fbpx

Frontend fejlesztő képzés

Szeretnél értesülni a tanfolyam indulásáról?

Jelezzük neked, ha indul a kurzus

Ha jövőbiztos szakmát keresel, akkor jó helyen jársz: ez a frontend fejlesztő képzés garantáltan segít neked elhelyezkedni a világ szinte bármely pontján. Ez a teljes online frontend fejlesztő tanfolyam jövőálló szakmát biztosít számodra, így akár karrierváltás, akár pályaválasztás előtt állsz, a frontend fejlesztő szakma tárt karokkal vár. Nézzük, mire készülj, ha frontend fejlesztőnek tanulsz!

Frontend fejlesztő képzés – Tényleg neked való?

A XXI. század a digitalizáció kora, amit egyértelműen érdemes meglovagolni azok számára, akiket bármilyen mértékben vonz az IT szektor. Az IT világban elhelyezkedni nem csak jövőbiztos szakmát jelent, hanem átlag feletti fizetést is. Ha úgy döntesz, hogy a frontend fejlesztő szakma mellett teszed le a voksod, akkor a következő feladatok várhatnak rád.

Frontend vs backend

Először is tisztázzuk, hogy mi a különbség a frontend fejlesztő és a backend fejlesztő között. Amíg egy backend fejlesztő inkább a háttérfolyamatokért felel (statisztika készítéssel, szerveroldali programozással, stb), addig a frontend fejlesztő a látható elemekért felelős és azért, hogy az weboldal magas konverziót érjen el. A frontend fejlesztők, mondhatjuk akár így is, a felhasználóval a fejükben fejlesztenek. Gondoljunk el, hogy éppen egy várost tervezünk. A backend fejlesztő az, aki a háttérben mozgatja a szálakat, megalkotja azokat a rendszereket, melyek egy várost működőképessé tesznek, villany, víz, csatornázás. A frontend fejlesztő pedig az utcákat tervezi, és gondoskodik róla, hogy minden rendben menjen.

Első benyomás

Ha röviden szeretnénk összefoglalni, akkor a frontend fejlesztő felelős a weboldalon történő első benyomásért és funkcionalitásért. A frontend fejlesztő köti össze a háttérben futó folyamatokat, valamint ő felelős azért, hogy az adott weboldal funkcionálisan tudjon kommunikálni a felhasználóval. A frontend fejlesztő lényegében a felhasználói élményért felel. Frontendnek számít minden, amit egy weboldalon látsz: dizájn, gombok, különböző elemek. Tehát, a frontend fejlesztő feladata, hogy a weboldal kinézete megfeleljen a kívánalmaknak, és bevonzzon potencális látogatókat, vevőket. A frontend fejlesztő képes egyszerű, és összetett felépítésű weboldalakat felépíteni, emellett pedig részletesen ismeri a HTML nyelv gyakran használt szabályait.

A frontend fejlesztők olyan elemeket építenek, mint:

  • Gombok
  • Elrendezések (Layout)
  • Navigáció
  • Képek
  • Grafika
  • Animációk
  • Tartalomszervezés

 

frontend-fejleszto-kepzes

 

Tehát akkor mit jelent a frontend fejlesztés?

Mint junior frontend fejlesztő, te felelsz azokért a weboldali elemekért, amelyekkel a felhasználó közvetlenül találkozik. Fontos, hogy egy weboldal képes legyen kapcsolatot teremteni a felhasználóval, és interaktívan kommunikálni. Esetleges módosításokat, különböző tartalmakat és felületeket is úgy kell betöltenie a weboldalnak, hogy a felhasználói élmény megmaradjon. A frontend fejlesztő webes alkalmazásokat fejleszt, melyeket később felhasználók bármilyen célból letölthetnek és használhatnak a mindennapi életükben. A frontend fejlesztő nem weboldaltervező, de ő az, aki felhasználja a designer által készített weboldali elemeket, egy fejlesztés során. Természetesen egy junior frontend fejlesztő az első időkben csak egyszerűbb algoritmizálás feladatokat old meg.

