fbpx
/
/
Programozó képzés – Neked való?

Programozó képzés – Neked való?

programozo-kepzes

Az utóbbi időben a programozó képzés felkapott téma lett, hiszen több helyről is lehet hallani, hogy az IT szakma programozó hiányban szenved. Kétségkívül a mai napig a legelterjedtebb programozási nyelv a Java, nem véletlenül. Aki ismeri és elsajátította az alapjait az nagy valószínűséggel néhány hónap alatt már összetett webes alkalmazások terén is profi lesz. A programozókkal kapcsolatban él egy olyan sztereotípia a fejekben, miszerint éjjel – nappal a képernyőt bámulják és alig van életük a virtuális a világon kívül. Ma már azonban aki jó analitikai képességgel rendelkezik, akkurátus és szereti a szellemileg aktív feladatokat, az lehet programozó. Sokan kacérkodnak az IT szakma gondolatával, de úgy érzik a szükséges tudást nem minden programozó képzés adja meg. Van ahol több hónap a várólista, azonban a programozás nem ördögtől való. Amennyiben kezdő vagy és szimpatikus számodra a programozói képzés, akár nálunk is megtanulhatod!

Kezdjük mi is az alapoktól és nézzük meg mivel is foglalkozik egy programozó!

 

Az igazi közösségi háló

A videójátékok és internet térhódításának segítségével számunkra is kinyílt a világ. Ha a programozó szót hallják, sokaknak az villan be, hogy az bizony egy elképesztően unalmas szakma. Másoknak Mark Zuckerberg és a „Közösségi háló” film jut eszébe, sok fiatal „geek” srác, szemüvegben és kicsit zsíros hajjal. A valóság azonban egészen más. A programozó szakma a világ egyik legkreatívabb foglalkozása, hiszen a semmiből kell megoldásokat hoznod egy fontos problémára. Természetesen programozni nem könnyű, a megfelelő programozó képzés és gyakorlás hiányában pedig kifejezetten nehéz. Megéri tanulni, hiszen már a junior programozók is nagyon keresettek az IT szakmában. Az sem mellékes, természetesen, hogy az ügyes és jól képzett programozók jól keresnek. Egy programozó alapvetően a megoldásokat kódokba foglalja, kicsit úgy, mint egy festő csak épp számokkal és betűkkel. Mindegy, hogy csapatjátékos vagy, esetleg igazán közösségi ember, mindkét módon képes leszel dolgozni. A java programozó tanfolyam során megtanulod az alapokat és még felvételi sincs.

 

programozo-kepzes

 

A modern világ Michelangelói

Sokan gondolnak Michelangelóra úgy, mint egy magányos polihisztor, pedig elsősorban ő is alkotó ember volt. Az első és legfontosabb amivel az online képzés során találkozni fogsz, az a gondolkodásmód. Amellett, hogy megismerkedsz a Java, mint legelterjedtebb programozási nyelv alapokkal, megfelelő ismertekkel lát el. Segítségével olyan szakmai alapokkal leszel gazdagabb, hogy megteheted a következő lépést.

Sokan úgy gondolják, hogy a programozók a modern korral lettek egyre többen. Azonban akinek jó a memóriája már Steven Spielberg 1993-as klasszikusában is találkozhattak vele. Ki ne emlékezne, a pufók Wayne Knightra, aki a Jurassic Park számítógépes rendszerének tervezője volt? A tanulság természetesen az, hogy nagyon menő munkákat is meg lehet csípni akár kezdő programozóként. A junior programozó természetesen rendelkezik némi nemű szakmai tapasztalattal, már végzett Java programozó képzésen, ismeri a programozás alapjait. Fontos fogalmakat ismernek, aminek a segítségével képesek megfogalmazni az algoritmusokat. Tehát a junior programozó a lelkes kezdő, aki néhány hónap vagy egy ilyen képzés után te is lehetsz!

 

Egy programozó négy élete

Ahogy említettük a programozói létnek is több állomása van. Ahhoz, hogy igazi senior váljon belőled nem csak egy tanfolyamot kell elvégeznéd, hanem érdemes több oktatási formával is megismerkedni. Természetesen az online tanfolyam, mint amilyen ez is, megadja a szükséges tudást ha éppen junior programozó vagy lelkes amatőr vagy. A feladatok során már a hallgató tanulni fog a vezérlési szerkezetekről, objektumorientált programozás fogalmáról. A legtöbb cég olyan Java programozó hiányban szenved, hogy nincs annyi programozó, mint amennyi betöltetlen állás. Ismerkedjünk meg a programozói lét négy állomásával, hogy válik a lelkes amatőrből a programozás mindenhatója!

