fbpx
/
/
Főnix, egy igaz történet

Főnix, egy igaz történet

the-bright-academy-csaladi-vallalkozas-tortenete

Ismerd meg a The Bright Academy családi vállalkozásának történetét!

„2002. januárjában már annyira elkeserítő volt a Ronga család anyagi helyzete, hogy azon kellett gondolkodnunk, miből fogjuk a gyerekeket és magunkat eltartani. Korábban a napos pulyka tartástól a gumicsónak értékesítéséig, sok mindenben kipróbálhattuk a képességeinket, megijedni, soha nem ijedtünk meg a munkától. Nem megbántani, vagy degradálni akarom az egyetemeket, de mindenféle egyetemi végzettség és családi háttér támogatás nélkül haladtunk egyenesen előre az utunkon. Előző munkánk, megélhetési forrásunk megszűnt, és az eltelt egy évben bármibe is kezdtünk, nem sikerült új egzisztenciát felépíteni. Sokadik kitartó próbálkozásunk ellenére ott álltunk üres zsebbel, keserű szívvel.

A probléma komolyságát jelezte, hogy már azon kellett töprengenünk, milyen értékünket tegyük pénzzé, a család egyetlen autóját, vagy a garázst. Ekkor nagyjából két hónapra elegendő tartalékkal rendelkeztünk. Emlékszünk, hogy a 8 és 9 éves kislányok mellett felnövő 12 éves fiúnk megérezve a szülők küzdelmét, akart és vett az addig összegyűjtögetett zsebpénzéből egy gekkót, azzal a szándékkal, hogy majd a tenyésztéséből „tud nekünk pénzt adni”.

Hitünket nem vesztve, úgy a 10-11. kísérletünknél tartottunk (hitelközvetítés, értékpapír spekuláció, stb.), amikor az ingatlanközvetítői munka került képbe, mint lehetőség a szorult helyzetből való kiszabadulásra, ezért jelentkeztünk egy tanfolyamra. Megcsillant egy reménysugár.

 

Így kezdődött

Az OKJ-s ingatlanközvetítő képzés 95.000 Ft-ba került, további költséggel, az OKJ-s vizsgadíjjal is számolnunk kellett, ez akkor tartalékaink végső kimerülését jelentette.
A tanfolyam annyira komolytalannak, értéktelennek és kiábrándítónak bizonyult, hogy felmerült a képzés megszakításának gondolata is. (Feleségem természetesen mindentől függetlenül, szorgalmasan, önerőből felkészülve levizsgázott. Jelenleg 7 szakmai bizonyítvánnyal bír.)

Ekkor villant be: DE HÁT EZ EGY NAGYSZERŰ LEHETŐSÉG!

Mielőtt feleségem levizsgázott volna, meg kellett hirdetnünk a helyi, megyei napilapban az első általunk szervezett ingatlanközvetítő képzést. Egyszerűen elfogyott az időnk, vészhelyzetbe kerültünk. A hirdetésünk hamar szemet szúrt a képzőnek, és ezt egy fenyegető telefonhívással jelezte is felénk. Elképzelhető, milyen stresszhelyzetbe kerültünk, szerencsére a minisztérium kinevezett vizsgaelnöke, aki intelligens és pártatlan is volt, lehetővé tette a bizonyítvány megszerzését. Hálásan gondolunk rá. Meglepetésünkre az újsághirdetés feladása után hat héttel, már összegyűlt az első képzés elindításához szükséges létszám. Talán az égiek jutalmazni akarták az eddigi erőfeszítéseinket, igen, beértünk a célba, de alig akartuk elhinni.

A kezdeti időszakban, egy évig még a gyerekeink is fénymásoltak, hogy bírjuk teljesíteni a feladatokat. Gyakorlatilag éjjel-nappal dolgoztunk. Első kétszemélyes irodánkat a lakásunk egyik sarkában alakítottuk ki. A következő erőpróbáló, szerencsére nagyon sikeres szakaszban, a legnagyobb tanfolyamszervező vállalkozások közé nőttük ki magunkat. Ma már minden megyeszékhelyen, összesen 30 városban indulnak OKJ-s és hobbi, tantermi és online képzéseink. Engedélyeink birtokában, képzéseink vizsgáit saját szervezésben tartjuk. Több száz oktatóval és tanfolyamszervező referenssel kötöttünk együttműködési szerződést, illetve állunk velük napi kapcsolatban.

2019-ben megtörtént a generációváltás, cégünk irányítását, a feladatok megoldását gyermekeink és kiváló kollégáink vették át tőlünk.”

 

Grafikus Online Tanfolyam

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

Megnézem

Online Marketing Menedzser

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

Megnézem

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

10001 Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!