fbpx
/
/
Női Ciklus Étrend Online Útmutató

Női Ciklus Étrend Online Útmutató

112 tanuló ajánlja

bruttó

9 990 Ft

6 990 Ft

Egyszeri összeg

14 napos pénz-visszafizetési garancia véd.
* Részletek az ÁSZF-ben olvashatóak

Jelenleg NEM elérhető a kártyás fizetési lehetőség weboldalunkon.

Ciklustudatos receptek nőknek

Fájdalom, falási rohamok, ingerlékenység a menzesz előtt? Ha a ciklusod során kellemetlen tünetekkel küzdesz, elképzelhető, hogy nincs rendben a hormonszinted – és az elfogyasztott ételekkel tovább rontasz a helyzeten.

A ciklustudatos étkezés segít egyensúlyba kerülni magaddal és támogatni a női nemi működést. Tanulj a hormonokról, sajátítsd el a női ciklust támogató étrend alapjait és tanulj új, egészséges recepteket!

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Női Ciklus Étrend Online Útmutató?

 1. Modul – A ciklusról röviden

 2. Modul – Évszakok

 3. Modul – A ciklustudatos étrend alapjai

 4. Modul – Bónusz: Testmozgás

 5.  Modul – Bónusz: Tervezők

A menstruációs ciklus központi szerepe

A menstruációs ciklus és a különböző szakaszokban bekövetkező változások jelentős hatással vannak egy nő mindennapjaira. A ciklus központi szerepet játszik abban, hogy milyen a hangulatunk és az energiaszintünk. A menstruációs ciklus alatt tapasztalható érzelmi hullámok és fizikai tünetek, mint a fájdalom és hőhullámok megnehezíthetik a nők életét.

Fontos tudni, hogy ezeken a negatív hatásokon lehet és kell is változtatni. Tudatosan kell figyelni a test jeleire, hogy megértsük a ciklus változásait és alkalmazkodni tudjunk azokhoz. A támogató étrend, a megfelelő mozgás és pihenés, valamint stresszkezelési technikák alkalmazása mind segíthet enyhíteni az ilyen tüneteket, és lehetővé teszi, hogy a nők a menstruációs ciklus különböző szakaszaiban is hatékonyan és kiegyensúlyozottan éljék mindennapjaikat.

Mi az a ciklustudatosság?

A ciklustudatosság azt jelenti, hogy tudatában vagyunk a saját ciklusunk során, a női testben bekövetkező változásoknak. Ez magában foglalja a petesejt érését, hormonszintek ingadozását, és segít nekünk a ciklus során végbemenő változásokat megérteni. Ezáltal könnyebben tudunk tudatos döntéseket hozni és alkalmazkodni a változásokhoz.

A ciklus és az étkezés – Hogyan függ össze?

Ha azon gondolkozol, hogy van-e a ciklus alakulása, a menstruációs tünetek és az étkezés közötti kapcsolat, akkor olvass tovább! A rövid válasz az, hogy igen, van! De mégis mi, és hogyan befolyásolja az étkezés a női ciklust?

A női test a ciklus különböző szakaszaiban változó ösztrogén és progeszteron szinteket produkál. A hormonváltozások hatására rengeteg tünetet tapasztalhatunk, aminek nagy részük kellemetlen is lehet: puffadás, egyenetlen arcbőr, fáradtság, ingerlékenység. Előfordulhat, hogy az energiánk is csökkenni kezd és fáradékonyabbak, törékenyebbek leszünk. A tünetek a legtöbb nőnél egyedileg jelentkeznek, de mindegyiket a hormonok szintje befolyásolja.

Ha megfelelően, a ciklusnak megfelelően étkezünk, rendben tarthatjuk a hormonok szintjét és kiegyensúlyozhatjuk azt, ezzel csökkentve a kellemetlenségeket.

Miben segít a ciklustudatos étkezés?

A ciklustudatos étkezés segít abban, hogy könnyebben átvészeljük a menstruációs ciklus különböző szakaszait. Például enyhíthető a premenstruációs szindróma, hiszen egyensúlyban tarthatjuk hangulatunkat és csökkenthetjük a puffadást, olyan élelmiszerekkel, amelyek segítik a stabil hormonműködést. A tudatos étkezés segít optimalizálni a petesejt érési folyamatát is, ami javíthatja a nők egészségét és általános jólétét a ciklus akár minden szakaszában.

Milyen a ciklustudatos étkezés?

A ciklustudatos étkezés azt jelenti, hogy figyelünk a női ciklus különböző szakaszaiban jelentkező változásokra, és az étrendünket ennek megfelelően alakítjuk.

 • A menstruációs időszakban több vasra van szükségünk, így fokozzuk a vasban gazdag élelmiszerek fogyasztását.
 • A follikuláris szakaszban magas rosttartalmú ételeket, például teljes kiőrlésű gabonákat, zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztunk, ami segíthet csökkenteni a puffadást.
 • Az ovuláció során egészséges zsírokkal támogathatjuk a hormontermelést és az idegrendszer működését.
 • A luteális fázisban a magnéziumban gazdag ételek fogyasztása segíti csökkenteni a stresszt és a menstruációs görcsöket, panaszokat.

