fbpx
/
/
The Bright Academy sikersztorik – Lea története

The Bright Academy sikersztorik – Lea története

Ismerkedj meg a The Bright Academy sikersztorikkal!  Olyan embereket mutatunk be számotokra, akik inspirációként szolgálhatnak az élet minden területén. 

Karrierváltás? Új szakma elsajátítása 30 felett? Különböző történeteinkkel igyekszünk titeket is arra ösztönözni: legyetek bátrak! 

Neked is van sikersztorid? Oszd meg velünk: info@thebrightacademy.com

 

Lea története

 

Mit tanultál, mivel foglalkozol?

Bacskai Lea vagyok, 26 éves, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog – és Államtudományi Karon végeztem, online marketinggel foglalkozom szabadúszóként és e-kereskedelemmel.

 

Miért döntöttél ez az út mellett?

Az első mondatom után valószínűleg kiderült, hogy nem a végzettségemnek megfelelően azaz nem a szakmámban dolgozom. Igazán,  soha nem is szerettem volna. Iskolaéveim alatt sosem voltam eminens tanuló, még a jó tanulók közé sem tartoztam.Nem szerettem a magyar iskolarendszert, mert keretek közé zárt. 7 iskolába jártam az érettségiig. Édesanyámmal nagyon sokszor álltunk az iskolavezetés szobájában a “szőnyeg szélén”, mindig sikerült valamivel meglepni.

 

 

Nem szerettem iskolába járni, sosem akartam beállni a sorba és éppen ezért nagyon sok tanárommal nem jöttem ki jól. Ennek köszönhetően többször kerültem olyan helyzetbe, hogy “távozni kellett” az adott intézményből. Természetesen voltak kivételek a tanáraim között, akik meglátták bennem azt a pluszt, a jót, amit a többiek nem, ám sajnos kevesen voltak ahhoz, hogy megoldják a problémákat.

Őszintén szólva én meg nem is szerettem volna, nem akartam úgy élni és tanulni, ahogy ők akarták. A családom sokat idegeskedett miattam, hogy mi lesz velem. A sporton és a kreatív dolgokon kívül sosem érdekelt semmi. Több sportágban  kipróbáltam  magam, végül a röplabda mellett döntöttem.

Imádtam az érdekes videókat, fotókat és a grafikai munkákat. Szerettem írni, de persze nem a házi feladatot, hanem épp amihez kedvem volt.

Akkoriban még fogalmam sem volt róla, hogy mi az a marketing, aztán, ahogy teltek az évek kezdett  kinyílni a világ egyetem mellett és a marketing felkeltette az érdeklődésem. Az emberek.. a viselkedésük…a reakcióik különféle dolgokra, helyzetekre… mit miért csinálnak, milyen termékeket, szolgáltatásokat, vesznek meg vagy nem és mi lehet ennek az oka. Hogyan lehet, hogyan kell átterelni őket azon a bizonyos tölcséren….Milyen eszközökkel, milyen kommunikációval és milyen célzással.

Egyre jobban beleástam magam a marketingbe: könyveket olvastam,  kurzusokon vettem részt és hazai, valamint a külföldi “nagy nevek” megtanították a legfontosabb dolgokat. Természetesen ez egy olyan szakma, ahol tanulni kell minden nap, egyébként lemaradsz, aztán kiesel. Az alázat, az akarat és a tanulás iránti vágy elengedhetetlen, de sokkal jobb és élvezetesebb olyan dolgot tanulni ami igazán érdekel és a megélhetésed is biztosítja.

 

Milyen nehézségeken kerekedtél felül életed/karriered során és hogyan?

Egészen addig amíg nem tudtam eldönteni, hogy mi szeretnék lenni, nagyon sokszor akadályokba ütköztem. Nem jöttem ki jól a tanáraimmal, nem érdekelt mit mondanak és ez rengeteg feszültséget generált otthon. Bár szerintem ezzel nem vagyok egyedül, csak a kérdés az, hogy mennyire vagy kitartó. Kitartasz-e amellett, hogy nem adod fel önmagad a rendszerben vagy pedig hagyod magad és bedarálnak. Sokszor voltam gödörben, de talán az jobban megviselt, hogy nem tudtam tökéletes megoldást találni arra,hogyan ne okozzak csalódást a családomnak, de ne is adjam oda magam az oktatásnak. Nehéz volt, rengeteg feszültséget, szomorúságot és veszekedést szült. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy már nem akarok senkinek megfelelni. Csak magamnak és szeretném megtalálni a saját utamat.

