fbpx
/
/
Online tanfolyamok – A legjobbak 2021-ben

Online tanfolyamok – A legjobbak 2021-ben

Az online tanfolyamok 2020-ban különösen nagy figyelmet kaptak a koronavírus járvány okozta karantén időszakában, számos okból. Egyrészt a Covid járvány alatt az elszigetelődés, az otthonról dolgozás mindennapivá vált, másrészt az OKJ tanfolyamok bizonytalan helyzete miatt. A 2021-es évben is hasznos lesz majd az e-learning, hiszen a élethosszig tartó tanulás szükséges, ha sikeres szeretnél lenni a munkádban! Ebben a blogposztban megmutatjuk, melyek azok a tanfolyamok, amelyek a legnépszerűbbnek számítanak majd az elkövetkezendő évben.

 

Tantermi képzések helyett home schooling

2020-ban az OKJ tanfolyamok megszűnnek létezni az eddig ismert formában, ezért az online képzések, tanfolyamok különösen nagy figyelmet kaptak/kapnak. A 2010-es években, több ismert egyetem (Harvard, Oxford, vagy a Cambridge egyetem) is online formában kezdte el értékesíteni a képzéseket. Ezért annak, aki fejlődni és tanulni szeretne, nem volt többé akadály a távolság, hiszen online tanfolyam formájában elérhetővé vált mindenkinek. Emellett az online tanfolyamok egyik kifejezetten nagy előnye, hogy bárhol és bármikor elvégezhetőek, heti alig pár óra szükséges. A tanfolyam kedvenc kanapédról, munka előtt, után is elérhető egyben, gond nélkül. Mivel a család, munka és a magánélet mellett nehéz hetente vagy kéthetente elszakadni otthonról, így ezekre nyújtanak megoldást az online tanfolyamok. Hamarabb tudunk rá időt szakítani, mint egy OKJ tanfolyamra, hiszen csak pár kattintás az egész, akár a metrón (ha Budapest vagy környékén élsz) vagy a reggeli kávé mellett is tanulhatunk.

 

online-tanfolyamok-2021

 

Online tanfolyam vagy okj képzés?

2020-tól jelentősen lecsökken az OKJ formában elvégezhető képzések száma, az eddig közel 800 szakmából mindössze 200 (ami elég jelentős szám) marad, amit OKJ oktatási formában elvégezhetünk. Természetesen azoknak, akik még idén szeretnének kicsit rugalmasabb képzési formában elvégezni egy tanfolyamot megvan rá a lehetőségük, de az idő szorít. Nagyon sok népszerű OKJ képzés, amit pár hónap alatt lehetett elvégezni (pénzügyi, webfejlesztő, stb) kikerültek ebből az oktatási formából. Pontosan ezért sokak figyelme inkább az online világ és az ott elvégezhető tanfolyamok felé fordult, az OKJ képzés helyett. Itt, egy – egy tanfolyamot rugalmas beosztásban, egyben is elvégezhetsz akár egy nap alatt. A tapasztalok alapján kijelenthető, hogy az OKJ tanfolyamok helyét átvette az online tanfolyam és az online képzési forma.

 

Felértékelődtek a soft skillek

A koronavírus, az önkéntes szobafogság és az ebből fakadó időtöbblet, az oktatás, az OKJ tanfolyamok, és a fejlődés felé sodorta az embereket, hiszen a világ átalakulóban van. Azok a készségek, amelyek tegnap még elégnek bizonyultak, ma már kevésbé hatékonyak. A soft skillek, azaz a „puha faktorok”, mint az érzelmi intelligencia, motiválhatóság és kreativitás azok a kategóriák, amik felértékelődtek és sokkal nagyobb figyelmet kaptak. Ez a szám eléri majdnem a 40%-ot ami jelentősnek bizonyulhat az álláskeresés során. Ilyen soft skill lehet az asszertív kommunikáció, vagy a hatékony konfliktuskezelés, ami elengedhetetlen manapság, egy – egy rázós helyzetben.

 

Rugalmas, időben – térben

Számos előnye van annak, ha úgy döntesz, hogy online képzés mellett rakod le a voksodat. Mivel idén megszűnik az OKJ az eddig ismert formában, így nagyon sok oktatási intézmény (egyetemek, OKJ képző központok) az online térbe helyezi át az edukálást. Online ma már tényleg bármit tanulhatsz, tanfolyamok ezrei elérhetőek, amit csak szeretnél és ami a legjobb: nincs helyhez kötve. Tehát ha nem Budapest vagy környékén laksz, akkor az utazással sem kell majd bajlódnod. A tanfolyamok bármikor elkezdhetőek, nincs tanév vagy kurzus kezdési időpont, képzéseink folyamatosan elérhetőek.

