fbpx
/
/
Minden, amit a táplálkozási tanácsadó szakmáról tudnod kell

Minden, amit a táplálkozási tanácsadó szakmáról tudnod kell

Egészséges életmód, mindennapi szokások, super food és mindenmentes táplálkozás. Mondanak ezek a kulcsszavak neked valamit?

 

Ha érdekel a táplálkozási tanácsadó szakma, ebben a cikkben mindent összegyűjtöttünk, amire szükséged lehet ezen a területen: megmutatjuk, hogy telik egy táplálkozási tanácsadó napja, milyen előnyöket nyújt ez a hivatás, hogyan lehet megélni belőle és mik a legkeresetebb kurzusok a piacon. Segítünk, hogyan válassz képzést és megmutatjuk mi kell ahhoz, hogy elindulj a vállalkozók útján!

 

Mit csinál pontosan egy táplálkozási tanácsadó?

 

A táplálkozási tanácsadó a személyes egészség és jólét kialaításának és fenntartásának nélkülözhetetlen segítője. A táplálkozási tanácsadó olyan szakértő, aki az egyéni igényeket figyelembe véve személyre szabott étrendi tervekkel és táplálkozási útmutatással segít az egészséges és kiegyensúlyozott életmód elérésében. Tapintatos módon és a kliensekre odafigyelve teremti meg a biztonságos légkört, miközben széleskörű tudásával és szakértelemmel választékos megoldásokat kínál az egészséges életmód kialakítása céljából.

 

Egy nap táplálkozási tanácsadóként 

 

Egy átlagos munkanap táplálkozási tanácsadóként változatos és kihívásokkal teli. A nap nagy részét általában a különböző kliensekkel való személyes vagy online konzultációk teszik ki, de az ezekre való felkészülés is fontos része a munkájának.

 

A tanácsadó egy irodában, wellness központokban vagy akár online is dolgozhat, és szakértelmével segít az egyedi étrendi tervek kidolgozásában és az életmódváltás támogatásában. A munkája kreatív, empatikus és motiváló, és célja, hogy pozitív változást hozzon ügyfelei életébe, megerősítve őket az egészséges és boldog életre való törekvésben.

 

Miben segít a táplálkozási tanácsadó?

 

 • Táplálkozási szokások és viselkedési minták felmérésében, elemzésében és azok alapján személyre szabott étrend tervek kidolgozásában, figyelembe véve az egyéni igényeket és célokat
 • Támogatást nyújt az egészséges táplálkozásra való átállásban.
 • Segíti a súlykontrollt és fogyást 
 • Táplálkozással kapcsolatos egészségügyi problémák, például tápanyaghiányok vagy ételintoleranciák kezelésének tanácsot ad
 • Edukál, motivál, és információ ad át a megfelelő táplálkozással kapcsolatban a hosszú távú egészség és vitalitás megőrzésének érdekében

 

Táplálkozási tanácsadó vagy dietetikus?

 

Gyakran összekeverik és egy lapon emlegetik a két szakmát, és bár valóban mind a kettőnek köze van a táplálkozáshoz és az emberi test egészségéhez, a kettő teljesen más! 

 

Azt már tudjuk, hogy pontosan mit csinál egy táplálkozási tanácsadó, de vizsgáljuk meg a dietetikus szakmát is alaposabban, hogy megértsd a különbségeket, hasonlóságokat, és hogy melyik szakma való inkább neked!

 

Mit csinál egy dietetikus?

 

A dietetikus egészségügyi intézményben dolgozik, ahol a betegellátás az egyik legfőbb feladata. Figyelembe veszi az adott kliensek egészségügyi állapotát, és személyre szabott étrendet állít fel. A dietetikus pontos tervezetet ad az étkezésekhez, segítve a megfelelő tápanyagbevitelt és a szervezet egészséges működését.

 

Kiből válhat dietetikus?

 

Dietetikus az lehet, aki elvégzi a 4 éves egyetemi képzést, és sikeresen elsajátítja a táplálkozástudományi alapokat, kiegészítve a dietetikával. A dietetikus szakma betöltése csak egyetemi végzettséget igazoló dokumentummal lehetséges.

 

Miben hasonlít a két terület?