 

 

Mint ahogy mindenkinek az életében, karrierem során is voltak bökkenők. Talán a legnagyobb pofon  – mint mindenki másnak – a koronavírus beköszöntével jött. Elvesztettem a munkámat. Azt viszont leszögezném, hogy alkalmazottként nem repdestem az örömtől nap mint nap, amikor be kellett járnom az irodába. Azt szerettem, hogy munka után csinálgattam még a saját projektjeimet otthon.

Nyilván mindig tanulok, minden nehézségből kudarcból, csak a kérdés mindig az,  hogyan élem ezt meg. Elbukom, ott maradok és várom, hogy majd valaki felsegít? Vagy egy-két napig rosszul érzem magam és utána 110%-on újra pörgök. Én a utóbbit részesítem előnyben; sokszor buktam el projekteket, illetve előfordult olyan is, hogy valakivel én nem szerettem volna dolgozni. Ez is fejtörést okozott, hiszen gondolkodnom kellett,  mikor, hogyan lesz új ügyfél helyette. Amennyiben nyitott szemmel jár az ember és készen áll új dolgok befogadására, mindig jönnek kellemes meglepetések.

 

Mi motivál téged?

Ezt két területre osztanám. Más motivál a munkában és más azon kívül. A munkában az motivál, hogy néhány éven belül az élre törjek és olyan szolgáltatást nyújtsak az ügyfeleknek, amivel a bevételeiket megsokszorozzuk illetve a brandjük magasabb színvonalra emeljük. Reggelente egy mondat motoszkál sokszor a fejemben : “ A legjobbnak lenni.” Természetesen ez nagyon nehéz, hiszen mindig lesznek nálam jobbak, de ha naponta csak egy nap egy órát teszek azért, hogy jobbak legyek a szakmában, akkor az már egy apró lépés a siker felé. Az életben pedig, Simon Sinek: Találd meg a miérted! című könyv olvasása során sok minden letisztult: “Az én célom, hogy motiváljam, támogassam és ösztönözzem az embereket annak érdekében, hogy fejlődjenek és elérjék a célokat, az új lehetőségek kitáruljanak előttük, sikeresek legyenek akár önállóan, akár csapatban.”

 

Miért pont ez a szakma/üzlet?

Ha az e-kereskedelemre gondolok, akkor az jutott eszembe, hogy milyen jó lenne olyan dolgokat árulni online, ami segít az embereknek.  Amitől boldogabbak,  amit szívesen vásárolnak aztán majd visszatérő vevők lesznek. Nem azt mondom, hogy a fizikai boltok meg fognak szűnni, de az igények és a világ az elmúlt időszakban úgy átalakultak, hogy az online tér még nagyobb teret kapott mint eddig. Ám ennek is van hátránya, hiszen rengeteg inger ér minket az online térben,  ömlenek a hirdetések, emberek talán már egy kicsit meg is csömörlöttek tőle… Így ez a jövőben is egy nehezebb feladat lesz, hogy hogyan tűnjek ki a webáruházammal. De szeretem a kihívásokat, a feladatokat.

A marketing is ezért fogott meg: hogyan alkossak pl.  egy vállalkozónak vagy egy embernek olyan stratégiát, amivel sikereket ér el, hogyan írjak olyan szöveget a bejegyzésekben és a hirdetésekben, amire az emberek azt mondják: “kell nekem ez a cucc “.  Mindkét terület olyan, ami napról-napra változik és mindig lehet tanulni, sőt kell is különben lesöpörnek. Tanulás és fejlődés nélkül az élet nem ér semmit. Csak idő amíg az ember megtalálja a saját útját, de ha elég kitartó és erős akkor sikerülni fog.

 

Hogyan vágtál bele?