A gyakornok

Ők azok, akik számára programozás nem munka, hanem hobbi. Programozni alap szinten tudnak, azonban nincs még a kezükben a szükséges tudás. Vannak akik a középiskolai évek vagy egy – egy kósza tanfolyam során találkoztak a programozás fogalmával. Az informatika óra alatt, vagy néhány nap alatt természetesen nem fogsz megtanulni programozni. Amennyiben ezen a szinten állsz, számodra lehet nagyon hasznos a Java programozó tanfolyam!

Junior programozó

Ők már gyakorlati információk birtokában vannak, és már pár éves tapasztalat is áll a hátuk mögött. Ők már a Java szoftver használatát ismerik, ismerik a programozási nyelveket. Valószínűleg egy IT cég fejlesztő részlegénél dolgoznak kezdőként.

A középosztály, azaz a haladó programozók

Nekik általában több éves tapasztalatuk van és programozó képzések sokaságán vannak túl, hogy a szükséges tudást megszerezzék. A haladó programozó képes önállóan egy nagyobb projekten egyedül dolgozni, de csapatban is megállja a helyét. Többször dolgoznak nagy multiknál, sok-sok óra van már a „kezükben”. Még nem csapatvezetők, de a programozás mellett néha találkoznak ügyfelekkel is. Ne feledd, ezzel együtt jár az is, hogy kiváló „social” képességekkel rendelkezz.

Az igazi profik

Ők azok, akik a hierarchia csúcsán vannak, rengeteg képzést végeztek már el, így a javascript a kisujjukban van. Általában egy – egy nagyobb csapatot vezetnek, tartják a kapcsolatot az ügyfelekkel, ők állnak egy projekt élén. Mail váltás, vagy személyes ügyfélkezelés, de még áfa kérdések is terhelhetik.

 

programozo-kepzes

 

Kritikusok előre!

Mostmár látható, hogy egy tanfolyam nem elég egy programozó egész életében. Ez az életpálya akkor való neked, ha készen állsz a folyamatos tanulásra. Természetesen attól, hogy még valaki szeret főzni, nem lesz belőle szakács. Egy igazán profi Java programozó mögött sok – sok hónap vagy év tanulás áll, egy tanfolyam nem elég mindenre, csak a kezdetekre. Ezen a pályán kiemelt szerepet játszik a jó problémamegoldó képesség, a logikus gondolkodás. Az is sokat számít, ha szeretsz a net előtt ülni játszani, az sajnos nem elég ha csak azt tudod, hogyan kell a cookie-kat bezárni. Ez a szakma tökéletes lehet neked, ha szereted tudni a dolgok okát, ha szeretsz valami mögé nézni. Ha nem elégedsz meg a hétköznapi válaszokkal. A hét minden napján megoldásokat keresel, olyan kérdésekre amik foglalkoztatnak. Ha tehát a kritikus gondolkodás, olyan számodra mint a levegővétel, akkor ezt a képzést neked találták ki.

A jó hír az, hogy felvételi sincs, és az oktatási mód sem helyhez kötött. Bárhonnan elvégezheted, a tanfolyam teljesen online, így akár otthon vagy akár a Balaton partján egy lángos mellett is megejthető a jelentkezés. A programozás nem más, mint kommunikáció. Ez a tanfolyam megtanít arra, hogy kommunikálj a számítógépen keresztül, egy külön nyelven. Miért mondjuk, hogy a kritikus gondolkodás elengedhetetlen? Általában a fejlesztő csapat kapja meg az ügyféltől az igényeket, azaz a briefet, amiben elmondják milyen applikációt szeretnének. A programozó feladat, hogy lefordítsa mindezt, szétszedje apró darabokra pár óra vagy nap alatt, majd megkapja a megoldást. Rengeteg kérdezés és még több gyakorlás áll előtted, de az első lépés mindig a legnehezebb!

 

Magányos farkas vagy csapatjátékos?

