fbpx
/
/
Passzív jövedelem: 20 ötlet és az első lépések

Passzív jövedelem: 20 ötlet és az első lépések

Passzív jövedelem

Pénzt keresni, miközben alszol? Lehetséges! A passzív pénzkeresés teljesen megváltoztathatja az életed, hiszen amellett, hogy pénzügyi biztonságot ad számodra, tökéletes lehetőséget biztosít a vagyonszerzésre és a magas színvonalú élet fenntartására. Összegyűjtöttünk számodra 20 passzív jövedelmi forrást, amik valóban működnek, hogy Te is megtaláld a számodra legjobban működő ötletet!

Passzív jövedelem, amiről mindenki álmodik

Képzeld el, hogy mikor reggel felkelsz, több pénz van a bankszámládon, mint előző nap lefekvéskor. Milyen érzés lenne úgy nyaralni menni, hogy közben minden nap növekszik a bevételed? És ha a megtakarított pénzed olyan helyre rakhatod, ahol az havonta gyarapodik? Akármennyire is hangzik mindez álomszerűnek, egyáltalán nem az! A passzív jövedelem pontosan ezt jelenti. De hogyan lehet neked is passzív bevételed? Ebben a bejegyzésben 20 ötletet gyűjtöttünk össze, amik passzív keresetet tudnak jelenteni számodra, illetve végigvezetünk azon is, hogy kezdj neki!

Villanykörte az ötlet szimbóluma

A passzív jövedelem jelentése

Először is nézzük meg, hogy pontosan mit nevezünk passzív jövedelemnek! A passzív jövedelem azokra a bevételi forrásokra utal, amikhez nem kell folyamatosan, aktívan dolgoznod. Olyan források tartoznak ide, amit vagy pénz, vagy idő ráfordítással tudsz elindítani és aztán folyamatosan termelik számodra a pénzt, anélkül, hogy te nap, mint nap dolgoznál érte. A passzív jövedelemnek számos formája van, amikre néhány példát lentebb olvashatsz majd!

Létezik teljesen passzív jövedelem?

A válasz röviden: nem létezik 100%-ban passzív jövedelem. Fontos azt tudni, hogy a passzív jövedelmi forrásokat nem elég egyszer elindítani és aztán csak várni a nyereséget általuk. Sokszor változtatást, folyamatos felügyeletet igényel egy passzív jövedelemforrás annak érdekében, hogy mindig tudjon működni. Nézzünk például egy ingatlant, amit azért vásárolsz meg, hogy aztán kiadd. Az elején pénzügyi befektetést jelent, hiszen meg kell vásárolnod a lakást. Amikor kiadod, havonta érkezik a pénz hozzád, viszont bármi közbejöhet: kiköltöznek a lakók és új bérlőt kell keresned, fel kell újítanod a lakást, meghibásodik valami, aminek javítása az egész havi bér összegét igényli, stb. Tehát nem elég egyszer energiát fordítani rá, időszakosan foglalkoznod kell a dologgal, hogy működni tudjon.

Mi az, ami nem passzív jövedelem?

Mostmár, hogy megnéztük a passzív jövedelem jelentését, nézzük meg azt is, hogy mi az, ami nem tartozik a passzív jövedelmek közé! Minden, amiért aktívan, folyamatosan, naponta dolgozol, az nem passzív jövedelem, hiszen ezek az aktív jövedelem források. Lényegében ide tartoznak azok az elfoglaltságok, amit a munkádnak hívsz: a 9-5-ig tartó munka, a másodállásod, vagy a vállalkozás, amin még éjfélkor is dolgozol.

A passzív és az aktív jövedelem nem zárja ki egymást, sőt, tökéletesen működik egymás mellett. A kettő kombinálásának előnyeit hosszú távon tudod igazán megtapasztalni, amikor láthatóan és érezhetően jelentős bevételre tudsz szert tenni.

Férfi gondolkozik

Miért van szüksége mindenkinek passzív jövedelemre?

De miért érdemes passzív jövedelemmel rendelkezni? Mik az előnyei annak, ha valamilyen passzív bevételed van minden héten vagy hónapban? Amellett, hogy szuper kiegészítése a fizetésednek, sok más előnnyel is jár egy passzív jövedelemforrás.

Anyagi szabadság

Ha rendelkezel passzív jövedelemmel, sokkal kevésbé függsz a havi fizetésedtől. Ha váratlan kiadásról van szó, vagy egy kihagyhatatlan lehetőségről, akkor is tudsz lépni, hiszen pénzügyileg stabil és független lehetsz.

