fbpx
/
/
Webfejlesztő tanfolyam – A webprogramozás alapjai (HTML, CSS, JavaScript, PHP)

Webfejlesztő tanfolyam – A webprogramozás alapjai (HTML, CSS, JavaScript, PHP)

webfejleszto-tanfolyam

Webfejlesztő tanfolyam – Válts karriert most!

Rengeteg tévhit él azzal kapcsolatban, hogy mivel foglalkoznak a webfejlesztők. Sokan egyenlőségjelet tesznek a webfejlesztő és a programozó között, tévesen. A webfejlesztők alapvetően weboldalakat hoznak létre a semmiből. Ők hozzák létre azokat a programokat, amelyek a weboldal működtetéséért felelnek, és gondoskodnak arról, hogy a felhasználói élmény hiánytalan legyen. A webfejlesztés különböző ágakból tevődik össze:

  • A kód, amely a böngészőben fut, azért felel, hogy mit lát a weboldalon a felhasználó.
  • Az adatbázis technológia, amely azért felel, hogy a weboldal tökéletesen működjön.

A webfejlesztők tehát nem csak weboldalakat építenek, hanem karban is tartják azt. Ezek főként projekt alapú munkák. Ha érdekelnek a webprogramozás alapjai, akkor nézzük, mivel is foglalkozik pontosan egy webfejlesztő.

Webfejlesztő feladatai, típusai

A webfejlesztőknek többrétű feladatai vannak. A webfejlesztők, ahogy már említettük weboldalakat építenek fel és tartanak karban ügyfeleik számára. A weboldalnak minden téren ki kell elégítenie az ügyfél igényeit, tehát az adott terméket vagy szolgáltatást tartalmaznia kel, emellett könnyű hozzáférést kell nyújtaniuk a weboldalhoz. A webfejlesztő tehát nem programozó, ő az a személy, akinek a munkája révén jelenik meg bármi a weboldalon, és a webdesigner munkáját kódokba foglalja, és megjeleníti. Nem csak egyféle webfejlesztő létezik, hiszen a feladataik sokrétűek.

Frontend fejlesztők

Először is tisztázzuk, hogy mi a különbség a front end fejlesztő és a backend fejlesztő között. Amíg egy backend fejlesztő inkább a háttérfolyamatokért felel (statisztika készítéssel, szerveroldali programozással, stb), addig a frontendes a látható elemekért felelős és azért, hogy az weboldal magas konverziót érjen el. A frontend fejlesztők, mondhatjuk akár így is, a felhasználóval a fejükben fejlesztenek. Gondoljunk el, hogy éppen egy várost tervezünk. A back end fejlesztő az, aki a háttérben mozgatja a szálakat, megalkotja azokat a rendszereket, melyek egy várost működőképessé tesznek, villany, víz, csatornázás.

A frontend fejlesztő pedig az utcákat tervezi, és gondoskodik róla, hogy minden rendben menjen. A front end fejlesztés során a HTML, CSS, JavaScript és jQuery a főbb programnyelvek, melyet minden fejlesztőnek ismernie kell. A HTML lehetővé teszi, hogy különböző tartalmakat adjunk hozzá a weboldalunkhoz, illetve azokat szétbontja. A CSS segít változtatni a már meglévő tartalmon, legyen az szín, vagy éppen méret. A JavaScript az élvezeti faktorért felelős, az interaktív elemekért, különböző nyomógombokért.

webfejleszto-tanfolyam-online

Back end fejlesztők

A háttérben zajló folyamatokért a back end fejlesztők felelnek, ők dolgoznak a szerveroldalon, az ő munkájuk kevésbé látványos, sokkal inkább analitikus. A back end fejlesztők felelősek a szerveroldali kommunikációért, tehát mindenért ami a háttérben zajlik. A back end fejlesztők eltérő programnyelveket használnak a munkájuk során: Python, Java, PHP, Ruby. Az egyik legfontosabb elvárás a munkájuk során, hogy egyszerű, tiszta és átlátható kódokat és kódsorokat írjanak, amik gyorsan és hatékonyan teljesítik a feladataikat. A gyors működés egyébként nagyon fontos feltétel, hiszen manapság a felhasználók nem szeretnek várni, ezért ez elsődleges szempont kell, hogy legyen, mint UX, mint SEO szempontból.

