fbpx
/
/
Legjobban fizető állások Magyarországon – Te melyiket választanád?

Legjobban fizető állások Magyarországon – Te melyiket választanád?

legjobban-fizeto-allasok-magyarorszagon

Kíváncsi vagy melyek a legjobban fizető állások Magyarországon? Összegyűjtöttük neked, hogy 2021-ben hazánkban mivel lehet a legtöbb pénzt keresni, és hogy melyek a legnépszerűbb szakmák.

 

A nagy karrierválasztó

Amikor 17 – 18 évesen ott állunk a pályaválasztás kapujában, csak a kevesen tudják igazán, mi az amivel foglalkozni szeretnének az életük hátralévő éveiben. Ideális esetben a szakmánk az, ami nem csak biztosítja számunka a megélhetést, tehát a havi fizetést, hanem társadalmilag is megbecsült. Sajnos ma Magyarországon a kettő nem feltétlen jár kézen fogva, gondoljunk csak olyan szakmákra, mint az ápolók, a tanárok vagy a kisgyermekgondozók. A szociális területen dolgozók, bár társadalmilag kiemelt szerepet kapnak, rendkívül alulfizetett dolgozók. Ha egy fiatal pályaválasztás előtt áll, olyan szakmát fog választani, melyek elismertek és a legjobban fizetnek.

 

legjobban-fizeto-allasok

 

Doktorok generációja – orvos, ügyvéd vagy mérnök?

Természetesen, ha jól fizető állásokra gondolunk, több százezer forintos fizetéssel, szinte mindenkinek a fenti szakmák jutnak legelőször eszébe. Nyilvánvalóan nem lehet mindenkiből ügyvéd vagy mérnök, de szerencsére ma már rengeteg más opció is nyitva áll előttünk, ha a legjobban fizető szakma után keresgélünk. A pénzügyi vagy informatikai végzettség még mindig jó belépő az álláspiacra, aki havi egy millió forintot is haza vihetünk, ha ezt választjuk. Szerencsére, ma már nem diplomához kötött a magas fizetés, sokkal inkább tapasztalathoz és talpraesettséghez.

 

Kell a papír?

A másik fontos kérés, amit fel kell tennünk, ha karrierváltás vagy pályaválasztás előtt állunk, hogy kell-e hozzá diploma vagy nem? Mivel egy főiskola vagy egyetem elvégzése minimum 3 + 2 év, érdemes megfontolunk, hogy más módon is képezzük magunkat. Nagyon sok cég inkább tapasztalatok alapján keresi a számára megfelelő embert, így ha például az álom állásunk nem feltétlen igényel diplomát, akkor keresgéljünk önfejlesztő, online tanfolyamok között.

 

Legjobban fizető állások Magyarországon 2021-ben

A pénzügyi, informatikai területek tehát nem csak népszerűek, de kiemelkedően jól is fizetnek, így ha a szemünket erre a területre vetettük, nézzünk néhány olyan állást, ahol átlagosan havi bruttó 700 – 800 ezer forintot is haza vihetünk.

 

Programozó

Nincs új a nap alatt, a programozók továbbra is magasan vezetik a listát jelenleg, nem csak azért, mert a cégek csak úgy vadásszák őket, hanem magasan az egyik legjobban fizető állás. Nem elhanyagolható tehát, hogy könnyű elhelyezkedni, – megfelelő tapasztalatokkal, természetesen – és még diplomához sem kötik. Az tehát egyértelmű, hogy a programozó munka jól fizet, hiszen havonta bruttó 400 ezer forint, de mobilfejlesztőként vagy vezető Java programozóként akár egy – másfél millió forintot is zsebre vághatunk havonta a magyarországi IT piacon is.

 

Online marketing szakember

A pénzügyi terület mellett, a cégek leginkább marketing területen keresnek munkavállalókat. A digitális, online marketing nem csupán trendi, hanem kiemelten jól is fizet, átlagosan bruttó 500 – 600 ezer forint körül. Ahogy a programozók esetében is, a későbbi boldogulás vagy nemzetközi piacra való kilépés reményében az angol nyelvtudás nagyon fontos és szükséges.

Webdesigner

Ha a kreatív szakmák felé orientálódnál, válassz egy olyan állást, mint a webdesigner, ami 2021-ben is keresett és trendi szakterület marad. Elismert és tapasztalattal rendelkező webdesignert mindig keresnek a vállalatok, tehát törekedj arra, hogy a portfoliód széleskörű legyen. Vezető webdesignerként Budapesten bruttó 700 – 800 ezer forintot is fizetnek, magyar és külföldi vállalatok is. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindenhol ennyit kereshetsz, ez nagyban függ a te személyes szakmai tapasztalatodtól is.

 

Segítő szakmák – coach, egészségügyi szakember

A segítő szakma, nem csak társadalmilag elismert, hanem jól fizető szakmának is számít. Sajnos a közegészségügy az adott körülmények között nem mindenki számára vonzó, de további lehetőségként a magánegészségügyet is választhatjuk. Ha inkább a mentális segítői irány, az ahol szerencsét próbálnál, akkor coachként az egyik legjobb fizetés vár rád. Coachként, a magyarországi bruttó átlagfizetés felett kereshetsz, havonta 500 – 600 ezer forintot is könnyen megkereshetsz.

 

Hobbiból hivatás?

Természetesen bármilyen munkát választasz, fontos, hogy élvezd amit csinálsz. A munka szeretete nélkül, szinte vajmi keveset ér a pénz, vagy a karrier, hiszen nem azt csinálod, amit szeretsz. Ha szeretnéd megtudni, hogyan lesz hobbiból karrier, olvasd el ezt a bejegyezésünket. Ha pedig karrierváltás előtt állsz, képezd magad online tanfolyamainkkal, hogy valóra váltsd az álmaidat!

Grafikus Online Tanfolyam

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

Megnézem

Online Marketing Menedzser

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

Megnézem

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

10001 Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!