fbpx

Mindfulness Tanfolyam online

Szeretnél értesülni a tanfolyam indulásáról?

Jelezzük neked, ha indul a kurzus

Tudatos jelenlét – Mi is az a mindfulness?

 

Kevés olyan ember van, aki ne hallott volna a mindfulness-ről. A mindfulness jelentése a szótári fordításban azt jelenti, hogy „éberség, tudatosság”. De mi ez pontosan? Mit jelent a hétköznapokban? És valóban képes megváltoztatni az életünket?

Ha mindfulness-ről beszélünk, akkor meg kell említenünk a mindfulness-alapú kognitív terápia (MBCT) fogalmát. Ez egy hatékony módszer, amely arra ösztönöz, hogy tudatosan éljük az életünket, figyelmesen és elfogadással fordulunk mindahhoz, ami a jelen pillanatban történik, és ítéletektől mentesen szemléljük önmagunkat és környezetünket.

Mindfulness a hétköznapokban

A mindfulness azt jelenti, hogy tudatosan érzékeljük és elfogadjuk érzéseinket, gondolatainkat és az aktuális helyzetünket. Ennek gyakorlása segít a stressz csökkentésében, az érzelmi egyensúly megteremtésében, és növeli a teljesítőképességünket.

A mindfulness gyakorlása lehetővé teszi, hogy mélyebben éljük meg a pillanatokat, és jobban megértsük saját magunkat.

A minfulness alapelvei

A mindfulness bizonyos alappillérekre építkezik, amik kapaszkodóként segítenek a mindennapokban mindenkinek, akik a tudatosságot gyakorolni szeretnék.

A mindfulness képzés során ezeket és további alapelveket is megvizsgálunk, részletes gyakorlati útmutatóval együtt.

Jelenlét

A mindfulness alapelvei közül az első a jelenlét, ami azt jelenti, hogy tudatosan éljük meg az élet apró pillanatait is, fókuszálva arra, ami a jelenben történik. Ez néha nehéz lehet, mert gyakran hajlamosak vagyunk az elmúlt eseményekre vagy a jövőre gondolni, de a mindfulness arra ösztönöz, hogy a jelenben éljünk, és minden érzékszervünkkel észleljük azt, ami most történik.

Tudatosság

A tudatosság arra ösztönöz, hogy legyünk tudatában érzéseinknek, gondolatainknak és cselekedeteinknek anélkül, hogy ítélkeznénk felettük. Csak figyeljünk rájuk, elfogadva mindent olyannak, amilyen. Bár rengeteg gyakorlást igényel ennek elsajátítása, ha sikerül, könnyen át tudjuk adni magunkat a tudatos jelenlét felemelő érzésének.

Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet rossz napunk, vagy nem érezhetjük magunkat szomorúnak, csalódottnak. Inkább arra hívja fel a figyelmet, hogy vizsgáljuk meg, miért érezzük a bizonyos érzéseket és hogyan tudunk átlendülni rajtuk.

Elfogadás

Az elfogadás az ítélkezés-mentességet hirdeti. Ne ítélkezzünk egy adott dolog, helyzet, vagy személy felett, hanem fogadjuk el azt olyannak, amilyen. Ez fontos része a mindfulness gyakorlatnak, mert segít elkerülni a negatív gondolatokat, megszabadít az elvárástól és a felesleges feszültségtől is.

Miben segít ez a mindfulness tanfolyam?

A mindfulness sokkal több, mint egy pár perces meditáció a napod indításakor. Rendkívül fontos szerepet játszik a belső béke kialakításában, az egyensúly megteremtésében.

Tanfolyamunkon hangsúlyt fektetünk a gyakorlásra, és részletesen bemutatjuk a mindfulness előnyeit. Ha készen állsz megváltoztatni az életed, várunk a tanfolyamon!

Stressz csökkentés

A mindfulness segítségével felismerhetjük és könnyebben megértjük a stresszt kiváltó tényezőket, valamint az egyedi érzelmi reakcióinkat rájuk. Ezáltal képesek vagyunk kezelni a stresszt és megtalálni a nyugalmat, ahelyett, hogy belemerülünk az érzelmi káoszba.

Koncentráció

A mindfulness gyakorlatok segítenek a koncentráció javításában, hiszen arra ösztönöznek, hogy tudatosan jelen legyünk az adott pillanatban. Amikor a jelenben vagyunk, könnyebben tudunk koncentrálni a feladatainkra, mivel nem vonják el a figyelmünket a zavaró gondolatok, a szorongás és a stressz. A mindfulness segít kiépíteni az odafigyelés képességét, amely a hatékonyabb munkavégzést és jobb teljesítményt eredményez a mindennapi tevékenységeink során.

Egyensúly

Megtalálhatjuk a belső egyensúlyt és a stabilitást, mivel a tudatos jelenlét gyakorlása arra ösztönöz, hogy figyeljünk érzéseinkre és gondolatainkra. A mindfulness segít abban, hogy hatékonyabban kezeljük az élet azon eseményeit, ami körülötünk történik, megtartva a belső békénket és egyensúlyunkat.

