fbpx
/
/
Pénzügyi tudatosság – Válj anyagilag stabillá és függetlenné!

Pénzügyi tudatosság – Válj anyagilag stabillá és függetlenné!

5

112 tanuló ajánlja

Videó lejátszása
bruttó

79 990 Ft

39 995Ft / 2  hónap

Egyszeri összeg

30 napos pénz-visszafizetési garancia véd.
* Részletek az ÁSZF-ben olvashatóak

Jelenleg NEM elérhető a kártyás fizetési lehetőség weboldalunkon.

Irányítsd a pénzügyeidet magabiztosan!

Foglalkoztat a pénzügyi tudatosság elérése? Egy olyan jövőre vágysz, ahol nem okoz stresszt a havi kiadások fedezése? Jól keresel, de kifolyik a pénz a kezed közül? Ha stabilitásra vágysz, nem elég sok pénzt keresni. Meg kell tanulni, hogyan kezeld a pénzügyeidet a megfelelő módon, hogy biztonságba tudhasd magad.

Akár most ismerkedsz a pénzügyi tudatossággal, akár van némi tudásod a témában, érdemes tenni is a megvalósításért – és ez a tanfolyam pontosan ebben segít. Ebben a kurzusban mindenről szó lesz, ami segít elindulni a pénzügyi szabadság irányába!

Pillants bele!

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Pénzügyi tudatosság – Válj anyagilag stabillá és függetlenné!?

I. Bevezetés: bemutatkozás + a tréning célja és mit tartalmaz

II. Az anyagi függetlenségről
 • Milyen utakon lehet eljutni idáig
 • Anyagi függetlenség különböző szintjei és azok sajátosságai
 • Lokációfüggetlen munkavégzés
 • Pénzügyi stabilitás 6 különböző állomása
III. Célok és a tiszta vízió meghatározása rövid/közép/hosszú távra
 • Tervezési gyakorlatok
IV. Hasznos alap koncepciók a pénzügyi tudatossághoz
 • Megtakarítási számlák kiválasztása és a bevétel ideális szétosztási aránya ezeken
 • Az öngondoskodás fontossága és a váratlan élethelyzetekre felkészülés:
  • vésztartalék és biztosítások
  • mi a jó hitel és mi a rossz hitel
  • adókedvezmények, adóoptimalizálás
  • kockázatvállalás, befektetési know-how
 • Milyen szokások szükségesek a pénzügyi tudatossághoz
V. Bevétel növelési lehetőségek:
 • Több bevételi forrás kialakítása
 • Rejtett bevételek kiaknázása
 • Létezik-e igazán „passzív” jövedelem?
VI. Költségcsökkentés, büdzsétervezés, költségvetés készítés
 • Hogyan vegyük vissza a kontrollt a pénzügyeink felett
 • Kiadások vezetése applikációban (bemutatás képernyőfelvétellel, hogyan történhet ez a gyakorlatban)
VII. Profittermelő vállalkozások pénzügyi módszertanai:
 • Hitelképesség kialakítása, céges hitelek, céges tőke befektetése, adókímélő pénzkivételi lehetőségek a cégből
 • Profit First
 • Miért fontos egy jó könyvelő/adótanácsadó
VIII. Befejezés, a tréning utáni következő lépés:
 • Konzultáció a személyre szabott célok kidolgozásához, elakadások megoldásához és a gyorsabb haladáshoz
 • Könyvajánló

Mi is az a pénzügyi függetlenség?

Elsőként vizsgáljuk meg, hogy mit jelent az anyagi függetlenség. Sok ember saját nézőpontja szerint definiálja ezt a fogalmat, ezért ki kell emelnünk, hogy a pénzügyi függetlenség NEM:

 • lottón nyert nagy összeg
 • nagy örökség
 • a bankban tartott megtakarított pénz
 • havi magas fizetés, ami lehetővé teszi, hogy „mindenre” pénzt költsünk anélkül, hogy megnéznénk, mire mennyit szánunk.

