fbpx
/
/
9 ok, amiért az e-learning képzések a jövő

9 ok, amiért az e-learning képzések a jövő

e-learning-kepzesek

Az e-learning képzések egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az utóbbi évtizedben. A tanulók szeretnek egyedi képzések között válogatni, vagy éppen saját időbeosztásban tanulni, és sokan fordulnak a hagyományos oktatás helyett az e-learning képzések felé. Ha te is szeretnéd a saját kezedbe venni a képzésedet, akkor fedezz fel kilenc okot arra vonatkozóan, hogy miért az online tanulásé a jövő.

 

E-learning képzések – Maga a rugalmasság!

Az online tanulás egyik legvonzóbb aspektusa a rugalmasság. Mikor kezdődnek az óráid? Amikor csak szeretnéd, te magad döntöd el. Míg a hagyományos oktatás keretein belül az oktató dönti el, hogy mikor kezdődnek az élő órák, az online learning esetében te vagy a főnök.

 

Éjjeli bagoly vagy reggeli pacsirta?

Az önálló tanulás előnye, hogy amennyiben te inkább pacsirta típus vagy, hajnalban is tanulhatsz. Ha pedig éjjeli bagolyként funkcionálsz, akkor ennek sincs akadálya. Ezek a különbségek kihatnak az egész életünkre, köztük a tanulásra is. A pacsirták legjobb ötletei hajnalban támadnak, míg az éjjeli baglyok zokszó nélkül túlóráznak, hiszen délután kezdenek el igazán elemükben lenni.

 

Tanulj a világ bármely pontján

Szeretsz egy témán sokáig dolgozni, vagy inkább megosztod az idődet a tananyagok között? Testre szabhatod a saját iskolai napodat, az igényeidnek és képességeidnek megfelelően. Szeretsz utazgatni, esetleg digitális nomád vagy? Ez sem jelent akadályt, hiszen világ bármely pontjáról tanulhatsz, és a családi nyaralást sem kell kihagynod a vizsgaidőszak alatt. Nem kell egy adott oktatási központ vizsgarendjéhez alkalmazkodnod, tanulj ott és akkor, ahol csak szeretnél.

e-learning-kepzesek-elonyei

Haladj a saját tempódban!

A rugalmassághoz hasonlóan sok diák azért részesíti előnyben az online tanfolyamokat, mert a saját tempójában végezheti el a képzést. Nem kell félned attól, hogy lemaradsz a többiekhez képest, mert több időt szentelsz egy adott témának vagy előrébb haladtál. Egy online iskolai környezetben érthető, hogy nem minden diák tanul ugyanúgy, vagy azonos sebességgel.

 

Magasabb hatékonyság

Egy hagyományos középiskolában 20 -30 diák van egy osztályban. A felnőttképzési rendszerekben, vagy az egyetemen szintén több emberhez kell alkalmazkodnod, ez sok esetben pedig a hatékonyság csökkenését eredményezheti. A tudás átadásának mikéntje, és a kritikus gondolkodás fejlesztése kifejezetten fontos lett 2021-ben, hiszen nem pusztán tanulnunk kell, hanem értenünk is azt, amit át akarnak adni számunkra.

 

Laptop, mobil vagy tablet?

Sokan hibaként emlegetik az online tanulás esetében az eszközigényességét, pedig valójában ez az egyik legnagyobb előnye. Mivel az online tananyagok bárhonnan elérhetőek, nincs semmi másra szükséged, mint stabil internet kapcsolatra, így akár egy okostelefon segítségével is tanulhatsz, és nem kell ezer oldalas könyvekkel vagy jegyzetekkel bajlódnod.

 

Költséghatékonyság

Az online képzések másik előnye a hagyományos tanulási módszerekhez képest a költséghatékonyság. Nem pusztán a képzési részen csökkentheted a költségeket, hanem további utazási költségekkel sem kell majd számolnod. Az online képzés sokkal olcsóbb, mivel nem kell még az oktatók vagy terembérlet költségét is felszámolni, mint egyes óra alkalmával. Sőt, az utazási időt is a megspórolt tényezők listájához adhatod, így ezt az időt a barátaiddal vagy családoddal töltheted.

 

Papírmentes tanulás

Az online tanulás a költséghatékonysága mellett környezetbarát is. A papír, a toll és a ceruza, ugyan alkalomadtán szükséges lehet, de nem kell hosszú órákat töltened fénymásolással, vagy a jegyzeteid összegyűjtésével. 2021-ben az információk többsége egyébként is megtalálható az online térben, így neked sem kell többet a papírral bajlódnod.

 

Új készségek és kompetenciák

A mai gazdaság megköveteli, hogy minél többet teljesítsünk, rövidebb idő alatt. Az e-learning tökéletes megoldás az alkalmazottak képzésére is, hiszen a munkahelyen elérhető eszközök segítségével tanulhatnak. Ezáltal motiváltabbak lesznek, javul a munkahelyi teljesítményük, új ismeretek és kompetenciák birtokába kerülnek. Ennek köszönhetően a vállalatok frissíthetik dolgozóik készségeit anélkül, hogy új szakembereket kellene felvenniük, mert saját maguk képezhetik ki őket. Ezenkívül a munkavállalók ösztönzést és motivációt éreznek , ami termelékenyebb a szervezet számára.

 

e-learning-kepzesek-otthon

 

Egyéni módszertan, tanulási technikák

Mindenki máshogy szeretne tanulni, és mindenki máshogyan is tanul. Amennyiben több éve nem adtad a fejed a tanulásra, legelőször érdemes a hatékony tanulás módszerét elsajátítanod. Egyesek szeretnek zenét hallgatni tanulás közben, mások pedig csak teljesen csendben tudnak fókuszáltan figyelni. Egy online tanfolyam esetében, mind a kettőre megvan a lehetőséged.

 

Aktuális, naprakész tanfolyamok

Az OKJ képzési rendszer 2020-as megszűnésével, a legtöbben ott találták magukat, ahol a part szakad. Szerettek volna új készségeket elsajátítani, de csak kevesen adatik meg az a szerencse, hogy minimum 3 évre lekössék magukat egy újabb egyetemi képzéssel. Szerencsére, az e-learning erre jelent megoldást. Az online kurzusok esetében számos olyan dolgot tanulhatunk, amire talán éveket kellene várni, egy tantermi képzés esetében. Ma már az élet bármely területén gyarapodhatsz plusz információkkal, a határ a csillagos ég. Csak Budapest környékén találsz vegán főzőtanfolyamot? Akkor miért ne tanulnád online? Online tanfolyamaink segítenek, hogy megtaláld az érdeklődésedet, sőt a hozzád illő munkát is!

 

Karrier és személyes fejlődés

Egy online kurzus, akár karrierváltásra is motiválhat minket, többek között. Jól mutat az önéletrajzunkban, hiszen a HR osztály kifejezetten szereti az olyan jelentkezőket, akik hisznek az élethosszig tartó tanulásban. Mindamellett a személyes fejlődésünknek is jót tesz az új ismeretek elsajátítása, növelheti az önbizalmunkat, és kiváló motivációs tényező.

 

Online tanulás, e-learning képzések – szeretnéd kipróbálni?

Ha a fentiek alapján sikerült meggyőznünk, akkor próbáld ki online tanfolyamainkat. Amennyiben még bizonytalan vagy, ingyenes képzéseink bárki számára elérhetőek, változatos témákban. Ha további kérdéseid vannak, kérjük írj nekünk online felületeinken!

Online Marketing Menedzser

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

Megnézem

Grafikus Online Tanfolyam

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

Megnézem

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

10001 Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!