 

A két szakmát gyakran egy kalap alá veszik, de bár sokban különböznek, mégis van közös vonásuk. 

 

 • Mindkét szakma fókuszában az egészség és annak hosszú távú megőrzése áll
 • Az élelmiszerek és tápanyagok jelentik a szakma alapját
 • Mindkét szakember segít az embereknek egészséges élet kialakításában és fenntartásában.
 • Az egyensúly és személyre szabott megközelítés a cél mindkét szakmában, amikor klienseikkel foglalkoznak

 

Mikben különbözik a két terület?

 

A hasonlóságok mellett számos különbség is van a két szakma között.

 

 • A dietetikusok elsősorban beteg emberekkel foglalkoznak, míg a táplálkozási tanácsadók az egészséges embereket segítik, akik szeretnének életmódot váltani
 • A dietetikusok általában egészségügyi intézményekben dolgoznak, míg a táplálkozási tanácsadók függetlenül nyújtanak gyakorlati segítséget
 • A dietetikus szakmához egyetemi diploma szükséges, míg a táplálkozási tanácsadó képzése rövidebb idő alatt, specifikus tanfolyam elvégzése által megszerezhető
 • A dietetikusok elméleti tudása mélyreható az anatómiától a betegségekig, míg a táplálkozási tanácsadók jobban specializálódnak a tápanyagokra és az ételek hatásaira


Életmódváltás: a táplálkozási tanácsadó célja

 

A táplálkozási tanácsadó szakma egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy a módszerekkel és életmódbeli változások beiktatásával nem a beteg embereken segít, hanem azokon, akik egszségesek, de életmódváltásra van szükségük.

 

Mit jelent ez? Miből épül fel az életmódváltás és miért van rájuk szükség?

 

Több, mint fogyókúrás terv

 

A táplálkozási tanácsadás messze túlmutat egy egyszerű, általános fogyókúrás terven. Szélesebb perspektívával és komplex megközelítéssel rendelkezik, mivel az egyéni igényekre szabott étrendi tervek mellett figyelembe veszi az egészségügyi állapotot, az életmódot és az étkezési szokásokat, így segítve az ügyfeleket hosszú távon fenntartható és egészséges életmód elérésében.

 

Szokások megváltoztatása

 

A táplálkozási tanácsadó hatékony segítséget nyújt a szokások megváltoztatásában és az új, egészséges szokások kialakításában. A berögződések átalakítása hosszú távon a test és a lélek egészségéhez vezet. A tanácsadó az empátia, a támogatás, az odafigyelés és a motiváció erejével segít az ügyfeleknek fokozatosan beépíteni az egészséges szokásokat mindennapjaikba.

 

Mozgás

 

A megfelelő táplálkozás és rendszeres testmozgás szorosan összekapcsolódik az egészséggel és a jó közérzettel. A tanácsadó személyre szabottan ajánl mozgási formákat, melyek segítenek az energiaszint növelésében, testsúlykontrollban, az izomzat erősítésében, valamint az általános fizikai és mentális egészség javításában, így támogatva az ügyfelek egészséges életmódra való átállását és hosszú távú jólétét.

 

Test és lélek

 

Az életmódváltás nem csupán a testi szintre (mint például fogyás, hízás, izomnövelés) korlátozódik, hanem a mentális, érzelmi és lelki jólétre is kiterjed.

 

Az egészséges életmódot támogató szokások kialakítása és fenntartása személyes kiteljesedést, életörömöt és önbecsülést is jelent. A testmozgás, helyes táplálkozás és lelki-szellemi gyakorlatok segítenek csökkenteni a stresszt, javítani az alvást, növelni az energiaszintet és erősíteni az immunrendszert. Emellett az életmódváltás által az önbizalom is nő, a pozitív gondolkodás válik jellemzővé, amik hosszú távon is pozitív hatással vannak az élet minden területére, beleértve az ember kapcsolatokat és mindennapi teljesítményt is.

 

Személyre szabott táplálkozás

 

A táplálkozási tanácsadó segíti az ügyfelet az egészséges életmódra való átállásban, melynek kulcsfontosságú eleme az egyénre szabott étrend, amely biztosítja a megfelelő tápanyagok bevitelét és a kiegyensúlyozott táplálkozást.

