fbpx

Hogyan legyek vállalkozó tanfolyam – A sikeres vállalkozás felépítése

Szeretnél értesülni a tanfolyam indulásáról?

Jelezzük neked, ha indul a kurzus

Hogyan legyek vállalkozó? Mivel foglalkozzak? Mi érdekel engem igazán? Ha már gondolkodtál azon hogy vállalkozóvá válj, valószínű a kezdeti lelkesedést gyorsan sok kérdés váltotta fel. Honnan tudom, hogy ebből meg fogok tudni élni? Biztos nekem való a vállalkozás? Egyáltalán hogyan kell létrehozni jogilag egy vállalkozást? Biztosan ki kell váltani a vállalkozói igazolványt? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre ad választ a Hogyan legyek vállalkozó tanfolyam. Szeretnél még többet tudni? Itt a lehetőség!

 

Hogyan legyek vállalkozó – Kisokos kezdőknek!

A sikeres vállalkozás felépítése nem minden esetben egyszerű dolog, és általában elsőre nem is sikerül sok mindenkinek. Az alábbi statisztikák szerint a vállalkozások 20%-a bukik meg az első évében. De ha az 5. működési évet nézzük, akkor ez a szám már 50% közelébe került. Természetesen már itt felmerülhet benned a jogos kérdés, hogy oké, de mitől működik egy sikeres vállalkozás? Milyen előnyei vannak?

Mit csinálhat jól, a maradék 50 százalék? Ha nem szeretnéd erősíteni ezt a bukási stratégiát, akkor jó helyen jársz. A hogyan legyek vállalkozó tanfolyam segít átgondolni olyan kulcskérdéseket, amiknek a megválaszolásával jelentősen növelni tudod annak a lehetőségét, hogy sikeres vállalkozói karrier álljon előtted.

 

hogyan-legyek-vallalkozo-kisokos

 

Egyéni vállalkozó – A magányos farkas?

Egyéni vállalkozás indítása során két út áll előtted. Intézheted személyes módon, egy formanyomtatványt kell kitöltened, majd a helyi jegyzőnek kell benyújtanod a kérelmet. Ennél eggyel egyszerűbb a második opció, ha teljesen online, a ügyfélkapus rendszeren keresztül bonyolítod le. Az ügyfélkapus rendszer igénybevételéhez a helyi okmányirodában vagy a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál (NAV) van lehetőség igényelni regisztrációt. Ha a tárhelyedre megérkezik a visszaigazolás arról, hogy nyilvántartásba vettek, akkor megkezdheted a tevékenységedet.

 

Mit kell még tudnod?

A kitöltés során meg kell adnod a fő tevékenységedet, amit vállalkozóként folytatsz majd. Amennyiben több ilyen van, további tevékenységeket is megadhatsz akkor, vagy ezt követően is. Fontos, hogy nézz után, hogy a folytatni kívánt tevékenységed engedélyköteles-e, milyen képesítési kötelezettségeid vannak? Gyakran előfordul, hogy az adott tevékenység, csak képesítéssel végezhető a vállalkozás indítását követően, ilyen pl. a fotós, cukrász, vagy a táplálkozási tanácsadó. Ha szabadúszó vagy, és nem tervezel nagyobb lélegzetvételű beruházást, érdemes az alanyi adómentes formát választanod, aminek az értékhatára 12 millió forint. Ha mégis úgy döntesz, hogy áfás adózó formát választasz, akkor 8 napon belül köteles vagy bankszámlát indítani a vállalkozásod számára.

 

Mennyire költséges az egyéni vállalkozás indítása?

Szerencsére, ahhoz, hogy elindulj egyéni vállalkozóként, nem kell bankot robbantanod. Természetesen nem árt, ha a szükséges és felmerülő költségekkel tisztában vagy. Az egyéni vállalkozás bejelentése, és elkezdése teljesen ingyenes. Ezután kötelezően számlát kell adnod, ami azt jelenti, hogy elő kell fizetned egy számlázó programra. Ennek változó költsége lehet, durván 10 – 12 ezer forint / év. Emellett keresned kell egy megbízható könyvelőt, aki az ezt követő időszakban intézi a vállalkozásod ügyes – bajos dolgait. Ne feledd, egy sikeres vállalkozó mögött, mindig ott van egy rátermett könyvelő. Harmadik költségként pedig ott van iparűzési adó, amit az önkormányzat felé fizetned, évente. Ha a KATA-s adózási rendszer mellett döntesz, annak havonta 50 vagy 75 ezer forint a költsége.

