fbpx
/
/
Videóvágó program kezdőknek – 10 + 1 szoftver, amit ismerned kell!

Videóvágó program kezdőknek – 10 + 1 szoftver, amit ismerned kell!

videovago-program-kezdoknek

Videóvágó program kezdőknek – Melyik a legjobb?

Ebben a blogcikkben bemutatjuk nektek, hogy melyik a piacon elérhető legjobb videóvágó program kezdőknek. Egy videószerkesztő szoftver ismerete és használata manapság komoly versenyelőnyt jelent egy vállalkozás, vagy marketing szakember számára. Ne gondoljuk, hogy csak azok használják napi szinten, akik a filmes vagy tv szakmában dolgoznak, hiszen a videók elárasztották a közösségi média felületeket. Az online videók majdnem háromszor annyi látogatót vonzanak egy webhelyre, mint a szöveges bejegyezések: nem véletlen, hogy a vállalkozások többsége ezt a módszert választja a fogyasztók elérésére.

Te is szeretnél megismerkedni különböző videószerkesztő programokkal? Kíváncsi vagy, melyik a legjobb most a piacon, mit ajánlunk kezdőknek? Az ingyenes vagy a fizetős verziók-e a jobbak? Akkor olvasd tovább bejegyzésünk, hogy naprakész lehess!

 

A mozgókép ereje

Amióta a múlt század elején a film és a mozi elbűvölte a nézőket, azóta tudjuk: a mozgókép hatása semmihez sem fogható. Történteket mesélhetünk el, termékeket és szolgáltatásokat értékesíthetünk, vagy egyszerűen csak szórakoztathatunk a segítségével. A mozgókép és a social media kart karba öltve, elindult a diadalútjára. Ha megtanuljuk használni, számunkra is elérhető lesz az a rengeteg előny, amit a videó és a mozgókép kínál.

 

Ingyenes és fizetős programok előnyök és hátrányok

Mivel a piacon manapság nagyon sok videókat szerkesztő program elérhető, érdemes felmérnünk, hogy nekünk mire van szükségünk, mielőtt bármilyen programot letöltünk, vagy előfizetünk rá. Nem mindegy, hogy asztali gépre, vagy mobilra keresünk egy egyszerűbb alkalmazást. Mindenkinek megvannak a saját igényei és céljai, így ezekhez mérten kell majd keresgélnünk a piacon. Az ingyenes programok – a hiedelmekkel ellentétben – rengeteg olyan funkciót tesznek lehetővé, ami egy alap felhasználónak untig elég. Amennyiben komolyabb céljaink vannak, megéri a fizetős, vagy előfizetés alapú megoldást választani.

 

videovago-program-kezdoknek-ingyenes

 

A legjobb videóvágó programok asztali gépekre

Ma már számos programot tudunk akár rövidebb vagy hosszabb ideig használni, ha kezdőként szeretnénk egy kicsit tanulni, megismerni egy – egy programot. Mindegy, hogy Windows vagy Macos, Linux alapú operációs rendszert használunk, mindegyikhez találunk már professzionális videoszerkesztő alkalmazást.

1. Lightworks

A Lightworks nagyon egyszerűen kezelhető felülettel rendelkezik, így könnyen elsajátítható kezdőknek is. A Lightworks tényleg gondolt a kezdőkre is, mert részletes videó – oktatóanyag bázissal rendelkezik, így az egyik legkönnyebben felhasználható Linux videoszerkesztő programok közé tartozik. A Lightworks szoftver emellett, nagyon sok eredeti és licencszelt zenei és videó klipet is tartalmaz, ami megkönnyíti a dolgunkat. A főbb jellemzők közé tartozik, hogy jó minőségű vágási funkciókkal rendelkezik, emellett többféle videoformátumot is támogat. Ha szeretnénk még több funkciót, akkor a pro verzió havi 24,99 dollár.

2. Videopad

Kezdők számára az egyik legjobb videoszerkesztő program, és a legjobb lehetőség azok számára, akik profi videókat szeretnének készíteni, anélkül, hogy egy fillért is költöttek volna erre. Szerkesztheted videóidat akár speciális effektusokkal, javíthatsz a színbeállításokon vagy a hanghatásokon. Ezután egyszerűen exportálhatod a videókat Facebookra, Youtube-ra vagy Google Drive-ra. Jellemzői, a kettős beépített képernyő, egy a kiválasztott klipek elő nézetéhez, egy a teljes sorozat előnézetéhez, ami megkönnyíti a szerkesztést. Különböző platformhoz optimalizálva hozhatunk létre felvételeket, sőt a program előre beépített átmeneteket is tartalmaz.

