fbpx
/
/
Asszertív Kommunikációs Tréning

Asszertív Kommunikációs Tréning

Tanuld meg, hogy érvényesítheted saját érdekeidet úgy, hogy a másik fél szükségleteit is szem előtt tartod!

5

112 tanuló ajánlja

Videó lejátszása
bruttó

49 990 Ft

Egyszeri összeg

14 napos pénz-visszafizetési garancia véd.
* Részletek az ÁSZF-ben olvashatóak

Jelenleg NEM elérhető a kártyás fizetési lehetőség weboldalunkon.

Kommunikáció: a legfontosabb eszközünk

„Miért nem mondtam akkor?” „Bárcsak ne így fogalmaztam volna!”

Ismerős mondatok, ugye? Ha konfliktushelyzetekben leblokkolsz, vagy robbansz, amikor ideges vagy, elképzelhető, hogy dolgoznod kell a kommunikációs készségeiden. Akár munkahelyi nézeteltérésekről, akár párkapcsolati konfliktusokról van szó, érdemes az asszertív kommunikációt alkalmazni. Ez az asszertív kommunikációs tréning segíteni fog neked abban, hogy egyéni tempóban elsajátítsd azokat az alapokat, amik a megértő, tiszta és őszinte kommunikációhoz szükségesek. Ismerkedj meg az asszertivitás fogalmával és jelentőségével ezen az átfogó, online tanfolyamon keresztül!

Pillants bele!

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Asszertív Kommunikációs Tréning?

1. MODUL

 • Bevezetés, Bemutatkozás
2. MODUL
 • Mi a konfliktus?
 • Konfliktuskezelési technika

  • versenygő
  • behódoló
  • elkerülő
  • kompromisszum kereső
  • problémamegoldó
 • Életkorok, érettség, problémamegoldás
3. MODUL
 • Komfortzóna, félelem, kríziszóna
4. MODUL
 • Mi nem asszertivitás?

  • versenygés és agresszió
  • passzív agresszió
  • behódoló szubmisszív
  • okai és következményei
5. MODUL
 • Asszertivitás, problémamegoldás
 • Az asszertivitás alappillérei
 • Érzelmek vállalása
 • Minősítések, általánosítások, szélmalomharc
 • A problémamegoldás 4 lépése
6. MODUL
 • Bónuszkérdések

Mit jelent az asszertív kommunikáció?

Valószínűleg sokan találkoztak már az asszertív kommunikáció fogalmával, mégis kevesen tudják pontosan mi az.

Az asszertív kommunikáció egy olyan kommunikációs stílus, ami segít, hogy egy adott helyzetben őszintén, a saját érzelmeinket és érzéseinket kommunikálni tudjuk, miközben figyelembe vesszük a partnerünk szükségleteit is. Ezzel a kommunikációval elkerülhetjük a sértődést, a társunk megbántását, és azt, hogy valami egy konfliktus során olyat mondjunk, amit aztán megbánunk.

Az asszertvitás maga a hatékony kommunikáció, amit bárki elsajátíthat.

Mi nem az asszertív kommunikáció?

Fontos, hogy tisztázzuk az asszertivitással kapcsolatos tévhiteket.

Az asszertivitás nem azt jelenti, hogy soha többet mondunk nemet, vagy azt, hogy csak a saját érdekeinket nézzük egy konfliktus során. Tévhit, hogy az önzőség és az önös érdekek kerülnek előtérbe. Az asszertivitás abban segíts, hogy egy beszélgetés, vita, vagy konfliktus esetén mindkét fél „nyertesen” jöjjön ki a nehezebb helyzetből és ne érezze magát elnyomva, alárendelve.

 

asszertiv-kommunikacios-trening

 

Miben segít ez az online tanfolyam?

Ez az online asszertív kommunikációs tréning megtanít arra, hogy elsajátítsd a hatékony kommunikáció alapjait, és megtaláld az arany középutat az alárendelő és az agresszív kommunikáció között. Ez az önfejlesztő képzés gyakorlatok segítségével, különböző helyzetekben mutatja be az asszertív kommunikáció lényegét.

A magánélet és a hétköznapi kacsolatokban zajló kommnikáció mellett szó lesz üzleti témákról, a munkahelyi kommunikációról, és még az ügyfélszolgálati beszélgetésekről is.

Az asszertív kommunikációs tréning során megtanulod az értő figyelem, az „én” – üzenetek és a határkezelés fogalmát és fontosságát.

