fbpx
/
/
9 hobbi, amivel pénzt lehet keresni – A legjobb fizetés kiegészítési lehetőségek egy helyen!

9 hobbi, amivel pénzt lehet keresni – A legjobb fizetés kiegészítési lehetőségek egy helyen!

9-hobbi-amivel-penzt-lehet-keresni

Kíváncsi vagy, melyik az 9 legnépszerűbb hobbi, amivel pénzt lehet keresni? Ebben a blog cikkben 9 olyan népszerű szabadidős tevékenységet mutatunk neked, amivel nem csak pénzt kereshetsz, hanem azzal töltheted az idődet, amit amúgy is imádsz! Legyen a hobbid a munkád, és soha többé nem kell dolgoznod!

 

DIY – Kézműveseknek áll a világ

A te hobbid…

Szabadidőben szeretsz kötni, horgolni, vagy éppen apró ajándékokkal meglepni az ismerőseid, családtagjaidat? Te vagy az, aki karácsonyra vagy a születésnapokra mindig valamilyen „home-made” meglepit ad másoknak? Szabadidődben kötőtűvel és ragasztópisztollyal a kezedben találnak rád a legtöbbször? Akkor nincs más dolgod, mint értékesíteni kézműves termékeidet valamilyen online felületen. Ma már olyan online felületek szakosodtak erre, mint az Etsy vagy az Ebay, ahol azzal lehet pénzt keresni, hogy feltöltöd a kézzel készült termékeidet az oldalra.

És mások hobbija…

Gyárthatsz kifejezetten olyan termékeket, amely más emberek hobbiját, vagy munkáját segíti. Ez egy jövedelmező pénzkereseti lehetőség, főként azok számára, akik valamilyen fotózáshoz kapcsolódó, egyedi terméket értékesítenek. Újszülött horgolt sapkák, kismama ruhák, fa dobozok, minden olyan egyedi termék, amire egy fotósnak szüksége lehet. Ha te is szívesen készítesz ilyesmit, miért ne lehetne ez egy olyan hobbi, amivel pénzt is tudsz keresni?

 

9-hobbi-amivel-penzt-lehet-keresni

 

Fotózás – Az egyik legnépszerűbb hobbi, amivel pénzt lehet keresni

Amikor eladod a képeidet…

A kamerád mindig a kezed ügyében van? Imádod megörökíteni a pillantot? Másoknak is tetszenek a fotóid? A fotózás az egyik legnépszerűbb és talán legjövedelmezőbb hobbi, amivel pénzt lehet keresni. Itt rögtön két lehetőség áll előtted. Jól sikerült fotóid értékesítheted online, nagyobb képgyűjtő oldalaknak, mint az iStock, Shuttersctock, vagy Flickr.

És amikor másoknak fotózol…

Ha inkább ügyfeleknek szeretnél fotózni, érdemes először portfóliót építened. Jó ötlet lehet, ismerőseid körében bevállalni egy – két ingyen fotózást, és felépíteni egy weboldalt, ahol bemutathatod a képeidet. Később pénzt tudsz keresni, mivel a profi fotósok elég borsos áron dolgoznak. Vállalhatsz kisebb esküvői fotózást, ballagásokra vagy kisebb rendezvényekre is sokan keresnek fotóst. Ezeken hasznos tapasztaltokat gyűjthetsz, amelyek segítenek abban, hogy később esetleg vállalkozást is indíts. Kezdő vagy? Akkor tanuld meg nálunk az alapokat, hogy még jobb lehess!

 

fotozas-hobbi-amivel-penzt-lehet-keresni

 

Regényírók, figyelem!

Imádod a kitalált történeteket? Esetleg mindig a kezed ügyében van egy toll és egy papír, vagy a telefonod, hogy leírd az ötleteidet? Gondoltál már arra, hogy ezzel pénzt is kereshetsz? Bizony, az írás ma már nem csupán hasznos készség, de akár pluszt bevételt is lehet vele keresni az interneten. Ha úgy döntesz, hogy írásra adod a fejed, akkor nagyon sokféle munka vár rád.

Kezdj el blogolni…

Van olyan téma, amit szenvedélyesen szeretsz és érdekel? Közel áll hozzád a sütés – főzés? Esetleg fitnesz guru vagy? Akkor kezdj el írni (vagy tanuld meg nálunk), a kedvenc témádban, ha pedig mások is szívesen olvasnak, akkor már pénzt keresni sem lesz nehéz. Hozz létre WordPressen keresztül egy egyszerű weboldalt, és indítsd el saját blogodat. Ha úgy veszed észre, hogy egyre több olvasót érdekel, amit írsz, akár megállapodhatsz hirdetési felületekkel is, amivel pénzt kereshetsz.

