fbpx
/
/
Asszertív Kommunikációs Tréning

Asszertív Kommunikációs Tréning

Tanuld meg, hogy érvényesítheted saját érdekeidet úgy, hogy a másik fél szükségleteit is szem előtt tartod!

5

112 tanuló ajánlja

Videó lejátszása
bruttó

49 990 Ft

Egyszeri összeg

30 napos pénz-visszafizetési garancia véd.
* Részletek az ÁSZF-ben olvashatóak

Jelenleg NEM elérhető a kártyás fizetési lehetőség weboldalunkon.

Kommunikáció: a legfontosabb eszközünk

„Miért nem mondtam akkor?” „Bárcsak ne így fogalmaztam volna!”

Ismerős mondatok, ugye? Ha konfliktushelyzetekben leblokkolsz, vagy robbansz, amikor ideges vagy, elképzelhető, hogy dolgoznod kell a kommunikációs készségeiden. Akár munkahelyi nézeteltérésekről, akár párkapcsolati konfliktusokról van szó, érdemes az asszertív kommunikációt alkalmazni. Ez az asszertív kommunikációs tréning segíteni fog neked abban, hogy egyéni tempóban elsajátítsd azokat az alapokat, amik a megértő, tiszta és őszinte kommunikációhoz szükségesek. Ismerkedj meg az asszertivitás fogalmával és jelentőségével ezen az átfogó, online tanfolyamon keresztül!

Pillants bele!

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Asszertív Kommunikációs Tréning?

1. MODUL

 • Bevezetés, Bemutatkozás
2. MODUL
 • Mi a konfliktus?
 • Konfliktuskezelési technika

  • versenygő
  • behódoló
  • elkerülő
  • kompromisszum kereső
  • problémamegoldó
 • Életkorok, érettség, problémamegoldás
3. MODUL
 • Komfortzóna, félelem, kríziszóna
4. MODUL
 • Mi nem asszertivitás?

  • versenygés és agresszió
  • passzív agresszió
  • behódoló szubmisszív
  • okai és következményei
5. MODUL
 • Asszertivitás, problémamegoldás
 • Az asszertivitás alappillérei
 • Érzelmek vállalása
 • Minősítések, általánosítások, szélmalomharc
 • A problémamegoldás 4 lépése
6. MODUL
 • Bónuszkérdések

Mit jelent az asszertív kommunikáció?

Valószínűleg sokan találkoztak már az asszertív kommunikáció fogalmával, mégis kevesen tudják pontosan mi az.

Az asszertív kommunikáció egy olyan kommunikációs stílus, ami segít, hogy egy adott helyzetben őszintén, a saját érzelmeinket és érzéseinket kommunikálni tudjuk, miközben figyelembe vesszük a partnerünk szükségleteit is. Ezzel a kommunikációval elkerülhetjük a sértődést, a társunk megbántását, és azt, hogy valami egy konfliktus során olyat mondjunk, amit aztán megbánunk.

Az asszertvitás maga a hatékony kommunikáció, amit bárki elsajátíthat.

Mi nem az asszertív kommunikáció?

Fontos, hogy tisztázzuk az asszertivitással kapcsolatos tévhiteket.

Az asszertivitás nem azt jelenti, hogy soha többet mondunk nemet, vagy azt, hogy csak a saját érdekeinket nézzük egy konfliktus során. Tévhit, hogy az önzőség és az önös érdekek kerülnek előtérbe. Az asszertivitás abban segíts, hogy egy beszélgetés, vita, vagy konfliktus esetén mindkét fél „nyertesen” jöjjön ki a nehezebb helyzetből és ne érezze magát elnyomva, alárendelve.

 

asszertiv-kommunikacios-trening

 

Miben segít ez az online tanfolyam?

Ez az online asszertív kommunikációs tréning megtanít arra, hogy elsajátítsd a hatékony kommunikáció alapjait, és megtaláld az arany középutat az alárendelő és az agresszív kommunikáció között. Ez az önfejlesztő képzés gyakorlatok segítségével, különböző helyzetekben mutatja be az asszertív kommunikáció lényegét.