Full stack fejlesztők

A full stack fejlesztők igazi „all – in – one” emberek, ők tulajdonképpen ismerik a webfejlesztési feladatok összes lépését. Átlátják a webfejlesztés teljes folyamatát, a szerver oldali és a kliens oldali működést is. Főként kisebb projekteknél és induló vállalkozásoknál kifejezetten előnyben részesítik a full stack fejlesztőket, akik tulajdonképpen egy személyben felelnek a front- end és a backend munkálatokért és komplex feladatokat képesek ellátni. A full stack fejlesztők vállát tehát sokkal több felelősség nyomja, hiszen egy egész weboldal működése függ a hozzáértésüktől. A full stack webfejlesztés elsajátítása igényel a legtöbb időt, de hatalmas kereslet van rájuk a szakmában a hozzáértésük miatt.

Tények és tévhitek a webfejlesztő szakmában

Számos tévhit él az emberek fejében a webfejlesztő szakmával kapcsolatban, amiket érdemes még a webfejlesztő képzés elkezdése előtt eloszlatni.

A webfejlesztők csak honlapot fejlesztenek

A webprogramozás alapjai tanfolyam során megtanulod, hogy a webfejlesztés nem áll meg ott, hogy az adott honlapot kódokba foglalod és lefejleszted, ehhez a későbbiekben karbantartás is szükséges. Mivel a világ is folyamatosan változik, megérkeznek az állandó frissítések, ezért mindig van lehetőség arra, hogy újragondold a honlapot, hogy mindig megfeleljen az aktuális igényeknek. Tehát, amikor éppen hátradőlnél, hogy készen állsz a feladattal, a munka csak akkor kezdődik el igazán.

A webfejlesztő webdesigner is

Röviden és tömören: nem. A webfejlesztő és a webdesigner két különálló személy. A webdesigner a feladat vizuális részével foglalkozik, megtervezi egy adott holnap vizuális terveit. Ezeket foglalja kódokba a webfejlesztő, és kelti őket életre. Valóban a front – end fejlesztő és webdesigner feladatai között léteznek átfedések, sőt, szorosan dolgoznak együtt, de munkájuk mégis eltérő.

Csak honlapokat fejleszt…

A webfejlesztő nem csupán weboldalakat fejleszt. A honlapok mellett applikációkat is gyakran fejlesztenek. Ezen applikációk fejlesztése után, sokszor a használatának betanítása is feladataik közé tartozik.

… és egész nap kódol

Mielőtt azonban mindez megtörténne, az egyik legfontosabb lépés az ügyfél igényeinek megismerése, csak ezután következik a fejlesztés, ami egy hosszabb időtartam, olykor több hónap. A webfejlesztő feladata kitalálni, hogyan lesz egy applikáció, vagy weboldal felhasználóbarát, melyek az alapvető igények és funkciók melyeknek meg kell felelnie. Elkészíti a tesztüzemet (egyedül vagy egy fejlesztő csapat segítségével ), majd amint kész a projekt, átadja azt a megrendelőnek. Egy tapasztalt webfejlesztőnek tehát tisztában kell lennie az ügyfélkezelés alapjaival is.

Webfejlesztők a munkaerőpiacon

Régóta köztudott, hogy az IT szektor kimagaslóan jól fizet. Mivel a vállalatok és cégek számára fontos lépést tartani a digitalizációval, és egyre komolyabb szoftvereket és weboldalakat igényelnek, ezért megnőtt a kereslet a profi szakemberekre és új megoldásokra is. A webes alkalmazások, applikációk és szoftverek folyamatos elterjedése – nem beszélve a mobilos és táblagépes felhasználók folyamatos növekedéséről – megteremti a webfejlesztők iránti igényt is. Az okos eszközök iránti igény a jövőben is exponenciálisan növekedni fog, ezért egyértelműen kijelenthetjük: a webfejlesztés jövőbiztos szakma.

webfejlesztes-alapjai-tanfolyam

Webfejlesztők itthon és külföldön

A webfejlesztéshez egy alapszintű angol nyelvtudás nélkülözhetetlen, hiszen maga a fejlesztés is sokszor angol nyelven zajlik. Ma Magyarországon komoly hiány van jó szakemberekből, ezért ha valaki webfejlesztésre adja a fejét, szinte garantáltan talál magának állást, mint junior fejlesztő, hiszen óriási az igény a webes alkalmazásokra. Ma már a magyar cégek is jó fizetést kínálnak akár kezdők számára is, senior webes fejlesztők pedig 600 – 700 ezer forintos minimum fizetéssel számolhatnak. Természetesen külföldön ennek az öt – hatszorosát is könnyen meg lehet keresni, ha valaki inkább ott próbálna szerencsét.

