fbpx
/
/
Ingyenes online tanfolyamok 2023

Ingyenes online tanfolyamok 2023

ingyenes-online-tanfolyamok-2021

Érdekel, hogy milyen ingyenes online tanfolyamok várnak rád 2023-ban, és az, hogy milyen szakmát és hol érdemes tanulni ebben az évben? Szeretnéd magad folyamatosan fejleszteni, vagy olyan szakmát tanulni, ami hosszú távon is használható? Fogalmad sincs merre tovább az OKJ megszűnése után? Ebből a blogcikkből megtudhatod, hogy mi várható az online oktatás frontján 2023-ban, tarts velünk!

 

VÁLTOZÁSOK AZ OKJ KÉPZÉS VILÁGÁBAN

2021. január elsejével jelentős változások álltak be az OKJ képzés színterén, a képzési rendszer teljesen átalakult. Az OKJ (Országos Képzési Jegyzék) helyét a szakma jegyzék vette át. Mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy aki szeretne egy új alapszakmát megtanulni, az egy jelentősen lecsökkent választékból csipegethet, és többnyire oktatási keretrendszerben, 3 – 5 év alatt sajátíthatja el. Az eddig 700 alapszakma helyett csak 174 került a jegyzékbe. Ez az jelenti, hogy a képzéseket nem tanfolyamok formájában, hanem iskolai képzések keretein végezhetjük el. Az rendelet értelmében a felnőttképzési intézmények csak részszakmákat, vagy éppen szakképesítésre felkészítő szakmai képzést indíthatnak majd, ami 73 résszaképesítést jelent összesen.

Természetesen az utolsó hajrában rengeteg jelentkező akadt, majdhogynem dupla annyi, mint az előtte lévő években. Nagyon sok felnőttképző intézmény bizonytalan helyzetbe került az OKJ tanfolyamok megszűnésével, és leszűkült a mozgásterük is. Azokból az alapképzésekből, ami jelenleg az oktatási képzések nagy százalékát adta, az állam az átszervezéssel teljesen kizárta a képző központokat. Ugyanakkor, ezzel az online tanfolyamok még nagyobb figyelmet kaptak.

 

TERET KAPNAK AZ ONLINE TANFOLYAMOK

Mivel márciusban az OKJ képzések is kénytelenek voltak áttérni az online oktatásra, hiszen az OKJ képzéseket meg tudták online is szervezni. Ez számos új kaput kinyitott, és kiderült, hogy milyen hatékony az online oktatás valójában. Mivel a koronavírus járvány miatt sokan szakmát váltottatok, esetleg megnövekedett szabadidővel rendelkeztek, így a figyelmük az online tanfolyamok, képzések felé fordultak. Mivel a piaci kereslet továbbra is nagyon magas egy – egy olyan képzés iránt is, ami kimaradt a szakmajegyzékből, azok várhatóan online képzési formában indulnak majd el és később lehet rájuk jelentkezni. Az olyan népszerű szakmák, mint az ingatlan közvetítető vagy éppen a lakberendező kikerült a jegyzékből. Szerencsére nálunk, online tanfolyam formájában továbbra is szerezhetsz certifikátot!

 

ÚJ SZAKMÁK A HORIZONTON

A koronavírus járvány okozta munkanélküliség, magával hozta azt átképzési igényt is. Mivel tömegessé váltak az elbocsátások az emberek rákényszerültek, hogy új, eddig akár nem ismert szakmák felé orientálódjanak, amik „COVID – állók” és akár otthonról is végezhetőek, nem szükséges hozzá OKJ tanfolyam. Természetesen voltak olyanok is, akik a már meglévő szakmájuk mellé szerettek volna valamit kitanulni, és hasznosan eltöltetni a szabadidejüket.

 

NÉPSZERŰ TANFOLYAMOK 2022-BEN

2022-ben kiemelt figyelmet kaptak a szépségipari és mezőgazdasági képzések. Nagyon sokan szerettek volna kozmetikai tanfolyamot végezni, míg másokat inkább az aranykalászos gazda képzés vonzott, a földvásárlás miatt. A kereskedelemmel és a vendéglátással kapcsolatos tanfolyamok is népszerűek, még a bizonytalan helyzetben is. Természetesen az informatikai képzések, és tanfolyamok, mint a webdesign, weblapfejlesztés továbbra is nagyon keresettek, hiszen a digitalizáció még inkább betört az életünkbe.

 

ingyenes-online-tanfolyamok-2021

 

MERRE TOVÁBB?

Sokak fejében fordult meg ez a kérdés a koronavírus járvány okozta bizonytalan gazdasági helyzetben. Mivel több ezren veszítették el a munkájukat, szerettek volna valami olyat tanulni, ami bármikor, bármilyen helyzetben munkát biztosít majd számukra. Nem véletlen, hogy a programozó képzések, szinte megállás nélkül pörögtek, hiszen az informatikai világ mindig tárt karokkal várjak az új és képzett programozókat. Rengeteg nő, (kisgyermekes anyukák például) szeretne az otthona kényelméből dolgozni, az ő köreikben a virtuális asszisztens tanfolyamok nyújtanak hosszú távú megoldást.

