fbpx

Mentálhigiénés életmód tanácsadó képzés

Szeretnél értesülni a tanfolyam indulásáról?

Jelezzük neked, ha indul a kurzus

Ez a képzés bemutatja, hogy pontosan mivel foglalkozik egy mentálhigiénés életmód tanácsadó és terapeuta, és hogyan segíthet az emberek számára a mindennapokban. Ez az életmód tanácsadó képzés segíthet azok számára, akik az egészséges életmód szakmai, gyakorlati oldalával szeretnének foglalkozni, hogy másokon segíthessenek.

Mentálhigiénés életmód tanácsadó képzés – Változtasd meg mások életét!

„A genetika megtölti a fegyvert, de az életmód húzza meg a ravaszt.” Meskó Bertalan

Milliónyi cikk, könyv és szakmai anyag foglalkozik az egészséges életmóddal, mégis úgy tűnik, hogy az embereknek – talán pont ezért – támogatásra van szükségek ezen a téren. Hamar elveszünk az információk bőségében, hiszen a diéták, életmód tanácsok ömlenek ránk az interneten. A mentálhigiénés szakember három fontos szempontot vesz figyelembe ez pedig a test, lélek és szellem.

Az egészséges életmód – Mindenki máshogy csinálja?

Kérdezz meg ötven embert arról, hogy mit gondol, mit jelent az kiegyensúlyozott életmód, és 50 különböző választ fogsz kapni. Az életmódban nincs egyetemes igazság, rengeteg útja és módja van. A fitt életforma egyszerűen azt jelenti, hogy olyan dolgokat teszünk, amelyek boldoggá tesznek minket és jól érezzük magunkat.

Van olyan, aki hetente ötször sétál, és mellette néha eszik egy pizzát vagy hamburgert. Másvalakinek a ketogén diéta és a crossfit edzés jelenti a kiegyensúlyozott életmódot, és soha egy korty alkoholt nem iszik. Egyik sem jobb vagy rosszabb, mint a másik, mindkettő tökéletes az adott személy számára. Léteznek azonban olyan kiindulópontok, melyek megkerülhetetlenek, ha kiegyensúlyozott életmódról beszélünk. A következő pontokban megnézzük melyek ezek.

Az étkezés

Az étkezés az életmódunk egy fundamentuma, hiszen nincs kiegyensúlyozott életvitel teljes értékű ételek nélkül. Ha teljesen a nulláról indul az illető, akkor a fokozatosság elvét kell alkalmazni a folyamat során. Fokozatosan bevezetni az étrendben a megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs napi fogyasztását, az alábbi teljes értékű gabonák előtérbe helyezését: kiőrlésű kenyér, bulgur, tészta, kuszkusz. Kutatások bizonyítják, hogy a teljes kiőrlésű gabonák csökkentik a szív és érrendszeri betegségek és a rák kialakulásának kockázatát. A táplálkozás tehát testi – lelki szempontból is lényeges.

eletmod-tanacsado-kepzes-etkezes

Mozgás

A legtöbben, ha meghallják a mozgás vagy edzés szavakat, hanyatt – homlok menekülni kezdenek, pedig szó sincs arról, hogy maratont kellene futni, vagy egyáltalán: futni. A mozgás lehet séta, kerékpározás, online vagy személyes salsa órák, vagy akár harcművészeket: a legfontosabb, hogyan tevékenység legyen, amit élvez az illető és örömét leli benne.

Stresszkezelés

A krónikus stressz állandó készenlétben tartja a testet. Ez hatással van az immunrendszerre, és előhozhat különböző egészségügyi problémákat: szívbetegség, cukorbetegség, magas vérnyomás, szorongás, alvási nehézség. Testmozgás csökkenti a stresszt, hiszen felszabadítja a benned lévő energiákat. Mások számára a meditáció, a természetben töltött idő, vagy éppen a naplóírás, esetleg a rendszeres terápia az ideális a stressz kezelésére.

Alvás

Nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is szükségük van napi minimum 7 óra alvásra. Az alvás szerves része az életmódunknak, hiszen az éjszaka során regenerálódik a szervezetünk. A rossz alvás növelheti a reakcióidőt, a szív – és érrendszeri megbetegedések és a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát. Az alvás azonban nem csak arról szól, hogy eleget alszunk-e, hanem arról is, hogy milyen alvási rutinokat alkalmazunk.

Mentális egészség

A mentálhigiénés szakemberként számodra a mentális egészség ugyanolyan fontosnak kell, hogy legyen, mint a fizikai fittség. Mentális egészségünk megőrzése érdekében a prevenció fontosságára kell, hogy felhívjuk a figyelmet.

A kiegyensúlyozott életvitel előnyei

Az egészség javítása nem pusztán a testi szempontból lényeges, hanem a mentális frissesség miatt is.

Megelőzi a betegségeket

Az egészséges táplálkozás csökkenti a megbetegedések kialakulását, beleértve azokét is, melyek genetikai úton öröklődnek. Több kutatás és vizsgálat is arra az eredményre jutott, hogy akik akár 8 hétig gyümölcsben és zöldségben gazdag táplálkozási rendszert követnek, jelentősen csökkent (22%-kal) a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata.

