fbpx
/
/
Újévi fogadalmak 2021-re

Újévi fogadalmak 2021-re

A leghasznosabb újévi fogadalmak csokorba szedve

Elérkezett az újévi fogadalmak ideje, reméljük mindenki elkészült már a jövő évi listájával! Nem vagy az a fogadkozós fajta? Esetleg mindig listát írsz, de valahogy soha nem sikerül betartani? Minden évben szeretnél leszokni a dohányzásról? Vagy még többet spórolni? Szilveszter éjjel, ebben a misztikus pillanatban, mindannyiunkat megszáll az egyik legelemibb érzés: a remény. A remény arra, hogy a jövő év változást hoz, ezért fogadkozunk újból és újból, mégha rendre el is bukjuk őket. Mert ahhoz, hogy az újévi fogalmakat betartsuk, sokszor a legfontosabb összetevő hiányzik: a kitartás.

 

Magasztos pillanatok

Szilveszter éjjel, pezsgőtől mámorosan úgy tűnik, bármi is áll előttünk, az biztosan jobb lehet, mint a múlt év. Ezért tesznek olyan sokan ígéretet annak érdekében, hogy az újév ha egy kicsit is, de jobb legyen, mint a múlt év. 2020 úgy ment végig rajtunk, mint a buldózer. Nem csoda tehát, hogy a legtöbben vágyunk egy különb és kicsit élhetőbb új évre. Érdemes megnéznünk tehát a leggyakoribb újévi fogadalmakat, amik szinte biztosan papírra kerülnek.

 • A toplista első helyén évek óta a le fogok fogyni szerepel, népszerűsége szinte verhetetlen.
 • Második, de még mindig előkelő helyen a sportolás szerepel, ami szintén sokak számára mumus.
 • A dobogó harmadik fokát az egészséges étkezés foglalja el mint népszerű fogadalom .
 • Negyedik helyen pedig bekúsznak az anyagiak, valamint a spórolás.
 • Ötödik helyre kerül a cigarettáról való leszokás.
 • Hatodik helyre pedig beférkőzik a család és a barátokkal való együtt töltött idő mennyisége és minősége.
 • Végül de nem utolsósorban pedig előkerül a munka, és a karrier(váltás) és a tanulás. Ha ez a célod, akkor mi ebben segíthetünk, online tanfolyamainkkal!

Láthatjuk tehát, hogy egyik sem olyan cél, amit egyik percről a másikra képesek lennénk elérni. Természetesen hallani olyan csodaszámba menő történeteket, mint aki egyik nap lerakta a cigarettát és soha többet rá sem bírt nézni, de ez elenyésző százaléka az embereknek.

 

Új év, új élet?

Az ember nagy százaléka tesz egyébként újévi fogadalmat mégis közel 80 százalék képtelen ezt megtartani. A probléma gyökere abból ered, hogy sokan az „új év – új élet” jelige mentén úgy gondolják, hogy amint éjfélt üt az óra, varázsütésre más emberekké válnak. Ez természetesen nincs így, a változáshoz a következő dolgok nélkülözhetetlenek: elhivatottság, ésszerűség, kitartás és konkrét célok. Az a cél például, jövőre le fogok fogyni, csak úgy lóg a levegőben. Ennek az ikertestvére az idén leszokom a dohányzásról, szintén kevésbé konkrét. Többségében azért nem működnek az újévi fogadalmak, mert nem konkrét célokat tűzünk ki, hanem csak papírra vetjük, ami eszünkbe jut.

 

ujevi-fogadalmak-2021

 

Légy előrelátó!

Az újévi fogadalmat úgy a legkönnyebb betartani, ha komoly tervezés előzi meg. Természetesen a legkönnyebb, csak úgy ukmukfukk leírni, aztán lesz ami lesz. Ilyenkor szinte garantált a bukás, ami magával hozza a bűntudatot és „nekem ez sem sikerül” érzését. Ki akarná így kezdeni az új évet? Fontos, hogy reális célokat tűzzünk ki magunk elé, mondjuk olyat, hogy a januártól törekszem arra, hogy hetente legalább háromszor sportoljak. Ne tegyük ki magunkat plusz stressznek szilveszterkor valamilyen lehetetlen fogadalommal, mint pl. januárban mindennap sportolni fogok, ha eddig a kézi súlyt is alig emeltük meg. Ismerjük önmagunkat és a határainkat.

 

A változás jó!

