fbpx
/
/
Projektmenedzsment szoftverek a gyakorlatban

Projektmenedzsment szoftverek a gyakorlatban

projektmenedzsment-szoftverek-a-gyakorlatban

Projektmenedzsment szoftverek a gyakorlatban – Hogy hatékony legyen az otthoni munkavégzés!

Projektmenedzsment szoftverek a gyakorlatban blogcikkünk azokat a projektmenedzsment szoftvereket és applikációkat mutatja be, amelyek az elmúlt néhány évben uralják a piacot. Felmerülthet a kérdés, miért is van szükség ezeknek a programoknak a bemutatására? Az utóbbi félév teljesen átalakította a munkaerő piacot és rengeteg gazdasági következménye volt – olyan is, amit előre senki nem látott. Rengetegen kényszerültek otthonról dolgozni és a cégeknek nem is volt más választása, ha a működésüket folytatni akarták. A kötelező home office előnyei azonban lassan körvonazalódni látszódnak. Rengeteg szoftver áll már a rendelkezésünkre, hogy a munka még gördülékenyebben folytatódjon! A projektmenedzsment szoftverek a gyakorlatban blogcikkünk éppen ezeket a szoftvereket mutatja be. Csatlakozz te is, és tanuld meg a legfontosabb dolgokat a projektmenedzsment eszközökről.

Sikeres projektmenedzsment ABC-je

Az elmúlt hónapok jelentősen átírták a munkavégzés feltételeit és a legújabb felmérések is azt mutatják, hogy egyre nagyobb az igény a home office iránt. Ehhez azonban elengedhetetlenek a szükséges erőforrások, projekteket támogató szoftver állomány, hiszen több ezer munkavállalónak a feladatait kell átszervezni. Ez a menedzsment és a dolgozók részéről is számos új erőfeszítést igényelt, ilyen például az otthoni munkavégzéssel kapcsolatos applikációk megismerése. A járvány kitörése után halmozottan nőtt az igény az olyan szoftverek iránt, ami az otthoni tevékenységek és a munkavégzés hatékonyságát növelte. Ezeknek a programoknak a kezelése nem mindenki számára kézenfekvő, így ez a kurzus ebben szeretne segítő kezet nyújtani.

Többek között az is világossá vált, hogy a munkavégzés hatékonysága nem az irodai jelenléttől függ. Több statisztikai adat mutatott rá, hogy a produktivitás nemhogy csökkent, hanem nőtt az otthoni munkavégzés alatt. Gördülékeny megbeszeléseket garantáló Zoom, vagy a projektmenedzsmentet támogató Asana és Trello igazi nyertesei voltak az elmúlt időszaknak. Azok az órák, amiket Budapest utcáin töltöttünk parkoló után kutatva, meetingekre rohanva, sokkal hasznosabban is eltölthetőek. Természetesen ha nem vagytok egy légtérben a kommunikációra még nagyobb hangsúlyt kell fektetni. A Zoom és a Skype azok az eszközök amelyeknek azon túl, hogy ingyenes verziójuk is elérhető még online közvetítésre is alkalmas.

 

projektmenedzsment-szoftverek-a-gyakorlatban

 

Projektmenedzsment szoftverek a gyakorlatban

Egyértelmű, hogyha nem kommunikálsz hatékonyan a munkatársaiddal a projektek nem fognak haladni. Egy – egy futó projekt adminisztrálására és nyomon követésére használják kis és nagyvállalkozások a Trellot és az Asanat. Mindkettő felhasználóbarát projektmenedzsment szoftver, akár párhuzamosan futó projektek is adminisztrálhatóak a program által. Az aktuális projektek delegálása mindkét programmal lehetséges, sőt egy projekttel eltöltött idő könnyen utánkövethető. Közvetlen céges kommunkációra és adott projekt részére „workspace” létrehozására alkalmas a „Slack” program. Aktív projektek kezelése jól működik a hashtagek által szétválasztott csatornákban, ahova adott feladatok kerülnek fel.