Biztonság

A passzív jövedelem biztonságot ad, hiszen ha bármilyen okból kifolyólag kiesel az aktív munkádból (legyen szó betegségről, felmondásról, leépítésről, stb.), akkor is van mire támaszkodnod.

Helyfüggetlenség

Képzeld el azt, hogy a munkád miatt nem vagy helyhez kötve. Lehetsz a világon bárhol, csinálhatsz bármit, és mégis érkezik pénz a számládra. Szörfözés reggel? Digital detox egész héten? Belefér! Természetesen a helyfüggetlenség elérhető úgy is, ha remote állásban dolgozol, vagy szabadúszó vagy, viszont ebben az esetben ugyanúgy dolgoznod kell napi több órát, míg a passzív bevétel csak időszakosan igényli a figyelmed.

Pénzügyi jólét

Az aktív és a passzív jövedelmek összessége pénzügyi jólétet biztosít, kifejezetten akkor, ha több passzív bevételi forrást el tudsz indítani. Felkészültél, hogy te is passzív jövedelemhez juss? Olvass tovább a passzív jövedelem ötletek listájáért és találd meg, hogy te mivel foglalkoznál!

Passzív jövedelem források

Most, hogy körbejártuk a passzív jövedelem fogalmát és előnyeit, térjünk rá a passzív jövedelem lehetőségek listájára. Akár kicsiben szeretnéd kezdeni, akár sok pénz befektetésére van lehetőséged már a legelején, itt biztosan találsz olyat, ami ideális számodra. Íme a legjobb passzív jövedelem ötletek!

Webshop indítása

A webshopok aranykorukat élik, hiszen egyszerűen és gyorsan hozzájuthatnak a vásárlók bármihez, a világ bármely pontján. A webshop indítás nem minden esetben passzív jövedelemforrás, de azzá teheted, ha idővel alkalmazottakat veszel fel, akiknek bérét bőven kitermeled az eladások által.

Dropshipping

A dropshipping az egyik legjövedelmezőbb passzív bevételi forrás. Lényegében a koncepció annyit jelent, hogy egy webáruházon keresztül adsz el olyan termékeket, amiket egy gyártó kínálatából választasz ki anélkül, hogy te raktároznád és küldenéd azt. Ebben az esetben csak akkor kell megvásárolnod a terméket, ha rendelés érkezik, előtte nem kell fizetned érte.

Hirdetések a weboldaladon

Ha blogolsz, akkor a weboldaladon való hirdetések elhelyezése jelentős passzív jövedelem lehet számodra. Fontos, hogy sok olvasód legyen, akik minőségi időt töltenek a blogodon, hiszen így tudsz olyan platformokkal kapcsolatba kerülni, akik hirdetéseket helyeznek el a weboldalad bizonyos pontján (ilyen például a Google Adsense).

Influencer marketing

Jó érzéked van a tartalomgyártáshoz? Ha otthon vagy a közösségi médiában és elég nagy követőtáborral rendelkezel, akkor influencer kampányok által jövedelemhez juthatsz. Ha igazán hiteles vagy és minőségi munkát csinálsz, akkor a cégek akár fizethetnek is az együttműködésért cserébe.

Nő laptopon dolgozik

Affiliate marketing

Az affiliate marketing valamennyire összefügg a közösségi médiában való aktív szerepléssel és a blogolással is. A lényege az, hogy egy cég egy egyéni linket, vagy kódot állít ki számodra. Ha a követőid azon keresztül látogatnak el a hirdető cég oldalára és vásárolnak is, akkor jutalékot kaphatsz az eladások után.

Online kurzus

Ha van olyan terület, amiben kiemelkedő tudásod van, akkor az online tanfolyam készítése és értékesítése jó passzív bevétel lehet számodra! Akár saját weboldaladon, vagy online tanulási platformon is eladhatod a tanfolyamaidat, mint például a The Bright Academy. Jelentkezz hozzánk oktatónak és töltsd fel elkészült videóidat, hogy rengeteg diákot érj el!

Digitális termékek eladása

A digitális termékek közé tartoznak az ebookok, a munkafüzetek, a checklist-ek, vagy akár a sablonok is. Ha van bármilyen ötleted egy digitális termékre és igazán mélyre tudsz ásni a témában, akkor tökéletes lehetőség lehet számodra valamilyen digitális termék eladása.

Presetek eladása

A presetek az egyik legfelkapottabb online termékek a közösségi média felhasználók körében. A presetek olyan beállításokat jelentenek, amiket a vásárlók egy képszerkesztő applikáción keresztül tudnak felhasználni és saját képeiket filterekkel ellátni, hogy azok esztétikusabbak legyenek.