3. HitFilm Express

Ha nincs, vagy csak kevés a tapasztalatunk a videoszerkesztő programokkal, akkor a Hitfilm Express először nagy falatnak tűnhet majd, de megéri majd a befektetett energiát. A főbb jellemzői, hogy professzionális szintű videószerkesztésre ad lehetőséget, mozgáskövetéssel, emellett automatikus stabilizátort is tartalmaz, hogy a remegő felvételekkel se legyen gondunk. Korlátlan videó és hangsáv létrehozás áll rendelkezésünkre, beleértve átmenet vagy éppen feliratozási lehetőséget is, tehát az egyik legjobb all – in – one szoftver ma a piacon kezdők és haladók számára is. Rendelkezésünkre áll Macos és Windows rendszerekre is, a fizetős verzió pedig 349 dollárba kerül.

4. Davinci Resolve

Az egyik legjobb videószerkesztő program haladók számára. A Davinci Resolve egy igazán népszerű választás profi filmesek körében, hiszen ötvözi magában a professzionális 8K-s szerkesztést, a színkorrekciót, az extra vizuális effekteket és az audio utómunkálatokat. A Davinci lehetővé tesz online és offline szerkesztést is, nagy teljesítményű lejátszó motorja időt takarít meg szerkesztés és vágás közben – még olyan processzorigényes fájlformátumok esetében is, mint a H.264 és a RAW. Kezdők számára talán zavarba ejtően sok funkciót tartalmaz, de ingyenes verziója könnyen elég lehet nagyobb projektekhez is. Főbb jellemzői közé tartozik, hogy kapunk egy kettős idővonalat a gyors navigáláshoz, a vágáshoz és a szerkesztéshez, intelligens szerkesztési és arcfelismerési funkciót, ami felismeri a klipben szereplő arcokat. Macos, Windows és Linux rendszerrel is kompatibilis, és 269 dollárt kell fizetnünk a studio verzióért.

5. Movie Maker 10

A Movie Maker a legjobb videoszerkesztő program azoknak, akik Windows felhasználók. A Movie Maker videoszerkesztő egy kényelmes megoldás azoknak, akik az alapoktól kezdik. Az ingyenes verzió például olyan videó és képszerkesztő eszközöket tartalmaz, mint a testreszabható betűtípusok, vagy a színekkel ellátott feliratok hozzáadása. Főbb jellemzői közé tartozik, hogy a szoftver rendelkezik automatikus előnézeti funkcióval, ami megfelelő a szerkesztéshez és az effektekhez. Külön animáció fül alatt pedig a zenéket, főcímeket adhatunk hozzá. A Movie Maker Windows operációs rendszerekhez ingyenesen letölthető.

6. iMovie

Az iMovie már ismerős lehet Macos felhasználók számára, hiszen ingyenes szoftver. Az iMovie – ahogy a legtöbb Apple szoftver – egyszerűen kezelhető, hiszen a videók” drop and drag ” módszerrel mozgathatóak, a tárolóegységről a munkabázisra. A szoftver kezdők számára is érthető, és az egyik legnagyobb előnye, hogy az Apple mindent a felhőrendszerben tárol, tehát mindegy, hogy iPaden, Mac-en vagy a telefonon dolgozol. Támogatja a 4k felbontást a videók esetében, így mozi minőségű videók készítését is könnyen megoldhatod. Stílusos szűrők és filterek használatát is támogatja, különböző speciális műfajokhoz. A beépített zene, hanghatások és hangfelvétel, is hozzáférhető ami garantálja, hogy a végeredmény mindig egységes legyen. A megosztás, és az exportálás kezdők számára is könnyen használható.

 

videovago-program-kezdoknek-imovie

 

7. Magisto

A Magisto a Chromebook felhasználók népszerű videószerkesztő programja, ami az AI segítségével, percek alatt, automatikusan, percek alatt készít el videókat. Mindehhez, három dolgot kell megtenned: válaszd ki a szerkesztési stílust, töltsd fel a hang és videófájlt és a Magisto automatikusan szerkeszti és elkészíti a videót. Ezenkívül zenei alásfestéshez is tesz javaslatokat, ami egy valódi profi funkciónak minősülhet, hiszen mindez teljesen ingyen van számunkra. Az appban hozzáférhető egy beépített számláló funkció, tehát ha szeretnéd tudni hányan látták a videódat, akkor a Magisto felülete erre is alkalmas. Olyan beépített funkciók használatát teszi lehetővé, mint a beépített arcfelismerés, szűrők, effektek, és auto cropping támogatás a legtöbbféle videó formátumhoz. Emellett más marketing csatornákon is megoszthatod az elkészült felvételeket. A Magisto ingyenes, de célunk a még profibb felvételek elkészítése akkor ez egy egyszerű online előfizetéssel ez megoldható, havonta 5 dollárért.

