fbpx
/
/
Miért olyan népszerű a Photoshop tanfolyam?

Miért olyan népszerű a Photoshop tanfolyam?

Photoshop tanfolyam

A Photoshopról

Miért is olyan népszerű a Photoshop tanfolyam? Nézzük a tényeket! Több, mint két évtizedes indulása óta a Photoshop töretlenül uralja a vizuális tartalmak szerkesztésére szakosodott szoftverek piacát. Mára már az iparág standard szoftverévé nőtte ki magát. Ami az jelenti, ennek a programnak az alapvető ismerete a beugró kérdések közé tartozik bármilyen állásról is van szó, ahol vizuális elemekkel kell dolgozni. Többek között egy designer, egy marketinges vagy egy kommunikációs szakember szerszámosládájának elengedhetetlen darabja a Photoshop legalább minimális ismerete. Mondhatni bárki számára, aki kreatív munkakörben dolgozik, vagy ilyen téren szándékozik elhelyezkedni.

A mai világban, ahol a képi tartalmak az információközlés legelterjedtebb eszközei, kevés olyan munkahely van, ahol ne lenne a csapatban legalább egy ember, akinek van egy Photoshop online tanfolyam a zsebében. Még olyan helyen is előfordulnak képszerkesztéssel kapcsolatos feladatok, ahol a legkevésbé gondolná az ember.

 

photoshop-tanfolyam

 

A Photoshop tanfolyam előnye

A Photoshop elsajátításának egyik legnagyobb előnye, hogy hosszú távon mindenképpen kifizetődő. Még abban az esetben is, ha sosem kerül sor arra, hogy valakinek a munkájában szüksége lenne rá, rengeteg felhasználási lehetősége van a magánéletben is. Aki jártas a Photoshop használatában, saját magának készíthet el olyan tartalmakat, amiért mások fizetnének. Lehet vele tervezni saját pólót, régi, kopott fényképeket restaurálni, a közösségi médiába szánt képekkel szórakozni és még rengeteg mindent.

Az Adobe egyik leghíresebb terméke nem véletlenül annyira széles körben elterjedt és felkapott. A Photoshop rengeteg területen jelen van: reklámok készítése, magazin képekk manipulálása, valósághű textúrák készítése videójátékokhoz, könyvborítók készítése és még lehetne sorolni. Ugyanakkor ezeken a specifikusabb területeken kívül mindenhol használják, ahol képszerkesztést kell elvégezni. Egy Photoshop tanfolyam elvégzése kevés munkahelyen nem számít plusznak.

A Photoshop nem ingyenes, de a havidíjas megoldásnak köszönhetően azok számára is elérhető a program, akik nem akarnak egyszerre túl sokat befektetni egy szoftverbe. Még akkor se, ha az a világ legsokoldalúbb képszerkesztő alkalmazása. Mindenesetre aki csak ki szeretné próbálni a Photoshop-ot, annak rendelkezésére áll a hivatalos harminc napos próbaidő. Ennyi idő elég arra, hogy az ember eldönthesse, mennyire kíván a továbbiakban időt szánni az Adobe termékére. Érdemes letölteni a Photoshop tanfolyam online megkezdése előtt és kipróbálni egy kicsit. Cipőt sem vesz az ember anélkül, hogy felpróbálná.

 

photoshop-tanfolyam

 

Hol használhatod a Photoshopot?

Legyen szó akár családi fotókról, közösségi médiába szánt képekről, kisebb vállalkozások esetén saját logó tervezéséről vagy egy design projektről, az Adobe terméke kitűnő választás. Természetesen a fotómanipulálást is lehet művészi szinten művelni. Gondoljunk például arra az interneten elterjedt videóra, amiben egy pizzaszeletből szupermodell készül a szemünk láttára. Ugyanakkor a Photoshop segítségével már az alapok elsajátítása után egész komoly munkákat lehet összehozni. Eltűntetni a régi képekről a pirosszem effektust, kiszedni a képről a nem kívánatos vagy véletlenül megörökített elemeket, világosabbá vagy sötétebbé tenni egy fotót. Ezek mind egészen egyszerű folyamatok egy olyan robosztus programmal, mint a Photoshop.

Csak egy olyan egyszerű folyamaton is rengeteg időt lehet spórolni, mint például az Instagramra készült képek szerkesztése. A legtöbb ember ugyanazokat a műveleteket hajtja végre minden egyes alkalommal. A Photoshopban létre lehet hozni úgynevezett akciókat, amiknek a segítségével az ilyen folyamatok automatizálhatók. Így egyeseknek órák helyett csak percekbe kerül ugyanaz a művelet. Arról nem is beszélve, hogy az internetről is lehet letölteni ilyen akciókat előre elkészítve. Ezzel be lehet helyettesíteni azt az időt, amit kísérletezgetésre szánna az ember. Ráadásul a profik által készített akciók is teljesen ingyenesen elérhetők, amik csodássá varázsolják a legegyszerűbb otthoni pillanatról készült felvételt is.