 

vallalkozas-inditasa

 

Egyéni vállalkozás előnyök és hátrányok

Az egyéni vállalkozás könnyen elkezdhető, egyszerű megalapítani, és nem függ további tagoktól, vagy üzlettársak döntésétől. A KATA-s adórendszer kifejezetten előnyös adózási forma az egyéni vállalkozónak, hiszen kevés macerával és adminisztrációval jár. Költséghatékony, olcsó alapítani, és igény szerint könnyen meg is szüntethető. A hátrányok közé tartozik, hogy az egyéni vállalkozó felelőssége korlátlan, tehát a vállalkozás tartozásai esetén az egész vagyonával felel. A gazdasági életben egy Kft-t sokkal tőkerősebbnek gondolnak, és jobban megbíznak bennük.

 

A sikeres vállalkozó titka

Azt már láthatjuk, hogy a sikeres vállalkozás több összetevős dolog. Nincs egyik, a másik nélkül. Rendben, de min múlik valójában a siker? Mi szükséges? Szerencse? Tudás? Jókor lenni jó helyen? Rendíthetetlen munkamorál? A sikeres vállalkozások többsége szenvedélyből és rengeteg munkából fakad, amit a vállalkozónak bele kell tennie, ahhoz, hogy egy vállalkozást működtetni tudjon. Ha te is megálmodtál valamit, és szeretnél sikeres lenni, akkor tegyél meg érte mindent. Nincs szükség több millió forint tőkére, amennyiben mégis, akkor keress befektetőket. A vállalkozói lét nem puszta móka és kacagás, de az út során rengeteg hasznos tudással gyarapodsz majd.

 

Maradj proaktív

A kezdeményezőkészség az egyik legfontosabb tulajdonság egy sikeres vállalkozó számára. A siker nem jön egyről a kettőre, tudjuk, hogy a legtöbben rengeteg pénzről, és korlátlan szabadságról álmodoznak. A kezdeményezőkészség, a megfelelő kommunikáció és a türelem minden vállalkozónak kincset érő tulajdonság.

 

A türelem a kulcs

A legtöbb vállalkozó azért vérzik el az első pár évben, mert a siker lassan, vagy csak nagyon sok munkával érkezik meg. Úgy érzik, nincs arányban a befektetett munka, az elért sikerekkel. Van egy rossz hírünk: a legtöbb vállalkozó 24 órás műszakban van. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden feladatot neked kell elvégezned, sokan az apróbb munkákat kiadják alvállalkozóknak. Ha türelmes és készséges maradsz, az ügyfeleid lojalitással hálálják meg.

 

A világ terhe a válladon

Ha vannak vállalkozó barátaid akkor tudod: mindig mozgásban vannak, és szinte mindig dolgoznak. Vagy szakmai konferenciára rohannak, vagy egy meetingre, esetleg ügyféllel egyeztetnek, vagy a vállalkozással kapcsolatos ügyeket intézik. Legyél egyéni vállalkozó vagy egy Kft vezetője, lépést kell tartanod az éppen aktuális trendekkel, amennyiben azt szeretnéd, hogy a vállalkozás sikeres legyen.

 

Áldozatokkal jár

Egy vállalkozás vezetése igaz csodálatos dolog, azonban hamar megtanulod – áldozatokkal jár. Nem mindig fogsz tudni eljutni nyaralni, gyakran dolgozol majd hétvégéken, ünnepnapokon. Természetesen ennek megfelelően, ha szeretnél, akár hétfőn – kedden vagy pénteken véget vethetsz a hétnek, hiszen te osztod be az idődet, ha egyéni vállalkozó vagy. Ha vállalkozó típusú ember vagy, hamar belejössz majd ebbe az életstílusba, igaz ez sokszor áldozatokkal jár.

 

Folyamatos fejlődés

Egy vállalkozás vezetése esetében az egyik legfontosabb, hogy az ember mentálisan is toppon maradjon. Ez nem könnyű feladat, fontos, hogy milyen emberek vesznek körül. Mivel Magyarországon rengeteg vállalkozás van, ezért neked fel kell venned a kesztyűt, és valami olyat adnod minden esetben, ami más, mint a többi. Ha a megfelelő kérdésre tudod az választ, az ügyfél elégedett lesz. Menj el workshopokra, hazai és nemzetközi találkozókra, konferenciákra. Tanulj valami újat, ami a következő időszakban a hasznodra válik majd.

 

sikeres-vallalkozo

 

Miről szól a Hogyan legyek vállalkozó tanfolyam?

A leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik

A tanfolyamban az elejétől indulunk. A vállalkozási ötlet egy nagyon fontos része a sikernek, így ezzel kezdünk. Sokan több hosszú hónapokat töltenek az üzleti tervezéssel, mire bármit is elkezdenének. Mi hiszünk abban, hogy a lényeges alapkérdésed megválaszolása után sokkal fontosabb a tettek mezejére lépni. Ezért minden modulban konkrét tanácsok és feladatok várnak, amiket elvégezve egyre közelebb kerülsz majd ahhoz, hogy már elsőre sikerre vidd a vállalkozásod.