A magánélet és a hétköznapi kacsolatokban zajló kommnikáció mellett szó lesz üzleti témákról, a munkahelyi kommunikációról, és még az ügyfélszolgálati beszélgetésekről is.

Az asszertív kommunikációs tréning során megtanulod az értő figyelem, az „én” – üzenetek és a határkezelés fogalmát és fontosságát.

A tanfolyam részletei

Ezt a tréninget sok éves tapasztalattal rendelkező, profi szakember állította össze, annak érdekében, hogy ne csak a munkád során, hanem a magánéletben is tudj majd asszertíven kommunikálni. A tréner, ezen asszertív kommunikációs tréning során végigvezet bennünket azokon a gyakorlatokon, amelyek mindennapi életünkben is felmerülhetnek.

Az asszertív kommunikáció tréning igazi kincs lehet azok számára, akik úgy érzik, nem tudnak nemet mondani vagy épp ellenkezőleg túl határozottan érvényesítik önmagukat.

 

asszertiv-kommunikacios-trening

 

Asszertivitás a gyakorlatban

Az asszertív viselkedés tulajdonképpen azt jelenti a gyakorlatban, hogy képesek van különböző helyzetekben képviselni a sajátunk és mások érdekeit is.

 • Bármilyen konfliktusban a megoldás és párbeszéd higgadt formáját választjuk.
 • Kerüljük az agresszív viselkedési formákat.
 • Kedvességgel, empátiával, megértéssel fordulunk a társunk felé.

Ahány ház annyi szokás, ahogy a mondás tartja, tehát legalább ennyiféle a kommunikációs stílusunk is. Rengeteg információt hozunk otthonról, a környezetből, ahol felnőttünk és még többet „szedünk magunkra” az évek során. Ez a tréning abban fog segíteni, hogy lefejtsük magunkról ezeket a mintákat és újraépítsük kommunikációnk alapjait.

Szerepek a kommunikációban

Számos kommunikációs stílus létezik, amikben különböző szerepet veszünk fel – sokszor tudat alatt. Néha nehéz kitörni ezekből a sémákból olyan módon, hogy ne bántsuk meg az emberek érzéseit, mégis érvényesíthessük önmagunkat.

Nézzük meg a rossz berögződéseket és a visszatérő kommunikációs mintákat.

Az elkerülő

Képzeljünk el egy rövid történetet. Éppen a nyaralásod második napját töltöd, miközben kipakoltad a piknik kosarad a strandon. Kezdesz éhes lenni, a gondosan becsomagolt szalámis szendviccsel a kezedben leheveredtél a pokrócra, miközben megcsörren a telefonod. A főnököd keres. Agresszív hangon közli veled, hogy holnap Budapest környékén jár, és szeretne egy halaszhatatlan meetinget és van néhány email is ami rád vár. A te válaszod pedig: Rendben, ott leszek. Természetesen később egész nap magadban fortyogsz és dühös vagy. Ez az elkerülő viselkedés, amit gyakran alkalmazunk a munkahelyünkön.

Passzív viselkedés

Passzív viselkedés hátterében az áll, hogy szeretnénk mások vagy a másik fél elfogadását kivívni. Az asszertív kommunikáció ezzel szemben azt segíti, hogy ki tudd fejezni a saját gondolataidat a segítségével.

Agresszív viselkedés

A rejtett agresszió is gyakori vendég sajnos mindennapokban. Szintén egy rövid történettel tudjuk igazán jól illusztrálni. Hazamegyünk egy hosszú nap után az irodából és a lakás romokban áll, tele van mosatlannal a mosogató. Kikelsz magadból és agresszíven kiabálni kezdesz, mindenkinek leharapod a fejét. Az indulatok és fáradtság átveszi a hatalmat és úgy érzed, egyszerűen nem vagy képes higgadtan elmondani az érzelmeid. Ha eznjellemző rád, akkor ez a tréning abban segít majd, a továbbiakban az asszertív kommunikáció mesterévé válj.

