fbpx
/
/
Relaxációs Technikák és Meditációs Gyakorlatok Tanfolyam

Relaxációs Technikák és Meditációs Gyakorlatok Tanfolyam

Hatékony relaxációs technikák a mindennapi stressz csökkentésére

5

112 tanuló ajánlja

relaxacios-technikak
relaxacios-technikak
bruttó

18 990 Ft

Egyszeri összeg

14 napos pénz-visszafizetési garancia véd.
* Részletek az ÁSZF-ben olvashatóak

Jelenleg NEM elérhető a kártyás fizetési lehetőség weboldalunkon.

Relaxációs technikák és meditációs gyakorlatok tanfolyam

Stresszesek a mindennapjaid? Szeretnél pihentebb lenni? Egy olyan terápiás módszert keresel, ami megoldást jelenthet a feszültség levezetésére? Egy hosszú meditáció közben gyakran elkalandoznak a gondolataid? Ez a tanfolyam és a benne található gyakorlatok segítenek, hogy különböző relaxációs technikák alkalmazásával lecsendesíthesd az elmédet. Mindennapi életünk során nagyon sok olyan dologgal találkozunk, amit nem tudunk befolyásolni: elmarad egy fontos tárgyalás, egy zaklatott hangvételű email érkezik a főnökünktől vagy elkésünk a szülői értekezletről. Nem kell sok hozzá, hogy az életünket úgy éljük meg, mintha aknamezőn sétálnánk. Ez a tanfolyam segít abban, hogy megtaláljuk a megoldást és ledöntsük a fejünkben a belső falakat.

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Relaxációs Technikák és Meditációs Gyakorlatok Tanfolyam?

1. Modul – Miért van szükség meditációs tréningre?
 • Bevezetés
 • Megelőzzük és kezeljük vele a stresszt
 • Stresszkezelés több lépésben
 • Stresszorok és pozitív stressz
 • Yerkes-Dodson törvény
 • Teszt
2. Modul – A meditációs tréning jótékony hatásai
 • A meditációs tréninggel elérjük a belső béke állapotát
 • Hogyan hat a meditációs tréning a pszichére és a testre?
 • Segítséget nyújt a türelem és pihenés eléréséhez
 • A meditációs tréning hatása a belső erőnkre és az intuíciónkra
 • Hatására többet vagyunk a jelenben
 • Teszt
3.Modul – Relaxációs technikák elsajátítása
 • A meditációs tréning sikeres elsajátításának négy feltétele van
 • Különböző meditációs típusok
 • Autogén tréningről
 • Így néz ki egy autogén trénin
 • Teszt
4. Modul – A meditációs tréning hatása az érzelmeinkre
 • Segít felismernünk a saját érzéseinket
 • Segít nyugodtnak maradnod és kezelned a saját érzéseidet
 • Segít rendet rakni az érzéseid világában
 • Segít abban, hogy a megfelelő időben és megfelelő helyen fejezd ki az érzéseidet
 • Teszt
5. Modul – További relaxációs technikák
 • Reggeli meditációs rutin
 • Menj a természetbe
 • Kerüld a káros szokásokat!
 • Rendszeresen tudatosítsd a testeden lévő energiakapukat
 • Teszt
6. Modul – Bónusz meditációs videók
 • 5 perces vezetett meditáció kezdőknek
 • 10 perces vezetett hála meditáció
 • 10 perces reggeli meditáció
 • 3 perces vezetett meditáció
 • Önbizalom növelő meditáció kezdőknek

Autogén tréning és más fajta technikák

Egyre többet olvasunk és hallunk arról, hogy a stressz szinte láthatatlanul az életünk részévé válik. Az elménk szinte éjjel – nappal pörög, sokan még este sem képesek ellazulni és egy más tudatállapotba kerülni. A szorongás majdhogynem észrevétlenül, de utat tör magának: vizsgák, állások megszűnése, munkahelyi szereplés vagy tömegiszony. A félelem, – így vagy úgy – de mindannyiunkat megtalál. Pánikbetegek, szociális fóbiával küzdők, notórius szorongók számára a rendszeres relaxáció igazi kincs lehet. Mivel napközben többféle inger ér minket, ezek az információk folyamatosan a kedvük szerint húzzák el a figyelmünket jobbra és balra. Fontos, hogy megtanuljuk kezelni a stresszt, elfogadjuk érzéseinket és a meditáció segítségével megpróbáljuk kizárni a külső zajokat.

