fbpx
/
/
Mit tanuljak 2021-ben, hogy sikeres legyek?

Mit tanuljak 2021-ben, hogy sikeres legyek?

mit-tanuljak-2021

Ha pályaválasztás, továbbtanulás, esetleg karrierváltás előtt állsz, felmerül benned a kérdés: mégis, mit tanuljak, miben vagyok én igazán jó? Erre a kérdésre, itt biztosan választ kapsz!

Soha nem volt olyan aktuális az a kérdés, hogy mit érdemes tanulni, ha biztos munkát szeretnénk mint 2020-ban és 2021-ben. Természetesen a helyzetet tovább bonyolítja az OKJ képzések megszűnése, és koronavírus okozta tantermi oktatás bizonytalansága, ezért nem véletlen: az online képzések nagy figyelmet kaptak. Ebben a blog cikkben bemutatunk számodra néhány olyan szakmát, ami fontos szerepet kap, ebben a folyton változó világban.

Ha még fontolgatod, hogy idén mit tanulj, hogy sikeres és boldog legyél, akkor olvasd el cikkünket!

 

Mit tanuljak? – Főszerepben a COVID biztos állások

Egy dolog biztos: a koronavírus járvány, jelentősen megszüntette a munkaerőhiányt, hiszen május – júliusban 224 ezer főre nőtt itthon a munkanélküliek száma. Ez jelentős növekedésnek számít, az előző évi adatokhoz képest, ahol az átlagos létszám 164 ezer fő volt. Megannyian, átértékelték a szakmai útjukat és inkább olyan szakmák és állások felé fordultak, melyek ” COVID biztosak „. Az otthonról végezhető munkák még keresettebbek lettek, hiszen az otthon egy igazi „safe space” lett.

Másfelől pedig, az eddig biztosnak hitt állások, (vendéglátás, fitnesz, stb) váltak a labilissá, egyik napról a másikra, így sokan kényszerültek karrierváltásra. Sajnos az OKJ képzési rendszer 2020-as megszűnése nem segített a helyzeten, hiszen sokan választották az OKJ-t, mint továbbtanulási formát. Szerencsére, a The Bright Academy online tanfolyamok segítenek neked, ha te is új szakmát szeretnél tanulni, akkor nincs más dolgod, mint szétnézni képzéseink között!

 

mit-tanuljak-2021-ben

 

Időtálló IT – szakmák

Amennyiben nyitott szemmel jársz, láthattad, hogy a tavalyi évben a legtöbb iskola elindította az internetes programozói képzését. Természetesen ezek tanfolyamok sok esetben több százezer forintot kóstálnak, és nem mindenki ad ki szívesen ekkora összeget, egyszerre. Az azonban tagadhatatlan, hogy informatikai képzések népszerűbbek, mint valaha.

 

Programozó, mint jolly joker

Az IT szektor, a legjobb választás azok számára, akik szeretnek problémák megoldásával foglalkozni. Ha érdekel például a kódolás, vagy a kiberbiztonság, applikációk fejlesztése, akkor a bátran ajánljuk a Java vagy Python programozói képzést. A legkeresettebb IT szakmák közé tartozik a szoftvertesztelő, a frontend és backend programozó. Senior Java fejlesztőként akár havi 800.000 forintot is haza vihetünk, de természetesen itt magasabb ismeretek és sok éves tapasztalat is szükséges. Itt tehát, a képzés elvégzése után, nem árt ha keresünk egy gyakorlati helyszínt, vagy elkezdünk saját projekteken is dolgozni.

 

Élet a programozáson túl…

Természetesen nem mindenki érzi otthon magát, a kódolás szövevényes világában. Ha szeretsz olyan kérdéseket feltenni, minthogy a ki – be kapcsolást próbálta-e már, akkor az IT support vonal neked való. Igazán menő szakmának számít, a data scientist, az adatelemző, akinek a feladatai közé tartozik a vásárlói adatok begyűjtése és azok elemzése, esetleg jövőbeni vásárlói döntések előrejelzése.

 

mit-tanuljak-programozas

 

Projektmenedzsment felsőfokon

Azokra is gondolunk, akiknek nem az IT-szektor a szíve csücske, így a második lehetőségünk egy olyasvalami, ahol a fókusz az emberekkel való kapcsolattartáson van. A projektmenedzsment munkákat neked találták ki, ha rendezett vagy és ügyesen osztod be a saját és mások idejét is. Szerencsére, ma már szinte minden iparágban találsz lehetőséget, az építőipartól kezdve, a pénzügyi szektorig, így garantáltan találsz majd állást. Természetesen azoknak a projektmenedzsereknek, akiknek van némi előképzettségük, legyen az pl.: munkához kapcsolódó szoftverek, vagy profi angol nyelvtudás, magasabb bérezésre számíthatnak.

 

Excel varázsló kerestetik!

Ha szétnézel az álláshirdetések között, egy dolog biztosan feltűnik: az Excel ismerete, szinte mindehol alapkövetelmény. Ebből következik, hogy bárhol fogsz a jövőben elhelyezkedni: az Excelt ajánlott magas szinten használni. Ha eddig valami miatt ódzkodtál tőle, akkor itt az ideje, hogy elkezdj vele megismerkedni : 1, 2 milliárd ember nem tévedhet.

