fbpx
/
/
A hibrid munkavégzés a jövő?

A hibrid munkavégzés a jövő?

hibrid-munkavégzés

A hibrid munkavégzés iránti érdeklődést megsokszorozta a pandémiás helyzet, sokan a jövő munkavégzési formájának tekintik, nem véletlenül. A kutatások azt bizonyítják, hogy a munkakeresők előnyben részesítik az olyan vállalatokat, ahol megoszthatják az idejüket az otthonuk és az iroda között, ezzel is fenntartva a két pillér, a munka és magánélet egyensúlyát. Jelenleg a vállalatok világszerte különböző modellekkel kísérleteznek, hogy kiderítsék, mi illik a legjobban a vállalatukhoz. A hibrid munkavégzés még ismeretlen terep a munkavállalók számára is, ezért sokan töprenghetnek azon, hogyan tudják a legjobban beosztani az idejüket és feladataikat, hogy a lehető legjobbat hozzák ki az egyes helyszínekből. Annyi azonban biztos: a hibrid munkavégzés még jó ideig velünk marad.

Visszatérés az irodába

A járvány első időszakában sokan szinte zökkenőmentesen tértek át a home office munkavégzésre. Majd az azt követő nyáron és ősszel a legtöbben visszatértek az irodába dolgozni. A legtöbb vállalat azonban teljes mértékben rábízta a munkavállalókra, hogy szeretnének-e visszatérni, vagy maradnak inkább a home officeban. Idén pedig egy új rendszer látszik elkövetkezni, ahol a munkáltató szabja meg, hogy mennyi időt tölthet a munkavállaló otthon és az irodában.

hibrid-munkavegzes-iroda

Kulturális sokk

A visszatérés azonban sokakat érinthet kellemetlenül, hiszen a legtöbben elszoktunk a közösségi léttől. A home office egy kényelmes, biztonságos sziget volt, amit most felvált az irodai környezet. A kutatók azt javasolják, hogy igyekezzünk az otthoni munkakörnyezet egyes aspektusait újrateremteni a munkahelyünkön is, hogy a váltás kevésbé legyen drasztikus. Ilyen dolgok közé tartozik a világítás, a kamera vagy mikrofon beállítás, vagy éppen a székünk magassága. A munkakörnyezetünk szintén nagy hatással van a teljesítményünkre, ezért nem mindegy, hogy ki miképpen dolgozik.

Szociális kapcsolatok

A világjárvány sajnos nem erősítette meg a kapcsolati hálónkat, sőt sok esetben kifejezetten azt érezhetjük, hogy teljes mértékben elszigetelődtünk embertársainktól. A legújabb kutatások szerint a szakmai és magánéleti hálónk, minimum 16 százalékkal csökkent. Az egyelőre nem világos számunkra, hogy ezen kapcsolatokra milyen hosszú távú hatással van a hibrid munkavégzés.

Hibrid munkavégzés – A feladatok beosztása

A következő lépés számba venni a feladatainkat. Melyek azok, amikhez elengedhetetlen a társas együttműködés, amit nem tudunk az otthonunkból elvégezni? A megfelelő előre tervezés itt kulcsfontosságú, hiszen a hibrid munkavégzés egyik titka, hogy előre tudjuk, mely napokon leszünk jelen.

hibrid-munkavegzes-feladatok-beosztasa

Aszinkron feladatok

Azokat a feladatokat nevezzük aszinkron feladatnak, melyeknél nincs szükségünk mások közreműködésére. Ilyen például az e-mailek megválaszolása, prezentációk összeállítása: ezeket érdemes inkább otthonról végezni, hiszen otthon – jó esetben – békében és nyugalomban dolgozhatunk, akár megszakítások nélkül is. Azok a projektek, melyek nagyobb odafigyelést, fókuszált munkavégzést, vagy emailes kommunikációt igényelnek különböző időzónákban dolgozó kollégákkal, hatékony végezhetőek otthonról is. Bizonyos típusú megbeszélések levezényelhetőek otthonról is, nem szükséges hozzá irodai környezet.

Szinkron feladatok

A szinkron feladatokat érdemes az irodai napokra tartogatni. Ezek azok a teendők, melyek együttműködést, beszélgetést, a közös brainstormingot, esetleg csoportos kreatív ötletbörzét igényelnek, a kollégák bevonásával. Ugyan az online bejelentkezés, meeting sokszor hatékony, mégis a legtöbb esetben az emberek sokkal kimerítőbbnek találták és továbbra is a személyes jelenlétet preferálták. Természetesen minden munkavállaló különbözik, eltérő munkastílussal rendelkezünk. Egyesek inkább csendben és elszigetelten érzik a legjobban magukat, míg mások nyüzsgő irodai környezetben boldogulnak jobban. Ez azt jelenti, hogy minden dolgozónak érdemes a saját napirendjét és heti beosztását kialakítani.