 

relaxacios-technikak

 

Az egyik legismertebb relaxációs módszer Johannes Schultz nevéhez kötődik, ő dolgozta ki “Autogén tréning” néven, 1932-ben. Schultz azt tapasztalta, hogy azok az egyének, akiket hipnózisban kezelt sokszor tapasztalnak egy relaxált állapotot. Ebben az állapotban olyan élmények hatása alá kerültek, ahol kellemes meleget éreztek és ellazult állapotban voltak. Ez állapot ideálisnak tűnt ahhoz, hogy a kliens képes legyen a rendszeres feszültséget kezelni. A forradalmi megoldás azért volt igazán hatásos, mert addig szokatlan módon az elsajátítása után nem volt szükség hipnotizőrre. Bárhol és bármikor képesek lehetünk az ellazulásra a megfelelő technika birtokában. Már maga a név is beszédes, hiszen görög eredetű és jelentése ennyi: valami, ami belőlünk származik, amit mi idézünk elő. Relaxáció közben tehát önmagunkat hipnotizáljuk és abban az állapotban vagyunk, ahol az elménkre a legnagyobb hatást tudjuk kifejteni.

 

A tanfolyam módszereiről

Ez a tanfolyam az autogén tréninghez hasonló módszerrel és technikákkal segíteni fog, hogy megküzdhess a mindennapok stresszes kihívásaival. A relaxációs gyakorlatok tanulásához és gyakorlásához szükségünk van passzív állapotra és testi nyugalomra. A tanfolyam során hallgatni fogsz egy szöveget, ami a passzív koncentráció elérésében a testi lelki ellazulásban lesz a segítségedre. A tréning szövege akár ennyi is lehet: Tökéletes nyugodt vagyok. A relaxáció során például egyenként lazítod el a különböző testrészeket, majd az egész testet. A relaxáció következő pontja a lelki ráhangolódás, melynek elme áll a középpontjában. Az tanfolyam alatt a kliens igyekszik megtalálni a két állapot (passzív koncentráció és elkalandozás) közötti arany középutat. A tréning szöveg szintén minket hivatott segíteni, hogy a relaxációs állapot során hagyjuk, hogy érzések csak megtörténjenek. Ezen technika hatására a stressz lecsökken, lelassul a légzés a kliens olyan lelki állapotba kerül ahol nyugodtabbá és ellazultabbá válik. Ebben az állapotban vagyunk a legnyugodtabbak a nap során.

 

Szorongás STOP, azaz kapcsolj ki!

Mindegy, hogy a relaxáció milyen formáját választja az ember a lényeg az, hogy igyekezzünk a napunkból időt szorítani arra, hogy az elménknek megálljt parancsoljunk.  Ma már széles a paletta amiből választhatunk, sokat javíthat a szorongás állapotán heti egy jóga óra, vagy akár a napi progresszív izomrelaxáció. A progresszív izomrelaxáció módszer és gyakorlat segítségével módszeresen ellazulnak a test izmai, így egy feszült, aktív, szorongó állapotból nyugalmi állapotba kerülünk. Ehhez az egyszerű relaxációs módszerhez semmilyen eszköz nem szükséges, csupán 15 – 20 perc szabadidő a nap elején vagy végén. Hatására megnyugszik a légzés és csökkenthetőek a szorongásos tünetek és nő a testi – lelki folyamatok önkontrollja. Jó hatással lehet mentális állapotunkra a rendszeres jóga óra amit gyakran meditáció követ a gyakorlás végén. A mozgás örömhormonokat szabadít fel, ami csökkenti a napi stresszt.