Egy jó weboldal fejlesztő JavaScript, HTML és CSS fejlesztői nyelveket használ a projekt elkészítése során és alkalmazza a mobile first szemléletet. Mindezek mellett ismernie és alkalmaznia kell tudni olyan keretrendszereket, mint az Angular vagy Bootstrap. Olyan JavaScript keretrendszer könyvtár segítségével is dolgozik, mint a jQuery.

Kiből lehet junior frontend fejlesztő?

Röviden: bárkiből. Frontend fejlesztőként amire biztosan szükséged lesz, az a logikus gondolkodás képessége. Sokan úgy gondolnak a programozókra és fejlesztőkre, mint a kiváló matek érettségi elit klubjára, de ez közel sincs így. Természetesen nem árt a reál beállítottság, és középfokú angol nyelvtudás, de ennél többre valójában nincs is szükséged. Frontend fejlesztőnek leginkább azok mennek, akik szeretik, ha a munkájuknak kézzelfogható eredménye van. A backend fejlesztők egy kicsit elvontabb világ, egy másabb gondolkodást igényel.

Mennyit keres egy frontend fejlesztő?

Említettük, hogy az IT szektor kimagaslóan jól fizet. Sok tényező meghatározza, hogy milyen fizetést tud hazavinni egy fejlesztő, legyen az földrajzi elhelyezkedés, tapasztalat, vagy éppen nyelvtudás. Általánosan elmondható, hogy egy junior frontend fejlesztő Budapesten bruttó 400 – 500 ezer forintot keres meg havonta. Egy nagyobb tapasztalattal rendelkező fejlesztő, már bruttó 500 ezer forint felett keres, aki pedig több éves tapasztalattal rendelkezik már könnyen bruttó 600 – 900 ezer forintos bérekkel is számolhat. Egy szenior pedig 1, 2 – 1, 5 millió forintos fizetésekkel is találkozhat. Természetesen ez függ attól is, hogy milyen a kereslet fejlesztők iránt az adott szektorban és elmondható, hogy a fővárosban átlagosan magasabb bérekkel számolhatunk. Az első pár évben, érdemes a fókuszt a tapasztalatszerzésre helyezni, és a lehető legtöbb dologban kipróbálni magad, hogy lásd, mihez van leginkább kedved.

Milyen a hazai piac?

Frontend fejlesztőként mondhatni tárt karokkal vár a piac, hiszen több ezer betöltetlen állás vár rád. Mondhatjuk, hogy a frontend fejlesztők a legkeresettebbek, hiszen általában nagyobb cégeknél csapatban dolgoznak a fejlesztők. A frontend egyik legfontosabb programnyelve a JavaScript, aminek a népszerűsége 20 – 25 éve töretlen. Az elkészített szoftvereket fejleszteni és minőségüket biztosítani kell, amihez elengedhetetlen a fejlesztők tudása. A feladatod tehát nem pusztán új alkalmazások készítése, hanem már meglévők karbantartása is.

Mit tanulhatsz a Frontend fejlesztő tanfolyam során?

A frontend fejlesztő képzés célja, hogy megismertessen téged a frontend fejlesztéssel, és olyan gyakorlati tudást adjon át, hogy junior frontend fejlesztő munkakörben bárhol megálld a helyed. A frontend fejlesztő képzés során átfogó tudást biztosítunk számodra, a tanfolyam pedig teljesen online zajlik, így utaznod sem kell hozzá. Ezenkívül, a frontend fejlesztés minden területébe betekintést nyersz és elsajátíthatod a szükséges megoldóképességet és gondolkodásmódot.

 

frontend-fejleszto-tanfolyam

 

Frontend fejlesztés során használt nyelvek

Nézzük, milyen programnyelvekkel ismerkedhetsz meg a frontend fejlesztő karriered során. A frontend fejlesztő képzés során is szó lesz róluk.

HTML

HTML a Hypertext Markup Language rövidítése. A weboldalak front-end részének megtervezésére szolgál.  A HTML a Hypertext és a jelölőnyelv kombinációja.