A tanfolyam részletei

Ezt a tréninget sok éves tapasztalattal rendelkező, profi szakember állította össze, annak érdekében, hogy ne csak a munkád során, hanem a magánéletben is tudj majd asszertíven kommunikálni. A tréner, ezen asszertív kommunikációs tréning során végigvezet bennünket azokon a gyakorlatokon, amelyek mindennapi életünkben is felmerülhetnek.

Az asszertív kommunikáció tréning igazi kincs lehet azok számára, akik úgy érzik, nem tudnak nemet mondani vagy épp ellenkezőleg túl határozottan érvényesítik önmagukat.

 

asszertiv-kommunikacios-trening

 

Asszertivitás a gyakorlatban

Az asszertív viselkedés tulajdonképpen azt jelenti a gyakorlatban, hogy képesek van különböző helyzetekben képviselni a sajátunk és mások érdekeit is.

 • Bármilyen konfliktusban a megoldás és párbeszéd higgadt formáját választjuk.
 • Kerüljük az agresszív viselkedési formákat.
 • Kedvességgel, empátiával, megértéssel fordulunk a társunk felé.

Ahány ház annyi szokás, ahogy a mondás tartja, tehát legalább ennyiféle a kommunikációs stílusunk is. Rengeteg információt hozunk otthonról, a környezetből, ahol felnőttünk és még többet „szedünk magunkra” az évek során. Ez a tréning abban fog segíteni, hogy lefejtsük magunkról ezeket a mintákat és újraépítsük kommunikációnk alapjait.

Szerepek a kommunikációban

Számos kommunikációs stílus létezik, amikben különböző szerepet veszünk fel – sokszor tudat alatt. Néha nehéz kitörni ezekből a sémákból olyan módon, hogy ne bántsuk meg az emberek érzéseit, mégis érvényesíthessük önmagunkat.

Nézzük meg a rossz berögződéseket és a visszatérő kommunikációs mintákat.

Az elkerülő

Képzeljünk el egy rövid történetet. Éppen a nyaralásod második napját töltöd, miközben kipakoltad a piknik kosarad a strandon. Kezdesz éhes lenni, a gondosan becsomagolt szalámis szendviccsel a kezedben leheveredtél a pokrócra, miközben megcsörren a telefonod. A főnököd keres. Agresszív hangon közli veled, hogy holnap Budapest környékén jár, és szeretne egy halaszhatatlan meetinget és van néhány email is ami rád vár. A te válaszod pedig: Rendben, ott leszek. Természetesen később egész nap magadban fortyogsz és dühös vagy. Ez az elkerülő viselkedés, amit gyakran alkalmazunk a munkahelyünkön.

Passzív viselkedés

Passzív viselkedés hátterében az áll, hogy szeretnénk mások vagy a másik fél elfogadását kivívni. Az asszertív kommunikáció ezzel szemben azt segíti, hogy ki tudd fejezni a saját gondolataidat a segítségével.

Agresszív viselkedés

A rejtett agresszió is gyakori vendég sajnos mindennapokban. Szintén egy rövid történettel tudjuk igazán jól illusztrálni. Hazamegyünk egy hosszú nap után az irodából és a lakás romokban áll, tele van mosatlannal a mosogató. Kikelsz magadból és agresszíven kiabálni kezdesz, mindenkinek leharapod a fejét. Az indulatok és fáradtság átveszi a hatalmat és úgy érzed, egyszerűen nem vagy képes higgadtan elmondani az érzelmeid. Ha eznjellemző rád, akkor ez a tréning abban segít majd, a továbbiakban az asszertív kommunikáció mesterévé válj.

Asszertivitás

Az asszertív viselkedés nem azt jelenti, hogy mindenáron önérvényesíts. Sokkal inkább abban segít, hogy résztvevők úgy érezzék, csökken a stressz és mindenki számára előnyös a végkifejlet. Az asszertív kommunikáció egyik fontos alapeleme az önismeret, amit gyakran elfelejtenek.

 

asszertiv-kommunikacios-trening

 

 

Asszertív viselkedés az élet minden területén

Az asszertív kommunikáció nem csak a munkában segít, hanem gyakran a magánéletben is. Ez a kommunikáció tréning nem csak egy lesz majd a sok közül, hiszen a hasznos gyakorlatok valódi tudást adnak és érezhetően fejlesztik majd a kommunikációs technikádat.

Az asszertív ember képes úgy kommunikálni, hogy ügyesen balanszíroz az önérvényesítés és a másik fél szükségleteinek figyelembe vétele között. Néhány példa arra, hogyan tudod te is az asszertív viselkedést és kommunikációs techinkát beépíteni a mindennapokba!

