fbpx
/
/
Női szakmák – A 10 legideálisabb tanfolyam nőknek, kismamáknak

Női szakmák – A 10 legideálisabb tanfolyam nőknek, kismamáknak

Melyek a legideálisabb női szakmák?

Manapság az önmegvalósítás útjába szerencsére egyre kevésbé állnak a nemi szerepek. Bárki lehet tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász, azonban fontos a racionális keretek között maradni. De mégis, melyek a legideálisabb női szakmák? Érdemes olyan szakmákat keresni, amelyek nem telítettek, és kellően flexibilisek akár a családi élethez is.

Olyan nők számára ugyanis, akik családosak, vagy a későbbiekben családot szeretnének alapítani, esetleg már most a pocakjukban lakik valaki, valljuk be, nem csak 2020-ban nehezített pálya az elhelyezkedés, de jó hír: nem lehetetlen. Vannak olyan keresett női szakmák ahol a női készségek előnyben részesítettek és pontosan emiatt a piac szívesebben látja őket. Nőként, számos olyan tulajdonsággal rendelkezel, amivel könnyebb érvényesülni egy egy szakmában: ez a gondoskodásra való hajlam, vagy fejlett kommunikációs készség.

Összegyűjtöttük hát azokat a tanfolyamokat, amelyek elvégzését követően rugalmas, családdal összeegyeztethető munkád, mindamellett, hogy a következők igen keresett női szakmák.

 

1. Ingatlanközvetítő tanfolyam nőknek

Ingatlanközvetítőként a hölgyekhez tulajdonított jó kommunikációs készség az, ami helyzetelőnyt jelent. Fontos szempont az is, hogy keresett szakmáról van szó. A túltelített szakmáknál ugyanis gyakori jelenség, hogy szülés után nehéz visszamenni, mert könnyen találnak a helyedre munkaerőt.

 

2. Csecsemő és kisgyermeknevelő

Azt hiszem, ezt magyarázni sem kell, miért érvényesülhetsz ebben a szakmában nőként. Az az ösztönös, gondoskodó, anyai természet csak a nőknek olyan sajátja, amit tanulni nem is lehet. De rá alapozni annál inkább! Legyél csecsemő és kisgyermeknevelő, ha szívesen foglalkozol gyerekekkel, és még pénzt is akarsz keresni abból, ami egyébként is részed!

 

noi-szakmak

 

3. Gyógymasszőr tanfolyam nőknek

Manapság egyre többen figyelnek az egészségükre, egy jó masszázs pedig felel mind a testi, mind a lelki egészségért. Az emberek ezt fel is ismerik, rengetegen járnak szakemberhez az egyensúly megteremtéséért. Itt is előnyt jelent a női gondoskodás, az anyai gyógyító erő. Ráadásul rugalmasan végezhető, hiszen sokan egyéni vállalkozóként űzik a szakmát, így tudsz emellett mással is foglalkozni.

 

4. Lakberendező

A vizualitásnak megnövekedett szerepe van az életünkben. El sem hiszed azonban, mennyien vannak, akik csak azt látják, mi a szép, de hogy hogyan tehető széppé, azt már kevésbé. Az otthon és a szépség pedig szintén a nőkhöz tulajdonított fogalmak, nem véletlen, hogy a lakberendezők között is több a nő, mint a férfi. Ha pedig az esztétikumról van szó, a nők komoly versenyelőnyben vannak!

 

noi-szakmak-kezapolo

 

5. Kézápoló és műkörömépítő tanfolyam

Persze az emberek nem csak a lakásukat szeretik szépnek tudni, hanem saját magukat is. Itt jönnek szóba a szépségápolási tanfolyamok, ahol szintén a nőket részesítik előnyben. A nők a tapasztalatok alapján képesek a legapróbb részletekre is folyamatos gondot fordítani, így egy apró testrész, a köröm gondos díszítése sem okozhat gondot a számukra. Egy kézápoló és műkörömépítő sokszor egyéni vállalkozó, így saját munkarendben dolgozhat.

 

6. Life coach

A life coach, vagy életvezetési tanácsadó szakma egy viszonylag új jelenség Magyarországon. Ez az előnyödre is válhat, hiszen nincs még sokak kezében a végzettség! A coach munka – amit azonban gyakran férfiak is végeznek – nagyfokú empátiát igényel, ezért választják szívesen nők ezt a szakmát.

 

legidealisabb-szakma-kismamaknak

 

7. Otthonról végezhető munkák

Az otthonról végezhető munkák áldást jelentenek a kisgyermekes anyukáknak. Kicsit megfoghatatlan azonban, hogyan lehet ezekre a munkákra rátalálni: nincs egy kitaposott út, hogy mit és hogyan lehet otthonról, szabadúszóként végezni. Gyakran közvetítenek ki interneten keresztül kreatív szövegírást, adatrögzítést, fordítást. Ezekre ugyan konkrét tanfolyam nincsen, azonban előnyt jelenthet általános informatikai tanfolyamok és képzések elvégzése, úgy, mint az ECDL tanfolyam, Excel tanfolyam.

 

8. Mérlegképes könyvelő

Ugyan a pénzügyi és ügyviteli okj tanfolyamok talán nem tartoznak a rózsaszín, kislányos álmaink közé, mégis érdemes rájuk odafigyelni, hiszen sok esetben otthonról végezhetőek, saját kapacitás és időbeosztás szerint. A mérlegképes könyvelő szakma mindezek között pedig nem, hogy jól fizető állás, de még hiányszakma is, így egy hosszútávú stabil állásról beszélhetünk.

 

cukrasz-tanfolyam-noknek

 

9. Cukrász tanfolyam nőknek

Egy finom süteményre mindig lesz kereslet, így egy jó cukrászra is. Nem véletlen, hogy a cukrász okj képzések rendszerint nők számára vonzó, hiszen a szépérzék, precizitás itt sem elhanyagolható. Leleményességgel pedig ez is könnyen rugalmas munkává alakítható, ha nem a nagyiparba állunk be, hanem egy idő után saját vállalkozást indítunk.

 

10. Szociális gondozó és ápoló tanfolyam

A szociális gondozó és ápoló szakma minden korábban említettnél nagyobb fokú empátiát, türelmet, gondoskodást igényel. Éppen ezért nagyban számítanak itt is a nőkre. Ha lelkileg erős vagy, és nem okoz gondot számodra az idős- vagy beteggondozás, válaszd ezt a szép és nemes hivatást!

Ezeket a tanfolyamokat természetesen nem csak nők végezhetik, de fontosnak tartjuk, hogy azt a hátrányt a munkaerőpiacon, ami a gyermekvállalás vagy piaci változások miatt történik velük később be tudják hozni a nők. Ha okj vagy online tanfolyamokat végeznek el, amelyekben egérúttal indulhatnak, az olyan velük született tulajdonságok miatt, mint a szépérzék vagy az empátia, esetleg a jó kommunikációs készség, az a piac számára is kifizetődő.

Kedvet kaptál valamelyikhez? Ne félj belevágni az újba! Nézz szét kapcsolódó országos vagy online tanfolyamaink között és találd meg az új hivatásod!

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

10001 Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ez a grafikus online tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ez az alapozó coach képzés segít abban, hogy eldönthesd, szeretnél-e a segítő szakmában dolgozni vagy pusztán önmagad fejlesztése a cél.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

A megfelelő étrend kialakítása és betartása bonyolultnak tűnik, de a tudás birtokában bárki képes lehet rá! Gyakorlatias kurzusunkkal megtudhatod, hogyan.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerkedj meg, a marketing minden fő ágával és válj képessé egy marketing csapat menedzselésére!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!