fbpx
/
/
Érettségi utáni képzések – Mit tanuljak 2022-ben?

Érettségi utáni képzések – Mit tanuljak 2022-ben?

Melyek azok az érettségi utáni képzések, melyekbe érdemes belevágni 2022-ben? Hol, hogyan és mit tanulj, hogy sikeres és elégedett légy a szakmádban, amit választasz? Nézzük, melyek azok az érettségi után képzések és szakmák, amiket bátran ajánljunk idén!

Érettségi után képzések – Pályaválasztás, átgondoltan

A legtöbb diák jóval az érettségi előtt elkezd azon gondolkodni, hogy mi lenne számára az ideális karrier, hová szeretné beadni a jelentkezését, melyik az a szakma, ami közel áll hozzá. Természetesen nem mindenki tudja már 5 éves korában, hogy gyógymasszőr, vagy éppen űrhajós szeretne lenni, ezért sokakat érinti különösen nehezen a felvételi jelentkezés, vagy akár maga az érettségi.

Ugyan az OKJ képzési rendszer és a felnőttképzés 2021-től némi ráncfelvarráson esett át, ezért a hallgatók már megváltozott formában folytathatják a tanulmányaikat, még így is számtalan online és offline képzés, oktatási intézmény várja őket tárt karokkal. A koronavírus és a digitalizáció hatására a világ és gazdasági rendszer komoly átalakuláson ment keresztül, ezért számtalan szakma van eltűnőben. Mi igyekeztünk olyan képzéseket és tanfolyamokat gyűjteni, amelyek hiányszakmák és jövőbiztos karriernek számítanak.

A biztos és a bizonytalan

A Covid – 19 kiforgatta a világot a négy sarkából, és olyan szakmák veszítették el a jogosultságukat egy időre, vagy tette őket parkolópályára a Covid, amit addig biztosnak véltünk. Gondoljunk csak vendéglátásra, a turizmusra vagy éppen szolgáltató szektorra, amely igen komolyan megsínylette a bezárások időszakát. A koronavírus tartós változásokat hozott a fogyasztási szokásokban is, hiszen az egészségügyi szempontok szinte mindent felülírtak, gondoljunk csak az érintésmentes csomagküldésre, vagy az automatizációs folyamatok bevezetésére. Ha szakmát választunk ezeket is érdemes figyelembe venni, ami sokszor felülírja a korábbi elgondolásokat.

Jövőbiztos karrier és hiányszakmák

A The Bright Academy képzései segítenek neked, ha pályaválasztás vagy éppen karrierváltás előtt állsz. Célunk 2022-ben is, hogy hallgatóink számára valóban használható tudást adjunk át, hiszen online képzéseink bárki számára elkezdhetőek, legyen az kezdő vagy haladó, igyekszünk az érettségi utáni képzések széles választékát bemutatni számotokra.

Az IT szektor szerelmeseinek

Ebben a blogcikkben szeretnénk neked bemutatni, hogy melyek azok a területek és érettségi utáni képzések, melyeket a későbbiekben kamatoztathatsz a munka világában. Ha vonz az informatika, és a digitális világ, akkor hoztunk neked néhány remek ötletet.

Java – Python programozó

Az IT szektor 2022-ben is dübörög, tehát ha érdekel a programozás, a fejlesztés, akkor érdemes megfontolnod egy alapozó képzést. A kódolás nem igényel felsőfokú matematikai képességeket, – mindössze stabil logikai gondolkodást. Emellett az ügyfelekkel is tartanod kell a kapcsolatot, tehát az értő figyelem és hallgatás képessége kiemelten fontos.  A legkeresettebb IT szakmák közé tartozik a szoftvertesztelő, a frontend és backend programozó. Senior fejlesztőként akár havi 600 – 800 ezer forintot is kereshetünk, de fontos, hogy a képzés után megfelelő gyakorlati helyszínt keressünk.

WordPress, mint jolly joker

Szívesen raksz össze, akár hobbiból weboldalakat? Szeretnéd, ha a hobbidból, akár munka is lehetne? A WordPress tanfolyamunk segítségével, akár néhány hét alatt elsajátíthatod az alapokat, melyekkel egyedi honlapokat készíthetsz a későbbiekben. Szeretnéd még jobban elmélyíteni a tudásodat? Akkor a DevAkadémia konzultációs képzések segítségével megteheted. Itt az órák teljesen online formában zajlanak egy modern oktatási felületen. Inkább a design része érdekel? Akkor Webdesign tanfolyamunk elvégzése után valóban egyedi honlapokat készíthetsz.

Főszerepben a segítő szakmák

Akik fejlett szociális érzékkel rendelkeznek, azokhoz nagyon közel állhatnak a segítő szakmák, legyen az gyógymasszőr vagy éppen coach.

Masszőr/Gyógymasszőr

Az érettségi után választhatunk, hogy nappali vagy esti tagozaton szeretnénk folytatni tanulmányainkat. Ha szeretsz emberekkel foglalkozni, és szívesen képeznéd magad ebbe az irányba, akkor masszázs tanfolyamunkat ajánljuk figyelmedbe. Gyógymasszőrként segíthetsz csillapítani a fájó izmokat, csökkentheted a feszültséget ezáltal hozzájárulhatsz mások egészségi állapotának javításához. Szeretnéd megtanulni az alapokat? Nálunk megteheted!

