fbpx

Pszichológiai és Mentálhigiénés Alapismeretek

Szeretnél értesülni a tanfolyam indulásáról?

Jelezzük neked, ha indul a kurzus

Pszichológia vagy mentálhigiéné?

A pszichológia és a mentálhigiéné két egymást kiegészítő terület, amik a segítő szakmák közé tartoznak, és közös céljuk a lelki egészség megőrzése és a személyiség fejlesztése, a múltbeli traumák feldolgozása. A pszichológus az emberi viselkedést, gondolkodást és érzéseket vizsgálja, hogy megértse azokat a belső és külső tényezőket, amelyek befolyásolják az emberek mentális állapotát. Ezzel szemben a mentálhigiéné inkább a mindennapi jóllétre és a lelki egyensúly megőrzésére koncentrál, praktikus módszereket és stratégiákat kínálva a stressz kezelésére, az érzelmi stabilitás fenntartására és a pozitív mentális egészség előmozdítására. Bár a kettő között van különbség a megközelítésben és a hangsúlyban, mindkettő azonos alapvető célja, hogy segítsen az embereknek jobban érezni magukat lelkileg, és megerősíteni, hogy könnyebben tudjanak megküzdeni a mindennapi kihívásokkal.

Kiből lehet mentálhigiénés szakember?

Mentálhigiénés szakember azokból az emberekből lehet, akik örömmel tevékenykednek szociális területen. Ez a munka teljes elköteleződést jelent és az empátia elengedhetetlen része, ezért fontos, hogy akkor válaszd ezt a szakmát, ha szívesen dolgozol emberekkel, figyelmes, kommunikatív és befogadó személyiség vagy.

Ez az online tudásbővítő anyag hasznosak a témával való ismerkedéshez, de önmagában nem minősül szakképesítésnek.

Miben segít a mentálhigiénés szakember?

A mentálhigiénés szakember abban segít, hogy az emberek megtalálják és megőrizzék lelki egyensúlyukat, ami elengedhetetlen a mindennapi jólléthez. Kiemelten foglalkozik az érzelmi nehézségek, a szorongás, a tanácstalanság és az elveszettség-érzés kezelésével, támogatást nyújtva az adott személy belső fejlődéshez és az önismerethez.

A mentálhigiénés szakember segíteni tud felismerni azokat a belső erőforrásokat és stratégiákat, amikkel az emberek képesek kezelni a stresszt, javítani a kommunikációs készségeiket és erősíteni kapcsolataikat. Emellett támogatást nyújthat testi betegségek által jelentkező lelki kihívások kezelésében is, segítve az egyéneket abban, hogy jobban tudjanak megbirkózni az ilyen típusú stresszel. A mentálhigiénés szakember tehát egy olyan meghatározó támogató, akinek célja, hogy a hozzá fordulóknak segítsen egy harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb életet élni.

Kiknek ajánljuk ezt az online tananyagot?

Ezt az online tananyagot azoknak ajánljuk, akik érdeklődnek saját vagy mások mentális egészsége iránt, szeretnének többet megtudni a lelki egyensúly és a mentális problémák megelőzésének fontosságáról.

  • Azoknak a szülőknek, akik szeretnék támogatni gyermekük érzelmi fejlődését és jobban megérteni az egészséges mentalitás fontosságát.
  • Az egészségügyben dolgozóknak, például orvosoknak és ápolóknak, akik bővíteni szeretnék ismereteiket a mentális problémák kezelésében.
  • Szociális munkásoknak, akik nap mint nap találkoznak mentális kihívásokkal küzdő emberekkel.
  • Coachoknak és tanácsadóknak, akik szeretnének különböző technikákat tanulni az életvezetéssel kapcsolatban.
  • Tanároknak és oktatóknak, akik fontosnak tartják diákjaik mentális jólétét és a szorongás megelőzése, kezelése is érdekli őket.
  • HR szakembereknek és vállalati vezetőknek, akik munkahelyi jólléti programokat szeretnének fejleszteni.
  • Mindenkinek, akit érdekel a pszichológia és a mentálhigiéné, és egy kötetlen online képzés keretein belül szívesen belelátna a szakma gyakorlati folyamataiba.

Hogyan épül fel ez az online képzés?

A legtöbb tanfolyammal ellentétben, ezen a képzésen nem számít, hogy Budapest, Debrecen, esetleg egy külföldi város a bázisod. Az online oktatásunk célja, hogy mindenki kötetlenül, saját időbeosztása szerint haladhasson az anyaggal, és egyetlen okoseszközről elérhető legyen a tudásanyag. A tanfolyam során a gyakorlatias tudás megszerzése áll a középpontban, példákkal és esettanulmányokkal tesszük érthetővé a tananyagot. Szakmailag elismert oktatók vezetésével, a résztvevők mélyreható ismereteket szerezhetnek, melyek közvetlenül alkalmazhatók a mindennapi életben. A képzés rugalmassága lehetővé teszi, hogy mindenki a saját tempójában sajátíthassa el az új információkat.

Lelki egészség – Neked és a környezetednek

Ez a képzés tökéletes választás, ha saját lelki egészséged megőrzése és a személyiséged fejlesztése a célod, de akkor is jó választás, ha segítséget szeretnél nyújtani a környezetedben élőknek. Képessé válhatsz arra, hogy máshogy lásd a problémákat (inkább kihívásoknak, lehetőségeknek) és könnyebben vedd az akadályokat.

Légy részese egy olyan közösségnek, ahol megismerheted, hogyan támogathatod önmagad és másokat.

 

 

Fontos, hogy a The Bright Academy által kínált tudásbővítő és ismeretterjesztő tananyagok, melyek az egészség, táplálkozás és pszichológia területeit érintik, kizárólag tájékoztató jellegűek. A tananyag megvásárlása, illetve annak elsajátítása önmagában nem jogosít fel bármiféle szakmai tevékenység végzésére, nem ad hivatalos végzettséget vagy képesítést. A tananyagban foglalt gondolatok, javaslatok kizárólag saját felelősségre alkalmazhatóak. Életmódjában tervezett bármilyen jellegű változtatást kizárólag kezelőorvosa javaslatára és annak szoros ellenőrzése mellett javasoljuk megtenni. A The Bright Academy semmiféle felelősséget nem vállal a tananyag használatából eredő, bármilyen jellegű közvetlen vagy közvetett károkért. Jó tanulást kívánunk!

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

– Több mint 100 tanfolyam
– Több mint 70.000 elégedett hallgató
– OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
– 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- The Bright Academy sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!

Hírlevél Feliratkozás

The Bright Academy

Amennyiben szeretnél értesítést kérni a jövőben induló tanfolyamok indulásáról kérünk, hogy add meg az email címed és válaszd ki a számodra szimpatikus tanfolyamokat.

E-mail cím:*
Név:*
Hamarosan induló tanfolyamok:
Adatvédelmi tájékoztató elfogadása:* Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!