fbpx
/
/
Újévi fogadalmak – Stresszkezelés, karrierváltás

Újévi fogadalmak – Stresszkezelés, karrierváltás

újévi-fogadalmak

Minden évben, szilveszter éjszakáján vagy legkésőbb másnap a legtöbb ember szájából elhangzanak az újévi fogadalmak, hogy milyen új dolgokat, vagy miket fognak jobban csinálni ebben az évben. Ha más nem, a másnapi macskajajjal kezdődik: kevesebbet vagy egyáltalán nem fogok inni. Mindannyian ismerjük ezeket: többet fogok sportolni, egészségesebben étkezem, nem fogok annyit stresszelni a munka miatt, nem viszem haza a munkát, környezettudatosabb leszek, végre megélem az álmaimat.

A konditermek hosszasan tudnának mesélni arról, hogy január első két hetében egy tűt nem lehetne leejteni a földön. Majd még 1-2 hét, és a vendéged elszállingóznak. „Nincs most időm”, „ma nincs kedvem”, „most dolgom van” és hasonló kifogásokat találva, nem tudatosítva magukban, hogy az újévi fogadalmakat saját magukért és saját maguknak teszik. Szakértők szerint 3 hét kell egy új szokás beépüléséhez. Ha eltelik a három hét és konzekvensen úgy intézed a dolgaidat, hogy az megfeleljen az ígéreteidnek, akkor már nagyban megnőtt az esélye annak, hogy az sikeresen beépüljön a szokásaidba.

Az első lépés a fogadalmaid betartásához, ha rendes kutatómunkával utána jársz a hatásnak, olyan elemeket választasz ki, amelyeket élvezettel vezetsz be. Ha azt mondod, gyakrabban fogsz sportolni, az pontosan mit takar? Lehet, hogy gyerekkorodban versenytáncos voltál, de most a harcművészetek érdekelnek, vagy testépítő szeretnél lenni? Miért nem kezded azzal, ami olyan sokáig, évekig a minden napod része volt? Bizonyára hiányzik az életedből, úgyhogy kezd először a tánccal, és ha nem felel meg, csak utána válts sportágat. Meg kell találni azt, amit élvezettel tudunk csinálni, így nem lesz olyan nehéz megszokni. Vegyük végig a leggyakoribb újévi fogadalmakat!

 

hatekony-stresszkezeles

 

Hatékony stresszkezelés

Az egyik leggyakoribb újévi fogadalmak egyike. Tudjuk, a stresszkezelés vagy a stressz teljes kiiktatása nem olyan egyszerű. A stresszes életmód ma már szinte mindenkire jellemző. Gondoljunk csak bele, a technológia fejlődésével ma már szinte minden irodai alkalmazottnak vagy vezetőnek van céges laptopja és telefonja. Persze, a cégek ezt bónuszként, juttatásként tüntetik fel, és jól is hangzik. De mit is takar valójában? Minden nap, minden órában elérhető vagy, nincs többé hétvége. Meg kellene csinálni azt a prezentációt hétfőre, és péntek délután tudod meg? Ott az egész hétvége, van egy könnyen szállítható laptopod, majd otthon megcsinálod. Szüleink idejében ez még nem volt. A gyárban, irodában letették munkát a munkaidő letelte után, és élvezték a jól megérdemelt szabadidőt családjuk körében.

Napjainkban mindez természetesen rengeteg stresszel jár, hiszen mindig hívhatnak, hogy valami sürgős és rögtön meg kellene csinálni. Sokszor nem tartják tiszteletben a szabadidőt, szinte már nem is létezik. Jó lenne csak hazamenni, és a jelenben lenni, nem gondolni az előttünk álló feladatokra. Erre tökéletes a mindfulness, vagyis, hogy megéld a pillanatot, a jelenben élj. Párod otthon meséli a nap történéseit, te pedig nem is tudsz figyelni, mert elkalandozol a te napodban? Elfelejted, hogy kihúztad-e a vasalót, mert épp azon gondolkodtál, hogy vajon hogy fog sikerülni a két nap múlva esedékes feladatod? Akkor te bizony nem vagy tudatosan jelen a mindennapjaidban.

A tudatos jelenlét (mindfulness) egy módszer, ami segít a stresszkezelés gyakorlásában, hogy gondtalanul elenged a jövő és múlt problémáit és a jelenben létezz, hogy ne vonja el semmi a figyelmedet a pillanatok megéléséről. Ha szeretnél jelen lenni, olvasd el az INGYENES Mindfulness – Tudatos Jelenlét Online Tanfolyam első részét, ahol megtanulhatod a meditációt, mint fő stresszkezelési módszert, és kipróbálhatod, hogy hogyan tudod alkalmazni a mindennapokban.