 

Money, money, money!

Nem elhanyagolható szempont, hogy az online képzések rendszerint jóval olcsóbbak, mint tantermi társaik vagy az OKJ tanfolyamok. Azért tudják ezt megtenni, mert itt nem kell az oktatás egyéb felmerülő költségeivel számolni, mint egy OKJ tanfolyam esetében: a tanterem bérlése, vagy az órákat tartó tanár bérét sem kell újra és újra kifizetni, csak egyszer. Pont ezen okok miatt, és persze az utazási költségek spórolása folytán az online tanfolyamok sokkal költséghatékonyabbak tantermi társaiknál.

 

Fontos a kitartás!

Érdemes előre gondolkodni és jól menedzselni az időt (ha ezzel gondjaid akadnak, itt az időmenedzsment tanfolyam kezdésként). Nem árt megszabni egy határidőt és azt, hogy milyen céljaid vannak az online tanfolyam elvégzése után. Az online tanfolyamok előnye, hogy nincs határidő, de sokan beleesnek abba a hibába, hogy pont ezért soha nem fejezik be. Légy te a kivétel, és tartsd fent folyamatosan az érdeklődésedet.

 

Időmenedzsment mesterfokon

Ha te is azok közé tartozol, akinek könnyen kifolyik a kezei közül az idő, akkor érdemes teremteni magadnak egy olyan idősávot, ahova be tudod illeszteni napi szinten az online tanulást. Ez lehet korán reggel egy fél óra, a reggeli kávé mellett, vagy ha éjjeli bagoly vagy, akkor éjszaka, amikor a többiek már alszanak. Fontos, hogy zavartalan körülmények között tanulj, ne szakítson meg mindig, mindenki. Ugyanilyen hatékony lehet, ha kinézel a naptárban egy napot, vagy egy egész délután, amit csak a tanulásnak szentelsz. Tartsd magad ehhez, különben könnyen beleesel abba a hibába, hogy csak tologatod magad előtt a feladatokat és a tanulnivalót.

 

online-tanfolyamok-idomenedzsment

 

2021 az önfejlesztés éve

Tavaly, a március karantén idején sokan fordultak az önfejlesztés, meditáció és az oktatás felé, hiszen a vírusválság terhelő volt mindenki számára. 2021-ben sem lesz ez másképp, mivel az önfejlesztés nagy hangsúlyt kap majd. Az e – learning szerves része ennek. Ide tartozik a kommunikáció, a konfliktuskezelés, de akár a hatékony időmenedzsment is. Mivel a home office rákényszeríttet minket arra, hogy számos új szoftverrel ismerkedjünk meg: Asana, Zoom, Slack ezeknek az elsajátítása időigényes, de hasznos. De 2021-ben ugyanígy érdemes lehet új szakmák felé kacsintgatni és bátran fejest ugrani a mélyvízbe!

 

Válts szakmát!

Ma az online tanfolyamok már számtalan megoldást tud kínálni azoknak, akik tanulni vágynak, vagy szakmát szeretnének váltani és még a keresés fázisánál járnak. Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy valami teljesen újba vágj? Szeretnél otthagyni a 9 – 5-ig tartó mókuskereket és szabaddá válni? Akkor a következő év alkalmas lehet erre, hogy egy huszárvágással valami teljesen újba vágj. Mivel az OKJ képzés helyzete teljesen bizonytalan, ezért az online tanfolyamok ebben fognak neked segíteni. Ehhez tudnunk kell, hogy mik azok a szakmák és kategóriák amik továbbra is nagyon keresettek a munkaerőpiacon.

 

Az IT világ soha nem alszik

Valóban, az informatikai piac, lassan 30 éve éber és mindig szükség van szakemberre, legyen az programozó, szoftverfejlesztő vagy applikáció fejlesztő. Az informatikai világban nem szükséges a diploma ahhoz, hogy valaki szakemberré váljon, elég egy online tanfolyam vagy OKJ képzés. Nagyon sokan az autodidakta oktatás mellett teszik le a voksukat, online képzéseket vagy tanfolyamot végeznek el, emellé pedig online YouTube videókkal képzik tovább magukat. Az IT szakma az egyik legkifizetődőbb manapság pénzügyi szempontból. Arról nem is beszélve, hogy egy kis ügyességgel a magad ura lehetsz, és bárhonnan dolgozhatsz. A home office ma már elterjedt, legyen az multicég vagy kisebb vállalat, így rugalmas munkaidőben végezheted el a feladataidat az otthonod kényelméből.

