fbpx
/
/
Jól fizető állások diploma nélkül – Íme a lista!

Jól fizető állások diploma nélkül – Íme a lista!

jol-fizeto-allasok-diploma-nelkul

Jól fizető állások diploma nélkül? Lehetséges! A koronavírus világjárvány tömegek életét formálta át, nem várt módon. Sajnos, sokaknak kellett elbúcsúznia az állásától és a havi biztos megélhetésétől. Azonban ahhoz, hogy átképezd magad nincs szükség arra, hogy hónapokat, vagy éveket tölts az iskolapadban, vagy éppen egyetemi végzettséged legyen. Ha úgy gondolod, hogy egyetemi végzettség, illetve diploma nélkül szinte lehetetlen elhelyezkedni, akkor tévedsz. Ebben a cikkben arra törekszünk, hogy átfogó képet kapj a jelenlegi álláspiacról és a rád váró lehetőségekről.

 

A pénz nem boldogít?

A magasabb jövedelem és vagyon nem szükségszerűen jelent azonnali boldogságot. Mégis, amikor a befizetendő csekkek egyre csak halmozódnak, egy emberként sóhajtunk fel: de jó is lenne többet keresni! Pénzzel nem lehet boldogságot venni, viszont a hiánya komoly fejtörést és bosszúságot okoz.

Mivel a legtöbben a magas jövedelem – sok éves tanulás – diploma háromszögön nem látnak túl, ezért úgy gondolják a jól fizető munkák mindig diplomát igényelnek. Szerencsére, ma már nagyon sok szakma (akár újonnan létrejött) létezik, amit könnyen elsajátíthatunk és csak egy érettségi kell hozzá. Sokszor semmi másra nincs szükség csak kellő elhivatottságra és megfelelő személyiségre, így diploma nélkül is könnyen érvényesülhetsz.

 

Bölcsészből cukrász

Sokáig élt egy olyan tévhit az emberekben, hogy diplomát szerezni sikkes dolognak számít, míg aki szakmával rendelkezik, az garantáltan kevesebb pénzt fog keresni. Ez a tendencia (szerencsére) megdőlni látszik, hiszen a diploma nem feltétlen egyenlő a magasabb fizetéssel. Magyarországon sokan kudarcként élik meg, ha egy diák a középiskolai tanulmányai után nem tanul tovább egyből. Pedig, ha őszintén a szívünkre tesszük a kezünket: 18 évesen csak kevesen tudják, hogy mivel szeretnének foglalkozni az életük következő fejezetében.

Rengeteg diplomás dönt az átképzés mellett, így lesz bölcsészekből cukrász, vagy pénzügyi szakemberekből asztalos. A szenvedély, ebben az esetben rengeteget számít. Fontos, hogy a munka, amit végzünk a nap végén boldoggá tegyen minket, hiába a jól fizető állás, ha úgy érezzük kifacsarnak minket.

 

jol-fizeto-allasok-diploma-nelkul-cukrasz

 

Digitális világ térnyerése

Programozó

Manapság, alapszintű számítógép használat nélkül szinte sehol nem tudunk érvényesülni. Azt régóta hallhatjuk, hogy az IT világban vannak a legjobban fizető munkák a pénzügyi szektor mellett, és folyamatosan keresnek új embereket. Az egyik legnépszerűbb foglalkozás a programozó, ahol kezdőként havi bruttó 400 ezer forintot is megkereshetsz, de ha ügyes vagy és kitartó, akkor nagyon hamar fentebb ugorhatsz a ranglétrán. Vezető fejlesztő és Java programozók, havi egy vagy másfél millió forintot is megkeresnek. Nem kell hozzá diploma, de minimum középfokú angoltudás és monotonitás tűrés szükséges.

Webdesigner

A legtöbben a 21.század egyik legmenőbb munkájának a webdesigner munkáját tartják. A webdesignerként sem kell sok esetben felsőfokú, vagy főiskolai képzettség. Ha közel áll hozzád az informatika, a marketing és a digitális világ, akkor számodra ezen a területen érdemes keresgélni. A webdesigner szakmában főként azok érvényesülnek, akik szeretik megvalósítani az egyedi elképzeléseiket, és tudnak a „dobozon kívül” gondolkozni. Az online munkák között, itthon és külföldön is, ez az egyik legnépszerűbb hivatás. Dolgozhatsz önállóan, vagy cégnél is, ami pedig a fizetést illeti: kezdő webdesigner fizetés nettó 200 – 300 ezer forint. Később, ha kellő tapasztalattal rendelkezel könnyen elkérhetsz magas bért is.