Stock fotók eladása

Ha értesz a fotózáshoz, passzív bevételt szerezhetsz a képeid eladásából. Több olyan weboldal is létezik, ahova feltöltheted a képeidet, és ha azt egy felhasználó letölti, akkor jutalékot kapsz. Ilyen oldalak közé tartozik a Pixabay vagy a Shutterstock is.

Saját applikáció

Saját applikációt fejleszthetsz te magad, ha megvan hozzá a kellő tudásod, vagy egy szakember segítségével is létrehozhatod azt. Lehet ez egy játék, meditációs applikáció, jegyzettömb a telefonra, zene platform, vagy bármi, amire igénye van az embereknek. Az applikációt eladhatod a Google Play és az Apple Store oldalakon keresztül.

Az autód felmatricázása

Az autó felmatricázása annyit jelent, hogy valamilyen cég hirdetési felületeként használod az autódat. Ez logót, képet, szöveget, telefonszámot, stb tartalmaz, tehát olyan elemeket, amikkel általában egy hirdetés során találkozhatsz. Az autó egyetlen használója továbbra is te maradsz, és jutalékot kapsz egyenesen a cégtől, vagy egy összekötő partnertől, általában egy reklám ügynökségtől a hirdetésért cserébe.

Ingatlan bérbeadása

Az ingatlan bérbeadása akár havi több százezer forintot is jelenthet számodra. Ha van egy ingatlanod, amit nem használsz, vagy megengedheted magadnak, hogy megvásárolj egyet, akkor érdemes kiadnod azt, hiszen minden hónapban lakbért fizetnek neked, ami jelentősen növelheti a keresetedet.

Airbnb

Van egy lakásod a belvárosban? Vagy egy vidéki nyaralód, ahova csak félévente jutsz el? Az Airbnb lényege, hogy a szolgáltató oldalán keresztül lakásokat, házakat, szobákat lehet bérbe adni, akár egy éjszakára is. Ez a koncepció folyamatosan pénzt tud termelni számodra, hiszen az éjszakák árát te tudod meghatározni és akár minden héten kiadhatod valakinek az ingatlant, ami nincs használatban.

Tárgyak bérbeadása

Társas játék, esküvői dekoráció, vagy szerszámok kölcsönzése, esetleg fényképezőgép és kamera bérlése? Ha vannak olyan tárgyaid, amit időszakosan bérbe tudsz adni, érdemes passzív bevételt generálnod a kiadásokból! Vannak olyan emberek, akik nem szeretik megvásárolni az adott terméket, ha tudják, hogy azt csak néhányszor fogják használni, így ők biztosan igénybe veszik a bérlést!

Közlekedési eszközök bérbeadása

Ha van olyan autód, robogód, biciklid, rollered, amit nem használsz, de jó állapotban vannak, passzív jövedelemre tehetsz szert, ha kölcsön adod azokat. Ez az üzleti modell kimondottan jól működik, ha olyan helyen van a bázisod, ahol sok turista megfordul, akiknek szükségük van a járművekre a közlekedéshez. A későbbiekben akár egy flottát is építhetsz, hogy egyszerre több eszközt is bérbe tudj adni.

Autómosó

Igaz, hogy anyagi befektetéssel jár az elején egy autómosó nyitása, de viszonylag hamar visszahozza a ráfordított pénzt. Gondolkozz olyan önkiszolgáló autómosóban, ami érmékkel működik, személyzet nélkül, így elég nagy profit ütheti a markod minden hónapban.

Állampapír

Nem teljesen tartozik a passzív bevételek közé, de azoknak mégis érdemes elgondolkozni az állampapírokba fektetésbe, akik szeretnék megtapasztalni a folyamatot, de nem mernek túl nagy kockázatot vállalni. Az állampapírba fektetés annyit jelent, hogy az államnak „adsz kölcsön”, tehát bizonyos ideig lekötöd a pénzed, ami követi az inflációt és valamennyi hozamot is jelent, mikor kiveszed a lekötésed.

Befektetési osztalék

Befektethetsz úgy vállalkozásba, hogy a profit és függvényében osztalékot kapj az adott cégtől. Ez nem azt jelenti, hogy befektetsz, és hosszú távon kivársz, hogy megtérüljön a befektetés. Itt nagyobb rizikót vállalsz, viszont ezt igazán passzív jövedelemnek tekinthetjük.

Crypto staking

A cryptovaluták megjelenése rengeteg új lehetőséget jelent a passzív jövedelemszerzés szempontjából. A crypto pénznemek digitális pénznemek, amiket bányászni lehet és amikkel kereskedhet is valaki. De miért a staking mégis az egyik legjobb passzív jövedelmi forrás a crypto világban? A staking azt jelenti, hogy a megvásárolt valutát hosszabb időre lekötöd, tehát nem használod. Ezzel támogatni tudod az adott valuta fejlesztőit és tulajdonosait, amiért cserébe jutalékot kaphatsz.