Ez a megközelítés segít abban, hogy érzékenyebbek legyünk a testünk jelzéseire, és holisztikus módon támogassuk a hormonális egyensúlyt és a panaszmentes ciklust.

Hány napig tart a ciklus?

A menstruációs ciklus hossza általában 28 napos. A ciklus a menstruáció első napjától számítva a következő menstruáció első napjáig tart. Minden nő teste egyedi, így fontos figyelni a saját testünk jeleit és szükségleteit.

A ciklus négy szakaszból épül fel.

Menstruáció

A menstruációs szakasz során az ösztrogén és progeszteron szintje csökkenni kezd, a méhnyálkahártya pedig ennek a változásnak hatására elkezd leválni és kilökődni – ez maga a menstruációs vérzés. Ez a szakasz a menstruáció első napjától számítva, általánosan 3-7 napig tart.

Ebben az időszakban a nők gyakran tapasztalnak alhasi fájdalmakat, hangulatingadozásokat és fáradtságot.

Follikuláris szakasz

A ciklus follikuláris szakasza a menstruáció után kezdődik, és általában körülbelül 6-14 napig tart. Ebben a hormonális fázisban a petesejt érésre készül, miközben a méhnyálkahártya újra kezd vastagodni, felkészülítve a testet a terhességre.

A follikuláris szakasz gyakran a nők energikusabb és pozitívabb hangulatban vannak. Ebben az időszakban nőhet a libidó, és sok nő érezheti magát kreatívabbnak és motiváltabbnak. Emellett a tüszőérés közben az alhasban enyhe húzó érzést is tapasztalhatnak.

Ovuláció

Az ovuláció a menstruációs ciklus közepén, általában körülbelül a menstruációt követő 14. napon következik be. Ebben az időszakban a tüsző, amelyben a petesejt érlelődik, megreped, és a petesejt elindul a petefészekből a petevezeték felé a progeszteron hormon hatására.

Luteális szakasz

A luteális szakasz a petesejt felszabadulását követő időszak, általában a menstruációs ciklus második felében, körülbelül 14 napig tart.

Ebben az időszakban a progeszteron hormon szintje emelkedik, ami általában tüszőrepedés, mellfeszülés, hangulatingadozások és alhasi fájdalom formájában jelentkező tünetekkel járhat.

Miről lesz szó ebben az útmutatóban?

Az útmuatóban részletesen áttekintjük a női ciklus különböző szakaszait, beleértve a ciklus első napjától kezdődően az ösztrogén és progeszteron hormonok változásait. Ismertetjük, hogyan befolyásolja ezeket a hormonszinteket az étkezés, és hogyan lehet megfelelő étrenddel támogatni a ciklus különböző fázisait. Emellett részletesen beszélünk az ételek hatásáról a méhnyálkahártyára és a női hormonrendszerre.

Kinek ajánljuk ezt a útmutatót?

 • Azoknak, akik érdeklődnek a női ciklus fizikai és belső folyamatai iránt.
 • Nőknek, akik szeretnék megérteni, mi történik a testükben a ciklus különböző napjain.
 • Menstruációs problémákkal küzdő nőknek, akik szeretnék jobban megismerni saját testüket és támogatni egészségüket.
 • Azoknak, akik szeretnék tudni, hogyan lehet harmonizálni a női ciklus folyamatait az ételek segítségével.

Mi szükséges a kurzus elkezdéséhez?

Számítógép vagy okostelefon stabil internetkapcsolattal

100%-os pénzvisszafizetési garancia

Kóstolj bele a tanulásba kockázat nélkül 14 napig!

Ha vásárlásod után nem éreznéd úgy, hogy a tanfolyam segített fejlődni, és közelebb kerülni egy teljesebb, sikeresebb élethez, vagy bármi más ok miatt ne lennél megelégedve, csak írj nekünk egy emailt az info@thebrightacademy.hu email címre, és kérdés nélkül visszautaljuk Neked a kurzus teljes összegét.

Hallgatói értékelések

A munkafüzet fantasztikus volt!

2023.11.20.

A benne található étrendtervező eszközök segítségével könnyen összeállíthattam a saját, személyre szabott étrendemet, ami nagyban hozzájárult az egészségesebb életmód kialakításához.

Kata

Lenyűgöző volt megtanulni, hogy a ciklus különböző szakaszai hogyan befolyásolják a táplálkozási szükségleteimet.

2023.11.20.

A kurzus részletesen és érthetően magyarázta el a hormonális egyensúly és az étkezési szokások összefüggéseit. Különösen hasznosnak találtam a részt, ami az évszakok és a táplálkozás kapcsolatát tárgyalta.

Edit

-10%

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!