 

Dolgozz otthonról

Az otthonról dolgozás – a home office – a tavalyi évben lett igazán népszerű, amikor a cégek nagy százaléka utasította a dolgozóit, hogy tegyék át a székhelyüket az otthonukba. Ha állást keresel, és szeretnél home office-ban dolgozni, akkor sem kell feltétlenül felsőfokú végzettséggel rendelkezned. A virtuális asszisztensek, SEO szakemberek, programozók, mind otthonról dolgoznak. És ezen hivatások egyikéhez sem szükséges diploma.

jol-fizeto-allasok-diploma-nelkul
Bérek alakulása junior és senior pozíciókban Magyarországon

Virtuális asszisztens

Irodai asszisztensként is jól tudsz keresni, hiszen az office manager állásokhoz nem kell feltétlenül felsőfokú végzettség. Ha rendelkezel ilyen jellegű tapasztalattal, miért ne dolgoznál inkább otthonról? Ma már rengeteg adminisztrátor dolgozik otthonról mint virtuális asszisztens. A virtuális asszisztensek természetesen szakosodhatnak képzettségüknek, tapasztalatuknak, érdeklődési körüknek megfelelően. A virtuális asszisztens szakma jól fizető állásokat kínál, főleg azoknak, akik rendelkeznek némi tapasztalattal. Attól függően, hogy munkavállaló vagy vállalkozó vagy, akár bruttó havi 300 – 500 ezer forintot is kereshetsz.

Online marketing szakember

Elérkeztük a másik, legjobban fizető munkához. Az online munkák közül sűrűn választják a marketing irányvonalat, ami nem csak trendi, hanem kifizetődő is. Hasonlóan a virtuális asszisztens munkához, itt is otthonról dolgozol, és ehhez sem elvárás a főiskolai vagy egyetemi végzettség. Ha az ember megszerezte a kellő gyakorlatot, (ez lehet egy nemzetközi képzés, vagy gyakornoki munka), akkor már könnyen a saját lábára állhat. Rengeteg vállalkozás számára elkél a marketing segítség, mivel folyamatos az emberhiány, így mindig keresnek szakembert. Munkavállalóként gyakorta a bruttó 300- 500 ezer forint körül mozog a bér, vállalkozóként ennek a sokszorosát is megkeresheted.

 

Ha segíteni szeretnél…

Mivel hatalmas hiány van segítő szakemberekből, ezek a szakmák is nagyon keresettek lettek az utóbbi időkben. Itt nem feltétlen az orvosokról gondolunk – bár belőlük is komoly hiány van – inkább az alternatív gyógymódokkal foglalkozó terapeutákra. Hasonlóan a fenti szakmákhoz, itt is sikeres lehetsz, és ráadásul jót is tehetsz másokkal. Nézzük, melyek azok a szakmák amik a legjobban keresettek, milyen lehetőség vár rád, ha ezt a szakmai utat céloztad meg.

Coach

Mindannyiunk életében történhet olyan fordulat, hogy úgy érezzük, nem tudjuk merre tovább. Ilyenkor érdemes coach – nehezebb esetekben pszichológus – segítségét kérni. A coach szakmát olyanok számára ajánljuk, akikhez gyakran fordulnak tanácsért a barátaik vagy a közeli ismerőseik. Ha szívesen segítenél másokon, szereted az önismereti témákat, akkor a coach állást neked találták ki. A coach szakma diploma nélkül is végezhető, de ehhez azonban szükséges a további képzés, hogy minősített szakemberként dolgozzunk. Coachként kiemelkedően sok pénzt kereshetünk. Az órabérek itt 5 – 55 ezer forint között mozognak, természetesen az utóbbit már a céges képzések esetében.

Masszázs

„Lehetetlen jó masszőrt találni!” Ismerős az előző mondat? Bizony, a megfelelő masszőr megtalálása nagyon fontos lehet, hogy a coachoz hasonló, ő is segítő szakember. A masszőr szakmát általában olyanok választják, akik biológia beállítottságúak, közel áll hozzájuk az anatómia. Akkor is jó választás, ha foglalkoztat a gyógyító szakma (hagyományos vagy alternatív), és olyan állást keresel, ahol diploma nélkül is tudsz segíteni. Mivel a masszázs tanfolyam már OKJ formájában nem indul, ez a képzés abban segíthet neked, hogy eldöntsd valóban ezzel szeretnél-e foglalkozni. Masszőrként (főleg ha vállalkozó vagy) jól tudsz keresni, hiszen te szabod meg a szolgáltatás árát, itt akár 6-8 ezer forintot is kereshetsz óránként.

 

Kreatívok figyelem!

Abban az esetben ha kreatív munkát keresel, szintén rengeteg lehetőség vár rád. Ha szeretsz (és tudsz is) írni, akkor a lehet belőled akár kreatív szövegíró. Ha a vizuális világ, illetve a fotók állnak hozzád közel, akkor dolgozhatsz például fotósként vagy videósként.