Vagy írj cégeknek…

Egy másik jövedelmező pénzkereseti forrás, ha szabadúszóként másoknak írsz. Az interneten több olyan felület is létezik (Fiverr.com, vagy PeoplePerHour.com), ahol lehet pénzt keresni szabadúszó íróként. Kifejezetten népszerű szolgáltatás, hiszen sokan hadilábon állnak a szavakkal, így hajlandóak fizetni is érte, és minél sikeresebb vagy, annál több pénzt kérhetsz el.

 

Az otthonteremtők

Álomotthon

A barátaid tőled kérnek tanácsot, ha lakberendezésről van szó? Szívesen és örömmel bújod a lakberendezési, otthonteremtési magazinokat? Gondoltál már arra, hogy ezzel pénzt tudnál keresni? Indítsd el a saját lakberendező blogodat, vagy Instagram oldalad, ahol rengeteg hasznos tippet adhatsz a követőidnek, és így ismertségre is szert tehetsz. Ha felépítetted a saját oldalat, garantáltan megérkeznek az első klienseid is, akiknek berendezheted az álomotthonát!

Kertész leszek…

Minden idődet a kertben töltöd? Imádsz gyomlálni, metszetni, ültetni? Akkor keress vele egy kis pénzt! Keveseknek van arra ideje, hogy rendben tartsák a kertjüket, így válhat számodra a kertészkedés jövedelmező hobbivá. Sokan fizetnének azért, hogy kertjükbe csak pihenni járjanak, és egy szakértő pedig elvégezze a munka oroszlánrészét.

 

kerteszkedes-hobbi-amivel-penzt-lehet-keresni

 

Külső és belső szépség

Sminkes

Ha Instagramon az összes beauty bloggert követed, mindened a szépségápolás, és imádsz sminkelni, akkor itt az ideje, hogy pénzt is tudj vele keresni! Ma már nagyon sok online anyag elérhető az interneten, melyekből folyamatosan képezheted magad. Ha úgy tartja kedved, nálunk is megtanulhatod a szükséges alapokat, így később nem lesz gond pénzt keresni a hobbidból. Készíthetsz esküvői sminkeket, party sminkeket, vagy akár megtaníthatod az érdeklődőket egy – két mesterfogásra, workshop keretében.

Jóga oktató

Ha a fent említett hobbik egyike sem áll közel hozzád, akkor még mindig kereshetsz pénzt más módon is. Közel áll hozzád a testmozgás, a fitnesz vagy éppen a jóga? Évek óta sportolsz és szeretnél vele pénzt keresni? Akkor kezdd el a saját Youtube csatornád az interneten, ahova feltehetsz oktató videókat. Természetesen ahhoz, hogy hivatásos jógaoktató váljon belőled, nem elég pár jógaóra, hivatalos végzettség is kell hozzá, de később a jövedelmező hobbiból, hivatás válhat.

 

Konyhatündéreknek

Cukrász

Imádsz a konyhában tüsténkedni? Nem telik el úgy nap, hogy ne főznél vagy sütnél valamit? Akár pénzt is szeretnél vele keresni? Bizony, az otthon készített termékekre egyre nagyobb igény van, és miért is ne lehetne vele pénzt keresni? Próbáld ki szűk családi, baráti körben, ha pedig ambíciózus vagy elindíthatod akár saját online cukrászboltodat is és készíthetsz esküvői tortákat is.

Szakács

Amennyiben a sütés helyett, inkább a főzés áll hozzád közel, ne izgulj ezzel is lehet pénzt keresni. Ha nem szeretnél éttermekben séfként dolgozni, elindíthatod a saját catering cégedet, vagy gasztroblogodat. Keress rá, mások hogy csinálják, és inspirálódj a munkájukból. Később vállalhatsz főzést rendezvényeken, vagy megtaníthatsz másokat is főzni! Számtalan módon lehet a hobbidból pénzt keresni, légy kreatív!

 

Jusson idő magadra is!

A fent említett hobbik mindegyikével lehet pénzt keresni, amennyiben időt és energiát szánsz rá. Ma a már digitális világ olyan kapukat nyitott meg számunkra, amelyről eddig nem is álmodtunk. Olyan hobbik váltak főállássá, amelyet akár 5 – 10 évvel ezelőtt el sem tudtunk képzelni. Van amelyik szinte azonnali nyereséget hoz, a másiknak kell egy is idő, egy azonban biztos: soha nem add fel az álmaidat. Ha a mindennapi munkád mellett kezded el, akkor győződj meg róla, hogy elég szabadidőd marad, ahhoz, hogy pihenni is tudj. A legfontosabb pedig, hogy szeresd, amit csinálsz, fejleszd a képességeidet, és találd meg benne a mindennapi örömödet.

Nincsenek bejegyzések.

Feliratkozás

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!