Asszertivitás

Az asszertív viselkedés nem azt jelenti, hogy mindenáron önérvényesíts. Sokkal inkább abban segít, hogy résztvevők úgy érezzék, csökken a stressz és mindenki számára előnyös a végkifejlet. Az asszertív kommunikáció egyik fontos alapeleme az önismeret, amit gyakran elfelejtenek.

 

asszertiv-kommunikacios-trening

 

 

Asszertív viselkedés az élet minden területén

Az asszertív kommunikáció nem csak a munkában segít, hanem gyakran a magánéletben is. Ez a kommunikáció tréning nem csak egy lesz majd a sok közül, hiszen a hasznos gyakorlatok valódi tudást adnak és érezhetően fejlesztik majd a kommunikációs technikádat.

Az asszertív ember képes úgy kommunikálni, hogy ügyesen balanszíroz az önérvényesítés és a másik fél szükségleteinek figyelembe vétele között. Néhány példa arra, hogyan tudod te is az asszertív viselkedést és kommunikációs techinkát beépíteni a mindennapokba!

Gyakorlati tippek

 • Ha munkahelyi vagy magánéleti konfliktusba kerültél, mindig használd az ÉN névmást! Kerüld el a ” De te olyan vagy” vagy a ” Ez is a te hibád” kifejezéseket. Önmagadról és a saját érzéseidről beszélj, például „Számomra nehézséget jelent az, hogy…” vagy „Szeretném, ha…”
 • Az asszertív kommunikációs technika alapja, hogy objektíven felméred a helyzetet és kerülöd az indulatból fakadó kommunikációt.
 • Törekedj a win- win felállásra, hogy a konfliktusban résztvevők ne érezzék a további stresszt. Helyette a megértés és a kompromisszumkészség legyen jelen a beszélgetés során.

Kiknek ajánljuk az asszertív kommunikáció tréning tanfolyamunkat?

 • Azoknak, akik úgy érzik, az asszertivitás megoldást jelenthet a mindennapjaikban.
 • Azok számára, akik nem tudják személyesen tréner segítségét igénybe venni, vagy nem Budapest környékén élnek.
 • Azoknak, akik úgy érzik, hogy nem hatékony a kommunikációs technikájuk
 • Azoknak, akik megelégelték, hogy gyakran kerülnek ki vesztesen a vitákból, konfliktusokból
 • Azoknak, akik inkább email formájában kommunikálnak és nem személyesen – és ezen szeretnének változtatni
 • Ha soha nem mered vállalni a véleményed, akkor ezt a tréninget neked találták ki!

Mire lesz szükséged a tanfolyam során?

 • Internet
 • Laptop vagy okostelefon
 • Idő

Az asszertív tréning és az asszertivitás természetesen nem megoldás mindenre. Az asszertivitás kicsit olyan, mintha egy új nyelvet vagy kommunikációs formát sajátítanál el, türelem szükségeltetik hozzá.

Ez az asszertív kommunikáció tréning profi tréner által összeállított hiánypótló anyag, ami tartalmazza az asszertivitás alapjait. Ha úgy érzed, az asszertivitás a te utad a jövőben és a fejlődés egyik alapköve lehet, várunk a tanfolyamon!

Kitől fogsz tanulni?

Budai Gergely

Több, mint 17 éve foglalkozik készségfejlesztő tréningekkel, Magyarországon és külföldön számtalan tréninget tartott már cégeknek, intézményeknek, de akár állami szférákban lévő szervezeteknek is. Emellett egyéni folyamatokat visz, mind vezetői, középvezetői és mind pedig life coaching területeken. A modern pszichológia és kulturális antropológia területén végzett tanulmányait és tapasztalatait munkája során ötvözi a saját másfél évtizedes spirituális útjának a megértéseivel. Így gondolkodás- és kifejezésmódjában egyértelműen tükröződik a keleti hagyományok, illetve a meditáció gyakorlatának atmoszférája, egyszersmind friss szemlélettel hozza létre azt a fúziót, ami révén ez különleges segítséget adhat modern világunk kihívásai közepette is.