 

2020-2022 A VÁLTOZÁS ÉVE

Az online tanulás, és egyáltalán az élethosszig tartó tanulás ma már szinte elvárás a munkaadók körében. Láthatjuk, hogy 2014 – 2015 körül, betört az életünkben az online oktatás világa, mikor neves külföldi egyetemek kezdték el kurzusaikat online platformokon értékesíteni. Egy – egy tanfolyam néha ingyenes formában is elérhetővé vált, a cél az volt, hogy azoknak is lehetősége nyíljon tanulni, akik egyébként ezt pénzügyi vagy más okokból nem tehették meg. A 2020-as év pedig igazi változást hozott az online tanfolyamok világában. Hirtelen lett, nagyon sok szabadidőnk a négy fal közé zárva, amit a legtöbben szerettünk volna kihasználni. Ezért a legtöbben a tanulás és fejlődés felé fordították a figyelmüket, és elkezdtek ingyenes vagy fizetős online tanfolyamokat.

 

MIÉRT TANULJ ONLINE?

Az OKJ képzések megszűnésével, elég kicsi mozgástere lett azoknak, akik nem tantermi keretek között szeretnének tanulni. Keveseknek van, munka mellett annyi szabadideje, hogy azt tanulással töltse, ezért kapnak majd fontos szerepet a jövőben az online tanfolyamok. Egy online képzés, ma már szinte egyenértékű egy tantermi képzéssel, és rengeteg előnnyel bír. Ha rendelkezésedre áll internetkapcsolat, elérhetővé válik számodra információk sokasága, így bármikor elkezdhetsz ingyenes vagy épp fizetős online tanfolyamot. Egy online tanfolyam előnye, hogy bármikor elkezdhető, nincsenek időbeli és fizikai korlátok.

Tehát, ha épp szerda este jut arra időd, hogy tanulj, az sem jelent akadályt. Az online tanfolyamok sokkal gazdaságosabbak, hiszen nem kell azokat a költségeket megfizetni, mint egy tantermi tanfolyam esetében. Szakmájukban elismert oktatóktól tanulhatsz, és olyan piacképes tudást kapsz, ami komoly versenyelőnyt jelent majd számodra. Egy teljesen úgy szakmát tanulhatsz meg, otthonról. Mindamellett sok tanfolyam részben vagy egészben ingyenes, így nem kell fizetned sem azért, hogy tanulj.

Az online tanfolyamok nem igényelnek plusz könyveket, vagy tananyagot, hiszen az összes fontos információ a rendelkezésedre áll, amire szükséged van.

 

HIÁNYSZAKMÁK 2023-BAN

Az OKJ tanfolyamok megszűnésével sokan megijedtek, hogy 2021-től hogyan fogják tudni magukat tovább képezni. Az online tanfolyamok erre jelentenek megoldást, 2023-ban is. A 2020-2022-es év megmutatta, hogy semmi nem biztos, szinte alig van olyan szakma, amit ne érintett volna a koronavírus járvány. Ezért, ha 2022-ben úgy döntöttél, hogy szeretnéd magad átképezni, de az OKJ már nem opció, akkor se keseredj el. A szellemi munkák esetében, a programozó, webdesigner vagy grafikus továbbra keresett. Ha mások segítése a 2023-as célod, akkor lehetsz coach, (esetleg klímatudatos életmód coach) vagy masszőr. Ha inkább a kreatív szakmák vonzanak, akkor válaszd a szövegíró vagy fotós szakmát. Ha a mozgókép szerelmese vagy, akkor a videóvágók között a helyed.

 

ingyenes-online-tanfolyamok-2021-magyarorszag

 

MIELŐTT BELEVÁGNÁL

Ha épp szakma váltás előtt állsz, vagy épp munka keresés előtt, akkor töltsd ki a milyen munka illik hozzád kvízünket, hogy kicsit kontrasztosabb képet kaphass önmagadról és a céljaidról. Ha kérdésed van, (biztosan lesznek, ne izgulj) ne habozz, keress meg minket, e-mail vagy telefon formájában. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az online tanfolyamok dupla annyi elköteleződést kívánnak. Tehát mindenek előtt, ülj le önmagaddal és keresd meg a belső motivációdat. Biztos lesznek majd nehezebb időszakok, mikor úgy érzed feladnád, de érdemes írnod egy papírt, arról, hogy melyek a 2023-as céljaid és vedd fel hozzá az online tanfolyam elvégzését is. Tanulás közben ne a telefonodat nyomkodd, szenteld ezt az időt önmagad fejlesztésére. Ha virtuálisan az utolsó padsorban ülsz, hiába ingyenes a tanfolyam, keveset kamatozol belőle!

 

INGYENES ONLINE TANFOLYAMOK A THE BRIGHT ACADEMY-NÉL!

A The Bright Academy célja, hogy valóban használható tudással gazdagítsa a hallgatóit.Az ingyenes online tanfolyamokat bárki elkezdheti. Az online munkák mellett az egyre keresettebb hiányszakmákra is fókuszálunk a tanfolyamok összeállítását illetően. A tanfolyamok 2023-ban is fontos mondanivalóval bírnak, legyen az vegán életmód vagy mindfulness, esetleg a zero waste életmóddal kapcsolatos információk. Szóljon 2023 január arról, hogy motivált maradsz és fejleszted önmagad!

Tekintsd meg a legfelkapottabb ingyenes tanfolyamainkat, melyek csak arra várnak, hogy elkezdd őket!

Zero Waste Útmutató

Tudatos Jelenlét Online Tanfolyam – I. rész

Vegán Útmutató

Útmutató a minimalizmushoz

Környezettudatos életmód tanfolyam

Kérdésed van? Tedd fel e-mail formájában, az info@brightacademy.com-on!

Online Marketing Menedzser

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

Megnézem

Grafikus Online Tanfolyam

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

Megnézem

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

10001 Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!