CSS

A Cascading Style Sheets, amelyet előszeretettel CSS-nek is neveznek, egy egyszerűen megtervezett nyelv, amelynek célja a weboldalak reprezentatívvá tétele, személyre szabhatósága. A CSS lehetővé teszi különböző stílusok alkalmazását weboldalakra. Ennél is fontosabb, hogy a CSS lehetővé teszi ezt az egyes weboldalakat alkotó HTML-kódtól függetlenül.

JavaScript

A JavaScript egy népszerű szkriptnyelv, amellyel varázslatot hozhatsz létre a weboldalakon. A JavaScript azt a célt szolgálja, hogy a weboldal interakítvvá váljon a felhasználó számára. A webhely funkcionalitásának bővítésére szolgál, játékok és webalapú szoftverek futtatására.

Természetesen rengeteg más nyelv is használható, a keretrendszertől függően, legyen az Dart, React, vagy éppen Django.

Frontend keretrendszerek és könyvtárak

A frontend fejlesztő képzés során találkozni fogsz különböző keretrendszerekkel és könyvtárakkal is. Ezek közül szeretnénk most párat bemutatni számodra.

AngularJS

Az AngularJs egy JavaScript nyílt forráskódú front-end keretrendszer, amelyet főként egyoldalas webalkalmazások (SPA-k) fejlesztésére használnak. Ez egy folyamatosan növekvő és bővülő keretrendszer, amely jobb lehetőségeket biztosít a webes alkalmazások fejlesztéséhez. A statikus HTML-t dinamikus HTML-re változtatja. Ez egy nyílt forráskódú projekt, amely ingyenes. A HTML attribútumokat irányelvekkel bővíti, az adatokat pedig HTML-hez köti.

ReactJS

A React egy deklaratív, hatékony és rugalmas JavaScript-könyvtár felhasználói felületek felépítéséhez. A ReactJS egy nyílt forráskódú, komponens alapú előtér-könyvtár, amely csak az alkalmazás nézeti rétegéért felelős. A Facebook karbantartója.

Bootstrap

A Bootstrap egy ingyenes és nyílt forráskódú eszközgyűjtemény reszponzív webhelyek és webes alkalmazások létrehozásához. Ez a legnépszerűbb HTML, CSS és JavaScript keretrendszer reszponzív, webhelyek fejlesztésére.

jQuery

A jQuery egy nyílt forráskódú JavaScript-könyvtár, amely leegyszerűsíti a HTML/CSS-dokumentumok, pontosabban a Document Object Model (DOM) és a JavaScript közötti interakciókat.

SASS

Ez a legmegbízhatóbb, legkiforrottabb és robusztusabb CSS-kiterjesztési nyelv. Egy webhely meglévő CSS-jének funkcionalitásának bővítésére szolgál, beleértve a változókat, az öröklődést és az egymásba ágyazást is.

Készségek, amikre garantáltan szükséged lesz frontend fejlesztőként

Ha átbogarászol néhány álláshirdetést, megtudod, hogy melyek azok a készségek, amelyekre szükséged lesz majd a jövőben.

 

frontend-fejleszto-kepzes-jovobiztos-szakma

 

HTML és CSS

A HTML és CSS a webes kódolás építőkövei. Enélkül a két dolog nélkül nem igazán tudsz majd weboldalt készíteni, pusztán egy formázatlan sima szöveged lesz, hiszen HTML nélkül még képeket sem tudsz a weboldalhoz adni. Egy junior frontend fejlesztő először csak egyszerűbb algoritmizálási feladatokat old meg, illetve SEO szempontokat betartva szabványos html kódokat ír, szemantikus elemeket használ, illetve gyakorlatban alkalmazza haladó css ismereteit, ezért ennek elsajátítása számodra is fontos.

JavaScript

A JavaScript segítségével sokkal több funkciót adhatsz hozzá a weboldalhoz és sok alapvető webalkalmazást hozhatsz létre a segítéségvel. A legalapvetőbb szinten a Javascriptet olyan dolgokra használják, mint a valós időben frissülő térképek, interkatív filmek vagy éppen online játékok. A JavaScript egyben a legnépszerűbb programozási nyelv a világon. A frontend fejlesztő különböző alkalmazásokat fejleszt, Javascript keretrendszer, könyvtár segítségével, mindamellett, hogy unit teszteket ír és olvas munkája során.

