fbpx

Home staging tanfolyam

Szeretnél értesülni a tanfolyam indulásáról?

Jelezzük neked, ha indul a kurzus

Ez a home staging tanfolyam segít, hogy elsajátítsd a legfontosabb home staging alapokat, és képes légy minden házból igazi álomotthon varázsolni. Ismerkedj meg a home staging fogalmával, ami már 40 éve meghódította az amerikai és nyugat-európai ingatlanpiacot. Ez a tudás már számodra is elérhetővé válik! Készen állsz arra, hogy 2021-ben valóra váltsd az álmodat?

Home staging tanfolyam – Színpadra fel!

A home staging már régóta bevett módszer a nyugati államokban, Magyarországon azonban nagyjából 10 éve foglalkoznak vele. Amerikai filmekben rendszeresen lenyűgözően berendezett lakásokkal találkozol, ott rendszeresen tartanak „open day”-t, ahol a potenciális vevők végigsétálhatnak álmaik otthonában. A lakások legtöbbször akkor már végigmentek a home staging folyamatán, és készen állnak az eladásra.

Légy te a rendező!

A home staging tulajdonképpen eladásra való felkészítés, a sikeres értékesítés egyik legjobb módszere. Ha szeretnéd magas áron, akár 10 – 30% százalékkal drágábban eladni az ingatlant, akkor a home staging lesz a te utad. A home staging olyan, mint egy színpadi előadás, tehát „home stagerként” olyan vagy, mint egy színházi rendező: felkészülsz a nézők, a vevők érkezésére. A cél az, hogy a lakás minél vonzóbb legyen a vevő számára. Ez magában foglalja a bútorok átrendezését, takarítást és egyéb esztétikai stratégiákat, hogy a lehető legjobb megvilágításban mutasd be az otthonodat. A home staging azonban nem lakberendezés, valamint a home stager nem lakberendező.

Amennyiben üres lakással szembesülsz, sokszor azt is célszerű valamilyen szinten berendezni, de a legfontosabb tényező talán mindkét esetben a tisztaság.

A home staging előnyei

A home staging számos előnnyel jár. Egyrészt megkönnyíti a vásárlók számára, hogy elképzeljék magukat a jövendőbeli otthonukban. Olyan, mint egy festetlen vászon: személyes emlékek, a rendetlenség, ezek mind megnehezítik a jövendőbeli tulajdonos számára azt, hogy „otthon érezze” magát. Egy tanulmány szerint a vásárlók sokkal könnyebben képzelik el magukat egy olyan lakásban, ami átesett home stagingen, mint olyanban, ami nem.

home-staging-tanfolyam

Költözésre fel!

A home staging tulajdonképpen a „beköltözésre kész” állapotát jelzi, nem kell túl sok munka, vagy javítás, az új vevő már szinte kulcsra készen kapja a lakást. A vásárlók 71%-a olyan lakást keres, amin már alig, vagy csak nagyon keveset kell majd alakítania, a home staging pedig segíthet ezt a benyomást kelteni. A home staging tehát megkönnyíti az eladást, emellett pedig sokkal jobban mutat a többi eladásra szánt ingatlan mellett. Mivel a vásárlók többsége online böngészi az ingatlanpiacot, ezért kiemelten fontos, hogy az adott lakás valamiben kiemelkedjen a többi között. Ilyenkor a minőségi fotók, a közösségi médiában megosztott képek rengeteget számítanak. Ez valójában vizuális marketing.

Növeli az értékét

A tapasztalatok azt mutatját, hogy a home staging az ingatlanok árát jelentősen növeli, akár másfél százalékkal is, így akár milliókkal többért adhatod el az ingatlant.

Több potenciális látogatót vonz

A kutatások arra is fényt derítettek, hogy a home staging, több mint 40% százalékkal több látogatót vonz. Ez azt jelenti, hogy már a hirdetés sokkal több látogatót húz be, mint egy nem home stagingelt lakás esetében.

