fbpx
/
/
Masszázs tanfolyam

Masszázs tanfolyam

masszazs-tanfolyam

Gondoskodás, mesterfokon!

A masszázs ellazít és felfrissít, így nem csoda, hogy sokan vagyunk a szerelmesei. Egy hosszú, megterhelő nap után mindenkinek jólesik egy stresszoldó, relaxáló masszázs. Azonban, ahogy mondják: Jobb adni, mint kapni. A masszázs tanfolyam segítségével megtanulhatod a masszázs alapjait, így mindenki a te kezeidről fog ódákat zengeni. Ha szeretsz emberekkel foglalkozni, vagy csak a párodnak szeretnél a kedvére tenni egy relaxáló masszázzsal, és szívesen végeznél olyan munkát, ami kevésbé kötött, mint az irodában ülni 9-17 óra között, akkor ez a masszőr képzés neked szól!

 

A jó szakemberek hiánya

Kedves és igazi szakembert nehéz találni, de nem lehetetlen! Ma már találkozhatsz velük a saját otthonodban is, ha házhoz hívod, vagy egy wellness központban. A hideg időben jó csak igazán egy wellness központ szolgáltatásait élvezni! De hogyan is néz ki egy masszázs tanfolyam, hogyan lehetsz masszőr és hogyan épül fel egy masszőr képzés? Kevesen vannak vele tisztában, hogy maga a masszázs óriási tudást igényel. Egy jó masszőr tisztában van a test felépítésével, anatómiájával, leggyakoribb egészségügyi, problémával, az ideg és mozgásrendszer felépítésével, a bőr anatómiájával. Bizony, még a főbb ortopédiai és bőrgyógyászati megbetegedésekkel is képben kell lennie, így megköveteli a magas szintű elméleti képzést. Emiatt kevés az igazán megbízható masszőr képzés.

 

Miben segít egy masszőr?

Ez a masszázs tanfolyamot profi, képzett, több éves szakmai tapasztalattal rendelkező oktató állította összes. Folyamatosan induló képzéseink között ez az egyik legnépszerűbb, a hallgatóink visszajelzése alapján. Ez az elméleti és gyakorlati részből álló masszázs tanfolyam bemutatja, hogyan épül fel az emberi test, bevezet a csontok, izületek és izmok varázslatos világába. Találkozol a leggyakoribb bőrbetegségekkel, és azzal, mire kell odafigyelned masszázs közben, melyek az ellenjavallatok. Nélkülözhetetlen, hogy egy masszázs tanfolyam erre is kitérjen, hiszen masszőrként magas szinten kell tisztában lenned a kedves páciens testének jelzéseivel. Egy masszőr elsődleges feladata, hogy segítse az ellazulást, legyen az félórás talpmasszázs, vagy egy-két órás thai masszázs.

 

masszazs-tanfolyam

 

Mivel foglalkozik egy masszőr és egy gyógymasszőr?

Először is fontos különbséget tenni a masszőr és a gyógymasszőr között. Mikor valaki úgy dönt, szeretne masszőrként dolgozni, el kell végezni az alap svédmasszázs képzés valamelyikét. Ez a kiinduló pont, minden további képzések alapja a svéd masszázs tanfolyam. Ha megszerezted a tanúsítványt, és sikeres vizsgát tettél, akkor kezdhetsz el nézelődni további képzések, és tanfolyamok után. Az alap masszőr képzés, tehát a svédmasszázs nem ad gyógymasszőri tanústványt, ezért sima masszázs képzések nem elegendőek gyógymasszőri hivatás végzésére. A gyógymasszázs orvosi rendelvényre felírható kezelés, így egy tapasztalattal rendelkező gyógymasszőr komoly, magas szintű képzési hátteret mondhat a magáénak. Európában és Magyarországon is a svédmasszázs a legelterjedtebb, erre épül a sportmasszázs, a talpmasszázs is. Foglalkoznod kell a páciensekkel mind lelki, mint fizikai szempontból, ezért elengedhetetlen, hogy nyitott légy. A páciensek el szeretnék engedni magukat abban az egy órában, amíg részt vesznek a masszázson, mind testi, mind lelki szempontból.