8. OpenShot

Az Openshot szintén ingyenes videoszerkesztő program, ezt azonban kezdők helyett, inkább haladók számára ajánljuk. Az OpenShot egyik legnagyobb előnye, hogy a kezelőfelület egyszerű és intuitív módon használható, ellenben azokkal a szoftverekkel, ahol a sok plusz funkció képes minket összezavarni. Az OpenShot ezzel szemben egyszerű megoldásokat kínál, könnyű vele videót szerkeszteni, nincsenek zavaró funkciók. Az OpenShot hatékony megoldás kisvállalkozások számára, hiszen a tudsz vele videót átméretezni, részleteket kivágni. Emellett, tudod vízjelezni a videót, van benne pár effekt és átmenet is amivel egy kicsit feldobhatod a videódat. Az OpenShot használható Windows és MacOs rendszeren is.

9. Movavi

A Movavi videoszerkesztő az egyik legrégebben megtalálható program a piacon. A videoszerkesztő két különböző verzióban is rendelkezésünkre áll ez pedig Movavi Video Editor és Movavi Video Editor Plus. A Plus verzió frissített interfész-kialakítással rendelkezik, és számos további funkciót, valamint frissítéseket és gyorsabb feldolgozást kínál. Az ingyenes szoftver használata pofonegyszerű, így kezdő felhasználók sem fognak túl sok időt eltölteni a keresgéléssel. A szerkesztő programohoz nagyon sok online videó és útmutató érhető el, így ez a plusz támogatás jelentős előnyként írható a szerkesztő program számlájára. Mindkét verzió számos szerkesztő funkcióval büszkélkedhet, beleértve a kivágást, a forgatást, az elforgatást, a zoomolást, a vágást, a rázkódás mentesítését, az átmeneteket, a szűrőket, az animált címeket, az intrókat stb. Tartalmaz még egy beépített video felvevőt is, valamint egy hangrögzítőt és egy képernyőfelvevőt. A Movavi nem ingyenes, a szimpla verzió 40 dollárba, a plusz verzió pedig 60 dollárba kerül. Kompatibilis Windows és MacOs rendszerrel is.

10. Premier Pro

Az Adobe termékcsalád egyik vezető termék. Nem véletlen, hogy nálunk is megtanulhatod például az alapokat, az egyik bestseller tanfolyamunk, most is. Ha videó, vagy videó szerkesztés, akkor egyértelmű választás lehet. Az Adobe Premiere Pro az egyik legteljesebb videó szerkesztő program, ami fantasztikus funkciókkal rendelkezik. A Premier Pro eszköztárának egyik nagyágyúja például a Lumetri Color, ami a Photoshopéval megegyező színbeállítást és manipulációt kínál videó felvételek esetében is. Csatlakoztathatsz további kiegészítő alkalmazásokat, mint a Photoshop vagy Adobe After Effects. melyek rugalmas és könnyen használható felületek. A szoftver nem ingyenes, ára 20 dollár havonta. Windows és MacOs felhasználók is letölthetik.

 

videovago-program-kezdoknek-premiere-pro

 

11. Final Cut Pro X

Végül, de nem utolsósorban az Apple nagyágyúja, a Final Cut következik. Sajnos, ez sem ingyenes opció, és kezdő számára a 300 USD kicsit meredek lehet egy olyan programnál, amit nem is tudnak kezelni. Így a Final Cut szoftvert azoknak ajánljuk, ahogy rendelkeznek némi előzetes tapasztalattal videó szerkesztésben, és nem ijednek meg a kihívásoktól. Ha úgy érzed, hogy képes vagy magasabb szintre emelni a videó szerkesztő képességeidet, akkor ebben az esetben Final Cut egy tökéletes választás.

 

Olcsó húsnak…?

Az már nyilvánvaló lehet számunkra, hogy akár Windows, akár MacOs programot használunk, léteznek ingyenes és fizetős verziók is. Ha kezdő vagy és még csak ismerkedsz a mozgóképes világgal, akkor azt javasoljuk, hogy valamelyik ingyenes szerkesztővel kezdd meg a karriered. Ha haladó vagy középhaladó szinten mozogsz, akkor talán megfontolhatod egy profibb szoftver letöltését. Ha profi, fizetős verziók piacán nézelődsz, akkor szinten teljesen mindegy, hogy mit választasz, mindegyikkel időt spórolsz hosszú távon. ( Megjegyzés, természetesen mi a Premier Pro-t ajánljuk! 🙂 )

Az ingyenes szoftverek a türelmesebb kezdőket célozták meg, akik sokkal megbocsátóbbak egy – egy hibát, vagy lassúságot illetően. Ha szeretnéd elsajátítani az alapokat, ajánljuk tanfolyamunkat, mellyel rövid időn belül valódi profi video szerkesztő válhat belőled.

Grafikus Online Tanfolyam

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

Megnézem

Online Marketing Menedzser

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

Megnézem

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

10001 Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!