Az anyagi függetlenség lényege, hogy olyan vagyontárgyaink vannak, amik rendszeres jövedelmet generálnak számunkra. Ha ezen forrásokból (például ingatlanokból, vállalkozásokból, részvényekből, stb.) származó bevételünk eléri vagy meghaladja azt az összeget, amit a havi munkavégzésünkért kapunk, akkor mondhatjuk, hogy anyagilag függetlenek vagyunk.

Fontos a tudatos tervezés, mivel ez ritkán történik meg egyik napról a másikra. A következetes munka, a tudatos döntések, a kreativitás és a folyamatos önfejlesztés kulcsfontosságú a sikerhez.

Mi az a pénzügyi tudatosság?

A pénzügyi tudatosság az a képesség, hogy értelmezzük és tudatosan irányítjuk pénzügyeinket. Magában foglalja a bevételek és kiadások kezelését és számon tartását, a megtakarítások és beruházások hatékony menedzselését, valamint a pénzügyi döntések hosszú távú következményeinek megértését.

A gyűjtögetés anyagi stabilitást ad?

Sokan a spórolásra asszociálnak, amikor pénzügyi függetlenségről van szó. Bár a bank egy biztonságos hely a megtakarításainknak, nem járul hozzá igazán az anyagi stabilitásunkhoz. A pénzügyeink kezelése terén nemcsak a megtakarításokat kell figyelembe vennünk, hanem a pénzügyek kezelését és a befektetéseket is.

A félrerakások elengedhetetlenek, mert ezekre tudunk támaszkodni vészhelyzet esetén. Azonban az anyagi stabilitás nem pusztán a megtakarított összegek nagyságát jelenti, hanem azt is, hogy mirel vagyunk képesek, ha a pénzügyeink hosszú távú kezeléséről van szó. Ez magában foglalja a kiadásaink tudatos szabályozását, valamint a jövedelmező beruházásokba való befektetést, amelyek tovább növelik anyagi biztonságunkat.

Ezekről a stratégiákról részletesebben beszélünk a tanfolyam során!

Miért fontos az anyagi stabilitás?

Érdemes tudatosan menedzselni a pénzügyeket, mert sokkal több előnnyel jár az anyagi biztonság megteremtése, mint annál a tudatnál, hogy „van pénzünk”. Nézzük, milyen helyzetekben, milyen előnyhöz juthatunk, ha rendben vannak a pénzügyeink.

Pénzügyi biztonság

Mindenkinek mást szinten van a pénzügyi biztonság mércéje, de az biztos: ha nem kell számolgatnod, hogy hány ezer forintot költöttél el a boltban, és marad-e még a lakbérre, akkor nyugodtabban alszol. Az anyagi függetlenség garantálja ezt.

Kevesebb stressz

A legtöbb magyar ember napi szinten küzd a pénzügyekből fakadó stresszel. Nem szereted a munkahelyed? Félsz a váratlan kiadásoktól? Nincs szükség felesleges stresszre, ha biztosak a pénzügyeid.

Jobb életszínvonal

Nem kell várnunk az éves szabadságra, bónuszokra és extra juttatásokra. Az életünket a saját elképzeléseink szerint élhetjük.

Szabadság

Szabadabban dönthetünk például utazásokról, hobbikról, új befektetésekről, anélkül, hogy a költségek korlátoznának minket.

 

Milyen a jó mindset a pénzügyi tudatosság eléréséhez?

A pénzügyi tudatosság nem egy alap készségünk sajnos. Sokan egész életükben nem tanulják meg a pénzkezelés „játékszabályait”. Ahogy az életben minden, a pénzügyi függetlenség megteremtése is munkát, kitartást és türelmet igényel.

Elsőként, meg kell értenünk a gazdasági körülményeket és azok hatását a pénzügyeinkre. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt, hogy mi történik a világban, hiszen a tények és a lehetőségek befolyásolják a döntéseket, amiket a pénzügyekkel kapcsolatosan hozunk: megóvhatjuk magunkat veszteséges befektetésektől, ha tudjuk, hogy hova érdemes (vagy nem érdemes) tennünk a pénzünket.