Talán a legjobb ha mindkettő vagy. Mint minden szakmában a programozói léttel is együtt jár, hogy tudjuk az erősségeinket és a gyengeségeket. Érdekes teszt lehet, hogyha a képzés után esetleg megpróbálsz egyedül majd négy – öt fős csoportokban dolgozni. Egy programozó tanfolyam, de bármilyen oktatási módszer akkor igazán hatékony, ha kipróbáljuk a valóságban is. A java az egyik legnépszerűbb programozási nyelv manapság, amit nálunk tanulsz, pár hét gyakorlás után élesben is kipróbálhatod. Ha Budapest környékén élsz, érdemes felkeresi pár óra erejéig coworking irodákat, sok fejlesztő dolgozik már szabadúszóként. Ahogy minden szakmában, itt is elengedhetetlen a kitartás, hogy tudj keresni és kérdezni. Nem kell minden kérdésre fejből tudnod a választ, azonban megspórolod magadnak azt a pár óra fejtörést ha jól tudsz kérdezni.

 

programozo-kepzes

 

Miről is szól a Java programozó képzés?

A tanfolyam során megtanulod a java programozás alapokat. Ezt a tanfolyamot úgy állítottuk össze, hogy a képzés során nem csak elméleti hanem gyakorlatias feladatok is kapj. Minden modul végén egy teszt vár, így próbára is teheted magad rögtön. Ez a képzés teljesen online, tehát bármikor elkezdheted, ha csak néhány óra szabadidőd van az sem akadály. Ez az oktatási forma azért szerencsés, mert nem kell, hogy Budapest vagy vonzáskörzete környékében élj, hiszen bárhonnan tanulhatsz velünk. Sokan választják ma már ezt a képzési formát, a hagyományos oktatási gyakorlattal szemben, hiszen sokkal rugalmasabb.

 

Kiknek ajánljuk ezt a tanfolyamot?

Mostanra már világos képet kaphattál arról, hogy egy programozó nem csak cookie-kat pakolgat jobbra – balra egy weboldalon. Ő felelős azért, hogy te gond nélkül lejuss nyáron a GPS vagy a Waze applikáció segítségével a Balatonra. De olyan dolgokat is programozóknak köszönhetünk, mint a kedvenc weboldalunk kinézete, vagy az, hogy mobilon vesszük a parkoló jegyet. Természetesen sokan vesznek el a rengeteg képzési formában, de azt tudnod kell, hogy jelenleg a nagyvállalati szférában a Java a legnépszerűbb programozo nyelv. Ez a programozo képzés megtanít a kérdezés fontosságára és arra, hogy nyitott legyél az újdonságokra.

Ha úgy döntesz, ezen az úton haladsz tovább, vagy karrierváltáson töprengsz, akkor két út áll előtted. Lehetsz munkavállaló és szabadúszó is, ahol te döntesz, milyen projektekben veszel részt. Természetesen egyéni vállalkozóként a teljes felelősség és a bürokratikus kérdések (pl. áfa) a te válladon nyugszanak. Ha nem akarsz egyből fejest ugrani a mélyvízbe, akkor érdemes felmérni előtte a piacot, álláshirdetések között böngészni.

 

Miért a programozás?

Ahogy a popkulturális utalásokból már rájöttünk, a programozással nem csak dinókat lehet rászabadítani az emberiségre, de életeket is menthetsz. Temérdek programozó dolgozik jelenleg is az orvosi szférában. A programozással megtanulod mennyire esszenciális a folyamatos önfejlesztés, hiszen a számítástechnika percenként változik. A programozással kapcsolatban elterjedt az a sztereotípia, hogy a férfiak jócskán felülprezentáltak. Való igaz, a nők leginkább szoftvertesztelők, cserébe az ügyfélkezelésben kiválóak. Ha nőként foglalkoztat a programozás, ne riasszon el a dolog, ma már nagyon sokan dolgoznak ebben a szakmában és a nők híresen jók a problémamegoldásban – gondoljunk csak az elveszett fél pár zokni történetére! 🙂

 

Mire van szükséged?

Türelemre, kitartásra és egy számítógépre stabil internetkapcsolattal. Nem szükséges programozói előélet, és kiváló matek érettségi sem!

 

Hogyan tudsz jelentkezni?

Kattints a „Java Programozás Tanfolyam Kezdőknek” tanfolyamra, majd a Beiratkozás gombra, és rá is léphetsz a változás útjára!

Grafikus Online Tanfolyam

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

Megnézem

Online Marketing Menedzser

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

Megnézem

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

10001 Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!