fbpx
/
/
Lakberendezési stílusok – Melyik illik a legjobban hozzám?

Lakberendezési stílusok – Melyik illik a legjobban hozzám?

lakberendezesi-stilusok

A lakberendezési stílusok ma már nem csupán magazinok címlapján jelennek meg, hanem különböző online platformokon is kedvünkre böngészhetünk köztük. Mindannyiunk számára ismerős lehet az érzés, amikor egy fárasztó nap után belépünk a lakásunk ajtaján, majd egy elégedett sóhajjal leheveredünk a kanapéra: végre itthon vagyunk. Az otthonunk berendezése – különösen az elmúlt évben – külön figyelmet kapott, hiszen rengetegen szorultak a négy fal közé. Mivel minden ember egyedi, a stílusaink is különbözőek, ezért otthonunkat is eltérő formákban és színekben képzeljük el. Ha éppen lakásvásárlás előtt állsz, esetleg felújítod az otthonod, érdemes végigböngészned, milyen arculatot képzelsz el, hol éreznéd igazán jól magad.

 

Lakberendezési stílusok – Ismerd meg őket!

A lakberendezés, és úgy általában a lakberendező szakma, igazán kreatív, alkotó munka. Egy ügyes lakberendező megfelelően képes kombinálni a különféle lakberendezési stílusokat, anélkül, hogy káoszba fulladna a végeredmény. Ebben a cikkükben igyekszünk bemutatni a legkülönbözőbb lakberendezési stílusokat, így te magad is eldöntheted, hogy hozzád mely(ek) állnak a legközelebb.

 

lakberendezesi-stilusok

 

Tradicionális – A klasszikus vonal kedvelőinek

A klasszikus, tradicionális stílus az egyik legidőtállóbb lakberendezés stílus, hiszen soha nem megy ki a divatból. A tradicionális stílus sok más egyéb lakberendezési stílus alapja, így ebben az esetben attól sem kell félned, hogy más elemekkel vegyíted. Egy klasszikus, minimalista berendezésű konyhát, könnyen feldobhatsz egy modern hatású lámpával. Ami a bútorzatot illeti, érdemes a hagyományos vonalnál maradni, klasszikus faasztalok, nude, khaki, vagy világos színű kanapé, magasfényű bútorok, kiegészítők vagy tárgyak, és a perzsa szőnyeg. Ha a véredben van az extravagancia, akkor dobd fel modern stílusú festményekkel és apró szobrokkal a hatást.

 

lakberendezesi-stilusok-tradicionalis

 

Kortárs – Hódít a retro láz

A kortárs lakberendezési stílust gyakran keverik össze a modernnel, angolul inkább contemporary néven ismerik. Ez az irányzat a 2000-es évek előtt indult hódító körútjára, talán magyarul a retro stílus áll hozzá a legközelebb. Gondoljunk csak a színes székekre, vagy a laminált farészeket tartalmazó bútorokra. A kortárs stílus a rendszerben gondolkodók nagy kedvence, hiszen imádják a nagy élénk monokróm bútordarabokat, melyek nagy párnákban és szőnyegekben összpontosulnak. Ez a stílus egyszerre fejezi ki a haladást, fejlődést és a funkcionalitást.

 

kortarts-lakberendezes

 

Századközépi modern – Ikea és skandináv stílus rajongók, figyelem!

Az elmúlt 75 – 80 év egyik legnépszerűbb lakberendezési stílusa. A skandináv stílus szerelmeseinek ajánljuk, hiszen letisztultság, lekerekített formák, és funkcionalitás jellemzik a leginkább. Gyakran találkozhatunk velük az Ikea vagy a Jysk katalógusaiban, a modern design jellegzetes hangulatot áraszt. Nagy sárga kanapék, fa, fém vagy üveg dekorációk, kényelem és funkcionalitás, amely az átlagemberek számára is elérhető.

 

szazadkozepi-modern-lakberendezes

 

Vidéki hangulat – A farmhouse

Vintage stílus rajongói most izgatottan a levegőbe csaptak! Ha valami komfortos, francia vidéki stílusra vágysz, akkor neked a farmhouse, vintage stílust ajánljuk. Családias, szívet melengető környezet, rusztikus és vintage, kicsit kopottas bútorelemek, melyek mind a természet közeliséget árasztják magukból. Ez a lakberendezési stílus azoknak lehet megfelelő választás, akik vidéki házat választottak, és közel áll hozzájuk az amerikai farm világa, a fehér kerítéses – tornácos életérzés.

 

videki-laberendezesi-stilus

 

Bohém – A szabadon gondolkodóknak

A bohó vagy bohém lakberendezési stílus az örök fiatalok egyik kedvenc választása. Ezt a lakberendezési stílust a szabadon gondolkodóknak ajánljuk, olyanok számára akik szeretik a figyelemfelkeltést, az élénk színeket. Mindegy, hogy milyen színűek a falak, a kanapé, a bútorok, a lényeg, hogy harsány legyen. A bolhapiaci dekorációktól kezdve, az antik és vintage bútorokon keresztül a luxus kiegészítőkig, minden elfér egy bohém stílusú a lakásban. A bohó lakberendezési stílus egyben rengeteg növényt is használ, ami egyfajta spirituális funkciót lát el lakója számára, így az ezoterikusabb, művészi hajlamú és kreatív emberek a béke szigeteként fognak otthonukra gondolni.