 

A masszázs és a tanfolyamok fajtái

Szerencsére ma már masszázs tanfolyamok széles választéka áll rendelkezésedre. Mielőtt megismernénk a masszázs tanfolyamok sokaságával beszéljünk először a masszázs fajtáiról. Az általánosan elterjedt és közkedvelt, wellness masszázsként is ismert, relaxáló, lazító masszázs a svédmasszázs. Ez az alapja az összes többi módszernek. Ha masszázst keresel, csak Budapest térképén megszámlálhatatlan szalont találsz, ahol biztosan van svédmasszázs. Ez a leggyakoribb a tanfolyamok közül, hiszen ahhoz, hogy később más tanfolyamot is elvégezhess, ahhoz szükséges egy alapvető tudás, ez biztosítja számodra a svéd masszázs tanfolyam, ahol masszőri tanúsítványt szerezhetsz.

Ahhoz, hogy tovább tanulhass más fajtákat, először mindenképp egy erre specializált képzés elvégzése ajánlott, és egy sikeres vizsga, ahol megszerzed a tanúsítvány. Ha megszerezted a tanúsítványt, akkor részt vehetsz olyan képzések egyikén, mint akár a gyógymasszázs tanfolyamok, amely már terápiás masszázs. Ez már egyéni, testreszabott módszer, ugyanis a megbetegedett testrészt célszerűen lazítják. Általában orvos írja fel, és erre szakosodott gyógymasszőr végzi. Fontosnak tartjuk a két gyakorlati módszer között különbséget tenni, mert a nálunk, a Masszázs tanfolyamon szerzett tanúsítvány nem egyenlő a gyógymasszőr szakmai képzéssel. Bár utóbbi az előbbire épül, az már annak egy magasabb, nagyobb felelősséggel járó verziója.

 

masszazs-tanfolyam

 

thai masszázs az egyik legrégebben alkalmazott masszázstechnika. A masszázs bizonyos nyomáspontok ismeretén alapszik, amik a testet keresztbe-kasul behálózó energiacsatornák mentén találhatóak. Tíz igen fontos nyomáspont található a szervezetben. Ezeknek a pontoknak a masszírozásával lehetővé teszik az energia áramlását, így helyreáll a szervezet egyensúlya, ezáltal nyugodtabbak, lazábbak leszünk.

Érdemes még megemlíteni a nyirokmasszázst, amivel a test nyirokcsomóinak masszírozásával segítik a nyirokrendszer helyreállítását. A hölgyek egyik nagy kedvence pedig a cellullit masszázs, amellyel a narancsbőrt enyhítik a combokon és egyéb problémás területeken. Utóbbi időszaka március és április, hogy nyárra formába lendüljenek a hölgyek!

A talpmasszázs is egyre népszerűbb képzés, hiszen sok oktatási központ tartja nyilván induló képzései között a talpmasszázs képzést. Mind a talpmasszázs, mint a reflexológiai jótékony hatással van a testünkre és a lelkünkre.

 

Nálunk megtanulhatod az alapokat!

Népszerű online tanfolyamainkon, akár pár nap alatt megtanulhatod az alapokat. Az oktatás egyéni formában zajlik, mivel a tanfolyam teljes anyaga, a beiratkozás után elérhetővé válik számodra. Mit jelent ez? Azt, hogy tanfolyamaink és képzéseink ma Magyarországon, szinte egyedülálló módon,  teljesen online zajlanak, így saját tempóban történik az oktatás. A képzés ideje alatt, bármikor megállhatsz, sőt te döntöd el, melyik nap szeretnél többet vagy kevesebbet tanulni. A tanfolyam végén vár egy vizsga is.

 

Szeretnék masszőr lenni, de hogyan?

