogsz tanulni?

Halász Kinga

Coach, kommunikációs szakértő

Halász Kinga vagyok coach, kommunikációs szakember és tréner. 2018 óta segítem a hozzám forduló klienseket abban, hogy megoldják a problémáikat és egy teljesebb, boldogabb életet élhessenek. A coaching szemlélet nemcsak a munkámban, hanem a magánéletemben is központi szerepet játszik. Mindig támaszkodhatok rá, legyen szó döntéshelyzetről, aggodalomról, konfliktusokról vagy bármilyen nehézségről. Ez egy olyan módszertan, amit mindenkinek ismernie kellene, és hiszem, hogy akkor a világ egy szebb hely lenne, tele boldog emberrel. Éppen ezért szeretném minél többekkel megismertetni a coaching lényegét. Ezt kiegészítve mester diplomás kommunikációs szakemberként sok kihívással találkoztam a munkám során az elmúlt 10 évben, amiból egy tanulságot biztosan levontam: megfelelő kommunikációval minden ajtó könnyebben nyílik. A kulcs pedig ott van mindannyiunkban, csak meg kell tanulni használni!

Pillants bele!

Mi szükséges a kurzus elkezdéséhez?

 • Stabil internetkapcsolat és felhasználói szintű számítógépes ismeretek.
 • Előnyt jelent valamilyen segítő szakma megléte, de nem feltétel!

Fontos információ: A tanfolyamainkban található videók néhány ország kivételével (Kína, Észak Korea, Irán, Kuba, Indonézia) bárhonnan elérhetőek, és újra megtekinthetőek.

100%-os pénzvisszafizetési garancia

Kóstolj bele a tanulásba kockázat nélkül 14 napig!

Ha vásárlásod után nem éreznéd úgy, hogy a tanfolyam segített fejlődni, és közelebb kerülni egy teljesebb, sikeresebb élethez, vagy bármi más ok miatt ne lennél megelégedve, csak írj nekünk egy emailt az info@thebrightacademy.hu email címre, és kérdés nélkül visszautaljuk Neked a kurzus teljes összegét.

Hallgatói értékelések

Ehhez a tanfolyamhoz még nem érkezett visszajelzés.

Ezek is érdekelhetnek:

Az online tanfolyam segít mélyebb kapcsolatba kerülni önmagaddal, fejleszti az önismeretet és a tudatosságot, hogy boldogabb, tudatosabb és önazonos életet élhess.

29990 Ft

Szeretnél hatékonyan kommunikálni miközben figyelembe veszed mások és saját szükségleteid is? Fejleszd kommunikációs készségeid és tanulj meg nemet mondani anélkül, hogy bárkit megbántanál!

5

49990 Ft

A stressz az életünk része, most megtanulhatod kezelni, így boldogabb, nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb hétköznapjaid lehetnek! Gyakorlati tippek mindenki számára!

4.5

18990 Ft

Ez a konfliktuskezelés tréning neked szól, ha úgy érzed, megfelelő konfliktuskezelési technikákkal hatékonyabban és konstrutkívabban tudnál működni a nehéz helyzetekben.

5

23990 Ft

Ráépülő képzések:

Tanuld meg a hatékony kommunikációt és konfliktuskezelést a párkapcsolati coaching képzésünkön! Gyakorlati tananyagunk segítségével harmonikusabbá teheted saját és mások életét.

5

89990 Ft

-10%

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!