fbpx
/
/
Szabadúszó munkák – A legjobbak 2024-ben!

Szabadúszó munkák – A legjobbak 2024-ben!

szabaduszo-munkak

Ha szabadúszó, azaz freelancer vagy, akkor nem egy cégnél dolgozol munkavállalóként, hanem a saját kontódra, bárhol és bármikor: te szabod meg a kereteket. Ma már szerencsére a magyar piacon is egyre nagyobb teret kapnak a freelancerek, így könnyedén tudsz válogatni a szabadúszó munkák közül.

Érdekel, hogy melyek a legnépszerűbb szabadúszó munkák 2023-ban a magyar és nemzetközi piacon? Ha szabadúszó pályára készülsz, ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Ki vagyok én?

Első látásra furcsának tűnhet, mégis talán ez a legfontosabb kérdés, amit tisztáznod kell, mielőtt vitorlát bontanál a (magyar) freelancer tengeren.

Milyen terméket vagy szolgáltatást szeretnél eladni mások számára? Miben vagy jó? Milyen munka illik hozzád? Ha eddig csak tanácstalanul vonogattad a vállad, akkor töltsd ki a tesztünket, hogy közelebb kerülj a válaszhoz. Ha ezt a pontot kipipáltad, akkor gondolkozz el azon, hogy mi különböztet meg téged a versenytársaidtól… és egyáltalán kik a versenytársaid.

Teszt a lelke mindennek

Ahhoz, hogy szabadúszóként dolgozz, nem kell feltétlenül otthagynod csapot – papot, és rögtön fejest ugrani a mélyvízbe. Természetesen van olyan szabadúszó, aki rögtön talál magának munkát, de ha te az óvatosabb, megfontoltabb csapatban játszol, érdemes először „kicsiben” kezdeni.

Vállalj el apróbb munkákat, akár pro bono, hogy legyen referenciád, amit a jövőbeni ügyfelek számára felmutathatsz. Ha pozitívak a tapasztalataid, érdemes mellékállásban ezzel foglalkoznod és utánanézni különböző adózási formáknak.

 

 

szabaduszo-munkak-2021

 

A mesterterv

Ha nincs szükséged befektetőkre az üzleti terved megvalósításához, akkor nem kötelező üzleti tervet írnod, viszont célkitűzésekre szükséged lesz. A megfelelő cél kiválasztása a szabadúszók számára is fontos, mivel ez alapján tudsz majd dolgozni. Legyenek céljaid (mennyi pénzt szeretnél keresni, hány órát akarsz naponta dolgozni, stb.), hiszen ezekhez mérten tudsz majd dolgozni. Ezekkel az előkészületekkel rengeteg időt és energiát spórolhatsz meg!

A pénz beszél

A szabadúszó bérek természetesen nagyon eltérőek és több dologtól is függnek, ilyen például a tapasztalat, az iparág, földrajzi elhelyezkedés stb. Nem ugyanannyit keres egy marketinges kezdő freelancer, mint egy IT szakember több éves tapasztalattal. Ahhoz, hogy meghatározod, mennyit szeretnél kérni a szolgáltatásért, több szempontot is érdemes figyelembe venned.

Költségek

Nézd meg, hogy mennyi pénzt ajánl egy multi, vagy kis és középvállalatnál ugyanazon munkáért. Természetesen itt felmerülnek egyéb költségek, mint a fizetett szabadság, nyugdíj vagy egészségbiztosítás, amit innentől magadnak kell majd fizetned. Költségként kell számolnod majd (főleg, ha home office-ban dolgozol) a rezsivel, vagy a laptopod amortizációs költségével.

Órabér vagy projekt munka

Órabért szeretnél, vagy projekt alapon dolgoznál? Ez valószínűleg változó lesz, hiszen előre nem lehet tudni, hogy milyen projektekbe kezdesz. Lehet, hogy lesz egy nagyobb projekt alapú megbízásod és mellette sok, kisebb órabéres munkád.

 

 

szabaduszo-munkak-magyarorszagon

 

Legyél türelmes!

Amikor elindulsz, talán érdemes elfogadnod egy alacsonyabb összeget is a munkádért, később pedig tapasztalat-arányosan növelheted a béredet.