Gyakorlati tippek

 • Ha munkahelyi vagy magánéleti konfliktusba kerültél, mindig használd az ÉN névmást! Kerüld el a ” De te olyan vagy” vagy a ” Ez is a te hibád” kifejezéseket. Önmagadról és a saját érzéseidről beszélj, például „Számomra nehézséget jelent az, hogy…” vagy „Szeretném, ha…”
 • Az asszertív kommunikációs technika alapja, hogy objektíven felméred a helyzetet és kerülöd az indulatból fakadó kommunikációt.
 • Törekedj a win- win felállásra, hogy a konfliktusban résztvevők ne érezzék a további stresszt. Helyette a megértés és a kompromisszumkészség legyen jelen a beszélgetés során.

Kiknek ajánljuk az asszertív kommunikáció tréning tanfolyamunkat?

 • Azoknak, akik úgy érzik, az asszertivitás megoldást jelenthet a mindennapjaikban.
 • Azok számára, akik nem tudják személyesen tréner segítségét igénybe venni, vagy nem Budapest környékén élnek.
 • Azoknak, akik úgy érzik, hogy nem hatékony a kommunikációs technikájuk
 • Azoknak, akik megelégelték, hogy gyakran kerülnek ki vesztesen a vitákból, konfliktusokból
 • Azoknak, akik inkább email formájában kommunikálnak és nem személyesen – és ezen szeretnének változtatni
 • Ha soha nem mered vállalni a véleményed, akkor ezt a tréninget neked találták ki!

Mire lesz szükséged a tanfolyam során?

 • Internet
 • Laptop vagy okostelefon
 • Idő

Az asszertív tréning és az asszertivitás természetesen nem megoldás mindenre. Az asszertivitás kicsit olyan, mintha egy új nyelvet vagy kommunikációs formát sajátítanál el, türelem szükségeltetik hozzá.

Ez az asszertív kommunikáció tréning profi tréner által összeállított hiánypótló anyag, ami tartalmazza az asszertivitás alapjait. Ha úgy érzed, az asszertivitás a te utad a jövőben és a fejlődés egyik alapköve lehet, várunk a tanfolyamon!

Kitől fogsz tanulni?

Budai Gergely

Több, mint 17 éve foglalkozik készségfejlesztő tréningekkel, Magyarországon és külföldön számtalan tréninget tartott már cégeknek, intézményeknek, de akár állami szférákban lévő szervezeteknek is. Emellett egyéni folyamatokat visz, mind vezetői, középvezetői és mind pedig life coaching területeken. A modern pszichológia és kulturális antropológia területén végzett tanulmányait és tapasztalatait munkája során ötvözi a saját másfél évtizedes spirituális útjának a megértéseivel. Így gondolkodás- és kifejezésmódjában egyértelműen tükröződik a keleti hagyományok, illetve a meditáció gyakorlatának atmoszférája, egyszersmind friss szemlélettel hozza létre azt a fúziót, ami révén ez különleges segítséget adhat modern világunk kihívásai közepette is.

Pillants bele!

Mi szükséges a kurzus elkezdéséhez?

Toll, papír, ceruza, internet.  

Fontos információ: A tanfolyamainkban található videók néhány ország kivételével (Kína, Észak Korea, Irán, Kuba, Indonézia) bárhonnan elérhetőek, és újra megtekinthetőek.

100%-os pénzvisszafizetési garancia

Kóstolj bele a tanulásba kockázat nélkül 30 napig!

Ha vásárlásod után nem éreznéd úgy, hogy a tanfolyam segített fejlődni, és közelebb kerülni egy teljesebb, sikeresebb élethez, vagy bármi más ok miatt ne lennél megelégedve, csak írj nekünk egy emailt az info@thebrightacademy.hu email címre, és kérdés nélkül visszautaljuk Neked a kurzus teljes összegét.

Hallgatói értékelések

Hasznos volt, hiszen eddig nem is tudtam mi az az asszertív kommunikáció és hogy ajánlatos mindenkinek ezt alkalmaznia az életben.

2024.03.07.

Számomra érdekes volt és igyekszem a gyakorlatba is beépíteni az itt megszerzett tudást.

B. Anita

Hasznos dolgokat és sokat tanultam az asszertív kommunikációs tanfolyam során, amiket majd hasznosíthatok a mindennapi életben.

2024.03.07.

Nagyon tetszett!

Mariann

Nagyon hasznos volt!

2023.06.01.

Köszönöm!

Linda

Hasznos volt, igyekszem alkalmazni a mindennapokban.

2023.05.18.

Érthetően, példákkal szemléltetve magyaráz, amely által felismertem sok olyan szituációt, amiben részem volt, csak éppen nem megfelelően kezeltem.