 

legjobb-online-tanfolyamok

 

Alkotó szelleműeknek – grafikus, webdesigner

Ha inkább a vizuális világ az, ami hozzád közel áll, akkor az online tanfolyamok sokszínűsége nem fog cserben hagyni. Tanfolyamaink között megtalálod az online webdesign képzést, ha érdekelnek a honlap készítéssel kapcsolatos szakmák. Ha végigböngészed az álláskereső hírportálokat munka keresés céljából akkor láthatod, hogy számtalan cég keres grafikust vagy webdesignert (nem csak Budapest vagy környkén), mivel ez is hiányszakmának számít. Webdesignerként sem kell feltétlen egy adott helyen dolgoznod, főleg ha szabadúszó leszel. OKJ képzés keretein belül tanulhatsz emellett grafikusnak, ami egy kicsit bővebb ismeretet biztosít, de ha inkább weboldalak készítése nyűgöz le, válaszd az online webdesign tanfolyamot. Ha pedig már vállalkozó vagy és képzést keresel, hogy elkészíthesd az első saját weboldalad és szeretnél a költségeken spórolni, tanfolyamaink akkor is szuper megoldást kínálnak!

 

A filmek szerelmeseinek

A videó készítés, filmezés ma már elképesztő népszerűségnek örvend, elég csak, ha végigpörgetjük bármelyik social media felületet. Nem véletlen, hogy videózással, kapcsolatos online képzés igazán keresett. OKJ és online tanfolyamok százai foglalkoznak videó készítéssel, vágással. Az Adobe Premier Pro tanfolyam aspiráns vágók számára ajánljuk, akiket érdekel a filmes szakma és szeretnék a hobbijukat munkának tudni, ez az online képzés kiváló alkalom lehet rá. Az online tanfolyam során megtanulod, hogy kezeld az Adobe Premier Pro programot, megismered videószerkesztés elengedhetetlen alapkövetelményeit is. A tanfolyam akkor is hasznos lehet, ha munkád során egy videós reklámkampányt szeretnél indítani és ahhoz keresel e-learning megoldást.

 

Most pedig jöjjenek a soft skillek

Ahogy említettük, 2021-ben talán még jobban felértékelődnek a már sokat emlegetett soft skillek, amelyek a szakmai kompetenciák mellett meghatározzák egy vállalkozó vagy munkavállalói sikereit munkája során. Ilyen például a motiválhatóság, kreativitás, beilleszkedési képesség, mindaz ami nem függ szorosan össze a szakmai kompetenciákkal. Egyik ilyen például a célravezető kommunikációs képesség.

Az asszertív kommunikáció online tanfolyam mind a munkában, mind a magánéletben olyan hasznos gyakorlati tanácsokat ad, amelyeket e-learning során is gyorsan elsajátíthatunk. A másik online tanfolyam, ami segítségedre lehet a konfliktuskezelés tanfolyam, ami az üzleti világban kifejezetten áldásos egy – egy nehezebb helyzetben. Ezek az tanfolyamok, amelyeket online is elvégezhetsz, abban segítenek, hogy hatékonyan tudd kezelni az esetleges felmerülő konfliktusokat. Ne feledd, egy kapcsolat (legyen az munka vagy magánélet) sem mentes feszültségektől, de a tanfolyamok segítenek, hogy mindennap kicsit jobb legyél.

 

2021-ben váltsd valóra az álmaidat!

Bármilyen szempontok alapján is döntesz: ha kényelmes és rugalmas megoldásra vágysz az online képzést vedd fel a listádra! Az OKJ tanfolyamok bizonytalan helyzete csak segített az online piac térnyerésben. Legyen az céges képzés vagy magán célú képzés, a tanulás és a plusz információ birtoklása piaci előnyt jelent. Ha te is inkább a kényelem és rugalmasság híve vagy, akkor OKJ képzés helyett válaszd cerfitikátot adó online tanfolyamainkat és váltsd valóra az álmodat!

Nézz szét tanfolyamaink között!

Grafikus Online Tanfolyam

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

Megnézem

Online Marketing Menedzser

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

Megnézem

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

10001 Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!