fbpx
/
/
Önismereti teszt: Mi ez és mikor van szükség rá?

Önismereti teszt: Mi ez és mikor van szükség rá?

Mennyire ismered önmagad és a céljaidat? A pályaválasztási döntések, a hétköznapi kapcsolatok fenntartása, vagy akár a csapatmunka során jól jön, ha tisztában vagy a képességeiddel, a számodra fontos értékekkel és a személyiségeddel. Ezek tudatában olyan döntéseket hozhatsz, amik előre visznek és segítenek megoldani az esetleges kihívásokat.

Az önismeretben segít egy önismereti teszt. De mi is ez pontosan? Mire jó és mikor van rá szükségünk? Hogyan kell kitölteni és miért olyan fontos, hogy újra és újra időt szánjunk rá?

Ebben a cikkben minden információt összegyűjtöttünk, amit az önismereti tesztekről tudnod kell. Ha elakadtál, pályaválasztás előtt állsz, új karrierbe kezdenél, vagy egyszerűen csak szeretnéd megismerni önmagad, akkor olvass tovább!

Mi az az önismereti teszt?

Az önismereti teszt egy kérdéssor, aminek megválaszolásával megismerheted önmagad és fejlesztheted a személyiséged.

Több féle teszt létezik. Vannak online tesztek, munkafüzetek, pszichológiai gyakorlatok. A legelterjedtebbek az online önismereti tesztek, amiket akár néhány percen belül kitölthetsz és az eredményt azonnal kézhez kapod.

Az önismereti teszt tehát egy olyan kérdéssor, aminek megválaszolása által fejlesztheted a személyiséged és közelebb kerülhetsz önmagadhoz, céljaidhoz és ezáltal megfelelő döntéseket tudsz hozni – legyen szó karrierről, hobbiról, vagy szimplán életvezetésről.

Miben segít az önismereti teszt?

Az önismereti tesztek célja, hogy segítsenek megérteni a személyiséged és előnyödre formálni a tulajdonságaidat. Saját magad megismerése, a cselekedeteid és érzelmeid megértése és a személyiséged fejlesztése céljából érdemes időszakosan kitölteni egy önismereti tesztet.

Nézzük, miben segíthet egy ilyen teszt:

 • A személyes értékeid feltárásában, az önismeret gyakorlásában
 • Megerősíteni abban, hogy mi a számodra helyes út
 • Visszaigazolni, hogy milyen típusú ember vagy és mi fontos neked az életben
 • Enyhíteni a bizonytalanság és a szorongás érzését
 • A karriered tervezésében, a számodra megfelelő karrierút elérésében
 • Változtatni az életed bármely területén és megtalálni az ahhoz megfelelő eszközöket
 • Munkahelyi környezet esetén a csapatok kialakításában és az eredményes munkában
 • Felfedezni, hogy ki vagy te valójában

Kinek ne lenne szüksége egy kis megerősítésre, vagy iránymutatásra a nehezebb időkben? Ha úgy érzed, hogy segítség lenne számodra más szemszögből látni magad és a lehetőségeidet, szánj 5 percet magadra és válaszold meg egy önismereti teszt kérdéseit!

Mikor tölts ki önismereti tesztet?

Az önismeret egy folyamat, amire érdemes mindig időt szánnod. Ahogy az élet és a környezetünk változik, úgy mi is és az értékeink, a céljaink és a motivációink is.

De mik azok az élethelyzetek, amikor kifejezetten hasznos az önismereti teszt? Ártani sosem tudsz vele, de ha az alábbi helyzetekbe kerülsz, érdemes jobban odafigyelned magadra és kitölteni egy önismereti tesztet!

Ha szeretnéd jobban megismerni önmagad

Jó csapatjátékos vagy? Vagy inkább egyedül szeretsz dolgozni? Mindened a kreativitás és az alkotás, vagy a táblázatok és az adatok előtt érzed igazán jól magad?

Akármit is szeretnél csinálni az életben, az első és legfontosabb, hogy tudd, ki is vagy te valójában. Egy önismereti teszt segítségével jobban megértheted, hogy hogyan működsz és előnyödre fordíthatod azt, hogy tisztában vagy a saját értékeiddel és személyiségeddel.

Ha pályaválasztás előtt állsz

A középiskolai évek végén az egyik legfőbb kérdés, hogy ki, merre tanul majd tovább, vagy milyen munkába áll. Ha te is hasonló cipőben jársz, érdemes megismerkedni a pályaorientáció fontosságával és időben feltérképezni a lehetőségeidet és a hozzád leginkább illő szakmák listáját.

Ha nem érzed jól magad a munkahelyeden

A változás az életünk része. Bármikor előfordulhat, hogy már nem érzed jól magad a munkahelyeden, vagy abban a szakmában, amiben hosszú évekkel ezelőtt elhelyezkedtél. Elsőre nehéz helyzetnek tűnhet, de a váltás sokszor a legjobb döntés lehet!

Megfogalmazódott benned, hogy szívesen szereznél új szakmát? Ha nem tudod, hogy felnőttként milyen irányba indulj, töltsd ki ingyenes pályaválasztási tesztünket és találd meg a hozzád illő szakmát!