Ügyfélkeresés és kezelés

Minden lista kipipálva, már csak ügyfelet kellene keresned? Fogalmad sincs, hogy kiknek és kikkel szeretnél együttműködni?

Akkor itt az ideje, hogy kigondolod, lerajzold a te ideális, személyes álom-ügyfeledet. Az általános tulajdonságokon túl még a külső tulajdonságait is sorra veheted. Ez egy tökéletes lehetőség arra, hogy tényleg átgondold kivel szeretnél közös projektekben részt venni.

A kezdetekben az is elég, ha néhány stabil ügyfél biztosítja a megélhetésed, így nem kell azon aggódnod, hogy miből fizeted otthon a villanyszámlát, ha egy ügyfél hirtelen kiesik.

Maradj fegyelmezett

Szabadúszónak lenni, nem annyi, hogy egy napsütötte tengerparton, koktélozgatás közben néhny percet dolgozol a pálmafák hűsítő árnyékában. Sokan úgy képzelik el a szabadúszó munkát, mint egy idilli állapotot, aminek a legjobb része a rugalmasság. Valójában elég hamar beleütközhetsz abba a hibába, hogy az ügyfelek feszültté válnak, ha nem érnek el munkaidőben, mivel te mindig délben kelsz. Így többnyire nem fogod tudni ledolgozni sem a heti 40 – 50 munkaórát sem. Maradj fegyelmezett és elérhető a hétköznapokban, így megkíméled magad a kényelmetlenségektől.

Kitartás

Még a legsikeresebb és legboldogabb szabadúszók is élnek át hullámvölgyeket, ami teljesen természetes a freelancer világban. Ne csüggedj el, ha úgy érzed, esetleg hibáztál, csak keress más megoldást. Az idő úgyis eldönti, hogy te és szabadúszó élet illetek-e egymáshoz. Akárhogy is, egy kis önreflexió minden ambíciózus szabadúszó barátja!

 

legnepszerubb-szabaduszo-munkak

 

Legnépszerűbb szabadúszó munkák 2023-ban

Most pedig ideje megmutatnunk neked a legnépszerűbb szabadúszó munkákat, hogy egyszerűen eldönthesd, melyik számodra a megfelelő, és a legtesthezállóbb.

Programozó

A programozó munka, tavaly és idén szinte a csúcsra tört, nem csak keresettségben, de fizetések tekintetében is a magyar és nemzetközi piacon is. Nálunk megtanulhatod a két legnépszerűbb programozási nyelvet, a Java programozást és Python programozást is, amit a szabadúszók a legtöbbször használnak.

Online marketing szakember

A másik népszerű munka a szabadúszók között az online marketing, amivel nem csak jól lehet keresni, de emellett nagyon kreatív munkának számít. Marketing managerként változatos feladatok várnak, és nem csak egy adott cégnek, hanem több vállalkozásnak is segíthetsz egyszerre.

Grafikus

Akár nemzetközi, akár magyar piacon tevékenykedsz, grafikusként nagyon sokszínű munkák várnak majd rád. Fontos, hogy képes legyél önállóan kezelni az alapvető programokat, legyen az Adobe Photoshop vagy Illustrator. Emellett kövesd a nemzetközi trendeket, hiszen nem árt, ha tele vagy új és egyedi ötletekkel.

Légy szabad!

Szabadúszónak lenni, nem egyszerűen csak munka, hanem egy életmód. Lehet, hogy reggel nem kell időre menned sehova, vagy a reggeli dugóban órákat eltöltened, de könnyen előfordulhat, hogy este nyolckor még dolgoznod kell.

Amennyiben úgy érzed, hogy szeretnél saját időbeosztásban vállalkozni, és levetni magadról a munkavállalói kötöttségeket, akkor ez a tanfolyam segíthet neked ebben. Dolgozz akkor, amikor csak szeretnél, és onnan, ahonnan szeretnél. Mi segítünk megvalósítani az álmaidat!

Online Marketing Menedzser

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

Megnézem

Grafikus Online Tanfolyam

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

Megnézem

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

10001 Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!