Reszponzív és mobile first szemléletmód

A mobile first szemléletmódokat már néhány éve alkalmazzák nagyobb vállalatok, hiszen a legtöbben ma már mobilon böngésznek asztali számítógépek helyett, így nem csoda, hogy a reszponzív és mobil tervezési készségek rendkívül fontosak a munkáltatók számára. A reszponzív tervezés azt jelenti, hogy a webhely elrendezése (és néha a funkcionalitás és a tartalom) a képernyő méretétől és a felhasználó által használt eszköztől függően változik. Például, amikor egy asztali gépről keresel fel egy oldalt, akkor valószínűleg több grafikát, oszlopot és kifejezetten egér és billentyűzetfelhasználók számára elhelyezett interakciókat láthatsz.

Mobileszközön ugyanaz a webhely egyetlen oszlopként jelenik meg érintéssel való interakcióra optimalizálva, de ugyanazokat az alapfájlokat használja. A mobiltervezés tartalmazhat reszponzív tervezést, de jelenthet külön mobilspecifikus dizájn létrehozását is. Néha az az élmény, amelyet a felhasználó szeretne megtapasztalni, amikor asztali számítógépen látogatja meg webhelyet, teljesen eltér attól, amit akkor szeretne látni, amikor okostelefonjáról látogat. Egy junior frontendes alkalmazza CSS ismereteit, responsive weboldalakat készít.

Tartalomkezelő rendszerek és e-commerce platformok

Szinte minden webhely tartalomkezelő rendszerre (CMS) épül. Az e-commerce platformok a CMS-ek egy sajátos típusát jelölik. Világszerte a legnépszerűbb CMS a WordPress, amely több millió weboldal hátterét adja. Valójában a webhelyek majdnem 60%-a,  amelyek CMS-t használnak, a WordPress-t használják. További népszerű CMS-ek közé tartozik a Joomla, a Drupal és a Magento. Bár ezek ismerete nem jelent majd akkora keresletet, mint WordPress-szakértőnek lenni, de komoly versenyelőnyt jelentenek azon cégek körében, akik ezt a rendszert használják.

Tesztelés és hibakeresés

Egy front-end webfejlesztő számára ez tény: hibák történhetnek és történni is fognak. A tesztelési és hibakeresési folyamatok ismerete létfontosságú. A tesztelés egyik típusa a felhasználói felület tesztelése. Hívják még emellett elfogadási tesztelésnek, böngészőtesztnek vagy funkcionális tesztelésnek is. A tesztelés másik típusa az egységtesztelés, a forráskód egyes blokkjainak tesztelése, ezek azok az utasítások, amelyek megmondják egy webhelynek, hogyan kell működnie. Az egységtesztelési keretrendszerek erre külön módszert és struktúrát biztosítanak. Mivel a tesztelés és a hibakeresés nagymértékben hozzájárul a pozitív felhasználói élményhez, ezek értékes készségek a frontend fejlesztői számára.

Problémamegoldó készség

Ha van valami, amivel minden frontend fejlesztőnek rendelkeznie kell, függetlenül a munkaköri leírástól, vagy a hivatalos beosztástól, az a kiváló problémamegoldó készség.  A fejlesztés a kreatív problémamegoldásról szól, attól kezdve, hogy kitaláljuk, hogyan valósítsuk meg a tervezést, a felbukkanó hibák kijavításán át, egészen annak kiderítéséig, hogy a kezelőfelület kódja hogyan működjön együtt a másik szoftvermérnök által írt háttérkóddal.

