fbpx
/
/
Python programozás tanfolyam kezdőknek

Python programozás tanfolyam kezdőknek

Python programozás tanfolyam

A Python programozás története

Az 1980-as évek végén, Guido Von Rossum holland származású programozó kezdte el fejleszteni a Monty Python-ról elnevezett programozási nyelvet. A Python ma a világ egyik leggyorsabban fejlődő és legnépszerűbb programozási nyelve, amit számos programozó használ világszerte. Tanfolyamok és oktatási platformok és képzések ezrei foglalkoznak vele. Guido Von Rossum, a CWI (Centrum Wiskunde & Informatica), ami magyarul annyit tesz Matematikai és Informatikai kutatóközpont épületében kezdte el fejleszetni méltán népszerű programozási nyelvét. Érdekesség, hogy a Python programozás puszta hobbiként indult számára. A karácsonyi szünetben rengeteg szabadidővel rendelkező Guido szerette volna elfoglalni magát valami izgalmasabb programmal.

A programozási nyelvből amiből később a Python is részben készült az elkészítésében a holland programozó is részt vett. Guido számára többnyire szimpatikus volt az ABC nyelvi rendszer, de talált benne néhány alapvető kivetnivalót, amiket szeretett volna helyrehozni. Ezek után átvette az ABC szintaxisát, kijavította a felmerülő hibákat, és ezáltal kapott tökéletes szkriptnyelvet, ami nem más, mint Python nyelv. Mivel hatalmas Monty Python rajongó volt, ezáltal a BBC Tv – műsor után a ” Monty Python Repülő cirkusza” nevezte el. Guido Von Rossum, egészen 2018 július 12.-ig volt a cége élén. Egy rövid ideig ezután még Google számára dolgozott, majd később a Dropbox-hoz szegődött. Már már számos különböző Python tanfolyam van a világon, nem véletlen a népszerűsége.

 

python-programozas-tanfolyam-kezdoknek

 

De mi is pontosan a Python?

A Python, ha röviden szeretnék kifejezni, egy általános célú, objektum orientált és magas szintű programozási nyelv. A Python végleges formáját 1991-ben nyerte el, azaz közel 30 éve. Amikor kiadták, összehasonlítva más programozási nyelvekkel, sokkal kevesebb kódot használt egy – egy fogalom kifejezésére. Amikor Guido Von Rossum kifejlesztette, a fő hangsúlyt az olvashatóságra és a hordozhatóságra fektette. Szerette volna egy – egy programozó munkáját megkönnyíteni. A programozási nyelvvel, szinte bármilyen operációs rendszeren dolgozhatunk legyen az Microsoft, Windows vagy macOS. A Python formai szabályai egyszerűek (ez a szintaxis). A Python használata emellett ingyenes, és egy nagyon lelkes fejlesztői, programozó közsség áll mögötte. Ebből fakadóan, sok esetben a különböző szükséges feladatra már elérhető egy általános kód. Tehát egy kezdő programozó is gyorsan tud saját programot írni.

A Python nyelv univerzálisan felhasználható, olykor csak egészen apró igazításra van szükség ahhoz, hogy felhasználjuk. Ez a Python tanfolyam betekintést enged, legyenek azok nyelvi alapok, adatbázis vagy függvények. Az online Python tanfolyam végére, akár haladó programozó is válhat belőled!

 

Hol használható a Python?

Sokakban merül fel kérdésként, hogy az online python programozás tanfolyam elvégzése után, mit tudnak kezdeni ezzel a programozási nyelvvel? A jó hír, hogy lehetőségek tárháza áll rendelkezésére egy kezdő programozónak. A képzés és az alapok elsajátítása után, rendkívül sok lehetőséged van. A Python az egyik legnépszerűbb programozási nyelv, olyan hatalmas tech cégek is használják, mint a Google, vagy éppen a Spotify. A Python programozási nyelvvel főként a mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek kifejezetten a Python használata az elterjedt. Webfejlesztésre is gyakran használják, főleg a Django keretrendszere miatt.

 

Mi az a Django? Hol használják a legtöbbet?

A Django egy Pythonban írt, webes alkalmazások elkészítésére használt nyílt forráskódú framework, azaz keretrendszer. A Django webfejlesztők által használt egyik legnépszerűbb framework, mert használata egyszerű, kódolása pedig gyors. Mindemellett a Django SEO barát is és Django keretrendszerrel rendelkező oldalak, gyorsabbak a társaiknál. A Python-t sűrűn használják adat vizualizálásra, ezáltal az oktatás is népszerű platform, népszerű a gép tanulás esetében is. Nagy népszerűségnek örvend az adatelemzők körében is, hiszen könnyedén elsajátítható akár egy rövid Python tanfolyam keretében is és később jól alkalmazható. Ajánljuk olyanok számára is, akik a profi webshopok indításában gondolkoznak, a Python programozást akkor is tökéletes választás tanulni. A Python egy sokoldalú és jól alkalmazható programozási nyelv.