 

A táplálkozási tanácsadó szakértelmével és tudásával segít megtalálni az egyén számára optimális étrendet, amely támogatja az egészségi célokat, a súlykontrollt vagy akár specifikus egészségügyi problémák kezelését. Nem mindenki ugyanaz, ezért egy univerzális étrend nem működik minden esetben. A táplálkozási tanácsadó ugyan nem dietetikus, de tapasztalata és táplálkozási ismeretei révén javaslatokkal segíti az egyénnek a pozitív változások elérését és az egészséges életmód megtalálását.

 

Egészségmegőrzés

 

Nem csak akkor kell szakemberhez fordulni, ha valaki elégedetlen az szokásaival, táplálkozásával és testsúlyával, hanem akkor is, ha szeretné fenntartani egészségét. A táplálkozási tanácsadó segítségével a kliensek jobban megérthetik az egyedi táplálkozási igényeiket és megtanulhatják, hogyan építhetik be az egészséges étkezési és életmódbeli szokásokat az mindennapokba. Az egészségmegőrzésnek számos előnye van, többek között növeli az életminőséget, csökkenti a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát és hozzájárul az energikus, boldog élethez.

 

 

Miért pont a táplálkozási tanácsadó szakma?

 

Amellett, hogy változatos és emberközpontú, számos más dolog is vonzóvá teszi ezt a szakmát. Olyan munkára vágysz, amit a világ bármely pontjáról el tudsz végezni? Izgalmas, változatos és inspiráló munkára vágysz? Jó helyen jársz! Íme a lista, hogy mitől lesz a táplálkozási tanácsadó karrier egy álom szakma!

 

Rugalmasság

 

A táplálkozási tanácsadó szakma rendkívül rugalmas lehetőséget kínál az időbeosztás és a munkafolyamatok tekintetében. Te magad oszthatod be az idődet, ami lehetővé teszi, hogy jobban illeszd a munkát a mindennapi életedhez.

 

Függetlenség

 

A táplálkozási tanácsadók függetlenül dolgozhatnak, bárhol a világon. Vállalkozóként akár saját vállalkozást is indíthatsz, így az irányítás a kezedben van, és a saját magad ura lehetsz.

 

Felemelő

 

A tudat, hogy hozzájárulsz az emberek egészségi állapotának és boldogságának javításához, kivételes elégedettséget nyújt. A táplálkozási tanácsadó munkája inspiráló és felemelő, mivel segítségeddel mások új életbe kezdenek. 

 

Változatos

 

A táplálkozási tanácsadó munka sosem unalmas. Minden kliens más és más, így a munka mindig változatos és izgalmas kihívásokat tartogat. A különböző emberek igényeinek kielégítése és a személyre szabott megközelítés teszi ezt a szakmát élménydússá és izglmassá.

 

Bárhonnan dolgozhatsz

 

A táplálkozási tanácsadók számára az a luxus, hogy szabadon választhatják meg, hol dolgoznak. Akár online konzultációkat is tarthatsz, így csak egy laptop és internetkapcsolat szükséges a munkavégzéshez, így szabadon utazhatsz vagy tervezheted meg a napaid feladatait.

 

Növekvő piac

 

A superfoodok, bio élelmiszerek és az újhullámos trendek valós változást jelentenek az egészség fenntartása szempontjából. Egyre többen nyitottak arra, hogy megismerjék és megtanulják a testük működését, támogassák egészségüket és olyan szokásokat alakítsanak ki, ami gyökeresen megváltoztatja az életüket. 

 

A rengeteg elérhető információban viszont könnyű elveszni, ezért az átfogó tudással rendelkező tanácsadók rendkívül fontos szerepet játszanak a modern táplálkozás tekintetében.

A vegán étrend térnyerése

 

A vegán életmód, amely kizárja az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását, egyre nagyobb szerepet játszik a köztudatban. Egyre több a tudatos ember és egyre fontosabb az egészség megőrzése természetes módon, illetve az állat- és környezetvédelem térnyerése is fontos szerepet játszik abban, hogy valaki vegán lesz.

Mit takar a vegán étrend?