Kreatív író

Kreatív íróként általában ügynökségeknél kezdhetsz el dolgozni, de azt fontos tudnod, hogy ez nem a legkönnyebb szakmák egyike. Kreatív íróként nem kell diplomával rendelkezned, de ez nem azt jelenti, hogy más emberi tulajdonságok nélkülözhetőek lennének. Kreativitás, kitartás és szorgalom az amivel sikert érhetsz el, ha íróként szeretnél karriert csinálni. Befutott íróként, több éves szakmai tapasztalattal, vezető online magazinoknak is írhatsz mint szabadúszó. Ha bele akarsz vágni, indíts blogot, és ne csak a fióknak írj!

Fotós

A kreatív szakmák egyik legnépszerűbbje a fotós/videós, nem véletlen, hogy sokan döntenek úgy, hogy fotósnak, vagy videósnak állnak. Dolgozhatsz portré, vagy tárgyfotósként, ha közel áll hozzád a divat világa, akkor divatfotósként. Amennyiben közösségi ember vagy, akkor az esküvői fotózás lesz a te utad, amivel nem mellesleg nagyon jól kereshetsz!

Fotósként, nincs szükséged diplomára, azonban az OKJ képzések bizonytalan helyzete miatt, még nem tisztázott, hogy milyen oktatási rendszerben tudod elvégezni. Addig is, online fotós képzésünk megtanítja számodra a szükséges alapokat.

 

 

jol-fizeto-allasok-diploma-nelkul
Bérek alakulása munkavállalóként és vállalkozóként Magyarországon

Külön utakon

Amennyiben úgy érzed, hogy egyik állás sem áll igazán közel hozzád valami miatt, ne csüggedj, hiszen a lehetőségek száma végtelen. A következő foglalkozások iránt szintén nagy a kereslet, akár munkavállaló, akár vállalkozó vagy.

Lakberendező

Egy ügyes és jó ízlésű lakberendező, interior designer nem csak jól keres, hanem lakásból otthonokat varázsol. A lakberendező általában OKJ-s papírral rendelkezik, tehát ellenben a belsőépítésszel, ehhez nem kell diploma. Lakberendezőként dolgozhatsz magánlakások, vagy irodák tervezésén is. Megtervezheted a költségvetést, látványterveket a koncepcióról, és a kivitelezés során egyeztetned kell a kivitelezőkkel is. Felkapott, megbízható lakberendezőként nagyon jól kereshetsz, és nem kell hozzá diploma.

Fitness edző, jóga oktató,

Abban az esetben, ha inkább a mozgás és az egészséges életmód vonz, és ebben az irányban szeretnél érvényesülni, akkor lehet belőled jóga oktató és fitness edző is. Ma már nagyon felkapott iparág lett, és ha megbízható vagy és értesz a dolgodhoz, akkor nagyon kereshetsz vele. Amennyiben a missziód az egészséges életmód, és fontos neked az emberek jól léte, akkor a fitness iparág tökéletes választás. Vigyázz, itt nem pusztán egy edzés levezetéséről szól a napod, sokkal szerteágazóbb feladatok várnak rád. Ha inkább az egészséges táplálkozás és tanácsadás mozgat meg, akkor lehet belőled táplálkozási tanácsadó is!

 

Jól fizető állások diploma nélkül – Az önismeret a kulcs

Ahhoz, hogy tudjuk, milyen munkában éreznénk a legjobban magunkat, elengedhetetlen, hogy ismerjük önmagunkat. Ha valami miatt nem tudtunk vagy akartunk diplomát szerezni, az nem jelenti azt, hogy az álláspiacon nem terem számunkra babér. Előnyös lehet, ha figyelmet fordítunk az önéletrajzunkra, ami legyen átlátható és precíz. Ugyanilyen mérvadó, ha az állásinterjúra felkészülten megyünk, és a megjelenésünk ápolt. Legyünk felkészültek, végezzünk egy kis kutatómunkát. Végül, de nem utolsósorban, ha van egy álmunk, ne mondjunk le róla, csak azért, mert valaki azt mondja, nem vagyunk rá képesek. Ha akarsz valamit, tegyél meg érte mindent.

Ahogy a fenti példa mutatja, temérdek választási lehetőség van előttünk, így mindent, amit hátránynak élünk meg, előnnyé kovácsolhatunk. A bátorság, önismeret és szorgalom, olyan tulajdonságok, amelyek például megfizethetetlenek. Mindig ezt tartsuk szem előtt.

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

10001 Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ez a grafikus online tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ez az alapozó coach képzés segít abban, hogy eldönthesd, szeretnél-e a segítő szakmában dolgozni vagy pusztán önmagad fejlesztése a cél.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

A megfelelő étrend kialakítása és betartása bonyolultnak tűnik, de a tudás birtokában bárki képes lehet rá! Gyakorlatias kurzusunkkal megtudhatod, hogyan.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerkedj meg, a marketing minden fő ágával és válj képessé egy marketing csapat menedzselésére!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!