A tervezés és stratégián kívül, lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan tudsz létrehozni egy egyéni vállalkozást online rendszereken keresztül, így sorban állás, és ügyintézők nélkül indíthatod el kényelmesen, otthonról a vállalkozásod. Adózás, könyvelés, számlázás? Mindről részletesen lesz szó. Nem maradsz magadra.

 

Fontos a produktivitás

Vállalkozóként te felelsz majd az időd és energiád beosztásáért. Nem lesz senki, aki piszkálni fog ha nem végeztél valamivel. Nagyon sokan, akik munkavállalóként váltanak a vállalkozói lét szabad életére, könnyen el tudnak úszni ebben a felszabadító szabadságban.

Éppen ezért, külön modult szentelünk a vállalkozói produktivitásodat maximalizáló stratégiák és eszközök részletes bemutatására. Ezek mind a legújabb kutatásokat, és az emberi agyműködés gyengeségeit küszöbölik ki. Így te is elérheted az Elon Musk szintű napi produktivitási szintet.

 

A self-marketing ereje

Az utolsó modulban azokról a megoldásokról lesz szó, amikkel “friss vért” tudsz szállítani a vállalkozásod szervezetébe. Új érdeklődők, és új ügyfelek nélkül a legjobb szolgáltatók sem maradnak a piacon huzamosabb ideig.

Szó lesz az “online ingatlanod”, azaz a weboldalak fontosságáról, és kézhez kapsz egy olyan szövegírási formulát is, amivel gyerekjáték lesz a szövegírás. Ne aggódj, nem kell szépirodalmi műveket alkoss… A szöveged “értéke” abban fog megmutatkozni majd, hogy mennyire tud hatással lenni a látogatódra, és mennyire ösztönzi őket arra hogy tovább lépjenek a folyamataidban.

A folyamatok végén pedig ott leszel te, aki olyan szolgáltatást tudsz neki adni, ami miatt újra és újra visszatér majd.

Ha készen állsz belépni a vállalkozók izgalmas, és szabad világába, akkor találkozunk bent!

 

Kinek ajánljuk a tanfolyamot?

  • Ha meguntad, hogy másnak hajtod a malmát. Ha meguntad, hogy nem te osztod be az idődet… Ha meguntad, hogy nem arányosan vagy kompenzálva a befektet munkádért cserébe, akkor valószínű eljött az idő, hogy kipróbáld magad mint vállalkozó.
  • Azoknak ajánlott a Hogyan legyek vállalkozó tanfolyam, akik már meghozták a döntést, de még tanácstalanok azzal kapcsolatban, hogy pontosan merre induljanak. Akik teli vannak kérdéssel, és nem kapták meg eddig a megnyugtató iránymutatást, segítséget.
  • Ha szeretnéd, hogy az egyéni vállalkozásod elindításában is legyen egy lépésről lépésre követhető segítség.
  • Végül de nem utolsó sorban, ha szolgáltatás alapú vállalkozást tervezel indítani, akkor neked ajánljuk a tanfolyamot.

 

Mire van szükséged a tanfolyam elvégzéséhez?

  • laptop, internetkapcsolat
  • eltökéltség és kitartás – a vállalkozók útja sem mentes a nehézségektől

 

A tanfolyam moduljai

1. modul: ALAPOK

1.1 Bevezetés

1.2. A vállalkozási ötlet

2. modul: TERVEZÉS ÉS STRATÉGIA

2.1. Üzleti terv

2.2. Piackutatás

3. modul: INDULÁS A GYAKORLATBAN

3.1. Regisztráció és hatósági bejelentések

3.2. Adózás és könyvelés

3.3. Fizetés és számlázás

4. modul: PRODUKTIVITÁS

4.1. Tervezés

4.2. Reggeli rituálék

4.3. A produktivitást elősegítő mobilos alkalmazások

4.4. A produktivitást elősegítő szokások

5. modul: MARKETING

5.1. Online hirdetési felületek és az arculat

5.2. A szolgáltatáspiramis, a tesztelés és a honlap

5.3. Az értékesítési szövegírás alapjai

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

– Több mint 100 tanfolyam
– Több mint 70.000 elégedett hallgató
– OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
– 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- The Bright Academy sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!

Hírlevél Feliratkozás

The Bright Academy

Amennyiben szeretnél értesítést kérni a jövőben induló tanfolyamok indulásáról kérünk, hogy add meg az email címed és válaszd ki a számodra szimpatikus tanfolyamokat.

E-mail cím:*
Név:*
Hamarosan induló tanfolyamok:
Adatvédelmi tájékoztató elfogadása:* Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!