Nézzünk egy egyszerű példát: létrehoztad egy tökéletesen működő webhely kezelőfelületét, és átadod azt a háttérfejlesztőnek, hogy integrálják azt a tartalomkezelő rendszerbe (CMS). Hirtelen, a funkciók fele leáll. Egy jó front-end fejlesztő ezt inkább megfejtendő rejtvénynek tekinti majd, semmint abszolút katasztrófának. Természetesen egy kiváló, magas szintű front-end fejlesztő előre látja ezeket a problémákat, és megpróbálja megelőzni őket.

Miről fogsz tanulni a frontend fejlesztő tanfolyam során?

Ahogyan az összes The Bright Academy szakmai képzés, junior frontend fejlesztő tanfolyamunk is teljesen online. Mivel a szoftverfejlesztés nyelve is angol, ezért a képzéshez szükséges legalább egy alap szintű angoltudás. A képzés során megtanulod, hogyan épülnek fel reszponzív weboldalak, melyek a legfontosabb frontend fejlesztési kérdések, hogyan alkalmazza egy fejlesztő a mobile first szemléletmódokat a stílusok hatékonyabb megjelenítése érdekében. A frontend fejlesztő tanfolyam saját tempóban végezhető, így akár munka vagy egyetem mellett is bármikor nekikezdhetsz. A tanfolyam bárki által elvégezhető, tehát akár kezdő vagy, akár némi gyakorlattal rendelkezel, a tanfolyam ideális választás lesz számodra. Mivel egy frontend fejlesztő főként problémákat old meg, alkalmazásokat fejleszt, ezért a tanfolyam során te is hasonló, a való életben is előforduló, egyéni feladatokat kapsz majd.

 

 

Miért válaszd az Online Frontend Fejlesztő Képzést?

Ez a szakmai képzés szakértő fejlesztők által elkészített tanfolyam. Célunk, hogy minőségi, otthonról is elvégezhető tanfolyamokat kínáljunk hallgatóink számára. Ha valaki az online képzést választja a tantermi képzések helyett, akkor dupla adag motiváció szükséges. Döntsd el, hogy mennyire és hova tudod beilleszteni a napirendedbe a tanfolyamot, esetleg reggel vagy este tanulsz szívesebben? Tanfolyamaink bárhol és bármikor végezhetőek, így ha csak reggel a metrón van 10 perced, akkor is ideális választasz. Találd meg a valódi belső motivációdat, hogy miért szeretnéd elvégezni a front-end fejlesztő tanfolyamot. Új munkát szeretnél? Esetleg karrierváltás a célod? Bármi is legyen az, tűzd ki magad elé, és tarts ki!

Időt és pénzt spórolsz meg

Ha úgy érzed még nem vagy biztos a döntésedben, esetleg nem áldoznál rá annyi időt vagy pénzt, akkor az online tanfolyam tökéletes választás. Az online tanulás lényege, hogy ki sem kell mozdulnod otthonról, és minden második héten egy másik városba utaznod. A tantermi képzésekkel ellentétben az online képzések sokkal költséghatékonyabbak, hiszen nincs szükség terembérletet vagy külön oktatót fizetni. Nincsenek plusz kiadások vagy előre nem látott költségek, melyek terhelnének téged. Miután befizetted a tanfolyam összegét, nincs másra szükséged csak tollra, papírra némi szabadidőre és motivációra.

Kiknek ajánljuk a tanfolyamot?

  • Teljesen kezdőknek, akik karrierváltás előtt állnak és szívesen helyezkednének el az IT szektorban.
  • Haladóknak, akik otthonosabban mozognak a webes alkalmazások világában.
  • Mindenkinek, aki szeretne elsajátítani egy jövőbiztos, dinamikusan fejlődő, nemzetközileg keresett szakmát.

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

– Több mint 100 tanfolyam
– Több mint 70.000 elégedett hallgató
– OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
– 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- The Bright Academy sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!

Hírlevél Feliratkozás

The Bright Academy

Amennyiben szeretnél értesítést kérni a jövőben induló tanfolyamok indulásáról kérünk, hogy add meg az email címed és válaszd ki a számodra szimpatikus tanfolyamokat.

E-mail cím:*
Név:*
Hamarosan induló tanfolyamok:
Adatvédelmi tájékoztató elfogadása:* Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!