Egészség

A lelki egészségünket erősítjük a stressz csökkentésével, az érzelmi stabilitás javításával és a mentális jólét növelésével. Ugyanakkor a testi egészségünket is támogatjuk a mindfulness gyakorláával, mivel a stressz csökkenése pozitív hatással van az immunrendszerre és a betegségek kialakulásának megakadályozásában is szerepet játszik.

Szorongás kezelése

A mindfulness hatékony eszköz a szorongás kezelésében, mivel segít az embernek tudatosan megérteni és kezelni az érzéseit. Sokan, akik szorongással vagy depresszióval küzdenek, érezhetik, hogy az érzelmek eluralják őket, de a mindfulness gyakorlatok segítenek abban, hogy egyfajta kontrollt szerezzenek felettük. Ezáltal lehetőség nyílik a depresszió és szorongás enyhítésére, és a mentális egészség javítására.

Kreativitás

A meditációs gyakorlatok, amelyek részei a mindfulnessnek, pozitív hatással lehetnek a kreativitásra. Amikor valaki meditál, lehetősége van kikapcsolni az elmét a mindennapi gondolatoktól, és hozzáférni az alattuk rejlő kreatív potenciálhoz. A meditáció segíthet új ötletek és perspektívák felfedezésében, elősegítve a kreatív gondolkodást és inspirációt.

 

Side view of serene woman sitting on sandy beach against blue sky outdoors

Bárki elsajátíthatja?

Igen, bárki képes lehet elsajátítani a mindfulness gyakorlatokat, függetlenül attól, hogy milyen tapasztalatokkal rendelkezik, vagy milyen korban van. Az MBCT (Mindfulness-Based Cognitive Therapy) hatékony eszköz, amely segít neked a belső éned mélyebb megértésében és az érzelmeid kezelésében.

Vannak, akik egy krízishelyzetben fordulnak a mindfulness felé, mások áltlaános jólétük javítása érdekében. Akár mi is a célod, garantáltan jó hatással lesz rád a tudatos jelenlét kialakításának folyamata és olyan tudással gazdagodhatsz, amit az életed bármelyik szakaszában, bármelyik területén hasznosítani tudsz majd!

Mit tanulhatsz a tanfolyam során?

Online tanfolyamunk során kiemelt hangsúlyt fektetünk a gyakorlásra, amit érdekes összefüggsekkel, történetekkel és inspiráló beszélgetésekkel egészítünk ki.

A mindfulness tanfolyam kifejezetten kezdőknek szól, de bárki csatlakozhat, aki szeretne elmélyedni a tudatos élet kínálta lehetőségekbe.

Mindfulness gyakorlatok

A mindfulness gyakorlatokat során megtanulhatod, hogyan alkalmazd a meditációt és más tudatosságra épülő technikákat, amelyek segítenek jelen lenni a pillanatban és hatékonyabban kezelni az érzelmeidet. Ezek az ismeretek hozzájárulnak az életminőséged javításához és a stressz csökkentéséhez.

Elméleti háttér

Az MBCT (Mindfulness-Based Cognitive Therapy) elméleti háttérként szolgál a mindfulness gyakorlatoknak, segítve az embereket abban, hogy megértsék és kezeljék a negatív gondolatokat és érzelmeket. A tanfolyam során megismerkedünk az elmélettel, hogy igazán elmélyíthesd tudásod a mindfulness folyamatával kapcsolatban.

Étkezés

A tanfolyamon számos alkalom lesz arra, hogy megértsd az étkezés és tudatosság összekapcsolásáak fontosságát. Az étkezés nemcsak táplálkozási tevékenység lesz, hanem tudatos élmény, amely hozzájárul az egészséges és kiegyensúlyozott életmódhoz.

Miért válassz minket?

Íme egy kis betekintés, hogy mivel várunk a The Bright Academy-nél! Reméljük, hogy te leszel a következő diákunk?

Online oktatás

Az online oktatás egyik legnagyobb előnye, hogy bárhol, bármikor tanulhatsz. Csak hétvégén tudsz időt szakítani a videós anyagok hallgatására? Vagy reggel van szabad fél óráda gyakorlásra? Lehetsz bárhol, és haladhatsz az anyaggal bármikor!

Személyre szabott tempó

Az online anyagot a jelentkezés után azonnal megkapod, és bármikor elérheted a saját profilodból. Teljesen egyéni tempóban tudsz haladni a feldolgozással – nem kell várnod a csoport többi tagjára, hiszen mindenkinek máskor van ideje és lehetősége a tanulásra. Nálunk nincs kötelező határidő – keress egy csendes helyet, mélyedj el a gondolatokban és sajátítsd el a mindfulness tanfolyam anyagát olyan tempóban, ami számodra ideális!