 

A vegán életmód röviden azt jelenti, hogy az egyén nem fogyaszt állati termékeket, beleértve a húst, halat, tejtermékeket és tojást. A vegánok csak növényi alapú ételeket fogyasztanak, mint például zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék, hüvelyesek és magvak.

 

A vegán étrendnek számos pozitív hatása lehet az egyénekre. Azok, akik vegánokká válnak, gyakran tapasztalják, hogy javul az emésztésük, csökken a koleszterinszintjük és több energiájuk lesz. Emellett a vegán étrend hozzájárulhat az egészséges testsúly megtartásához és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez.

Vegán táplálkozási tanácsadás

 

A táplálkozási tanácsadóknak segíteniük kell a vegán klienseket abban, hogy megfelelően megtervezzék a vegán étrendjüket és biztosítsák szervezetük számára a szükséges tápanyagok, például a megfelelő mennyiségáű fehérjét, a B12-vitamint, vasat és kalciumot.

 

A mikrotápanyagok megfelelő ismerete és figyelembevétele elengedhetetlen a vegán étrend sikeres és egészséges végrehajtásához, és a táplálkozási tanácsadók szakértelmükkel segíthetik ezt a folyamatot.

 

Mindenmentes igények

 

A mindenmentes étkezés azt jelenti, hogy az egyén különböző élelmiszerektől mentes étrendet követ, amelyekre érzékeny lehet vagy amelyeket el kell kerülnie különböző egészségügyi okok miatt. Ezek az élelmiszerek közé tartozik például a glutén, tejtermékek, tojás, szója, diófélék vagy más allergének.

 

Kihívás az új szokások kialakításakor

A mindenmentes étkezés kihívást jelenthet azok számára, akik most kezdenek bele a mentes étrend kialakításába. Az étrend számos élelmiszert kizár, és az érintetteknek teljesen új ételek elkészítését kell megtanulniuk az étkezési szokásaik megváltoztatása és az egészségük megőrzése érdekében.

 

A táplálkozási tanácsadó által biztosított megfelelő tájékoztatással és támogatással az átállás könnyebbé válhat, és a mindenmentes étkezés segíthet a klienseknek megtalálni azokat az élelmiszereket és recepteket, amelyek megfelelnek az ízlésüknek és táplálkozási igényeiknek.

 

Az étkezés a kulcs

 

Azt tehát már tudjuk, hogy az étkezés rendkívül fontos szerepet játszik az egészségünk és lelki jólétünk szempontjából. A személyre szabott, megfelelő táplálkozás segít megelőzni és enyhíteni a betegségeket, növeli az energiaszintünket, és javítja az általános közérzetünket.

 

Több, mint szakma 

 

A táplálkozási tanácsadó végzettség többet jelent, mint egy biztos állás, jó fizetés, rugalmas munka vagy szakmai elismerések. Olyan előnyökhöz juttat a mindennapokban, amik megfizethetetlenek: rendezheted saját és szeretteid egészségét!

 

Az egészséged karbantartása

 

Egy táplálkozási tanácsadó képzés során megtanulhatod a saját egészséged karbantartását. Mély és átfogó tudással rendelkezve kitapasztalhatod, hogy mi a megfelelő a te testednek, milyen ételekrevan szükséged és milyen mozgás idális számodra. Ha szeretnél egy fenntartható, egészséges életmódot kialakítani a saját tempódban, megismerve a tested, akkor ideális választás számodra ez a szakképesítés.

 

A szeretteid védelme 

 

Van a szeretteid között olyan, akinek szüksége lenne segítségre az életmódváltással kapcsolatban, de bizalmatlan, vagy nehezen veszi rá magát, hogy segítséget kérjen? 

 

A táplálkozási tanácsadó képzés során elsajátított tudással segíthetsz a környezetedben élőknek az egészségük megőrzésében és hasznos gyakorlatokkal, tanácsokkal támogathatod a szeretteidet az életmódváltással kapcsolatban. Szaktudásod lehetővé teszi, hogy pozitív hatást gyakorolj az emberek életére és a segítsd a családod, barátaid új szokások kialakításában.