 

relaxacios-technikak

 

Kiegyensúlyozott mindennapok

A tanfolyamban bemutatott relaxációs technikák pszichológus segítsége nélkül is elsajátíthatóak. A tanuló olyan egyéni tempóban haladhat ami a számára legmegfelelőbb. Ezt a tanfolyamot szakember állította össze és napi használata a javadra válik. A technikák elsajátítása folyamatos belső munkát igényel, ám az idő itt is nekünk dolgozik. Ha van esetleg olyan egyéni célunk, amivel foglalkozni érdemes akár napi szinten is: dohányzásról való leszokás, fogyás, önmagunk megerősítése. A tanuló egy olyan plusz löketet kap a gyakorlás során ami segíti céljai elérésében. Hatására javul az életminőségünk, erősíteni tudjuk testünk öngyógyító folyamatait. A várt eredményt azonban nem adják ingyen: legalább két vagy három hónap gyakorlás elengedhetetlen.

 

relaxacios-technikak

 

Kinek ajánljuk a tanfolyamunkat?

 • Ezt a tanfolyamot elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek nincs lehetőségük Budapest környékén szakember felkeresésére.
 • Ezt tréninget azok számára javasoljuk, akinek nehézséget jelent lecsendesíteni az elméjüket, vagy többet szoronganak.

Az itt tanult relaxációs technika bármikor használható. Reggeli előtt, felkelés után például tökéletes napindító, de este lefekvés előtt is tökéletes. Ha csak 5 perced van ébredés után, relaxácio tökéletes napindító is lehet. Próbáld ki, ismerd meg a módszert amit már milliók sikerrel alkalmaznak!

Ha kérdésed van keress minket e-mail vagy Facebook üzenet formájában!

 

 

 

Kitől fogsz tanulni?

Pekáry Dorottya

Coach

2016-ban tettem sikeres záróvizsgát az International Association of Coaching (IAC Coaching) budapesti iskolájának coach-és trénerképzésén, és azóta is folyamatosan képzem magam. Mára felépített coaching praxisom van és örömmel tölt el, hogy végre a hivatásomnak élhetek. Nagy lelkesedéssel adom át neked a tudásom! További tanfolyamaim a The Bright Academy-nél: Asszertív kommunikációs tréning, Konfliktuskezelés tréning, Relaxációs technikák és meditációs gyakorlatok tanfolyam

Mi szükséges a kurzus elkezdéséhez?

A tanfolyam során számítógépre, és megbízható internetkapcsolatra lesz szükséged. A képzés előzetes tudás nélkül elvégezhető, hiszen nálunk mindent az alapoktól tanulsz meg.  

Fontos információ: A tanfolyamainkban található videók néhány ország kivételével (Kína, Észak Korea, Irán, Kuba, Indonézia) bárhonnan elérhetőek, és újra megtekinthetőek.

100%-os pénzvisszafizetési garancia

Kóstolj bele a tanulásba kockázat nélkül 30 napig!

Ha vásárlásod után nem éreznéd úgy, hogy a tanfolyam segített fejlődni, és közelebb kerülni egy teljesebb, sikeresebb élethez, vagy bármi más ok miatt ne lennél megelégedve, csak írj nekünk egy emailt az info@thebrightacademy.hu email címre, és kérdés nélkül visszautaljuk Neked a kurzus teljes összegét.

Hallgatói értékelések

Gyakorlatias és egyszerűen beépíthető tippeket kínál.

2023.05.18.

Tetszett!

Zsuzsi

Békésebb, nyugodtabb környezet

2021.04.16.

Naponta végzem a relaxációs gyakorlatokat és párom szerint is sokkal türelmesebb lettem vele szemben (is). Szóval én teljesen elégedett vagyok az online tanfolyammal.

Dobákné Éva

Segítség a szorongásban

2021.04.16.

Sokat szorongok mostanában a folyamatos negatív hírektől és a bezártság érzéstől. Őszintén szólva nem hittem volna, hogy így neten keresztül sikerül rá találnom megoldást, de úgy érzem néhány módszer már rövid távon is segített. pl. nem is hallotam még az autogén tréningről előtte.

Magyarvári Kitti

Ezek is érdekelhetnek:

A stressz az életünk része, most megtanulhatod kezelni, így boldogabb, nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb hétköznapjaid lehetnek! Gyakorlati tippek mindenki számára!

4.5

18990 Ft

Fejleszd önismereted, tanuld meg kezelni a stresszt és élj harmonikusabb életet. A tanfolyam segít a jelen pillanat tudatos megélésében, növeli az életminőségedet.

5

19990 Ft

-10%

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!