Továbbá, meg kell tanulnunk különbséget tenni a szükségleteink és a vágyak között. A pénzügyi tudatosságra törekvés során fontos, hogy odafigyeljünk az egyszerű, de hatékony pénzkezelési stratégiákra, mint például a megtakarítás, a felesleges kiadások csökkentése, így a felesleges termékek megvásárlásának elkerülése. A cél az, hogy a pénzünkkel olyan módon gazdálkodjunk, amely hosszú távon előnyös számunkra, és segít elérni anyagi céljainkat. Ez a tudatosság nemcsak a pénzünk megőrzéséhez, hanem annak szaporításához is elengedhetetlen.

Tapasztald meg te is az anyagi függetlenséget

Készen állsz, hogy megtanuld, mik azok az eszközök, amik segítségével a pénzt máshogy tudod kezelni, mint eddig? Szeretnél tenni a jövődért? A legjobb helyen jársz!

Az anyagi függetlenség elérésének első lépése az, hogy megismerkedsz ezzel a fogalommal, megérted az ehhez szükséges mindsetet és apró lépésekben elkezdesz tenni a változásért. Gyere, csináljuk együtt! Segítünk, hogy elindulj ezen az úton, ami megváltoztathatja az egész életed!

A tanulás a legjobb befektetés

Folyamatosan fejlődni és tanulni kell ahhoz, hogy előre lépjünk az életben. Millió kis lépést kell megtenni, hogy elérjük a céljainkat, és sokszor könnyebb mások tanításaiból, tapasztalataiból tanulni, mint a saját bőrünkön megtapasztalni dolgokat.

Ez a tanfolyam nem csupán elméleti ismereteket nyújt, hanem gyakorlati lépésekre bontott útmutatást ad a pénzügyi függetlenség eléréséhez. A következőket tartalmazza:

 1. Valós esettanulmányok: Olyan szakemberek tapasztalataiból merítünk, akik már elértek valamilyen szintű anyagi függetlenséget.
 2. Interaktív tartalom: Képernyőfelvételeken és interaktív feladatokon keresztül könnyen elsajátíthatod a tananyagot.
 3. Frissített és releváns ismeretek: A legújabb pénzügyi trendekre és piaci változásokra összpontosítunk, hogy naprakész információt adhassunk át neked.
 4. Gyakorlati nézőpont: Nem csak a levegőbe beszélünk. Olyan összefüggéseket mutatunk be, amiket a gyakorlatban valóban lehet alkalmazni.

Kinek jó választás ez a pénzügyi tudatosság képzés?

 • Szabadúszóknak, akik kiszámítható, folyamatos jövedelemre vágynak.
 • Vállalkozóknak, akik szeretnék tudni, hogyan indítsák be és optimalizálják pénzügyeiket a kezdetektől.
 • Vállalkozóknak, akik szeretnék megérteni a pénzügyi tervezés és menedzsment alapjait, hogy stabil alapokon nyugvó üzletet építhessenek.
 • Azoknak, akik szeretnék elérni az anyagi függetlenséget és ennek érdekében szeretnének megismerkedni a szükséges mindsettel
 • Azoknak, akik egy alapvető tudás birtokába szeretnének jutni annak érdekében, hogy a tudatosság fejlesztése ne legyen akadály.
 • Azoknak, akik szeretnek előre tervezni és szeretnék megalapozni a jövőjüket a megfelelő pénzügyi döntéseknek köszönhetően.
 • Mindenkinek, aki kezébe szeretné venni az irányítást a pénzügyeit illetően.

Kitől fogsz tanulni?