Ha jelenleg semmi nem motivál

Könnyen feladod a terveidet? Gyakran érzed azt, hogy unalmasak a hétköznapod és a munka sem tölt fel igazán? Különböző oka lehet annak, hogy elvesztetted a motivációd. Olykor elég annyi, hogy megállsz egy pillanatra és átgondolod, hogy honnan, hova tartasz. Ehhez ideális egy önismereti teszt kitöltése, ami rögtön megmutatja, hogy mi is fontos neked valójában.

Ha több ideje fent áll ez a probléma nálad és nem találsz rá megoldást, konzultálj szakemberrel és kérj segítséget!

Ha nem találod a helyed

Az önismeret fontos eleme az önmagunk vizsgálata. Ha azt érzed, hogy nem találod a helyed igazán a világban és nem tudod, hogy mi a te utad, akkor egy önismereti teszt segíthet kiigazodni!

Több dolog is van, ami érdekel, de nem tudod, minek kezdj neki? Egy személyiség teszt által megtalálhatod a helyes irányt!

Ha változásra vágysz

Azt érzed, hogy nem jó, ahogy van? Hiányzik valami az életedből? Úgy érzed, hogy csak eltelnek a napjaid céltalanul?

A nagy döntésekben segít az önismeret. Ha az ember tudja, hogy mik a személyes vágyai és céljai, sokkal könnyebben változtat. Tölts ki egy tesztet, hogy megalapozd a döntésed és olyan irányba változtasd az életed, ami neked a legjobb!

Ha sok változás ért

Néha mi vágyunk a változásra, olykor pedig az akartunkon kívül változik az életünk. Az ilyen esetekben sokszor megtorpanunk, hiszen ijesztő lehet az újratervezés terhe.

Ha már felismerted, hogy alkalmazkodnod kell a téged körülvevő világhoz, és szeretnél tenni valamit, hogy könnyebb legyen a változás, akkor kezdd egy önismereti teszttel! Segít a tervezésben, és enyhíti a bizonytalanság érzését, miközben megerősít a saját erősségeidben.

Ha csapatban dolgozol

Egy jó csapatot különböző személyiségű és képességű emberek alkotnak. Ha csapatot vezetsz, vagy csapatban dolgozol, tudnod kell, ki, mire képes és milyen szerepet tölt be a csapatban.

A tesztet akár együtt is kitöltheted a csapatoddal, hogy aztán megosszátok a saját eredményeiteket egymással és jobban megismerjétek a csapattársaitokat!

Ha egyszerűen csak kíváncsi vagy

Egy személyiség teszt kitöltése jó ötlet akkor is, ha úgy érzed, minden rendben, a saját utadat járod, és egyszerűen csak kíváncsi vagy az eredményekre. Az önismeret mindig fontos: akkor is, ha csak visszaigazolásra és megerősítésre vágysz.

 

Ismételd időszakosan

Folyamatosan változunk. Ezzel együtt pedig változik az érdeklődési körünk és a személyiségünk is. Teljesen mindegy, hogy hány éves vagy, mit csinálsz és a mi a célod: az önismeretet nem szabad elhanyagolni!

Pont ezért, szánj időt a saját személyiséged megismerésére és ismételd a folyamatot időszakosan. Ehhez a legalkalmasabb eszköz egy önismereti teszt, amit az interneten keresztül bárhol, bármikor kitölthetsz!

Milyen sűrűn érdemes kitölteni a tesztet?

Ha úgy érzed, hogy kézben tartod az életed és csupán kíváncsiságból, a saját fejlődésed nyomon követése céljából szeretnéd kitölteni a tesztet, akkor elég minden 6-12 hónapban megválaszolni az önismereti kérdéseket.

Ha viszont a fentebb leírt helyzetek egyikébe kerültél, akár gyakrabban is kitöltheted, hogy minél hamarabb felismerd, hogy merre tovább.

Önismereti teszt online

Megjött a kedved? Ha éppen pályaválasztás, vagy karrierváltás előtt állsz, segítünk!

Pályaválasztási tesztünket csupán 5 perc alatt kitöltheted online, és az eredményt azonnal elküldjük számodra! A teszt által közelebb kerülhetsz magadhoz, megismerheted a számodra legjobb tanulási formákat és azokat a szakmákat, amikben nagy eséllyel jól éreznéd magad.

Kinek ajánljuk a tesztet?

 • Azoknak, akik szeretnének új szakmát tanulni és keresik a számukra a hozzájuk leginkább illő területet
 • Azoknak, akik pályaválasztás előtt állnak
 • Azoknak, akik szeretnék jobban feltérképezni saját készségeiket
 • Azoknak, akik érdeklődnek az online oktatás rendszere iránt és elérkezettnek látják az időt, hogy valami újat tanuljanak, de nem tudják, mi lenne az igazán nekik való
 • Mindenkinek, aki szeretne az önismeret útján elindulni

Online Marketing Menedzser

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

Megnézem

Grafikus Online Tanfolyam

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

Megnézem

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

20000+ Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Online tananyag azoknak, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait!

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

-10%

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!