fbpx

Hogyan legyek szabadúszó?

hogyan-legyek-szabaduszo

Szeretnél értesülni a tanfolyam indulásáról?

Jelezzük neked, ha indul a kurzus

Hogyan legyek szabadúszó? – Válaszolunk kérdésedre!

Legújabb kurzusunk, a ”Hogyan legyek szabadúszó?”, a freelancer munka rejtelmeibe nyújt betekintést. Sokak számára még mindig idegen és megfoghatatlan a szabadúszó kifejezés. A freelancer az az ember, aki csak egy bizonyos projekt erejéig része a cégnek, főként egy-egy feladatot lát el. Tehát, a szabadúszók nem más munkavállalóiként dolgoznak, hanem a szó szoros értelmében “szabadon úsznak”. A szabadúszó az a külsős szakember, aki gyakran távmunkában végzi el a feladatait, vagyis bárhonnan dolgozhat. Ez biztosít némi rugalmasságot, hiszen a cégnek, akivel dolgozik, egyedül az számít, hogy a bevállalt feladat időben elkészüljön. A legáltalánosabb szabadúszó munkák közé tartozik a grafikus, fotós, online marketing vagy virtuális asszisztens, illetve közösségi média szakember. Szabadúszó azonban ma már lehet akár egy szakács, cukrász vagy egy kézműves is, nemcsak szellemi munkát végzők. Kedvet kaptál a szabadúszáshoz? A ”Hogyan legyek szabadúszó?” tanfolyam csak rád vár!

 

hogyan-legyek-szabaduszo-1

 

Szabadon úszni? Hogyan?

Nagyon sok Y generációs fiatal számára vált a freelancer élet vonzóvá az utóbbi időben. A szabadúszás azonban nem a 21. század találmánya, hiszen ezelőtt is dolgoztak vállalkozók kötetlen munkaidőben. Főként újságírók, szellemi munkát végzők dolgoztak először szabadúszóként. Később a reklám szakmában dolgozók: szövegírók, kreatív szakemberek, majd a nyelvtanárok váltak függetlenné. Az igazi robbanás azonban az internet széles körű használatával nyitotta ki a kapukat, hiszen egyre több szakmában válik lehetségessé a szabadúszás. Nem kell feltétlenül egy céghez kötni az életedet, dolgozhatsz bárhol és bármikor. A szabadúszás – ahogyan a nevében is rejlik – ad egy igazi szabadság érzést, hiszen több ügyfél számára dolgozhatsz, projekt alapon. Természetesen nagyon fontos, hogy olyan szakmát válasszunk, ahol lehet „több lábon állni”. A szabadúszó életmód – mert valójában ez egy életmód – biztosítja, a kitörést a mókuskerékből. Statisztikai adatok mutatják, hogy a szabadon dolgozás sokkal népszerűbb, mint néhány éve. Ha számodra is szimpatikus ez az életmód, akkor ez a kurzus rengeteget tud neked segíteni abban, hogy kihajózz a szabadúszók tengerére!

 

Szabadúszó kisokos

Ma már temérdek lehetőség áll rendelkezésünkre ha úgy érezzük, a 9 – 5-ig tartó mókuskerék nem a mi utunk. Ha úgy döntesz szabadon dolgozol, még akkor is több opció közül válogathatsz, hogy számodra mi a megfelelő. Fontos leszögeznünk, hogy a szabadúszás nem való mindenkinek. Ehhez, mint mindenhez az életben, rendelkeznünk kell kellő önismerettel és jobban elmerülni a tényekben. A szabadúszást sokszor szokták úgy elképzelni, hogy a tengerpart mellől koktélozva dolgozik a freelancer. Az igazság az, hogy ez az esetek nagyon kevés százalékában fordul elő. Aki a digitális nomád életformát választja, annak sokszor magáról kell gondoskodnia. Te felelsz mind a technikai háttérről és munkához kapcsolódó adminisztráció is a te feladatod. Tehát érdemes előre gondolkodni és megteremteni az ideális feltételeket online és offline együtt.

 

hogyan-legyek-szabaduszo

 

Ha elsősorban otthonról dolgozol majd, két nagyon fontos dolgot kell fontolóra venned:

 1. Igyekezz otthon megteremteni egy saját bázist! Feltétlenül alakíts ki egy olyan sarkot ahonnan dolgozni tudsz majd, mert egy idő után nagyon kényelmetlen lesz a kanapéról vagy a konyhaasztal mellől való munka. A megfelelő munkaállomás kialakítása, egy komfortos szék és asztal jó befektetés lehet! Emellett tudd, hogy mikor vagy a „munkahelyeden” és mikor éled a magánéleted. Az ember hajlamos arra, hogy napi 12 – 16 órában is elérhető legyen, hiszen otthonról dolgozik. Csak egy e- mail, egy üzenet… Ha ezt nem teszed meg, soha nem fogsz tudni lazítani és ez a kiégéshez vezető egyenes út.
 2. A hatékony időbeosztás kulcsfontosságú tényező egy szabadúszó életében. Tudnod kell, hogyan osztod be a napodat, mi az a aritmus, ami számodra a leghatékonyabb. Érdemes mindig azonos időben felkelni, elkezdeni dolgozni, ebéd szünetet tartani és addig kiiktatni minden további zavaró faktort. Ugyanúgy fontos tudni, hogy mikor teszed le a lantot. Légy rugalmas, alkalmazkodj a saját produktivitásodhoz, tehát ha te reggel vagy a toppon, ne délután kezdj el dolgozni. Legyenek fix pontok a napodban!

 

A szabadúszó élet előnyei és hátrányai

Már most látni, hogy a szabadúszás rengeteg önismeretet és önfegyelmet igényel. Mint mindennek, ennek is vannak előnyei és hátrányai.

Az előnyei közé tartozik, hogy te szabod meg, hol, honnan és mennyit dolgozol. Az ügyfél keresés is sok esetben rád hárul ezáltal. A szabadúszásban többek között az a vonzó, hogy nincs főnök, de ez ugyanannyira lehet áldás mint átok. Ha a szabadúszó hajlamos lustaságra, akkor könnyen találja magát abban a helyzetben, hogy kifolyik a kezei közül az idő. Érdemes tehát olyan projektmenedzsment appok használata, amik segítik a produktivitást. A másik előnye, hogy kreatív és szabadon választott projektekben dolgozhatsz. Nem szükséges sokszor a napi riport, van aki havi leosztásban kapja a feladatokat. Ha úgy érzed esetleg a projekt túl nagy falat vagy túl keveset fizet, akkor vissza is utasíthatod.

A munka keresés kérdése sokszor felmerül. Hogyan találnak munkát vagy projektet a szabadúszók? Tudjuk, hogy ma már nem csak hazai de nemzetközi szinten is lehet fix munkákat találni, projektekbe becsatlakozni. Ilyen lehetőséget nyújt ma a közösségi média, vagy különböző freelancer oldalak, mint az Upwork vagy a Fiverr.

 

hogyan-legyek-szabaduszo-3

 

Beszéljünk a pénzről!

Az, hogy mennyit fogsz keresni a következő időszakban nagyban függ attól, hogy milyen területen keresel munkát. Két opció lehet, ha fizetésekről beszélünk: órabérben vagy havi projekt alapján kapod a fizetést. Néhány oldalon te szabod meg, hogy mennyi az órabéred, vagy már a hirdetésben a megrendelő közli, hogy mi a büdzsé. Ha kreatív szakmában dolgozik az ember (fotós, grafikus, szövegíró) az átlagos órabér 5 dollárnál kezdődik. A programozók magasabb órabért is elkérhetnek.

 

Vajon nekem való?

Egy nap mindenkinek 24 órából áll, legyen az szabadúszó vagy munkavállaló. A szabadúszás, ha ügyesen csinálja az ember, nem lehetetlen vállalkozás. Azonban az összes olyan tulajdonságra szükséged van, mint az autonómia, vállalkozó szellem, önbizalom és nem utolsó sorban a kíváncsiság. Ezek együtt alkotják az ideális szabadúszó személyiséget. Nincs természetesen egyetemes recept, vagy trükk arra, kiből lesz jó digitális nomád.

 

Miről szól a Hogyan legyen szabadúszó tanfolyam?

 • Miről szól a freelancer életmód és kinek ajánljuk?
 • Vágjunk bele – azaz hazai és nemzetközi oldalak áttekintése, ügyfelek keresése.
 • Upwork és Fiverr, hatékony profil készítése és minden amit a regisztrációról tudni akartál.
 • Legkeresettebb szakmák, és egy teszt a végén, amiből kiderül, hozzád melyik illik a leginkább!

 

Kiknek ajánljuk Hogyan legyek szabadúszó tanfolyamunkat?

 • Azoknak, kacérkodnak a szabadúszás gondolatával, de még nem döntöttek.
 • Azok számára, akik még kezdők a szabadúszás világában és segítene nekik pár hasznos tanács.
 • Azoknak, akik csak itthon próbálgatják a szárnyaikat, de szeretnének nemzetközi ügyfelek is.
 • Akik még nem ismerik az Upwork és a Fiverr világát.

Ha kíváncsi vagy további információkra és úgy érzed esetleg belevágnál, a Hogyan legyek szabadúszó? kurzusunk neked való!

