fbpx
/
/
Asszertív kommunikáció a digitális korban

Asszertív kommunikáció a digitális korban

 

 

Itt vagyunk a digitális korban, ahol a kommunikáció gyorsabb, mint valaha. E-mailek, üzenetek, közösségi média – mindenhol jelen van. De vajon az asszertív kommunikáció elveit hogyan lehet alkalmazni ebben a rohanó, online világban? És miért is fontos ez egyáltalán? Ha kíváncsi vagy, olvass tovább, mert ebben a cikkben mindent elmondunk neked az asszertív kommunikációról a digitális korban!

Mi az az asszertív kommunikáció?

Kezdjük az alapoknál! Az asszertív kommunikáció egy olyan kommunikációs stílus, ahol egyensúlyban tartjuk saját igényeinket és mások jogait. Ez azt jelenti, hogy világosan és határozottan fejezzük ki magunkat, miközben tiszteletben tartjuk a másik fél érzéseit és véleményét. Nem túl agresszív, de nem is túl passzív – pont jó.

Miért fontos az asszertív kommunikáció a digitális korban?

A digitális kommunikáció gyakran személytelen lehet, ami félreértésekhez és konfliktusokhoz vezethet. Az asszertív kommunikáció segíthet ezeket elkerülni, mert:

  • Tisztaságot biztosít: Világos, egyértelmű üzenetekkel kevesebb a félreértés esélye.
  • Kiegyensúlyozza a kapcsolatokat: Segít fenntartani a pozitív kapcsolatokat azáltal, hogy mindkét fél szükségleteit figyelembe veszi.
  • Önbizalmat épít: Az online térben is fontos, hogy képesek legyünk határozottan és magabiztosan kommunikálni.

Hogyan légy asszertív a digitális kommunikációban?

1. Legyél egyértelmű és tömör: Az online kommunikációban fontos, hogy üzeneteink világosak és lényegre törőek legyenek. Kerüld a túlzott rövidséget vagy tömörséget, ami félreértéseket okozhat.

2. Használj „én” üzeneteket: Az „én úgy érzem”, „én úgy gondolom” kezdetű mondatok segíthetnek abban, hogy személyes véleményt fejezz ki anélkül, hogy másokat megbántanál.

3. Gyakorolj aktív hallgatást: Még az online kommunikációban is fontos, hogy megmutasd, odafigyelsz. Ez lehet egy gyors válasz, egy „értem” reakció, vagy egy kérdés, ami továbbviszi a beszélgetést.

 

4. Határozd meg a határaidat: Fontos, hogy online is világosan kommunikáljuk, mire vagyunk készek és mire nem. Ez segíthet megelőzni a kimerülést és az online túlterheltséget.

5. Ne feledd az empátiát: Az online kommunikációban könnyű elfelejteni, hogy a képernyő túloldalán is emberek vannak. Mielőtt üzenetet küldesz, gondold át, hogyan éreznéd magad, ha te kapnád azt.

Az asszertív kommunikáció a digitális korban éppolyan fontos, mint az offline kapcsolatokban. Segít elkerülni a félreértéseket, erősíti az önbizalmat és fenntartja a pozitív kapcsolatokat, még akkor is, ha kilométerekre vagyunk egymástól. A digitális kommunikáció nem kell, hogy személytelen vagy hideg legyen. Az asszertív kommunikációs technikák alkalmazásával mélyebb, értékesebb kapcsolatokat építhetünk, még a virtuális térben is. Kezdd el ma, és változtasd meg, hogyan kommunikálsz online!

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

10001 Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ez a grafikus online tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ez az alapozó coach képzés segít abban, hogy eldönthesd, szeretnél-e a segítő szakmában dolgozni vagy pusztán önmagad fejlesztése a cél.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

A megfelelő étrend kialakítása és betartása bonyolultnak tűnik, de a tudás birtokában bárki képes lehet rá! Gyakorlatias kurzusunkkal megtudhatod, hogyan.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerkedj meg, a marketing minden fő ágával és válj képessé egy marketing csapat menedzselésére!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!