Kapcsolattartás a kollégákkal

A hibrid munkavégzés sikere nem pusztán a feladatok helyes elosztásán múlik, a kollégákkal való kapcsolat kialakítása és fenntartása is kiemelten fontos. A távmunka során sokkal nehezebb kiépítenünk azt a fajta bizalmat, ami egy személyes kapcsolódás során adott. Ha az irodában tartózkodunk, bizonyosodjunk meg arról, hogy töltünk informális időt is munkatársainkkal: közös ebéd, kávézás. Ha egy csapat része vagyunk, akkor legyenek csapatépítő foglalkozások, közös bowling vagy vacsora. Ha a csapat úgy tervezi, hogy minden hétfőt az irodában tölt, csatlakozz hozzájuk! Mindez különösen igaz a frissen vállalathoz kapcsolódó kollégákra, hiszen itt a személyes kommunikáció nélkülözhetetlen, így ismerjük meg egymást és a csapatot, amiben dolgozunk.

Mi a helyzet az előléptetésekkel?

Az új munkamodellek megjelenésével természetesen kérdéssé vált az, hogy mennyire éri meg a hibrid munkavégzést választani. Azok a munkatársak, akik szeretnének magasabbra mászni azon a bizonyos karrierlétrán, gyakran késztetést érezhetnek, hogy több időt töltsenek az irodában. Ennek eredményeképpen a dolgozók az irodában töltött napjaikon úgy érezhetik, sokkal keményebben dolgoznak, mint társaik azért, hogy bizonyítsák rátermettségüket. A munkavállalók szerint ahhoz, hogy előléptessék őket, stratégiai szempontból különösen fontos a jelenlétük. Ezt sokszor megnehezíti az, hogy a munkáltatók nem kommunikálnak nyíltan arról, hogy mely napokon kívánatos a munkavállalók jelenléte, így kialakul egy bizonyos versenyfutás az alkalmazottak között.

Megoldás a vezetők kezében

Fontos az, hogy egy adott vezető hogyan viszonyul a hibrid munkavégzéshez. Fontos, hogy a vezetők kialakítsanak egy olyan rendszert, amiben minden dolgozóval gondtalanul működhet a kapcsolattartás, függetlenül a fizikai helyüktől. Ez sokkal egyszerűbb, mint a hét vége felé elgondolkodni azon, hogy kivel folytattunk korábban ad hoc beszélgetést és kivel nem. A vezető feladatai közé tartozik, hogy néhány esetben a teljesítmény helyett az emberi viszonyokra helyezze át a fókuszt. A hibrid munkavégzést végző csapatok kiemelkedően jól tudnak kommunikálni egy adott munka érzelmi elemeiről, ez egy olyan készség, ami a jövőben sokkal nagyobb hangsúlyt kap majd. Ez azt jelentheti, hogy nyílt és őszinte beszélgetéseket kell folytatni arról, hogy mi működik és mi nem egy hibrid csapatban.

Csapathoz tartozni – virtuálisan is

Ahogy már említettük, az a szociális igényünk, hogy egy csapathoz tartozzunk, kifejezetten erőteljes. Ha úgy érezzünk, ebben hiányt szenvedünk valami miatt, az könnyen munkahelyi elmagányosodáshoz vezethet és negatívan befolyásolja a teljesítményt. Ha pedig úgy érezzük, munkánkat nem ismerik el megfelelően, kérjünk egy beszélgetést a főnökünktől, ahol megbeszélhetjük együtt a hibrid munkavégzésre vonatkozó szabályokat, és hogyan emelhetjük fel kezünket akár „virtuálisan” egy – egy projekt esetében.

hibrid-munkavegzes-csapatmunka

Reziliencia, mindenek felett

Ha valamit az elmúlt év és a COVID megtanított nekünk, mind magánemberként mind vállalkozóként, az az alkalmazkodó készség. Ha egy cég szeretne lépést tartani a legújabb hibrid munkavégzéssel kapcsolatos igényekkel, akkor fontos, hogy a szabályok megfelelően és még időben le legyenek tisztázva. Természetesen a magyar és külföldi vállalatok még ma is tesztelik, hogy mi lehet a legjobb megoldás a hibrid munkavégzésre, amely előtérbe helyezi az inkluzivitást és elkerüli a favorizálást, előnyben részesítést. Előzetes tapasztalatok alapján, amire biztosan szükség van a folyamat során, az a reziliencia, mind vezetői, mind munkavállalói szinten. Az emberek alapvetően szeretnék megtartani a munka és magánélet közötti rugalmasságot. Az új hibrid munkarend nem az utasításról és az ellenőrzésről szól, sokkal inkább az egyéni terhelhetőségről, és a bizalomról.

Grafikus Online Tanfolyam

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

Megnézem

Online Marketing Menedzser

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

Megnézem

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

10001 Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!