 

Hasonló tanfolyam

Virtuális asszisztens képzés

 

A tanfolyam moduljai

 1. MODUL – Hogyan legyek szabadúszó?
  Mi is az a „freelancerkedés”?
  b. Szabadúszó vagy ügynökség?
  c. Előnyök és hátrányok
  d. Mennyit kereshetsz szabadúszóként?
  e. Digitális nomád jelentése
  f. Teszt
 2. MODUL – Hogyan vágj bele?
  Mérd fel a kompetenciáidat!
  b. Első lépések
  c. Milyen eszközökre lehet szükséged?
  d. Adókötelesség és számlázás
  e. Top 5 tipp a sikeres profilhoz
  f. Teszt
 3. MODUL – Munkakeresés szabadúszóként
  Milyen freelancer oldalak léteznek?
  b. Freelancer
  c. Upwork
  d. Fiverr
  e. Peopleperhour
  f. Guru
  g. Kisebb oldalak
 4. MODUL – Upwork-ről bővebben
  Upwork kisokos
  b. Órabéres vagy fix projekt?
  c. Tippek a sikeres jelentkezéshez
 5. MODUL – Legkeresettebb szakmák
  Kreatív író
  b. Webdesigner
  c. Programozó/Fejlesztő
  d. Virtuális asszisztens
  e. SEO szakértő
  f. Online marketing menedzser
  g. Táplálkozási tanácsadó
  h. Videóvágó
  i. Coach
  j. Projektmenedzser
 6. MODUL – Időgazdálkodás home office-ban szabadúszóknak
  a.Bevezetés
  b. Priorizálás
  c. Az Eisenhower mátrix
  d. A Pomodoro technika
  e. Getting Things Done (GTD)
  f. A Pareto-analízis
  g. 168 óra
  h. Do It Tomorrow
  i. Eat the Frog
 7. MODUL – Hasznos eszközök egyénileg vagy csapatban dolgozóknak
  a. Bevezetés
  b. Projektmenedzsment – Trello
  c. Projektmenedzsment – nTask
  d. Projektmenedzsment – Asana
  e. Időgazdálkodás -Toggle
  f. Jegyzetkészítés

 

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

– Több mint 100 tanfolyam
– Több mint 70.000 elégedett hallgató
– OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
– 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- The Bright Academy sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!

Hírlevél Feliratkozás

The Bright Academy

Amennyiben szeretnél értesítést kérni a jövőben induló tanfolyamok indulásáról kérünk, hogy add meg az email címed és válaszd ki a számodra szimpatikus tanfolyamokat.

E-mail cím:*
Név:*
Hamarosan induló tanfolyamok: Adatvezérelt marketing képzés
Adatvizualizációs képzés
Adobe XD tanfolyam
Affiliate marketing tanfolyam
Alakformáló edzésterv nőknek - 6 hetes kihívás
Amazon FBA kurzus
B2B marketing tanfolyam
Barista tanfolyam
Brandépítés tanfolyam
Divattervező képzés
Esküvőszervező tanfolyam
Facebook tanfolyam
Frontend fejlesztő képzés
Google Ads tanfolyam
Google Analytics tanfolyam
Google Workspace tanfolyam
Growth Hacking Tanfolyam
Haladó Python tanfolyam
Hirdetéskezelő specialista tanfolyam
Hírlevél készítés tanfolyam
Hogyan legyek szabadúszó?
Hogyan legyek vállalkozó tanfolyam - A sikeres vállalkozás felépítése
Home Staging tanfolyam
HR menedzser képzés
InDesign tanfolyam
Influencer marketing tanfolyam
Java programozó tanfolyam haladóknak
Jóga életmód tanfolyam
Karrier és business coach képzés
Környezettudatos nevelés - klímatudatos életmód coach tanfolyam
Lead generálás és értékesítés tanfolyam
Life coach képzés
Marketing automatizálás a gyakorlatban - SalesAutopilot specialista tanfolyam
Marketing menedzser képzés
Marketing szövegírás tanfolyam
Mentálhigiénés életmód tanácsadó tanfolyam
Nemzetközi piacra lépés marketing tanfolyam
Online KRESZ tanfolyam
Online marketing szakértő képzés
Online német tanfolyam kezdőknek
Párkapcsolati coach képzés
Pénzügy számvitel képzés
Pénzügyi elemző tanfolyam - mutatószámok és elemzési módszerek
Power BI tanfolyam haladóknak
Projektmenedzser képzés
Pszichológiai konzulens képzés
Rendezvényszervező tanfolyam
SAAS marketing képzés
SIX Sigma Green Belt képzés
Social Media marketing tanfolyam
Spanyol tanfolyam kezdőknek
Tárgyalástechnika és értékesítés tanfolyam
Termékfotózás tanfolyam
Üzleti Analitika tanfolyam
Vegán cukrász tanfolyam
Villámolvasás tanfolyam
Adatvédelmi tájékoztató elfogadása:* Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Feliratkozás

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!