 

egeszseges-etkezes

 

Egészséges étkezés

„Egészségesebben fogok étkezni!” Ez garantáltan elhangzik az újévi fogadalmak között. Rohanunk és csak egy szelet pizzát tudunk bekapni, folyamatosan kávét iszunk, mert nem aludtunk eleget és fáradtak vagyunk. A fáradékonyság az egészségtelen életmód következménye is. De mit is jelent az egészséges étkezés? A helyes táplálkozás alapja, hogy minden fontos anyagból elegendőt vigyünk be, a testünk számára kevésbé fontosakból pedig keveset. Nincs olyan, hogy valamilyen anyag ne lenne fontos és felhasználható a testünk számára. A diéták alapja, hogy ne fogyassz cukrot és szénhidrátot. Mivel ezek adják energiád javarészét, ha megvonod magadtól, fáradékony és folyton éhes leszel. Viszont ha rossz formában viszed be, akkor elhízáshoz, cukorbetegséghez, szív- és érrendszeri megbetegedésekhez vezet. Nem mindegy, hogy mennyit és mivel viszed be, hiszen a cukrot a legjobb, ha gyümölcsök fogyasztása során viszed be.

Ha többet szeretnél tudni, akkor az újévi fogadalmak egyike lehet az INGYENES Vegán Útmutatónk elolvasása. Ezt a tanfolyamot nem csak azoknak ajánljuk, akik teljes mértékben át szeretnének állni a növényi étrendre, hanem azoknak, akik azért fogyasztanak sok húst, mert úgy gondolják, az abban lévő vitaminokat és aminosavakat, fehérjét nem lehet mással pótolni, de szívesen kiváltanák néha valami ízletesebb, növényi eredetű fogással. A kurzus során megtanulhatod, milyen állati eredetű fehérjét mivel válthatsz ki, hogyan készíts színes és kreatív ételeket a növények segítségével. Hiszen, ha zöldségeket és gyümölcsöket kell ennünk, ha betegek vagyunk, miért ne kellene akkor is, ha egészségesek vagyunk?

Amennyiben jobban elmerülnél a táplálkozási elvekben, érdekel annak biokémiai és molekuláris biológiai, sejtszintű folyamatai, akkor végezd el a Táplálkozási Tanácsadó Képzésünket, ahol egy hosszú és részletes anyag vár arról, hogy hogyan is hasznosítja testünk az aminosavakat, miből mennyit érdemes fogyasztani, és mik a helyes étkezés szabályai. Ha pedig mindezt úgy szeretnéd elérni, hogy közben a környezetnek is jót teszel, akkor nézd meg INGYENES Zero Waste Útmutató – avagy mindent a hulladékmentességről tanfolyamunkat, amelyben tippeket trükköket kapsz arra, hogy hogyan hasznosítsd újra már használt dolgaidat, miket kell száműznöd a lakásodból a környezet tehermentesítése céljából, és ezeket mivel környezetbarát alternatívákkal helyettesítheted.

 

karriervaltas

 

Karrierváltás

Ha régóta érlelődik benned a gondolat, hogy talán jelenlegi munkád nem neked való? Sőt, talán az egész szakmát is unod már, akkor bizony sosincs késő váltani! Nem, szerintünk sosem vagy túl öreg hozzá! Azzal foglalkozni, amit az ember szeret, mindig prioritás kell, hogy legyen, hiszen, ha a hobbid a munkád, akkor nem is dolgozol, ugye?

Amennyiben olyan szakma vagy hiányszakma felé nyitnál, amellyel a család mellett akár szabadúszóként is elhelyezkedhetsz, akkor nézz szét online kurzusaink között. Nálunk megtalálod a Java programozó, Photoshop, Webdesigner szakmák alapjait. A grafikus képzés első állomása a Photoshop és a Premier Pro fortélyainak kitanulása, a legkeresettebb programozó képzés pedig a Java programozó napjainkban. Informatikus szakemberből, vagy éppen „kreatívokból” sosem elég, nehéz jót találni, így sokáig hiányszakma lesz még mindegyik.

Ha egy új állást pályáznál meg, csak munkahelyet szeretnél váltani, akkor pedig MS Excel tanfolyamunkat ajánljuk, hiszen lehet, hogy csak ennek ismerete választ el a sikertől. Nyelvtudás hiányában is kisebb esélyed van a munkaerőpiacon, erre Angol Online Tanfolyamunk A1-A2-es szintű kurzusunk lehet segítségedre, hiszen felkészít az alapfokú nyelvelsajátításra.

 

Nézz szét online tanfolyam kínálatunkban és fektess egy szabadabb jövőbe!

Online Marketing Menedzser

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

Megnézem

Grafikus Online Tanfolyam

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

Megnézem

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

10001 Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!