Szakértelem

Büszkék vagyunk arra, hogy oktatóink valódi tudással rendelkeznek, amit örömmel adnak át neked! A mindfulness tanfolyamot oktató szakember gyakorlattal, átfogó tudással rendelkezik és maximális segítséget nyújt számodra, hogy te is elsajátítsd a tudatos létezés alappilléreit és megtanuld azokat beépíteni az életedbe.

Gyakorlás

Bármiféle tananyagról legyen szó, a tanulás mindig könnyebb a gyakorlati példákon keresztül. Személyes feladatokat adunk, amiket saját tempódban végezhetsz el, így sokkal stabilabb tudás birtokába juthatsz.

Örök hozzáférés

A mindfulness tanfolyam lehetőséget ad, hogy megváltoztasd a gondolataidat, az élethez való hozzáállásodat és a perspektívádat. Egy dolog azonban biztos: hullámvölgyek mindig vannak. Elfordulhat, hogy rengeteg változás történik az életedben, és meginogsz. Ilyenkor jól jön a további támogatás – a The Bright Academy Mindfulness tanfolyamhoz a program befejezése után is hozzáférsz, így innen bármikor tudsz meríteni, ha inspirációa, töltődésre van szükséged.

Szeretnél részt venni? Téged várunk a mindfulness tanfolyamon!

Még csak most ismerkedsz a mindfulness fogalmával? Eleged van az állandó stresszből, és szeretnél tudatosan tenni a testi-lelki egyensúlyod megteremtéséért, illetve megtartásáért?

Ez a mindfulness tanfolyam tökéletes választás számodra!

Kinek ajánljuk ezt a tanfolyamot?

  • Azoknak, akik most ismerkednek a mindfulness fogalmával és szeretnének egy gyakorlatias tanfolyamon többet tanulni róla
  • Azoknak, akik gyakran szorongnak, stresszesek
  • Azoknak, akik szeretnék megélni a pillanatokat és élvezni az életet, de nem tudják ehhez milyen napi rutinra van szükség
  • Azoknak, akik nem tudnak, vagy nem akarnak személyes képzésen részt venni, és inkább online fejlődnének
  • Azoknak, akik olyan eszközökre vágynak, amivel könnyen fenntarthatják lelki egyensúlyukat
  • Mindenkinek, akit érdekel a mindfulness, a tudatosság, az önfejlesztés

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

– Több mint 100 tanfolyam
– Több mint 70.000 elégedett hallgató
– OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
– 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- The Bright Academy sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!

Hírlevél Feliratkozás

The Bright Academy

Amennyiben szeretnél értesítést kérni a jövőben induló tanfolyamok indulásáról kérünk, hogy add meg az email címed és válaszd ki a számodra szimpatikus tanfolyamokat.

E-mail cím:*
Név:*
Hamarosan induló tanfolyamok: Adatvezérelt marketing képzés
Adatvizualizációs képzés
Adobe XD tanfolyam
Affiliate marketing tanfolyam
Alakformáló edzésterv nőknek - 6 hetes kihívás
Amazon FBA kurzus
B2B marketing tanfolyam
Barista tanfolyam
Brandépítés tanfolyam
Divattervező képzés
Esküvőszervező tanfolyam
Facebook tanfolyam
Frontend fejlesztő képzés
Google Ads tanfolyam
Google Analytics tanfolyam
Google Workspace tanfolyam
Growth Hacking Tanfolyam
Haladó Python tanfolyam
Hirdetéskezelő specialista tanfolyam
Hírlevél készítés tanfolyam
Hogyan legyek szabadúszó?
Hogyan legyek vállalkozó tanfolyam - A sikeres vállalkozás felépítése
Home Staging tanfolyam
HR menedzser képzés
InDesign tanfolyam
Influencer marketing tanfolyam
Java programozó tanfolyam haladóknak
Jóga életmód tanfolyam
Karrier és business coach képzés
Környezettudatos nevelés - klímatudatos életmód coach tanfolyam
Lead generálás és értékesítés tanfolyam
Life coach képzés
Marketing automatizálás a gyakorlatban - SalesAutopilot specialista tanfolyam
Marketing menedzser képzés
Marketing szövegírás tanfolyam
Mentálhigiénés életmód tanácsadó tanfolyam
Nemzetközi piacra lépés marketing tanfolyam
Online KRESZ tanfolyam
Online marketing szakértő képzés
Online német tanfolyam kezdőknek
Párkapcsolati coach képzés
Pénzügy számvitel képzés
Pénzügyi elemző tanfolyam - mutatószámok és elemzési módszerek
Power BI tanfolyam haladóknak
Projektmenedzser képzés
Pszichológiai konzulens képzés
Rendezvényszervező tanfolyam
SAAS marketing képzés
SIX Sigma Green Belt képzés
Social Media marketing tanfolyam
Spanyol tanfolyam kezdőknek
Tárgyalástechnika és értékesítés tanfolyam
Termékfotózás tanfolyam
Üzleti Analitika tanfolyam
Vegán cukrász tanfolyam
Villámolvasás tanfolyam
Adatvédelmi tájékoztató elfogadása:* Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Feliratkozás

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!