Különösebb stratégiám nem volt. Én abban hiszek, hogy ha valamit a fejünkbe veszünk és el kezdünk tenni érte rendszeresen, gyakran, akkor sikerülni fog. Ha csak ülök a tv előtt és azon siránkozom, hogy miért nincs szabad és boldog életem,miért kell napi 9 órában az irodában ülni, úgy valószínűleg nem fog semmi történni. Legfontosabb szerintem az elhatározás. Elhatároztam, hogy szeretnék boldog, független életet élni és belevágtam. Nem volt a kezemben több százezer forint, nem voltak olyan kapcsolataim, hogy egyből 50 projekt hullott az ölembe. Nem volt nagyjából semmim, de hittem benne, hogy sikerülni fog, még ha nem is lesz könnyű. Naponta előfordulnak nehézségek, sokszor az ügyfelek jönnek-mennek, de nem adom fel.  Ahhoz, hogy valami jó dolog történjen velünk – közhelyként hangzik -, egy rossznak mennie kell. Nekem már többször megtörtént ez.

 

Milyen változást szeretnél látni, elérni?

A szakmában, a szabadúszók vagy a vállalkozásokban? Vagy csak úgy az életben? A szakmában és a szabadúszók között szeretném azt elérni, hogy egy cég működhet úgy is sikeresen, hogy nem robotolunk az irodában napi 8-9 órában. Ezt el kell fogadni. A proaktivitás nem a helyszíntől függ, viszont  a kreativitás szerintem igen. Hogy ha bent ülök egy irodában, némán, ahol még emberek is lihegnek a nyakamba, egészen biztosan nem fogok tudni két, értelmes kreatív mondatot leírni 9 óra után sem. Természetesen ez egy kicsit szélsőséges, mert vannak emberek akik imádják az irodai életet és szükséges, hogy legyenek közös ötletelések, de ez is rendszerfelépítés kérdése. Az életben pedig szeretném végre látni, hogy az emberek tesznek a saját boldogságukért és sikereikért. Sokszor tapasztalom társadalmi szinten, hogy a panaszkodás gyakori, ha lépni kell, akkor már egy kicsit kényelmetlen.

 

Kinek ajánlanád a karierrváltást/ szabadúszást/ vállalkozást?

Természetesen mindenkinek, mert nincs jobb érzés annál, mint  fogom a laptopom,  onnan és úgy dolgozom, ahogy én szeretnék. Sok ember nem tud  vállakozóként élni, működni, mert nem tud megfelelően kommunikálni vagy egyszerűen elúsznak az árral hónap végén. Számlák kiállítása, reportok készítése, meetingek egyeztetése és még a munka is legyen kész. Tehát azoknak tudnám leginkább ajánlai, akik be tudják osztani az idejüket minden nap, valamint  nem riadnak meg attól, hogy ha egy ügyfél esetlegesen nem akar tovább vele együtt dolgozni. Akarat és kitartás nélkül nem lehet sikereket elérni.

A vállalkozás és szabadúszás valahol egy kicsit hasonlít a Ki nevet a végén? társasjátékhoz. A táblán felbukkan egy másik játékos, melléd áll és az ügyfeled inkább vele szeretne dolgozni, visszarepít a startvonalra és megint a nulláról kell kezdeni. Utána pedig nehéz hatost vagy egyest dobni, a játékszabályok szerint játszani. Ám, ha valamit elhatároztál és minden megteszel érte, nem adod fel, sikerülni fog!  Nem lesz egyszerű menet, de megéri.

 

 

Milyen személyes tapasztalatot, tanácsot osztanál meg másokkal szívesen?

Szeretném, hogy mindenki merjen lépni, tenni a saját boldogsága és sikerei érdekében. Nem az számít, hogy milyen jegyei voltak az iskolában, hogy hány beírása volt. Senkit nem érdekelnek a tanulmányai és a megbélyegzések amit diákként valaha is kapott.
Az számít, hogy mindenki megtalálja amiben jó és abban teljesedjen ki. Azt csinálja amit Ő szeretne és ne azt amit a környezete elvár tőle. Mert mindenkiben ott van az a plusz, csak az a kérdés hogy felszínre tudják-e hívni. Mernek-e lépni és cselekedni. Eleinte kényelmetlen lesz és tele lesz bizonytalansággal meg persze bukással.

 

Merre tovább?

Szeretnék a jövőben még több webáruházat felépíteni és egy saját médiaügynökséget létrehozni, ahol az lesz a legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát egyezzen a víziónk és a legjobb legyen a pozíciójában, tanuljon és legyen kitartó!

Online Marketing Menedzser

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

Megnézem

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

20000+ Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Online tananyag azoknak, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait!

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

-10%

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!