 

photoshop-tanfolyam

 

Az átlagember számára a Photoshop talán legkevésbé ismert felhasználása, hogy vázlatkészítésre több mint tökéletes ez a szoftver. Egy webdesignnal foglalkozó cég például könnyedén össze tud állítani több lehetséges elképzelést, amit felkínálhat a megrendelőnek anélkül, hogy egyetlen felesleges sor kód vagy rajz elkészülne. A játékiparban gyakran használják jelenetek megtervezéséhez. A Point and Click műfajban például egész pályákat terveznek meg előre és a végeredmény gyakran igen hasonlatos. Lakberendezők is előszeretettel használják, hogy konkrétabb képet adhassanak az ügyfeleiknek az elképzeléseikről.

Elsőre kicsit talán furának vagy hihetetlennek tűnhet, de vannak olyan emberek a világban, akik abból élnek, hogy mintázatokat készítenek. Ez a szakmájuk. Ők ebben profik. Gondoljunk csak a tapétákra vagy a weblapok és egyszerűbb alkalmazások háttereire. A legegyszerűbb szimplán kiválasztani egy vagy több motívumot, esetleg saját fantáziánk által vezérelve megalkotni azokat saját magunk, majd a megfelelő sémát kiválasztani hozzá és máris szemkápráztató eredményeket érhetünk el. Mindezt természetesen a magánéletben is lehet kamatoztatni.

A képek manipulálása

Az egyik legegyszerűbb módja annak, ha az ember saját, egyéni képet akar alkotni, de csak ingyenes képek állnak a rendelkezésére, amikhez bárki más is hozzáférhet és ugyanúgy fel is használhatja, ha ezekből a képekből alkot meg egy sajátot vagy egyszerűen átalakítja valamelyiket. Ezzel az egyszerű lépéssel egyedi tartalom hozható létre anélkül, hogy bármilyen anyagi befektetésre lett volna szükség. Ne felejtsük el: amiről igazán elhíresült a Photoshop az a képek manipulálása.

Bár nem sokak által ismert, de az Adobe termékével 3D munka is készíthető. Nem piacvezető a szoftver ezen a téren, de tervezetek elkészítésére és arra, hogy megismerhesse a felhasználó a 3D tervezés alapjait több, mint alkalmas. Ennél sokkal elterjedtebben használják a Photoshopot GIF-ek készítésére. Legyen szó akár egy vicces kis animációról, amit csupán egy közösségi felületre szánunk vagy egy cég logójának megelevenítéséről, csupán pár klikkbe kerül elkészíteni a Photoshoppal.

 

photoshop-tanfolyam

 

Online Photoshop tanfolyam

Egy online Photoshop tanfolyam elvégzésének talán a legszebb része, hogy a tanulás közben megalkotott munkák is értékesíthetők. Ezek a designok a későbbiekben is használhatók, mint passzív jövedelem. Ilyen például egy betűkészlet megtervezése például. De bármelyik egyszerű képünket eladhatjuk stock fotóként. Olyan elsőre bonyolultnak hangzó dolgokat is könnyen elő lehet állítani, mint a weblap témák. Mindezekkel teljesen passzív módon lehet bevételhez jutni, miközben az ember gyakorol és kiéli a kreatív énjét.

Manapság már rengeteg helyen találni az interneten egyszerű munkákat, amik tényleg csak a legalapvetőbb Photoshop ismereteket veszik igénybe. Az ilyesmihez több, mint elég egy Photoshop online tanfolyam. Például rengeteg helyen megszokott, hogy a megrendelő felrakja az elképzelését és az árat, amit fizetni kíván, majd a beérkezett munkák közül választ magának egyet. Az ilyen apró pályázatok nagyszerű alkalmat nyújtanak a gyakorláshoz. Ugyanakkor érdemes megtekinteni és tanulmányozni azt is, mások hogyan oldották meg ugyanazt a feladatot vagy ki lett a nyertes végül. Az ilyen oldalakon gyakran lehet kapni közvetlen visszajelzést is, ami a legfontosabb mindenki számára, aki kreatív munkát végez. És arról sem szabad megfeledkezni, hogy sokan ebből élnek. Nem is rosszul.

 

Kedvet kaptál a Photoshop program megismeréséhez és a képszerkesztés elsajátításához? Nincs időd a tantermi kurzusokra? Végezd el a nálunk online a Photoshop tanfolyamot!

Nincsenek bejegyzések.

Feliratkozás

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!