 

Kevesebb gyógyszer

 

Az egészségcentrikus táplálkozás és életmód segít csökkenteni a gyógyszerek szükségességét és az egészséges életre való átállás révén megelőzhetők az elhízással és helytelen táplálkozással összefüggő betegségek kialakulásának kockázatai. A tudás és gyakorlat, amire táplálkozási tanácsadóként szert tehetesz hozzájárul ahhoz, hogy holisztikusan, a természet erejével tartsd fenn egészséged és elkerüld a gyógyszerek szedését.

 

Teljesebb élet

 

Az egészséges étkezés és mozgás összefüggéseinek megértésével kiegyensúlyozottabb életet élhetsz, ami növeli az életminőséget és hozzájárul az általános jóléthez.

 

Karrierépítés

 

Ha van egy álmod, hogy te is sikeres táplálkozási tanácsadó lehess, az első lépést már ki is pipálhatod! Ez egy kézzel fogható és reális cél, mostmár csupán arra van szükség, hogy belvágj és lépésről-lépésre haladj az úton.

 

Felmerülhet benned a kérdés, hogy érdemes-e belevágni. A válaszunk: igen! De nézzük meg, hogyan!

 

Fontos a végzettséget igazoló papír?

 

A szakmai területeken való elhelyezkedéshez és a munkavégzéshez elengedhetetlen a végzettség. Ez megerősíti, hogy rendelkezel a szükséges tudással és képességekkel a szakmában való hatékony munkavégzéshez. Az végzettséget igazoló certifikát, oklevél, vagy diploma segít a munkáltatóknak, ügyfeleknek és partnereknek is abban, hogy megbízzanak a szaktudásodban. Emellett ez gyakran jogszabályi vagy szakmai elvárás is, hiszen szükséges ahhoz, hogy az adott területen tevékenykedhess. 

 

Hol tanulj?

 

Azt látjuk, hogy a végzettség fontos része a tudatos karrierépítésnek. De hogyan válassz tanfolyamot és milyen képzésre jelentkezz?

 

Az, hogy számodra milyen az ideális képzés, te tuod valójában, de segítünk abban, hogy miket érdemes figyelembe venni, amikor táplálkozási tanácsadó képzésre jelentkezel.

 

 1. Online vagy offline – Bejárnál, vagy a kényelem és rugalmasság híve vagy? Online oktatás esetén rugalmasan tanulhatsz a saját tempódban, mivel a tananyagok könnyen elérhetőek bármikor, bárhol, segítve a hatékony és kényelmes tanulási élményt.

 

 1. Válassz gyakorlatias képzést – Ez lehetővé teszi, hogy a valós élethelyzeteket elemezve sajátítsd el a szükséges készségeket és már a kezdetekkor megtapasztald a szakma sokszínűségét és kihívásait.

 

 1. Keresd a szakértelmet – Érdemes olyan oktatótól tanulni, aki mély szaktudással és átfogó tapasztalattal rendelkezik a témában, így garantáltan értékes és inspiráló tudást szerezhetsz.

 

 1. Hiteles források – Válassz olyan tanfolyamot, mely naprakész információkat és alátámasztott tudást nyújt, így használható ismereteket szerezhetsz és magabiztosan indíthatod el a táplálkozási tanácsadó karriered.

Mennyit kérhetsz el?

 

Táplálkozási tanácsadóként a a szolgáltatás díjak széles skálán mozognak, mivel minden szakember maga határozza meg az árait. Az összeg nagyban függ az egyéni tapasztalattól, a szolgáltatás minőségétől, és a piaci igényektől is.

 

Általánosságban elmondható, hogy a táplálkozási tanácsadók óradíjas vagy csomagajánlatokat kínálnak. A teljes program ára 50 000 Forinttól akár több százezer forintig is terjedhet, ha a csomag komplex és hosszú távú útmutatást kínál. 

 

Számlázás

 

Ha táplálkozási tanácsadóként vállalkozni szeretnél, kezdheted kicsiben és választhatod a KATA adózási formát, vagy az általányadót. Ha rendelkezel a kft megalapításához szükséges előírásokkal, akkor azt is választhatod.