Szalai Szabolcs

pénzügyi coach, mentor

2016 óta foglalkozom pénzügyi tudatossággal. Azóta már több ezer konzultáció során tudtam segíteni hozzád hasonló emberek és cégek számára is. Nem csak az elméleti hátterét ismerem a pénzügyeknek, hanem napi szinten találkozom magánemberek és cégek élethelyzeteivel, legyen ez bevételnövelés, lakásvásárlás, befektetés, adóelőnyök kihasználása, cégeknek béren kívüli juttatások és még sok egyéb terület. Járatos vagyok a pénzintézetek termékeiben a bankfüggetlen alkuszi karrierem kapcsán, folyamatosan követem a gazdaságok folyamatait és változásait. Rendelkezem befektetési, hitelezési, biztosítási szakvizsgával. Mérnöki végzettségem mellett pénzügy Msc szakra is jártam, melyek nagyban hozzá segítettek széleskörű látásmódomhoz és készségemmé vált a bonyolultabb élethelyzetek gyors átlátása. Ami szerintem fontos, nem csak tanítom, hanem sikeresen alkalmazom is az oktatóanyagban lévő tudást a befektetéseim során, illetve vállalkozásokkal is rendelkezem. Már gyermekkoromban is érdekelt, hogyan tud valaki legalább egymillió Ft-t havonta megkeresni, de ez akkor még nagyon távolinak tűnt, mert csak klasszikus alkalmazotti minták voltak előttem. Az egyetem után lettek vállalkozó ismerőseim, illetve egyre több olyan embert ismertem meg, akik már ezen az úton jártak. Nagyon sok olvasás, tanfolyam, gyakorlás és önismeret után tudtam a gondolkodásmódomat kicserélni, és így sikerült 30 éves koromra egy gyorsítópályára állnom. Ezt az összegyűlt tapasztalatot és tudást szeretném minél többeknek átadni egyéni beszélgetések és online oktatóanyag formában is.

Pillants bele!

Mi szükséges a kurzus elkezdéséhez?

Stabil internetkapcsolat.

100%-os pénzvisszafizetési garancia

Kóstolj bele a tanulásba kockázat nélkül 30 napig!

Ha vásárlásod után nem éreznéd úgy, hogy a tanfolyam segített fejlődni, és közelebb kerülni egy teljesebb, sikeresebb élethez, vagy bármi más ok miatt ne lennél megelégedve, csak írj nekünk egy emailt az info@thebrightacademy.hu email címre, és kérdés nélkül visszautaljuk Neked a kurzus teljes összegét.

Hallgatói értékelések

Kezdetben szkeptikus voltam az online pénzügyi tanfolyamokkal kapcsolatban, de ez a kurzus teljesen megváltoztatta a véleményemet.

Rated 5 out of 5
2024.04.12.

Sok praktikus eszközt kaptam, amelyeket már a mindennapi életemben is alkalmazok.

Kristóf

A tanfolyam alaposan felkészített a pénzügyi alapokra, és rengeteg hasznos tippet kaptam, hogy hogyan kezeljem jobban a megtakarításaimat és befektetéseimet.

Rated 5 out of 5
2024.04.12.

Nagyon hálás vagyok ezért a lehetőségért, és mindenkinek ajánlom, aki szeretné magabiztosabban kezelni a pénzét.

Lívia

Ezek is érdekelhetnek:

Fedezd fel a Hatékony Ügyfélszerzés munkafüzetünket, amely lépésről lépésre vezet végig az ügyfélszerzés folyamatán a professzionális kapcsolatépítéstől az értékesítési tölcsérig.

5

9990 Ft

Meríts erőt és inspirációt minden napra! Szervezd meg hatékonyan az éved, fogalmazd meg és érd el céljaid, növeld személyes és szakmai hatékonyságodat. Tervezz tudatosan, érj el többet!

9990Ft

6990 Ft

Segítünk hogy érd el a belső békét, és valósítsd meg álmaid életét. Programunk gyakorlati eszközöket kínál az önmegismeréshez és személyes átalakuláshoz.

29990 Ft

Szeretnél hatékonyan kommunikálni miközben figyelembe veszed mások és saját szükségleteid is? Fejleszd kommunikációs készségeid és tanulj meg nemet mondani anélkül, hogy bárkit megbántanál!

5

49990 Ft

Az időnk a legértékesebb erőforrásunk. Ez a tréning a megoldás arra, hogy hatékonyan gazdálkodj vele, és kihozdaz életből a lehető legtöbbet!

5

15990 Ft

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!