 

python-programozas-tanfolyam-django

 

Miért érdemes megtanulni Python-ban programozni?

Ezt az online képzést azért érdemes elvégezni, mert a Python segítségével, olyan munkákat is megpályázhatsz, amiket már régen szeretnél vagy eddig álmodni sem mertél. Ha végeztél már más online programozói tanfolyamot, (esetleg tanultál más programozói rendszert) akkor nem lesz számodra idegen ez a képzési forma. A Python nyelv már számos cégben használt, akár más programozási nyelvekkel együtt. Használatának két fő területe a mesterséges intelligencia (AI) a gépi tanulás, de akkor jó választás ha szeretnél valamit nagyon gyorsan automatizálni. Mivel kicsi a konkurencia ezért ez a Python tanfolyam jó lehetőség lehet arra, hogy kitűnj a tömegből.

 

Miről szól Python programozás tanfolyam?

Ahogy a The Bright Academy tanfolyamok és képzések többsége, ez is online tanfolyam. A legelején az az alapok elsajátítása és bemutatása kerül a fő fókuszba. Megtanulod, mik azok a reguláris kifejezések, mi a Python gui, és több modul is előkészít. A további részek főként gyakorlati szempontból mutatják be programozási nyelvet. A második modul legelső felében, már készen áll arra, hogy megírd a legelső Python programod és hiszen Python kezelése rendkívül egyszerű. A további fejezetek olyan fontos lépcsőket tartalmaznak, mint a halmazok létrehozása, grafikus függvények, modulok importálásának ismertetése, vagy az adatbázis fontossága.

 

Miért jó a Python tanfolyam?

A tanfolyam során az alapvető információk elsajátítása a cél, lehetőség van arra, hogy megállj és újra átnézz egy – számodra fontos modult. Nincs kötött időpont, vagy időtartam ( hónap, nap vagy óra ) ami alatt el kell végezned a tanfolyamot. Mivel a Python tanfolyam teljesen online, ezért bármikor tanulhatsz, az időpontok tőled függnek. Mivel nincsenek fix oktatási időpontok, a tanfolyam teljesen online, ezért azt ajánljuk legyen beosztásod. Szánj időt az elméleti és gyakorlati részre külön, legyen az egy hónap vagy pár hét. A tanfolyam elvégezhető akár egy másik barátod segítségével vagy egyedül is, ha haladó vagy.

A Python tanfolyam akkor is jó alternatíva ha már programozási ismeretekkel rendelkező hallgató vagy, de szeretnéd különbőző tanfolyamokkal is bővíteni ismereteidet. Más képzések, vagy oktatási intézmények néhány óra alatt átveszik a tananyag nagyját, itt azonban mindenre meglesz az időd. Ha a képzés vagy a tanfolyam egy része, mondjuk grafikus szelvény több időt igényel, esetleg egy részt nem értesz, semmi gond, állj meg és adj magadnak időt. A képzés díja mindent magában foglal, nincsenek rejtett költségek. A tanfolyam díja egyszeri. A Python tanfolyam azonnal kezdhető nincs előre kiválasztott időpont.

 

python-programozas-tanfolyam-online

 

Kiknek lehet jó választás a Python tanfolyam?

Mivel a Python sokrétű nyelv, ezért szinte bárkinek jó alternatíva lehet, akit érdekel a programozás. Szívesen várjuk már előzetes ismeretekkel rendelkező hallgatókat is, a képzés nyitott bárki számára. Azoknak ajánljuk, akiket érdekel a programozás vagy más tanfolyamok elvégzése után szeretnének ezzel a programozási nyelvvel is behatóbban megismerkedni. Ha ez Python tanfolyam az első, amit elvégzel, akkor se aggódj, hiszen nem szükséges előzetes képzés, a tanfolyamok kezdőknek is ajánlhatóak. A Python tanfolyam kezdők és haladók számára ideális alternatíva. Azoknak is jó választás akik számár az időpont kérdésköre esetén mindig problémába ütköztek.

 

Online Marketing Menedzser

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

Megnézem

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

20000+ Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Online tananyag azoknak, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait!

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

-10%

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!