A Microsoft project management eszközök használata is népszerű. A TEAMS a Microsoft által kifejlesztett alkalmazás amivel kiválóan lehet üzenetet váltani, chatelni vagy fájlokat megosztani. Az MS project összetett csomagot biztosít számunkra, ahol szabadon csetelhetünk munkatársainkkal, de olyan funkciók is elérhetőek, mint a fájlok valós idejű, közös szerkesztése. Az MS project egy olyan alternatíva lehet számunkra, ami igazán személyre szabható. A globalizáció kialakulására is figyelt az MS project, azaz a TEAMS megalkotója, hiszen a projekt alapú munkavállalás egyre gyakoribb. További megoldás lehet a GSuite, ami igazi „minden egy helyen” alkalmazás csomag. A Gsuite tulajdonképpen a Google által létrehozott online alkalmazások összessége. A Gsuite nemcsak a levelezésünkben segít, hanem egy project tárolásában és adminisztrálásában is. Felhő alapú rendszere miatt bárhol elérhetjük a dokumentumokat vagy a levelezésünket, esetleg a naptárunkat. Ez egy Kft. vezetője számára szinte nélkülözhetetlen. A Gsuite mobilbarát, tehát a világ másik pontján is internetkapcsolattal rendelkező eszközön elérhetjük az összes rendszert, ami a munkavégzéshez szükséges.

projektmenedzsment-szoftverek

Egy szoftver mind felett?

Az pandémiás időszak tanulsága, hogy szoftver használat nélkül szinte lehetetlen egy projekt vagy munka hatékony átadása. A régi megoldások, naplóba vagy jegyzetfüzetbe, esetleg egy táblára felírt mondatok elszállnak és nem segítik a munkavállalók mindennapjait. Miért ne könnyítenénk meg életünket egy – egy hasonló erőforrás használatával? Bizonyos munkafolyamatok, vagy egy adott projekt menedzselése könnyen átvihető az online térbe. A projektek nyomon követése és ezekben való részt vállalás erősíti a csapatot. Ezek az alkalmazások hatékonyan segítik az üzleti életet, hiszen sok erőforrás áll a rendelkezésünkre, akár kisvállalkozás vagy egy nagyobb Kft. vagyunk.

Az agilis projektmenedzser tanfolyam ezeket a szoftvereket mutatja be, hogy gördülékenyen tudj céges szinten is átállni az otthoni munkavégzésre!

 

projektmenedzsment-szoftverek-a-gyakorlatban

 

Tanfolyam moduljai

 1. Modul – Home office alapok
  a. Mi az a távmunka?
  b. Iroda a nappaliban?
  c. Tegyünk a produktivitásért
  d. Home office – Nem csak móka és kacagás
  e. Urald a káoszt – azaz a nehézségek kezelése
 2. Modul – Applikációk megismerése
  a. Nélkülözhetetlen applikációk
  b. Kommunikáció 1 x 2, Skype, FaceTime, Google Meet
  c. Felhő alapú adattárolás
  d. Kommunikáció 1 x 1
  e. Kommunikáció 1 x 2
 3. Modul – Hatékonyság, időmenedzsment
  a. Hasznos tippek és trükkök
  b. Applikációk a hatékony időbeosztásért
  c. Időgazdálkodás – Flow
  d. Időgazdálkodás – Serena
  e. Projektmenedzsment szoftverek használata a gyakorlatban I. – Trello
  f. Projektmenedzsment szoftverek használata a gyakorlatban II. Asana
  g. Jegyzetelj
  h. Egyéb hasznos eszközök – LastPass
  i. Egyéb hasznos eszközök – Loom
 4. Modul – Kapcsolj ki! 
  a. Online csapatépítő
  b. Bónusz videó – Home office jóga

 

Hasznos tanfolyamok

Időgazdálkodás tréning – Hatékonyság home office-ban

Agilis projektmenedzser képzés

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

10001 Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Ez a grafikus online tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával.

4.8

119 990 Ft

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Jobb kommunikáció, jobb élet. Az asszertivitás technikáit gyakorlatias módon sajátíthatod el.

5

49 990 Ft

Ez az alapozó coach képzés segít abban, hogy eldönthesd, szeretnél-e a segítő szakmában dolgozni vagy pusztán önmagad fejlesztése a cél.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

A megfelelő étrend kialakítása és betartása bonyolultnak tűnik, de a tudás birtokában bárki képes lehet rá! Gyakorlatias kurzusunkkal megtudhatod, hogyan.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerkedj meg, a marketing minden fő ágával és válj képessé egy marketing csapat menedzselésére!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!