Ki ne emlékezne arra, mikor gyerekkorunk ikonikus meséjében, Rafiki a bölcs majom azt mondja Szimbának, az ifjú oroszlánnak, hogy a változás jó. Erre Szimba azt feleli, hogy jó, de nem könnyű. Valóban, a változás jó, de nem mindig könnyű tartani a fogadalmainkat. A leggyakoribb hiba, amit elkövetünk, hogy nem állunk készen a változásra. A január – mintegy próba hónap jelleggel – sikeres, azonban februárban elfogy a lelkesedésünk. A fogadalom, vágy szinten megjelenik bennünk, de ennél jobban nem mozgat meg minket. Vagy nem állunk készen arra, hogy tegyünk is érte, vagy egyszerűen csak nem vagyunk képesek lemondani bizonyos dolgokról. Az újévi fogadalmak véghezviteléhez célzott akciótervre van szükségünk, aminek az elkészítése időt vesz igénybe. Mutatunk néhány gyakorlati tippet, hogyan tudod betartani ezeket a fogadalmakat!

 

Apró lépésekkel egy magasabb cél felé

Változtatni, nem könnyű, ezért kell óvatosan bánni a fogadalmakkal. Először tűzzünk ki apró dolgokat, biztos ami biztos. Ezzel garantált sikerélményt adunk saját magunknak, hogy sikerült elérni egy apró célt.

 • Step by step – azaz, mint haladj apró léptékben: Nem kell rögtön világmegváltó lépésekkel nyomasztani saját magad.
 • Legyen fontos számodra a cél és szeresd azt: Csak azzal tudod motiválni saját magad, ha a megvalósítás is kedvedre való.
 • Ne maradjon el a jutalom sem: Ha elérted az első lépcsőfokot, jutalmazd meg magad valami aprósággal!
 • 30 nap: Ennyi időre van szükség egy új szokás beépítéséhez. Légy magaddal türelmes, érdemes mindennap egy kicsivel többet tenni azért, hogy hosszú távon tudj változtatni.

 

Pénz beszél!

Az anyagi ügyekkel kapcsolatos ígéret szintén toplista élén szerepel, hiszen ki ne szeretne többet spórolni, vagy akár jobban keresni? Az anyagi jellegű újévi fogadalmat érdemes szintén nagyobb előkészület után megfogadni. Az emberek hajlamosak elodázni akár a nyugdíj elő takarékosságot, vagy szimplán a spórolást, ha nincs hozzá megfelelő cél. Ha idén szeretnél változtatni a rossz szokásokon és a következő évekre inkább takarékoskodni, akkor az első amit megtehetsz, hogy figyelemmel kíséred a költéseidet.

Ha tisztában vagy azzal például, hogy mire mennyit költesz (kisebb vagy nagyobb összegeket), akkor két legyet üthetsz egy csapásra. Tudod, hogy mennyi pénzre fog majd szükséged lenni egy hónapban és mennyit tudsz megspórolni. Ezeket nyomon követheted egy applikációval, vagy egy régi rossz kockás füzetben is. Légy tudatos a költekezéseiddel kapcsolatban, hogy tartani tudd a január megtett fogadalmat.

 

ujevi-fogadalmak-lista

 

Türelem rózsát terem

Azt lényeges tudatosítanunk, hogy nem egy hét alatt érkeznek majd hatalmas változások. Egyszerre ne akarjunk mindent megvalósítani, inkább lépésről – lépésre haladjunk. Ha sikerült egy lépcsőfokot meglépnünk lepjük meg magunkat valami aprósággal, például egy finom masszázs vagy egy pohár bor este tökéletes lehet.
Az újévi fogadalom titka a folyamatosság. Ne várjunk magunktól lehetetlen, ne tegyünk lehetetlen fogadalmakat, hiszen ezzel csalódást keltünk majd önmagunk számára. Ha ésszerűen állunk hozzá, például: hetente csak egyszer eszem sütit, az egy tartható deal. A nagyobb kihívásokat, például egy sport versenyre való felkészülés, osszuk fel apróbb lépésekre. Ne feledjük, a türelem tényleg rózsát terem, bízzunk önmagunkban és a siker nem marad el.

Végezetül pedig álljon itt a szinglik királynőjének szavai, arról, hogyan ne tegyünk újévi fogadalmat.

Fogyókúrázni fogok (most már tényleg), hetente háromszor edzőterembe járok, leszokom a dohányzásról, a fényképeket albumba rakom, nem beszélek ki másokat a hátuk mögött, otthon is rendesen felöltözöm, megtanulom beprogramozni a videót, és végre rendes pasit kerítek magamnak.”

2021 januárja az önfejlesztés hónapja lesz a The Bright Academy-nél, számos ajánlattal várunk majd! Ne maradj le!

Grafikus Online Tanfolyam

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

Megnézem

Online Marketing Menedzser

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

Megnézem

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

10001 Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!