Coach

Ma már egyre elterjedtebb, hogy az emberek a problémáikkal segítő szakemberek felé fordulnak. Ha szívesen segítenél másokon, érdekel az emberi psziché, és a gyors problémamegoldás, akkor Coach tanfolyamunk szeretettel ajánljuk számodra. Tanácsadásokat tarthatsz akár Skype-on, de fontold meg a blog, vlog indítását is, hogy népszerűsítsd a szolgáltatásodat. A coach munkával jól tudsz keresni, nem csak life, hanem business coachként is.

Kreatív szakmák művész palántáknak

Azok, akik eddig egyik szakmánál sem kiáltottak fel, hogy ez a nekem való, nos ők lehet, hogy inkább a kreatív szakmákban találják majd meg önmagukat. Sajnos az iskola csak kevés alkalommal ismeri fel a tanulók ezen képességeit. Ne ess kétségbe, ha alkotó típus vagy, biztosan megtalálod a neked való szakmát, a tanfolyamok között.

Szövegíró

Igazi grafomán vagy? Legjobban a betűk és szavak világában érzed magad? Szeretsz olvasni és imádsz rövid sztorikat írni? Akkor a kreatív szövegírás lesz a te világod. Dolgozhatsz ügynökségeknek, kisebb cégeknek, mint munkavállaló, de ha mersz nagyot álmodni, akkor lehet belőled akár freelancer is, dolgozhtatsz szabadon akárhonnan, és nem szükséges Budapest környékén élned., hogy nagy cégeknek dolgozhass.

Grafikus

Ha a szavakat inkább képekre és illusztrációkra cserélnéd, akkor a grafikus szakma igazán neked való, amit akár érettségivel is elvégezhetsz. A grafikus szakma továbbra is népszerű a pályaválasztás előtt állók körében a sokoldalúsága miatt. A vizuális világ teljesen átszövi az életünket, legyen az egy Instagram poszt, vagy egy ételcímke, esetleg egy óriásplakát. Ha olyan szakmát szeretnél, ahol megcsillogtathatod a kreativitásod, akkor grafikusként ezt könnyen megteheted.

Fotós/videós

Imádsz fotózni videózni? A telefon vagy egy kamera mindig a kezed ügyében van, hogy elkapd a pillanatot? A fotózás, videózáshoz természetesen fontos a látásmód megléte, anélkül egy szakmai tanfolyam sem lesz igazán hatásos. Amennyiben ezzel rendelkezel, nagyon könnyű dolgod lesz.  Fotósként vagy videósként kiválaszthatod a kedvenc területedet, legyen az portré, családi fotózás, esküvő, rendezvények, videósként pedig például a filmes szakmában is elhelyezkedhetsz.

Projektmenedzserek, virtuális asszisztensek

Eddig egyik sem nyerte el igazán a tetszésedet? Szívesen dolgoznál kisebb vállalatok, ügyfelek számára? Esetleg diákmunkában van tapasztalatod az e-mailek megválaszolásában, vagy éppen igazi Excel vagy Word mágus vagy? Akkor próbáld ki magad virtuális asszisztensek a projektmenedzserek világában!

Virtuális asszisztens

Virtuális asszisztensként olyan általános, mindennapos feladatok várnak rád, mint e-mail vagy naptár kezelés, Excel táblák használata, tehát kifejezetten hasznos, ha ebben van gyakorlatod. Egy virtuális asszisztens szinte láthatatlan segítség, de a hiánya azonnal feltűnik. Feladatai közé tartozhat az ügyfélszolgálat, telefonkezelés, adatbázisok, webshopok feltöltése.

Közösségi média menedzser

A kisujjadban van a social media? Érdekel a marketing világa? Szívesen kamatoztatnád tudás, mint közösségi média munkatárs, és dolgoznál be ügynökségek vagy vállalkozók számára? Ha érted és érzed a social mediát, esetleg a saját fiókodat építetted fel a semmiből, akkor itt az idő, hogy mások számára segíts.

Projektmenedzser

Igazi szervező típus vagy, valódi ügyintéző? Szeretsz és tudsz is feladatokat delegálni, de van benned némi pedagógiai érzék is? Akkor a projektmenedzser munkát neked találták ki! Ha rendezett vagy és ügyesen osztod be saját magad és másik idejét is, akkor projektmenedzserként valódi kincs leszel a munkáltatók számára.

Végül, de nem utolsósorban

Természetesen számtalan más lehetőséged van, nem csupán a fentiek, ha érettségi után szeretnél továbbtanulni. Vannak, akikhez az oktatás áll a leginkább közel, esetleg a gyógypedagógiai képzések felé kacsintgatnak. Mások apróbb csemeték között képzelik el a napjaikat, legyen az dadus, vagy kisgyermekgondozó. A lehetőségek tárháza végtelen, bárki lehetsz, aki csak szeretnél. A tanulás, az iskolai évek végeztével nem áll meg, hiszen a valódi munka, csak most következik.

Online Marketing Menedzser

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

Megnézem

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

20000+ Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Online tananyag azoknak, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait!

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

-10%

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!