Mérvadó az otthonosság

Ne feledd, hogy valójában a teret adod el, és nem a benne lévő tárgyakat, egy ideát, ahol a vevők otthon érezhetik magukat már az első perctől kezdve.

Home staging lehetőségek

Íme néhány lehetőség, ha home stagingre adod a fejed. Elsősorban, a home staging tanfolyam célja az, hogy te magad készítsd fel az otthonod, vagy mások otthonát az eladásra.

DIY

A tanfolyam elvégzése után a home staging már a kisujjadban lesz, addig is fontold meg a következőket: új párnák vásárlása, a falak újrafestése, bútorok átrendezése, személyes dekorációk eltávolítása.

Az ingatlanügynök

A legtöbb ingatlanügynök erősen hisz a home staging hatásában. Ennek eredményeként segítenek ügyfeleiknek az otthon felkészítésében és „színpadra állításában”, mielőtt lefényképezik a lakást a jelenlegi állapotában. Home stagingelt állapotában, sokkal egyszerűbb eladni. Vannak olyanok, akik csak ajánlásokat tesznek arra vonatkozóan, hogy az eladó hogyan rendezze be a lakást, mások pedig konkrét dekorációs gyűjteménnyel is rendelkeznek.

Home staging szakemberek

Ha a legpraktikusabb módot keresi az ember, akkor természetesen egy profi szakembert érdemes felkeresni. Ez a kreatív szakértő lehetsz akár te is a a tanfolyam elvégzése után. Egy home stager a lehetőséget látja az ingatlanban, elsősorban. Ezért nélkülözhetetlen, hogy megfelelő látásmóddal rendelkezzünk szakemberként, akkor tudjuk felmérni az előttünk álló lehetőségeket.

home-staging-szakember

Mennyibe kerül a home staging?

Az attól függ. Az Ingatlanközvetítők Országos Szövetsége szerint, egy home staging átlagosan 250.000 forint körül mozog, de ez nagyban eltérhet. A home staging függhet az ingatlanod méretétől, helyétől, ingatlanpiaci értékétől, valamint a választott szolgáltatástól is. Valamint attól is, hogy a folyamat során van-e szükség valamilyen dekorációra, további bútorokra, vagy bármilyen kiegészítő elemre. Egyes ingatlanügynökök azt javasolják, hogy az ingatlan piaci árának 1 – 3% százalékát költsük home stagingre.

Felmerülő költségek

Nézzük, milyen költségek merülhetnek fel a home staging során, melyek azok a dolgok, amelyekre szükséges költeni.

Festékek és javítási kellékek

Egy apró hiba a falon, esetleg egy régi családi főzés nem kívánt eredménye nekünk emlék, másnak javítandó tökéletlenség. Érdemes eladás előtt egy tisztasági festést végezni, hiszen nem csak a hibákat fedjük el, hanem „tiszta lappal” indítjuk útjára egykori otthonunkat.

Tároló dobozok, rendszerezők

Ezekbe el tudod rejteni a lakásban szabadon kószáló papírokat, ruhákat, kellékeket, így több teret adsz a képzeltnek, és rendezettebb otthon látszatát kelted.

Új bútor és dekoráció

Fontos, hogy szükség esetén teljesen új bútorokkal és dekorációs elemekkel díszítsük otthonunkat, így egy más hangulatot tudunk majd adni számára.

Virágok, növények

A növények, virágok hatása sokszor alulértékelt, mégis igen komoly szerepe van abban, hogy a maximális hatást elérjük.

Néhány tipp a kezdő lépésekhez

Íme néhány gyakorlati tipp ahhoz, hogyan tudsz hatékonyan elindulni a home staging útján. A felmérések szerint a leggyakrabban home stagingelt szobák a nappali (93%), a konyha (84%) és a háló (78%), valamint az étkező (72%). Ennek fényében nézzük, kezdőként milyen tippeket tudsz alkalmazni.

