fbpx
/
/
“A legfontosabb most a munkaerő megtartása és edukálása!”

“A legfontosabb most a munkaerő megtartása és edukálása!”

Fürjész Beátával, a Karrier Hungária Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk a karrierváltásról, továbbképzésről, a munkaerőpiaci változásokról, valamint a szakmai fejlődés és a munkahelyi motiváció fontosságáról. Mennyit változtatott a koronavírus a munkaerőpiacon? Milyen területeken jelenik meg leginkább a munkaerőhiány? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Mi jellemzi a munkaerőpiacot az idei évben? 

A pandémia hatására megváltozott a munkaerőpiac, mind a keresleti, mind a kínálati oldalon. Óriási kereslet van a szellemi és fizikai munkaerő iránt, vidéken és a fővárosban egyaránt. A pandémia alatt megszűnt álláshelyeket folyamatosan töltik újra, és emellett nagyon sok új pozíciót nyitnak meg. Óriási a verseny a képzett munkaerőért. Soha nem látott dinamikával változik a piac, mely rengeteg váratlan helyzet elé állítja a cégeket is. Új toborzási technikákat, gyorsabb kiválasztási folyamatot, online tréningek sokaságát, új munkaszervezési módszereket vezetnek be a vállalatok. Az egyik legfontosabb szempont most a munkaerő megtartása és a vállalati kultúra fejlesztése, az employer branding erősítése.

Melyek most a hiányszakmák?

Gyakorlatilag elmondható, hogy minden területen szakemberhiány van. Ahol kiemelten érezhető a verseny: informatika, mérnöki terület, pénzügy, valamint a több nyelvtudást igénylő pozíciók, illetve a szakmunka.

Vannak olyan munkakörök, szakterületek, amelyek most kiemelten népszerűbbek, mint korábban?

Digitális és social media területen előforduló pozíciók.

Előnyben részesítik a távmunkát a munkavállalók? Fontos szempont a munkahely keresés során az online is végezhető munka (home office) lehetősége?

Egyértelműen! A pandémia hatására a munkavállalók részéről már nem egyedi, hanem általános igény az otthoni munkavégzés lehetőségének biztosítása.  A hibrid munkavégzés (irodai jelenlét, otthoni munkavégzéssel kombinálva) ma már nem extra juttatás, hanem alapfeltétel. Sok esetben ennek megléte vagy éppen hiánya miatt dönt egy-egy munkavállaló adott cég állásajánlata mellett.

Mi számít motivációs tényezőnek egy munkavállalónál?

Home- office lehetőség, biztos munkahelyi háttér, munkabér, egyéb juttatások, flexibilis munkaidőbeosztás, munkahely közelsége, illetve megközelíthetősége, szakmai fejlődés lehetősége.

Jellemző, hogy a munkaadó biztosít szakmai tréningre, fejlődésre lehetőséget a munkavállalóknak?

Igen, egyre több cég ismeri fel ennek motivációs hatását és megtartó erejét. Sokan online képzésekre tértek át, ezzel is felgyorsítva, megkönnyítve a tanulási folyamatot.

Szakmai szemmel, mit gondolsz a munkavállalók edukálásának fontosságáról? Mennyire fontos, hogy a munkaadó biztosítson szakmai vagy önfejlesztő tréningekre lehetőséget?

Nagyon fontosnak tartom a munkáltató által biztosított szakmai és egyéb tréningeket, workshopokat. Nagy megtartó ereje van ennek egy csapat összekovácsolásban, különösen, így a pandémia alatti elszigetelt időket követően. Fontos azonban, hogy ezek a tréningek az adott csapat szakmai igényeire, felkészültségére legyenek szabva. 

Grafikus Online Tanfolyam

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

Megnézem

Online Marketing Menedzser

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

Megnézem

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

10001 Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!