Szabadúszó vagy alkalmazott?

Kezdő webfejlesztőként érdemes tapasztalatot szerezni a céges szférában. Ha már rendelkezel megfelelő tapasztalattal és referenciával, akkor katapultálhatod magad a freelancer világba és saját projekteket kereshetsz. Itt már te szabod meg az óradíjadat, elkérhetsz óránként 9 – 10 ezer forintot is. Készíthetsz weboldalakat ügyfelek számára, és már érdemes projekt alapon számlázni. Itt könnyen elkérhetsz több száz ezer forintot is. Egy nagyobb, hosszabb lélegzetvételű projekt esetében milliós összeg is ütheti a markodat, legyen az weboldal vagy webáruház. Akár passzív jövedelmed is lehet, ha lefejlesztesz egy szoftvert, amit többször is felhasználhatnak.

Milyen képességekre lesz szükséged webfejlesztőként?

Nézzük, melyek azok a képességek, melyekre garantáltan szükséged lesz webfejlesztőként. Mivel webes világ folyamatosan változik, ezért egy webes fejlesztő első és legfontosabb képessége a rugalmasság. Egy modern webfejlesztő, amolyan ezermester, tehát sokféle képességgel kell, hogy rendelkezzen. Érteniük kell a fejlesztési szempontokat, a webalkalmazások biztonsági réseit, más szolgáltatásokkal való integrációját, stb. Hogy tovább bonyolítsuk a dolgot, egy webfejlesztőnek látnia kell, hogy az adott alkalmazás hogyan működik majd táblagépen vagy okostelefonon. A tanfolyam segít az alapok elsajátításában, de ha ezen a pályán szeretnél elhelyezkedni, fontos lesz további szakmai tanfolyamok és online képzések elvégzése, hogy megszerezd a megfelelő skilleket.

Fontos a biztonság

Ahogy egyre több üzleti adat kerül fel az internetre, a biztonsági ismeretek egyre fontosabbak. A probléma sok esetben az, hogy ez a tudás nem minden esetben alapvető. Ha szeretnél kitűnni a tömegből, akkor ajánljuk, hogy mindenképpen képezd magad ebbe az irányba is.

UX tervezés alapjai

A felhasználó élmény (UX design) aranykorát éli, nem véletlenül. Egyrészt a felhasználói elvárások emelkedtek, hiszen manapság bárki letölthet egy alkalmazást, percek alatt elsajátítja és elkezdi használni. Ugyanilyen szintű használhatóságot várnak el egy üzleti alkalmazásban is. Másrészt lehetőségek milliói állnak a felhasználók rendelkezésére. Ha nem tetszik neki egy alkalmazás használata, egyszerűen továbbáll egy másikra. Egy modern applikációnak, működőképesnek és intuitívnak kell lennie. Ennek eredményeképpen egy modern webfejlesztőnek kell, hogy valamilyen mértékben értsen a UX tervezés alapjaihoz is.

Front end nyelvek alapvető ismerete

A fejlesztő mindig vitatkoznak a választott programozási nyelveken. Egy Java programozót nem lehet meggyőzni arról, hogy PHP nyelvben jobb fejleszteni, és fordítva. Ennek ellenére egy alkamazásnak van egy aspektusa, amely minden fejlesztő számára lényeges: ez pedig a front end. Ez a fejlesztés nagyon specifikus képességeket igényel.

JavaScript ismeretek

A webprogramozás alapjai képzés során lesz alkalmad betekintést nyerni a JavaScript gyakorlati használatába. Webfejlesztőként ismerned kell a JavaScript alapjait, ebben ez a Webfejlesztő tanfolyam segítségedre lesz. A JavaScript egy magas szintű programozási nyelv, amely összetett funkciókat valósít meg egy webhelyen. Ez olyan dolgokat foglal magában, mint például az elemek mozgatása, keresősávok, videók vagy interaktív térképek egy weboldalon. Ha ismered és használod a JavaScriptet, akkor képes leszel megfelelni az ügyfelek magasabb elvárásainak.