Noémi

Nagyon értékes tippek

2020.07.21.

Köszönöm!

Eliza

Ezek is érdekelhetnek:

relaxacios-technikak
Ez a tanfolyam és a benne található gyakorlatok segítenek, hogy különböző relaxációs technikák alkalmazásával lecsendesíthesd az elmédet.

5

18990 Ft

A stressz az életünk része, most megtanulhatod kezelni, így boldogabb, nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb hétköznapjaid lehetnek! Gyakorlati tippek mindenki számára!

4.5

18990 Ft

Ráépülő képzések:

Online tananyag azoknak, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait!

99990 Ft

Tervezz és építs lenyűgöző weboldalakat! Kezdők és haladók is elsajátíthatják a weboldalak vizuális tervezésének és fejlesztésének alapjait ezen a workshopon!

79989 Ft

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

99990 Ft

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

89990 Ft

vegan-fozotanfolyam
Ez a vegán tananyag igazi gyakorlati útmutató azoknak, akik szeretnének bővebb információkat szerezni a növényi étrend fontosságáról és megtanulni, hogyan lehet egyszerűen, finom ételeket készíteni.

9990 Ft

Főnök helyett cégvezető szeretnél lenni? Ha fontos számodra, hogy a beosztottjaid motiváltak, elkötelezettek legyenek, és hosszú távú sikerekre vágysz egy jól működő csapattal, akkor itt a helyed!

79990 Ft

Éld át, hogyan hozhatsz mély, átalakító változásokat ügyfeleid és saját életedbe! Fedezd fel a kártyák szimbolikus világát, fejleszd képességeid, és emeld coaching gyakorlataid még hatékonyabb szintre!

79990 Ft

Az online tanfolyam segít mélyebb kapcsolatba kerülni önmagaddal, fejleszti az önismeretet és a tudatosságot, hogy boldogabb, tudatosabb és önazonos életet élhess.

29990 Ft

Szeretnéd, ha nem okozna stresszt a havi kiadások fedezése? Akár most ismerkedsz a pénzügyi tudatossággal, akár van ismereted a témában, érdemes tenni is a megvalósításért, mi ebben segítünk.

5

79990 Ft

Fedezd fel a Hatékony Ügyfélszerzés munkafüzetünket, amely lépésről lépésre vezet végig az ügyfélszerzés folyamatán a professzionális kapcsolatépítéstől az értékesítési tölcsérig.

5

9990 Ft

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19990 Ft

Meríts erőt és inspirációt minden napra! Szervezd meg hatékonyan az éved, fogalmazd meg és érd el céljaid, növeld személyes és szakmai hatékonyságodat. Tervezz tudatosan, érj el többet!

9990Ft

6990 Ft

Tervezd meg a Social Média jelenléted és érd el idén a marketing céljaid! Tanulj meg céltudatosan stratégiát alkotni és tervezési praktikákat, amelyekkel kiemelkedhetsz a digitális térben.

9990Ft

6990 Ft

Kezeld tudatosan a pénzügyeid! Tervezőnk segítségével könnyen átláthatod bevételeid és kiadásaid, megtanulhatsz hatékonyan gazdálkodni, és megfelelő döntéseket hozni.

9990Ft

6990 Ft

Érd el az álom alakot! Fejlesztheted erőnléted, állóképességed és hajlékonyságod. Csatlakozz most, hogy hatékonyan mozoghass bármilyen speciális eszköz nélkül.

9990Ft

6990 Ft

Fedezd fel ingyenes karácsonyi tervezőnket, amely tartalmaz havi tervezőt, menütervezőt, bevásárlólistát, ajándéktervezőt, ajándékötleteket, levelet a Mikulásnak, és egy karácsonyi bakancslistát. Tervezd meg álmaid karácsonyát ma!
Fedezd fel a hormonális egyensúly és az étkezés összefüggéseit! Tanulj meg ciklustudatosan étkezni, hogy támogasd tested minden szakaszban és a ciklusod minden fázisában kiegyensúlyozott lehess!

9990Ft

6990 Ft

A Coaching eszköztár coachoknak és coaching iránt érdeklődőknek kínál gyakorlati útmutatást és eszközöket. Hasznos azoknak, akik a személyes vagy szakmai fejlődésüket szeretnék elősegíteni a coaching technikáin keresztül.

5

9990Ft

6990 Ft

Nőknek szóló jóga kurzus, hogy összhangba kerülj magaddal. Segítünk, hogy a munkahelyi stressz és a hormonális ingadozások ne akadályozzanak a mindennapi hatékonyságban.

5

39990 Ft

-10%

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!