fbpx
/
/
Legjobban fizető állások Magyarországon – Te melyiket választanád?

Legjobban fizető állások Magyarországon – Te melyiket választanád?

legjobban-fizeto-allasok-magyarorszagon

Kíváncsi vagy melyek a legjobban fizető állások Magyarországon? Összegyűjtöttük neked, hogy 2021-ben hazánkban mivel lehet a legtöbb pénzt keresni, és hogy melyek a legnépszerűbb szakmák.

 

A nagy karrierválasztó

Amikor 17 – 18 évesen ott állunk a pályaválasztás kapujában, csak a kevesen tudják igazán, mi az amivel foglalkozni szeretnének az életük hátralévő éveiben. Ideális esetben a szakmánk az, ami nem csak biztosítja számunka a megélhetést, tehát a havi fizetést, hanem társadalmilag is megbecsült. Sajnos ma Magyarországon a kettő nem feltétlen jár kézen fogva, gondoljunk csak olyan szakmákra, mint az ápolók, a tanárok vagy a kisgyermekgondozók. A szociális területen dolgozók, bár társadalmilag kiemelt szerepet kapnak, rendkívül alulfizetett dolgozók. Ha egy fiatal pályaválasztás előtt áll, olyan szakmát fog választani, melyek elismertek és a legjobban fizetnek.

 

legjobban-fizeto-allasok

 

Doktorok generációja – orvos, ügyvéd vagy mérnök?

Természetesen, ha jól fizető állásokra gondolunk, több százezer forintos fizetéssel, szinte mindenkinek a fenti szakmák jutnak legelőször eszébe. Nyilvánvalóan nem lehet mindenkiből ügyvéd vagy mérnök, de szerencsére ma már rengeteg más opció is nyitva áll előttünk, ha a legjobban fizető szakma után keresgélünk. A pénzügyi vagy informatikai végzettség még mindig jó belépő az álláspiacra, aki havi egy millió forintot is haza vihetünk, ha ezt választjuk. Szerencsére, ma már nem diplomához kötött a magas fizetés, sokkal inkább tapasztalathoz és talpraesettséghez.

 

Kell a papír?

A másik fontos kérés, amit fel kell tennünk, ha karrierváltás vagy pályaválasztás előtt állunk, hogy kell-e hozzá diploma vagy nem? Mivel egy főiskola vagy egyetem elvégzése minimum 3 + 2 év, érdemes megfontolunk, hogy más módon is képezzük magunkat. Nagyon sok cég inkább tapasztalatok alapján keresi a számára megfelelő embert, így ha például az álom állásunk nem feltétlen igényel diplomát, akkor keresgéljünk önfejlesztő, online tanfolyamok között.

 

Legjobban fizető állások Magyarországon 2021-ben

A pénzügyi, informatikai területek tehát nem csak népszerűek, de kiemelkedően jól is fizetnek, így ha a szemünket erre a területre vetettük, nézzünk néhány olyan állást, ahol átlagosan havi bruttó 700 – 800 ezer forintot is haza vihetünk.

 

Programozó

Nincs új a nap alatt, a programozók továbbra is magasan vezetik a listát jelenleg, nem csak azért, mert a cégek csak úgy vadásszák őket, hanem magasan az egyik legjobban fizető állás. Nem elhanyagolható tehát, hogy könnyű elhelyezkedni, – megfelelő tapasztalatokkal, természetesen – és még diplomához sem kötik. Az tehát egyértelmű, hogy a programozó munka jól fizet, hiszen havonta bruttó 400 ezer forint, de mobilfejlesztőként vagy vezető Java programozóként akár egy – másfél millió forintot is zsebre vághatunk havonta a magyarországi IT piacon is.

 

Online marketing szakember

A pénzügyi terület mellett, a cégek leginkább marketing területen keresnek munkavállalókat. A digitális, online marketing nem csupán trendi, hanem kiemelten jól is fizet, átlagosan bruttó 500 – 600 ezer forint körül. Ahogy a programozók esetében is, a későbbi boldogulás vagy nemzetközi piacra való kilépés reményében az angol nyelvtudás nagyon fontos és szükséges.

Webdesigner

Ha a kreatív szakmák felé orientálódnál, válassz egy olyan állást, mint a webdesigner, ami 2021-ben is keresett és trendi szakterület marad. Elismert és tapasztalattal rendelkező webdesignert mindig keresnek a vállalatok, tehát törekedj arra, hogy a portfoliód széleskörű legyen. Vezető webdesignerként Budapesten bruttó 700 – 800 ezer forintot is fizetnek, magyar és külföldi vállalatok is. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindenhol ennyit kereshetsz, ez nagyban függ a te személyes szakmai tapasztalatodtól is.

 

Segítő szakmák – coach, egészségügyi szakember

A segítő szakma, nem csak társadalmilag elismert, hanem jól fizető szakmának is számít. Sajnos a közegészségügy az adott körülmények között nem mindenki számára vonzó, de további lehetőségként a magánegészségügyet is választhatjuk. Ha inkább a mentális segítői irány, az ahol szerencsét próbálnál, akkor coachként az egyik legjobb fizetés vár rád. Coachként, a magyarországi bruttó átlagfizetés felett kereshetsz, havonta 500 – 600 ezer forintot is könnyen megkereshetsz.

 

Hobbiból hivatás?

Természetesen bármilyen munkát választasz, fontos, hogy élvezd amit csinálsz. A munka szeretete nélkül, szinte vajmi keveset ér a pénz, vagy a karrier, hiszen nem azt csinálod, amit szeretsz. Ha szeretnéd megtudni, hogyan lesz hobbiból karrier, olvasd el ezt a bejegyezésünket. Ha pedig karrierváltás előtt állsz, képezd magad online tanfolyamainkkal, hogy valóra váltsd az álmaidat!

Nincsenek bejegyzések.

Feliratkozás

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!