 

Számlát adni minden esetben szükséges, hiszen egy szolgáltatást kínálsz, amiért az ügyfeleid fizetnek. Érdemes a vállalkozás indításakor átgondolnod az alábbiakat ahhoz, hogy jó döntst tudj hozni a vállalkozási forma kiválasztásakor:

 

 • Milyen éves bevételre számítasz az első évben? (Reálisan!)
 • Hány ügyfelet tudsz fogadni havonta?
 • Szeretnél csapatot építeni magad köré, vagy kezdetben csak egyedül szeretnél dolgozni?
 • Otthonról szeretnél dolgozni, vagy kiszállással?
 • Milyen várható havi kiadásaid lesznek?

 

Ezek megválaszolása és egy szakértővel való konzultáció segít megtalálni a megfelelő vállalkozás formát!

Van még hely a piacon?

 

Az emberek egyedi problémákkal és célokkal rendelkeznek, így mindig szükség van új és friss szemléletű tanácsadókra a piacon. Ha elkötelezett vagy a folyamatos szakmai fejlődés mellett, és hatékonyan tudod segíteni az embereket, akkor a táplálkozási tanácsadóként garantáltan lehetőséged van érvényesülni.

 

Építsd fel magad

 

Egy vállalkozás sikeres működtetése mögött sok munkára, kitartásra és elkötlezettségre van szükség. Nem elegendő az ügyfelek fogadása: nekik meg kell találniuk téged, és meg kell győznöd őket, ogy téged válasszanak. 

 

Ha van egy stabil, személyes márkád, könnyebben kiemelkedhetsz a tömegből, és növelheted a hitelességed és a bizalmat az ügyfeleid szemében. Emellett a közösség építése segíti a kapcsolatok kiépítését, támogatást nyújt és több potenciális ügyfél fordul majd hozzád.

Mit tanulj?

Mit tanulj, ha táplálozási tanácsadó végzettséget szeretnél? Válassz az érdeklődési körödnek és céljaidak megfelelő képzést. 

 

Táplálkozási tanácsadó tanfolyam

 

Kezdd az alapokkal! Ha érdeklődsz az egészséges életmód, a helyes táplálkozás és a hosszú távon fenntartható szokások kialakítása iránt, és egy erős alapot szeretnél, akkor válaszd az alapszintű, de átfogó és részletes táplálkozási tanácsadó tanfolyamot.

 

Ezzel a képesítéssel elindíthatod saját konzultációs vállalkozásodat is. Ideális választás azoknak, akik teljesen a kezdő szintről indulnak, vagy meglévő profiljukat (például személyi edzés) szeretnék kiegészíteni a táplálkozási tanácsadó szakiránnyal.

Vegán táplálkozási tanácsadó

 

Szeretnéd alaposabban megismerni a növény alapú étrendet és a vegán táplálkozás alapjait? A gyakorlatorientált, átfogó vegán táplálkozási tanácsadó tanfolyamon komplex és gyakorlatias ismeretekre tehetsz szert a vegán étrend tervezésében és a vegán életmódhoz kapcsolódó személyre szabott tanácsadásban.

 

Itt megtanulhatsz mindent, amire szükséged van ahhoz, hogy sikeresen dolgozhass vegán kliensekkel és segíthess nekik az egészséges, változatos és kiegyensúlyozott vegán táplálkozásban. Ez a képzés ajánlott azoknak, akik kifejezetten a növényi alapú étrend iránt érdeklődnek.

Mindenmentes táplálkozási tanácsadó

 

Ha már rendelkezel egy alap táplálkozási tanácsadó végzettséggel, de szeretnéd tovább fejleszteni a tudásodat, akkor a mindenmentes táplálkozási tanácsadó továbbképzés remek választás lehet számodra!

 

Egyre nagyobb az igény a különböző ételérzékenységnek megfelelő szokások kialakítására, hogy az étkezés és a mindennapok izgalmasak és teljes értékűek legyenek azoknak is, akik valamilyen allergiával vagy intoleranciával rendelkeznek. A továbbképzés során olyan tudást szerezhetsz, amivel hatékonyan segítheted azokat az embereket, akiknek szükségük van a mentes életmód kialakítására és támogatására.

 

Táplálkozási tanácsadó mesterkurzus

 

A táplálkozási tanácsadó mesterkurzus átfogó tudást biztosít számodra, amivel nem csak a szakmai alapját jelentő tudást szerezheted meg, de egy képzésen belül megismerkedhetsz a táplálkozási betegségekkel, a táplálkozási irányzatokkal és a vállalkozás alapjaival is.