HTML, CSS ismeretek

Webfejlesztőként nélkülözhetetlen a HTML és CSS ismerete. A HTML5-öt főként jelelőnyelvként használják, valamint weboldalak létrehozására. A CSS3-t pedig a webhely stílusának meghatározására alkalmazzák, ez a felelős a betűtípusok, színek és az elrendezés megválasztásáért a webhely kialakítása alatt.

Elemzési készségek

Ideje áttérnünk a kevésbé specifikus tulajdonságokra, készségekre. Webfejlesztőként jó analitikus készségekkel kell rendelkezned. Ezt két dolog miatt fontos: egyrészt biztosítja, hogy a kódolás helyes és működőképes legyen, másrészt így képes leszel felmérni és megérteni az ügyfél igényeit. Elemezned kell a szükségleteiket és ahhoz mérten alkalmazkodnod kell hozzájuk. Minél jobban megérted az ügyfelet, annál jobb weboldalt tudsz majd készíteni.

Interperszonális készségek

Ugyan, ez nem tartozik szorosan a programozás témakörébe, de miután ügyfelekkel dolgozol majd, nem árt, ha megfelelő interperszonális készségekkel rendelkezel. Ez magában foglalja a különféle szociális skilleket, például a testbeszédet, az aktív halláskészséget, az együttműködési képességet. Ebben segíthet neked az Asszertív kommunikációs képzés, illetve Konfliktuskezelés tanfolyam. Mindkét képzés alatt olyan képességeket sajátíthatsz el, melyek karriered során mankóként szolgálhatnak. Minél jobban kommunikálsz az ügyfeleiddel annál jobb webfejlesztő lesz belőled.

online-webfejleszto-tanfolyam

Miben segít neked a Webfejlesztő tanfolyam?

Ez a Webfejlesztő tanfolyam egy alapozó online képzés, mely bemutatja a webprogramozás alapjait. A tanfolyam 6 modulból épül fel. Az első modul a webprogramozás alapjaival ismertet meg. Megismered a kliens és a szerver oldali különbségeket, foglalkozunk a tárhellyel, és néhány alapfogalommal és a domain beállításokkal. Telepítésre kerül a Notepad++. A második modul a HTML alapjait helyezi a fókuszba: szekciók, szövegek, linkek, listák, adatok és táblázatok. A modul végén megtanulsz értelmezni egy kész forráskódot. Ezután két modulon keresztül a CSS3 kezelése kapja a főszerepet, az alapszintaxis, betűk, színek, és a végén pedig a gyakorlat. Az utolsó két modulban a JavaScript és a PHP használatát tanulod meg, külön – külön. A JavaScript esetében a kurzus bemutatja a változók, operátorok és ciklusok fogalmát. A modul végén megírod az első saját JavaScript kódodat. A PHP modulban pedig gyakorlati videókkal is találkozhatsz, hiszen fontos számunkra az interaktív oktatási forma.

Miért válaszd az online oktatási rendszert?

Az online képzési forma sokkal kényelmesebb és költséghatékonyabb a tantermi képzésekkel szemben. Itt te osztod be az idődet, és saját tempóban haladsz. Az oktatás teljesen online, így bármikor elkezdheted, amikor kedved és időd engedi. Nincsenek plusz kiadások vagy előre nem látott költségek, melyek terhelnének téged. Miután befizetted a tanfolyam összegét, nincs másra szükséged csak tollra, papírra egy jól működő számítógépre, némi szabadidőre és motivációra. Az online webes képzés segítségével a képzési időtartam jelentősen csökken, hiszen te osztod be az idődet, így már akár egy hónap alatt piacképes gyakorlati tudásra tehetsz szert.

Kiknek ajánljuk a webfejlesztő képzés elvégzését?

  • Azoknak, akik szeretnének megismerkedni a webprogramozás alapjaival.
  • Teljesen kezdőknek, akik karrierváltás előtt állnak és az IT szektorban szeretnének elhelyezkedni.
  • Mindenkinek, akit érdekel a programozás, és jövőbiztos szakmát szeretne.

 

Online Marketing Menedzser

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

Megnézem

Grafikus Online Tanfolyam

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

Megnézem

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

10001 Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!