 

bohem-lakberendezes

 

Art Deco – Nagy Gatsby rajongóknak

Ha imádod a 20-as éveket és a Nagy Gatsby-t, akkor az art deco stílust neked találták ki. Hatalmas képek a falon, szimmetrikus mintázatok, bársony kanapék és sötétebb színválasztás: ez mind az art deco. Ázsiai és egyiptomi kiegészítők, luxus, exkluzivitás és csillogás, a lakás valójában nem csak a pihenést szolgálja, hanem egyfajta presztízsértéket is közvetít. Az art deco kiválóan kombinálható más lakberendezési stílusokkal, tökéletesen kiegészíti a minimalizmus egyszerű elemei.

 

art-deco-stilus

 

Keleti Zen – A meditálóknak

Ellentétben a bohém stílussal, ez a lakberendezési stílus inkább a harmóniát, a nyugalom és az egyensúly érzetét igyekszik megteremteni. Világos, harmonikus színek, fa és bambuszanyagú bútorok, természetes mintázatok, többfunkciós terek jellemzik. Mivel a keleti kultúrában nagyon fontosak a közösségi terek, melyek szolgálhatnak étkezőként, nappaliként, de akár hálószobaként is, érdemes beszereznünk néhány mobilis bútordarabot. A növények, virágok, apró szobrocskák díszítő elemként való használata, tovább emelheti otthonod spirituális jellegét.

 

keleti-zen-stilus

 

Urbanisztikus – A városi nyüzsgőknek

Gyakran látni amerikai filmekben a belvárosi lakások letisztult, minimál hangulatát, melyeknek gyakran csak penthouse-ként emlegetnek. Itt leginkább a kortárs, a modern és a luxus keveredik, de ha közelebbről megnézzük találunk benne egy kis zen atmoszférát is. A nagy, egybe nyitott közösségi terek, mikor keveredik a konyha, nappali és az étkező hasonlóságot mutatnak, a zen lakberendezési stílussal. Az urban stílus egyik fő jellemzője, hogy nagy elemeket használ, gondoljunk akár a tégla borítású falakra, melyek gyakran keverednek minimalista elemekkel. A dekorációt leginkább szabályos geometriai irányzatok jellemzik. Általában a kreatív munkát végzők, illetve a pörgős életű fialatok egyik kedvenc lakberendezési stílusa.

 

urbanisztikus-lakberendezesi-stilus

 

Beach house – a tenger szerelmeseinek

Ha sűrűn néztünk amerikai sorozatokat, akkor nem ismeretlen előttünk a new england-i tengerparti stílus, amely meleg, pihentető és pozitív légkört áraszt. Ez a belsőépítészeti stílus a fehér, bézs vagy homokszín alapokon nyugszik, a másik fő színe pedig a kék. Az anyagok szempontjából a hajózást és a fa anyagokat helyezi előtérbe, ez megjelenik az asztalokban és a székekben is. A dekorációban és tárgyak tekintetében vissza köszön a tenger: apró kagylók, vitorlások, és lágyabb szín variációk árasztanak felénk békét és megnyugvást.

 

beach-house-stilus

 

Mediterrán – A teraszon üldögélőknek

A mediterrán stílust leginkább az „outdoor living” jellemzi, ők azok akik imádnak a kertben vagy a teraszon tevékenykedni, legyen az egy egyszerű grillezés, vagy virág ültetés. Természet közeli hangulat, minden szín és kiegészítő elegáns, hangulatot áraszt, amitől úgy érezzük magunkat, mintha állandóan a tengerpart mellett nyaralnánk. Itt főként a Földközi – tenger országait vették alapul, Görögország, Olaszország, vagy éppen Spanyolország. Jellemző, hogy a falak kőből épülnek, használják még a nagy fagerendákat, illetve a hatalmas ablakokat. Légies, szellős belső terek, ahol együtt lehet a család, és a szabadba nyíló kilátás maximalizálása, fontos eleme például mediterrán stílusnak. Színek tekintetében az óceán kék és zöld színe, illetve a nap sárga, és a föld barna árnyalata mind megjelenik a térben.

 

mediterran-lakberendezesi-stilus

 

Találd meg a sajátod a lakberendezési stílusok között!

Ugyan most terítékre került néhány lakberendezési stílus, mégis talán a legfontosabb, hogy te megtaláld azt az irányt, aminek a segítségével lakásból otthont varázsolsz majd. Mindegy, hogy ez a minimál vagy indusztriális, lehet feltűnő, visszafogott, elegáns vagy letisztult, a lényeg: harmonizáljon a te személyiségeddel. Ne kezdj el csak egyfajta stílushoz ragaszkodni, válogasd össze kedvedre a színeket, és minták tekintetében se legyen csőlátásod, hiszen 2021-et írunk! A lakás, amiben élsz a te elsőszámú pihenő tered, ezért fontos, hogy a lehető legjobban érezd benne magad. Kombináld bátran a régi elemeket az újakkal, ha egy bútor közel áll hozzád, ne dobd ki csak azért, mert a minta nem megy a konyhai tapétához. Ne feledd: az én házam, az én váram.

Ha pedig úgy érzed, szeretnéd megteremteni a saját stílusodat, akkor kezdd el még ma Lakberendező tanfolyamunkat, hogy később akár másoknak is adhass tanácsot! Haladj kedved szerint a tananyaggal és merülj el a színek, a szobák és a bútorok világába!

Grafikus Online Tanfolyam

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

Megnézem

Online Marketing Menedzser

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

Megnézem

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

20000+ Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Online tananyag azoknak, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait!

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

-10%

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!