Ha biztos vagy benne, hogy ebben a szakmában szeretnél elhelyezkedni, érdemes ezt az átfogó, a különböző irányzatokra kiterjedő képzést választanod, hiszen egy helyre összegyűjtve kapod meg az anyagot!

Ezekhez a szakmákhoz ideális

 

Ha már rendelkezel valamilyen szakképesítéssel, vagy sikeres karriert építesz, akkor is hasznos lehet a táplálkozási tanácsadó szakma, hiszen kiválóan kiegészítheti meglévő szolgáltatásaidat, és nagyszerű bónusz lehet a portfóliódban.

Személyi edző

Ha személyi edző vagy és táplálkozási tanácsadó szakképesítést szerzel mellé, előrébb léphetsz a karrieredben, hiszen így teljes körű segítséget tudsz nyújtani az ügyfeleknek az egészséges életmód eléréséhez.

 

Az edzői és táplálkozási ismeretek összekapcsolásával személyre szabott edzés- és étrendterveket kínálhatsz, ami hozzájárulhat az ügyfelek hatékonyabb és eredményesebb fejlődéséhez, valamint az egészséges táplálkozás és testmozgás egységesítésével segíthetsz a klienseidnek az helyes életmód kialakításában.

 

Jógaoktató

 

A jóga oktatói karrieredet kiválóan kiegészíti a táplálkozási tanácsadó szakma, mivel ezáltal mélyebb és szélesebb tudással tudod támogatni a csoportodat az egészséges életmód elérésében.

 

A jóga és táplálkozás együttesen segít az egyéneknek egészéges testi és lelki harmóniát elérni, így nem csak a jóga gyakorlatokra, hanem az tápláló ételek és hatékony szokások megismertetésével képes lehetsz hatékonyabb és személyre szabottabb útmutatást nyújtani. 

Kozmetikus 

 

A bőr egészsége szorosan összekapcsolódik az életmóddal és táplálkozással. A kozmetikusként megszerzett tudást kiegészítve a táplálkozási tanácsadói ismeretekkel, hatékonyan felismerheted az életmód hatásait az arcbőrre, és segíthetsz az ügyfeleknek az egészséges étkezésre, hidratálásra, és megfelelő tápanyagbevitelre összpontosító útmutatással.

 

Az egységes megközelítés lehetővé teszi, hogy teljeskörű támogatást nyújts az ügyfeleknek az arcproblémák és bőrápolás terén, elősegítve az egészséges bőrkép és az általános jóllét kialakítását, és ezáltal segítve nekik abban, hogy magabiztosabban és boldogabban érezzék magukat a bőrükben.

Válaszd a táplálkozási tanácsadó képzést, ha… 

 

 • Szenvedélyed az egészséges táplálkozás és az életmód, és szeretnéd átadni ezt a tudást másoknak is.
 • Rugalmasan szeretnél dolgozni, a saját időbeosztásod szerint, helytől függetlenül
 • Útmutatásra van szükséged a saját és szeretteid egészsége megőrzése, az életmódváltás elérése terén
 • Karrieredben új irányt keresel, és az élelmiszeriparban, egészségügyben vagy az egészséges életmód területén szeretnél elhelyezkedni, és pozitív hatást gyakorolni mások életére
 • Meglévő szaktudásodat fejleszteni szeretnéd, hogy szolgáltatásaid még hatékonyabbak legyenek
 • A ditetikus képzésen gondolkozol, de nem tudod, hogy nked való-e és az elköteleződés előtt szeretnél belekóstolni a táplálkozással kapcsolatos tudományokba

 

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

10001 Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ez a grafikus online tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ez az alapozó coach képzés segít abban, hogy eldönthesd, szeretnél-e a segítő szakmában dolgozni vagy pusztán önmagad fejlesztése a cél.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

A megfelelő étrend kialakítása és betartása bonyolultnak tűnik, de a tudás birtokában bárki képes lehet rá! Gyakorlatias kurzusunkkal megtudhatod, hogyan.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerkedj meg, a marketing minden fő ágával és válj képessé egy marketing csapat menedzselésére!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!