A nálunk található Masszázs tanfolyam a svédmasszázs elméleti alapjait foglalja magába. A legtöbb központi masszőr képzés hivatalos masszőr jelenlétében és oktatásával történik, egy adott oktatási központ által kijelölt helyen. Emiatt biztosított a szalon is, ahol a szakmai gyakorlat elvégezhető, majd ezután következik a vizsga. Egy OKJ masszázs tanfolyam sokszor több százezer forintba kerül. Ha esetleg nincs a közeledben képző központ, de szívesen megismerkednél a masszázs alapjaival akkor a legjobb helyen jársz. Online tanfolyamaink az OKJ képzések töredékébe kerülnek, és ami a legjobb, hogy a sikeres vizsga után még certifikátot, tanúsítványt is kapsz! Ha kedvet kaptál és szívesen tanulnál tovább, akkor az Alfa Kapos Képzési Központ masszázs tanfolyamain több éves tapasztalattal rendelkező oktatók várják jelentkezésed!

 

A Masszázs tanfolyam felépítése

1. Anatómia: sejtek, szövetek, szervek, szervrendszerek, csontok felépítése, tulajdonságai

2. Csontok összeköttetései, ízületek alkotóelemei, mozgáselemei

3. Izmok általános tulajdonságai, csoportosítása, járulékos elemek, az izomműködés

4. Tájanatómia (váll, felső végtag, csípő, térd, láb)

5. A keringési szervrendszer

6. Az emésztés szervrendszere, táplálkozás-egészségügyi alapismeretek

7. A légzés szervrendszere

8. Az idegrendszer (szimpatikus, paraszimpatikus)

9. A bőr mint érzékszervünk

10. Főbb ortopédiai, bőrgyógyászati megbetegedések, indikációk, kontraindikációk

11. Elméleti masszázs

12. Gyakorlati masszázs

Mint láthatod, a képzés teljes anyagot foglal magába, amihez számos anatómiai ismert társul. Fontos info, hogy a képzéseink közül ez az egyik legátfogóbb, hiszen próbálunk minél több szakmai tudást átadni a svédmasszázs, az emberi test és az agy, mint központ kapcsolatáról.

Ha tetszett a tanfolyamunk és szívesen szereznél hivatalos masszőri végzettséget, akkor előszeretettel ajánljuk az Alfa Kapos Képző Központ alakformáló masszőr szakképesítés tanfolyamát. A tanfolyam végén lévő vizsga sikeres teljesítését követően hivatalos tanúsítványt szerezhetsz, mellyel egyéni vállalkozásba kezdhetsz. Az OKJ-s és felnőttképzések a legtöbb nagyvárosban (Budapest, Debrecen, Győr, Szeged… stb) elérhetőek országszerte.

 

masszazs-tanfolyam

 

Hol helyezkedhetsz el masszőrként?

A képzés elvégzése után érdemes egy wellness központ vagy fürdőközpont segítségét kérni. Leggyakrabban egyébként wellness központ foglalkoztat képzés után lévő, induló masszőröket. Leginkább egyéni vállalkozóként, vagy bejelentett alkalmazottként tudsz elhelyezkedni. Ha wellness központban vagy szalonban dolgozol, akkor mindig az 1-1 masszázzsal megkeresett összegnek egy bizonyos százalékát kapod meg fizetésként, kivéve ha fix munkabérben vagyunk. Ez utóbbi ritkább, ugyanis ha nem dolgozol, akkor is kapsz fizetést, így a munkaadók nem preferálják. Minden esetben törekedni kell a minél nagyobb vendégkör kialakítására. Ha ez megvan, és úgy érzed, kellő szakmai tapasztalattal és alázattal rendelkezel, akkor egy nap kialakíthatod a saját induló szalonodat, vagy járhatsz házhoz is 1-1 vendégedhez, ha ők inkább szeretnék.

 

Kinek ajánljuk a tanfolyamunkat?