Takarítás

A tisztaság azt sugározza a potenciális vevők felé, hogy a tulajdonos jól gondoskodott az ingatlanról. Ideális esetben a ház minden részét takarítani kell, a padlótól a mennyezetig és a kettő között. Ha a készülékek régebbiek, akkor gondoskodj róla, hogy makulátlanul tiszták legyenek. Hasonlóképpen győzödj meg róla, hogy hogy a fürdőszoba csillog, a kád sarkától a mosdó lefolyóig, sőt a WC mögötti apró helyre is pillants be!

Tiszta öröm

Marie Kondo módszere most igazán a hasznodra válik. Szerezz be tárolókat, és mindent, ami nem okoz örömet, add tovább, vagy egyszerűen dobd ki. Ezáltal egy sokkal tisztább teret kapsz, ami sallangtól mentes.

Padlóburkolat

Senki nem akar foltos szőnyeggel rendelkező otthonban élni, különösen akkor, ha valaki más piszkolta be, a linóleum pedig elavultnak és olcsónak is tűnik. Bár drága, a keményfa padló eleganciát és értéket ad otthonának. Emellett alacsony karbantartási igényűek, hosszú távú értéket biztosítanak, és tökéletesek az allergiás vásárlók számára. Más szóval, szinte mindenkit vonzanak, és ha nem, akkor a vevő könnyen ráborít egy szőnyeget a következő vásárló számára.

Világítás

Amikor bemutatsz egy otthont, használd ki az összes természetes fény, húzd szét a függönyöket. Ha szükséges, adj hozzá pár extra lámpatestet, és kapcsold be az összes fényt a bemutató során, így az ingatlan még világosabbnak és hívogatóbbnak tűnik majd a vásárlók számára. Ezáltal megkíméled a látogatókat, hogy villanykapcsolókra kelljen vadászniuk.

Ez itt a kert!

A bejárat és külső terek is a home staging része. Ezek mind erősen befolyásolják a vevők első benyomását, sőt akár elrettenhetik őket a belső terektől is. Győzödj meg róla, hogy a gyep, a fák és a sövény szépen metszettek, és megszabadultál a gyomoktól. Mosd le az ablakokat, és a járdát is seperd fel.

home-staging-kepzes

Miről szól a Home staging képzés?

A home staging képzés olyan tudást ad át, melynek elsajátítása után a résztvevők akár a saját, akár mások lakását könnyen, gyorsan és magasabb áron értékesíteni tudják. A képzés olyan kreatív megoldásokat nyújt számodra, ami alapján képes leszel tökéletes első benyomást kelteni. Ha szeretnél hatékony, naprakész tudást az ingatlaneladás és felkészítés világából, akkor itt az idő, hogy belevágj. A tanfolyam online oktatási formában elérhető, több videó és irásos anyag segíti a gördülékeny tanulási folyamatot.

Kiknek ajánljuk a tanfolyamot?

  • Azoknak, akik ingatlaneladás előtt állnak.
  • Azoknak, akiket érdekel a lakberendezés, az otthonuk szépítése.
  • Lakberendezőknek, ingatlanosoknak.
  • Azoknak, akik ezzel szeretnének üzletszerűen foglalkozni.

 

Hasonló tanfolyam

Lakberendező tanfolyam

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

– Több mint 100 tanfolyam
– Több mint 70.000 elégedett hallgató
– OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
– 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- The Bright Academy sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!

Hírlevél Feliratkozás

The Bright Academy

Amennyiben szeretnél értesítést kérni a jövőben induló tanfolyamok indulásáról kérünk, hogy add meg az email címed és válaszd ki a számodra szimpatikus tanfolyamokat.

E-mail cím:*
Név:*
Hamarosan induló tanfolyamok:
Adatvédelmi tájékoztató elfogadása:* Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!