Szellemi fitnesz

A mentális épség megőrzése, nem csak abból áll, hogy az néha – néha szakít magára némi időt. Igyekezz napi szinten 10 – 20 percet csak önmagaddal foglalkozni. Ez lehet néhány oldal a kedvenc könyvedből, vagy felfrissülhetsz egy jóga óra keretében is.

Pénzt takarít meg

Gyakran merül fel az a kritika, hogy a fitt életmód drága. Pont az ellenkezője igaz, hiszen aki odafigyel magára, sokkal kevesebett látogatja az orvost, és kevesebb gyógyszert szed. Az éves vizsgálatok természetesen nagyon fontosak, hiszen az olyan betegségek, mint a magas vérnyomás, „néma” betegségként vannak nyilvántartva, így csak probléma esetén kezdik el kezelni, vagy már meglévő tünetek alapján.

Meghosszabítja az élettartamot

Aki odafigyel az életmódjára, a személyes jóllétére, potenciálisan meghosszabítja az életét. Ha 50 évesen soha nem dohányoztál, odafigyelsz az étkezésedre, tartod a súlyodat, akár 14 évvel is tovább élhetsz.

Jót teszel a környezetednek is

Az ultrafeldolgozott élelmiszerek nem csak a testnek, hanem a környezetnek is ártanak. Édesített reggelizőpelyhek, csomagolt sajttorták, chipsek stb. Ezen élelmiszerek előaállítása jócskán hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocstásához, a vízhiányhoz, a biológiai sokféleség csökkenéséhez, a műanyaghulladékhoz és az erdőirtáshoz. De nem csak arról van szó, hogy mit eszel, hanem arról is, hogyan közlekedsz. Ha rövidebb utakra lecseréled az autót, kerékpárra szintén csökkentheted a légkörbe kibocsátott szén -dioxid mennyiségét.

Smart célok kitűzése

Az egészségesebb életvitel felé vezető út apró változtatásokkal kezdődik, tehát tanácsadóként is ezeket érdemes majd javasolnod. Hasznos lehet SMART célok felállítása. A SMART jelentése: specific (konkrét), measurable (mérhető), achivable (elérhető), relevant (releváns), time – based (időhöz kötött). Ha ezekre fókuszál a kliens sokkal könnyebb lesz elérni a célokat, a már meglévő ismeretek mellett.

Miben segít egy mentálhigiénés életmód tanácsadó és terapeuta?

Ez a képzés, nem csak a fizikai kérdésekkel foglalkozik, hanem fontos terápiás módszereket is sorra vesz, amelyekkel segítheted a klienseket. Szó lesz természetgyógyászati megoldásokról, és pszichológiai témákról is elméleti és gyakorlati szinten is. A tanfolyam célja, hogy teljes értékű mentálhigiénés életmód tanácsadó váljon belőled a képzés végére.

mentalhigienes-eletmod-tanacsado-kepzes

Az online képzések előnyei

A tanfolyamot nálunk teljesen online végezheted el, így nincs szükség arra, hogy személyesen jelen legyél. Más több napos tanfolyamokkal ellentétben, itt te osztod be a saját idődet, nincs egy adott vizsga központ sem, hiszen minden vizsgát online kell elvégezned. Az online képzési rendszerben történő tanulás előnye, hogy saját tempóban végezheted, bármikor visszatérhetsz egy – egy anyaghoz, amennyiben kérdésed lenne. Képzésünk munka mellett, rugalmas időbeosztásban elvégezhető.

Ez a tanfolyam hozzáértő, több éves tapasztalattal rendelkező oktató által összeállított anyag, melyben nagy hangsúlyt kap a gyakorlat is a szakmai elméleti ismeretek mellett. A tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik szeretnének segítő szakemberként dolgozni, esetleg már most is ezt teszik, csak szeretnék szélesíteni a szolgáltatási körüket. Szeretnél részt venni? Online elméleti és gyakorlati képzésünk hamarosan elérhető lesz. Az indulásról és a jelentkezés folyamatáról email-ben kapsz tájékoztatást. Amennyiben szeretnél az alábbi képzésünkön részt venni, kattints az „Értesítést kérek az indulásról” gombra!

Kiknek ajánljuk az életmód tanácsadó tanfolyamot?

  • Life coachoknak, akik szeretnének még jobban elmélyülni a témában.
  • Segítő szakembereknek, tanácsadóknak.
  • Mindenkinek, aki a természetgyógyászati, fitnesz vagy wellnes terápia területén szeretne elhelyezkedni.

 

Hasonló tanfolyamok

Coach képzés

Táplálkozási tanácsadó képzés

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

– Több mint 100 tanfolyam
– Több mint 70.000 elégedett hallgató
– OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
– 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- The Bright Academy sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!

Hírlevél Feliratkozás

The Bright Academy

Amennyiben szeretnél értesítést kérni a jövőben induló tanfolyamok indulásáról kérünk, hogy add meg az email címed és válaszd ki a számodra szimpatikus tanfolyamokat.

E-mail cím:*
Név:*
Hamarosan induló tanfolyamok:
Adatvédelmi tájékoztató elfogadása:* Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!