 • Azoknak ajánljuk, akik biológiai, anatómiai beállítottságúak. A tananyagban sok szakszót kell majd megtanulni, összefüggéseket észrevenni a test és az agy között, így ez a tanfolyam, az oktatás anyaga sok “magolást” igényel, a hallgatói visszajelzések alapján.
 • Azoknak, akik szeretnék életüket a gyógyításnak szentelni valamilyen formában. A masszázs nagy felelősség, mert ha szakszerűen végezzük el, akar gyógyító hatású is lehet, ha viszont nem, akkor akár kárt, fájdalmat okozhatunk vele.
 • Azoknak, akik még gondolkodnak egy OKJ masszázs tanfolyam elvégzésében, mellyel hivatalos szakképesítést szerezhetnek, viszont nem tudják, hogy van-e hozzá tehetségük és türelmük. Ez képzés kitűnő szakmai segítség a döntés meghozatalában!

 

Mi szükséges a Masszázs tanfolyam elvégzéséhez?

 • Mint ahogy további tanfolyamainkon sem szükséges, ez a tanfolyam sem igényel előzetes tudást.
 • Stabil internet-hozzáférés, felhasználói szintű számítógépes ismeretek.
 • Papír, ceruza a jegyzeteléshez.
 • Egy jó barát vagy családtag, akin gyakorolhatsz.

 

masszor-kepzes

 

A tanfolyam moduljai

 1. Sejtek, szövetek, szervek, szervrendszerek
  a. Bevezetés
  b. Sejtek
  c. Szövetek
  d. Szervek, Szervrendszerek
 2. Csontok összeköttetései, felépítése, tulajdonságai
  a. Csontok összeköttetései
  b. Csontok
 3. A törzs, felső és alsó végtagok csontjai, összeköttetései
  a. A törzs csontjai
  b. A törzs csontjainak összeköttetései
  c. A felső végtag csontjainak összeköttetései
  d. Az alsó végtag csontjainak összeköttetései
 4. Ízületek alkotóelemei, mozgáselemei
  a. Az ízületek összetartásában szerepet játszó tényezők
  b. Az ízületek kitüntetett helyzetei
  c. Az ízületek mozgásai
  d.Az ízületek osztályozása
 5. Főbb izmok, járulékos elemek, izomműködés
  a. Az izmok általános tulajdonságai
  b. Az izmok csoportosítása
  c. Az izmok járulékos részei
  d. Az izomműködés élettana
  e. A mellkas izmai
  f. A hasizmok
  g. Hátizmok
 6.  A felső és alsó végtag izmai
  a. A felső végtag izmai
  b. Az alsó végtag izmai
 7. A keringési rendszer, tápanyagok és építőanyagok
  a. Artériák/ütőerek, vénák/visszerek, kapillárisok/hajszálerek és nyirokrendszer
  b. Tápanyagok és építőanyagok
 8. Masszázs javallati és ellenjavallatai
  a. Ortopédia
  b. Gyakori bőrbetegségek
  c. Masszázs indikáció/javallatai, kontraindikáció/ellenjavallatai
  d. Teszt
 9.  Masszázs gyakorlat

 

Kérdésed van? Elakadtál a tanfolyam során? Más tanfolyamok is érdekelnek? Bővebb információkért, fordulj hozzánk bizalommal!

 

Hasonló tanfolyam

Office jóga tanfolyam

Relaxációs technikák és meditációs gyakorlatok tanfolyam

 

Ismerd meg az oktatónkat!

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

10001 Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ez a grafikus online tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ez az alapozó coach képzés segít abban, hogy eldönthesd, szeretnél-e a segítő szakmában dolgozni vagy pusztán önmagad fejlesztése a cél.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

A megfelelő étrend kialakítása és betartása bonyolultnak tűnik, de a tudás birtokában bárki képes lehet rá! Gyakorlatias kurzusunkkal megtudhatod, hogyan.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerkedj meg, a marketing minden fő ágával és válj képessé egy marketing csapat menedzselésére!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!