Vegán cukrász tanfolyam – Ha bűnöznél, de egészségesen tennéd azt
Gondolkodtál már azon szakácsként vagy cukrászként, hogy egy teljesen új gasztronómiával, területtel ismerkedj meg? Akkor a vegán cukrász tanfolyamot neked találtuk ki! Az utóbbi pár évben egyre több nyers vegán és vegán cukrászda nyílik szerte az országban, leginkább Budapesten. Számtalan ezzel foglalkozó oldal, influencer, blogger, vlogger és Facebook csoport található az interneten, ahol szebbnél szebb torta, sütemény, étel kerül a szemünk elé. Emellett a vegán vagy nyers vegán étrend azoknak is jó, akik ételallergiában szenvednek. Bizonyos alapanyagok, legtöbbször tej vagy tojás, esetleg a liszt, kerülendő számukra. Ez az egészséges gasztronómia nekik is tökéletes megoldás, így nem csoda, hogy egyre népszerűbb. Sok embernek az édesség a mindennapi táplálkozás része, de tudtad, hogy lehet ezt egészségesen is? Sajátítsd el te is, hogy hogyan, a vegán cukrász tanfolyamon!
Mi a vegetáriánus, vegán és nyers vegán közti különbség?
Érdemes először körül járni, hogy mit is jelent pontosan a vegetáriánus, vegán és nyers vegán kifejezés. Ha már így étkezel, akkor talán nem ismeretlen számodra a különbség. A vegetáriánus csak hústermékeket nem fogyaszt, azonban minden más állati eredetű termék a táplálkozás alapjait szolgálja. A vegán semmilyen állati eredetű terméket nem fogyaszt, tehát se húst, se tejterméket, se tojást. Ha a tejtermékeket nézzük, akkor elég sok mindenről mond le: sajt, tejföl, joghurt, tejszín és még hosszan sorolhatnánk. A nyers vegetáriánus étrend alapja a gyümölcs, zöldség, különböző csírák, olajos magvak és a zöld növények. Mindez hőkezeletlen (főzés, sütés, párolás, füstölés stb. nélküli) formában. Az étel elkészítésének hőmérséklete nem mehet 40-48 °C fölé, mert az megváltoztatja a kémiai összetételét, ezáltal csökkentve annak táplálkozási értékét.
Ha nem vagy ismerős ebben a gasztronómiában, akkor érdemes először a növényi étrend alapjaival megismerkedni az ingyenes Vegán Útmutató kurzusunkban.
A vegán cukrász tanfolyam felépítése
- Helyettesítési opciók növényi hozzávalókhoz. Mivel helyettesítsem a tejet? Na és a tojást? Hogyan legyen gluténmentes is, ha már vegán? A mandula tényleg mindenre használható, minden formában? Ilyen kérdések esetén ajánljuk csak igazán ezt a fejezetet!
- A sütés, cukrászat alapjai – Mit, hogyan érdemes használni, hogyan készíthető el a tökéletes állagú torta. Milyen eszközök, konyhai gépek, szükségesek, mi az a habverés, a spatula? Az ételkészítés alapja mindig a jó minőségű alapanyag, így a sütés is a bevásárlással kezdődik.
- Tippek trükkök, fogások – ebben a fejezetben tippeket adunk, hogy hogyan elkészíthetőek az ételek a legegyszerűbben.
- Táblázatok (mértékegységek, tervezők). A mai táplálkozástudomány szakmai alapjai egy egészséges sütemény elkészítéséhez. A vegán és nyers vegán étkezés során is fontosak a megfelelő szénhidrát, fehérje, zsír, tehát az alapanyagok bevitele. A különbség csak abban rejlik egy hússal teli étkezéssel szemben, hogy egészségesebb és kreatívabb.
- Receptek és elkészítésük videókkal. A tanfolyam ezen részében pontos leírást, receptet kapsz az ételek elkészítéséhez, és mindezt videóval is bemutatjuk, hogy a lehető legkönnyebben meg tudd tanulni. Hiszünk abban, hogy gyakorlat teszi a mestert!
Sosincs késő ahhoz, hogy elkezdj egészségesebben étkezni, megválogasd az alapanyagokat, esetleg kipróbáld a nyers étkezést.
A The Bright Academy tanfolyam elvégzése után egy certifikátot adunk, amelyet e-mail formájában küldünk el neked, letölthető változatban.