 

Asana, Trello, Slack és a többiek

Ma már nem csak a startupok heppje, a projektmenedzsment szoftverek használata, rengeteg kisvállalkozás és multinacionális cég is használja. Ha számodra, eddig ismeretlenek voltak ezek az applikációk, akkor gyarapítsd az eszköztárad, hiszen mindegyik szuper hasznos! Érdemes gyorsan belerázódni, mert használatuk nagyban megkönnyíti majd az életed, és a HR-esek szívesen látják feltüntetve az önéletrajzodban.

 

A számok bűvöletében

Amennyiben hosszú távon inkább a pénzügyi szektor áll hozzád közel, érdemes egy olyan szakmát tanulni, amit akár otthonról is végezhetsz. Ilyen például a könyvelés, amire az emberek többségének, – főleg ha egyéni vállalkozó – , biztosan szüksége lesz. Ugyanilyen hasznos lehet egy adótanácsadó tanfolyam, amit távoktatás keretein belül el tudsz végezni, az otthonod kényelméből.

 

kreativ-szakmak-online-tanfolyamok

 

Kreatív szakmák, alkotóknak

„Jó de, de mit tanuljak akkor, ha ezek közül egyik sem illik hozzám? ” merülhet fel benned, teljesen jogosan a kérdés. Ne csüggedj, akkor is állások ezrei várják, hogy a te alkotó képességeiddel legyenek gazdagabbak. Néhány olyan szakmát mutatunk be, ahol megvalósíthatod önmagad, akkor is, ha inkább alkotó típusú ember vagy.

 

Grafikus

Az első és talán az egyik legnépszerűbb alkotó szakma a magyar fiatalok körében a grafikus. Ők azok, akiket a művész világ rock sztárjaiként emlegetnek, nem véletlenül. Mivel a vizuális világ, szinte teljesen átszövi az életünket – gondoljunk csak a közösségi oldalakra. Az OKJ képzési rendszer megszűnésével nehéz helyzetbe kerültek azok, akik grafikusnak szeretnének tanulni, de ez természetesen nem lehetetlen. Ma már nagyon sok más képzés, illetve tanfolyam áll a rendelkezésedre, ahol nem kell hosszú, több éves időszakokra elkötelezned magad. Ha olyan szakmát szeretnél, ahol előhívhatod a kreatív energiákat, és mindennap új kihívások várnak, akkor tanulj grafikusnak!

 

Szövegíró

Ha inkább a szavak és a betűk világában érzed jól magad, akkor a második, kreatív munkákhoz kapcsolódó ajánlatunk lesz a nyerő számodra! Rengeteg vers, novella, esetleg egy kisebb regény is ott pihen már a fiókodban? Tudsz és szeretsz is írni? Álmod, hogy egy nap valamit írj a nagyvilág számára is? Akkor a szövegírói munka, a te igazi álom munkád! Vezethetsz blogot vagy írhatsz más cégek számára is, mint freelancer. Ha olyan szakmát szeretnél, ahol te tudod beosztani a saját idődet, akkor ezt szabadúszó szövegíróként megteheted. Természetesen a folyamatos tanulás, fejlődés itt is, mint minden szakmában elengedhetetlen.

 

Fotós / Videós

Te vagy az, aki mindenhova serényen magával viszi a kamerát? Bárhova utazol, az első ami a bőröndödbe kerül, az a fényképezőgéped? Imádsz pillanatképeket, vagy videókat készíteni? Nincs két egyforma fotó a galériádban? Akkor legyen a hobbid a munkád! Az OKJ kurzusok megszűnésével, ha hivatalosan szeretnél fotósként vagy videósként dolgozni, szinte biztos, hogy több éves képzés vár majd rád, de addig is érdemes elsajátítani azokat az alapokat, amelyek biztos tudást adnak majd számodra. Fotósként vagy videósként kiválaszthatod a kedvenc területedet, legyen az esküvő, rendezvények, videósként pedig még filmes szakmában is elhelyezkedhetsz.

 

fotografus-szakma-tanulas

 

Do you speak English?

Egy idegen nyelv alap vagy középszintű ismerete – ami gyakran az angol nyelv – ma már szinte minden álláshirdetésben jelen van. A globalizáció miatt a közös nyelv az angol lett, többé – kevésbé mindenhol beszélik, bárhova is utazol. Amennyiben eddig kimaradt, vagy más nyelven beszélsz, akkor itt az idő, hogy belevesd magad az angol nyelv rejtelmeibe. Az alapszintű angol nyelvi ismeret mindig hasznodra fog válni. Ha két – vagy több – nyelven beszélsz, az hatalmas piros pont, bármilyen állásinterjún!

 

Felfedezni az ismeretlent

Igen, a tanulás valójában nem más, mint felfedező útra indulni, egy addig ismeretlen világban. Bármilyen célból is vágsz bele, eljött az idő, hogy megvalósítsd önmagad és az álmaidat. Ha karrierváltás előtt állsz, akkor keress egy olyan képzést, ami összhangban van a terveiddel és örömmel tudnád meg többet a témáról. Ha érdekel a tanácsadás, akkor a coach képzés neked való lesz. Nehezen megy a kommunikáció? Akkor asszertív kommunikációs tréningünk segít neked ebben! Nem tudod milyen munkában éreznéd jól magad? Töltsd ki a tesztünket! Ne feledd, a határokat csak te szabod meg! Hidd el, menni fog!

Online Marketing Menedzser

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

Megnézem

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

20000+ Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Online tananyag azoknak, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait!

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

-10%

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!