NFT staking

Hasonlóan a crypto stakinghez, az NFT staking is a passzív jövedelem lehetőségek közé tartozik. Az NFT-k, azaz a non-fungible tokenek fő koncepciója, hogy pénz fektethető olyan elemekbe, amit fizikálisan nem lehet birtokolni. Ide tartozhatnak grafikai képek, digitális műalkotások, stb. Az NFT-k általában kollekciókban jelennek meg, amiket csapatok vagy digitális művészek terveznek meg és a projekt támogatása céljából lehetőség van az NFT stakingre. Tehát ha megvásárolsz egy NFT-t, lekötheted azt (magyarul nem értékesíted tovább), ezzel támogatva a projekt mögött álló csapatot és hasonlóan a crypto stakinghez, ők bizonyos időközönként jutalékot fizetnek neked cserébe.

Mi szükséges ahhoz, hogy passzív jövedelmet szerezz?

Passzív jövedelmet két módon tudsz szerezni. Van az a forrás, ami tőkét igényel (például ingatlan befektetés, állampapír, autómosó indítása) és van az, amihez sokszori időráfordításra van szükség (például ebook írása, online kurzus, influencer marketing). A passzív jövedelem nem szerencse kérdése, keményen meg kell dolgozni azért előzetesen, hogy később élvezni tud a hasznát.

Hogyan kezdj neki?

Szeretnél te is passzív bevételt, de nem tudod hogyan kezdj neki? Segítünk Neked az elindulásban! Ez a 4 lépés segít megtalálni a számodra legjobb passzív jövedelemforrást és ráhangolódni a megvalósítás folyamatára.

Csináld azt, ami érdekel

Első lépésként, gyűjtsd össze a különböző területeket, amik érdekelnek és írd össze, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésedre. Van elegendő szabadidőd ahhoz, hogy blogolni kezdj és az affiliate marketing alapjait előkészítsd? Vagy esetleg nagyobb összeg áll rendelkezésedre, amiből ingatlant tudsz vásárolni? Gyűjtsd össze az összes lehetőséget, ami szóba jöhet a passzív jövedelem ötletek listájáról, majd válogasd ki, hogy mi az, ami igazán érdekel azok közül. Mint az élet minden területén, a passzív jövedelem kialakítása során is akkor leszel motivált, ha tudsz kapcsolódni azzal, amit csinálsz.

Egyre fókuszálj

Ha eldöntötted, hogy melyik forrás érdekel a legjobban, akkor fókuszálj arra minden erőddel. Egy passzív bevételt hozó projekt elindítása időt, energiát és pénzt igényel, ezért az elején érdemes csak egyre összpontosítani, hogy az igazán sikeres lehessen! Ha sikerül elindítani, később akár több passzív bevételi forrás is lehet a portfóliódban.

Dolgozz keményen

Az elején kemény munka szükséges ahhoz, hogy egy bevételi forrás később passzív jövedelemmé váljon. Ahogy azt korábban is írtuk, vagy pénzbeli, vagy időbeli befektetésre lesz szükséged az elején és egy jól kidolgozott tervre, ami szintén energiát és időt igényel részedről! Készíts tervet, legyenek kitűzött céljaid és dolgozz keményen, hogy később élvezhesd a passzív jövedelem előnyeit!

Állj több lábon

A passzív jövedelem önmagában nem elég a megélhetéshez. Ahogy teljesen passzív jövedelem nem létezik, úgy a teljesen passzív jövedelemből származó megélhetés sem túl reális. Persze 10-20 év és több tucat sikeres projekttel elérhető az, hogy ne kelljen aktívan dolgozni a passzív bevételek mellett, de az elején nagyon fontos az, hogy több lábon állj és ne rakj fel mindent egy lapra!

Készen állsz? Vágj bele!

Ha megtaláltad a számodra legjobb passzív jövedelem lehetőségek egyikét, és szeretnél mély, gyakorlatias tudásra szert tenni a megvalósítás előtt, akkor böngéssz tanfolyamaink közül! Nálunk megtanulhatod a legfelkapottabb szakmák alapjait, amik segítségedre lesznek a passzív bevételt generáló ötleted kifejlesztésében! Találkozzunk online képzéseink egyikén!

Online Marketing Menedzser

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

Megnézem

Grafikus Online Tanfolyam

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

Megnézem

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

10001 Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!