Pillants bele!

Mi szükséges a kurzus elkezdéséhez?

Toll, papír, ceruza, internet.  

Fontos információ: A tanfolyamainkban található videók néhány ország kivételével (Kína, Észak Korea, Irán, Kuba, Indonézia) bárhonnan elérhetőek, és újra megtekinthetőek.

100%-os pénzvisszafizetési garancia

Kóstolj bele a tanulásba kockázat nélkül 30 napig!

Ha vásárlásod után nem éreznéd úgy, hogy a tanfolyam segített fejlődni, és közelebb kerülni egy teljesebb, sikeresebb élethez, vagy bármi más ok miatt ne lennél megelégedve, csak írj nekünk egy emailt az info@thebrightacademy.hu email címre, és kérdés nélkül visszautaljuk Neked a kurzus teljes összegét.

Hallgatói értékelések

Nagyon hasznos volt!

Rated 5 out of 5
2023.06.01.

Köszönöm!

Linda

Hasznos volt, igyekszem alkalmazni a mindennapokban.

Rated 5 out of 5
2023.05.18.

Érthetően, példákkal szemléltetve magyaráz, amely által felismertem sok olyan szituációt, amiben részem volt, csak éppen nem megfelelően kezeltem.

Noémi

Nagyon értékes tippek

Rated 5 out of 5
2020.07.21.

Köszönöm!

Eliza

Nagyon hálás vagyok!!

Rated 5 out of 5
2020.07.20.

Teljesen más egy vita a kapcsolataimban, nagyon kösznöm a lehetőséget!

Margyarossy Cecília

Ezek is érdekelhetnek:

relaxacios-technikak
Ez a tanfolyam és a benne található gyakorlatok segítenek, hogy különböző relaxációs technikák alkalmazásával lecsendesíthesd az elmédet.

5

18990 Ft

A stressz az életünk része, most megtanulhatod kezelni, így egy boldogabbá és nyugodtabbá teheted a hétköznapjaidat!

4.5

18990 Ft

Ráépülő képzések:

9990Ft

4990 Ft

Tervezd meg a Social Média jelenlétedet és érd el idén a marketing céljaidat!

9990Ft

4990 Ft

9990Ft

4990 Ft

Fedezd fel ingyenes karácsonyi tervezőnket, amely tartalmaz havi tervezőt, menütervezőt, bevásárlólistát, ajándéktervezőt, ajándékötleteket, levelet a Mikulásnak, és egy karácsonyi bakancslistát. Tervezd meg álmaid karácsonyát ma!
Fedezd fel a ciklustudatosság mesterségét: Ciklustudatos Étrend Alapok és Tervezővel

9990Ft

4990 Ft

Válj magabiztos Coachhá vagy fedezd fel, hogy neked való-e a szakma!

5

9990Ft

4990 Ft

Szeretnél egy olyan életet, ahol a természetes ciklusaid szinkronban vannak a karriereddel? Ahol a munkahelyi stressz és a hormonális ingadozások már nem akadályoznak a mindennapi hatékonyságban? Ez, a kifejezetten nőknek szóló online jóga tanfolyam tökéletes választás, hogy összhangba kerülj magaddal.

5

69990 Ft

Érdekel az anyagi függetlenség fogalma? Pénzügyi biztonságra vágysz? Egy olyan jövőről álmodsz, ahol szabad vagy és nem kell félned a havi kiadások nagyságától? Tanuld meg, hogy mit jelent a valós anyagi függetlenség és hogyan tudod megtenni az első lépést annak érdekében, hogy te is így élhess.

5

79990 Ft

Kurzusunk során megtanulod a hosszú távon működő, etikus linképítési stratégia kidolgozását és gyakorlati kivitelezését. Ezenkívül részletes elméleti és gyakorlati tudást szerzel SEO konverzió optimalizálás, ügyfélelvárás-menedzselés és SEO projekt megtérülés elemzés területén is.

5

59990 Ft

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!