fbpx
/
/
Nyomott és céltalan vagy? Ez a depresszió teszt segíthet!

Nyomott és céltalan vagy? Ez a depresszió teszt segíthet!

Lehangoltság, rossz hangulat, csökkent érdeklődés – gyakran tapasztalhatjuk ezeket az érzéseket, de mi van, ha többről van szó? Ezek a tünetek a depresszió jellemzői lehetnek, ami miatt fontos, hogy komolyan vegyük és megfelelő módon foglalkozzunk velük. A mentális egészségünk ápolása ugyanolyan fontos, mint a fizikai jóllétünké.

Ez a blogcikk arra hívja fel a figyelmet, mennyire lényeges a mentális egészségünk megőrzése és javítása, valamint praktikus tanácsokkal szolgál azok számára, akik úgy érzik, segítségre van szükségük. Célunk, hogy tájékoztatással és támogatással segítsünk abban, hogy mindenki megtalálja a saját útját a jobb mentális állapot felé.

Ismerd fel a helyzetet!

A depresszió, és depressziós tünetek felismerése gyakran nehezen megy, különösen akkor, ha egyáltalán nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy a mentális egészségünkkel foglalkozzunk. Ez a betegség sokszor csendben, észrevétlenül lopózik be az életünkbe, és a tünetek fokozatosan válnak egyre súlyosabbá.

Első lépésben fontos, hogy felismerjük: ha a depresszió jeleit észleljük magunkon, az nem gyengeség, hanem egy lényeges felismerés, amely lehetőséget teremt a változásra. Nem könnyű beismerni magunknak, hogy segítségre van szükségünk, de ez az első és legfontosabb lépés a gyógyulás felé vezető úton. A depresszióval való szembenézés, az állapotunk elfogadása lehet az a kulcs, amely segít megnyitni az ajtót a gyógyulás felé.

 

Depresszió teszt

Ez a kérdőív nem helyettesíti az orvosi diagnózist, csupán segítséget nyújthat abban, hogy felismerjük, szükségünk lehet-e szakember segítségére. A válaszaid alapján jobban megértheted, hogy a jelenlegi érzéseid, viselkedésed mennyire jellemző a depresszióra. Kérjük, válaszolj őszintén az alábbi kérdésekre „igen” vagy „nem” válaszokkal.

Teszt állítások

 1. Nehezen döntök még kisebb, hétköznapi dolgokban is.
 2. Folyamatosan levertnek érzem magam anélkül, hogy ennek konkrét oka lenne.
 3. Másokhoz képest kevésbé találom élvezetesnek azokat a tevékenységeket, amelyek korábban örömet okoztak.
 4. Úgy érzem, hogy az érzelmi állapotom állandóan negatív.
 5. Annak ellenére, hogy próbálkozom, nehezen tudok örömöt találni az életemben.
 6. Úgy érzem, hogy az én jelenlétem kevésbé fontos mások számára.
 7. Állandóan fáradt és levert vagyok, még akkor is, ha jól alszom.
 8. Gyakran érzem magam tehetetlennek és kilátástalannak tartom az életem.
 9. Az utóbbi időben jellemző lett rám, hogy negatívan látom a jövőmet.
 10. Sokszor rossz a hangulatom.
 11. Nehezen tudok koncentrálni a munkámban vagy tanulmányaimban.

Eredmények

Ha a kérdések többségére „igen” a válasz, érdemes lehet szakember segítségét kérni. Egy szakember képes lesz pontos diagnózist adni, és megfelelő kezelést javasolni. Ne feledd, az első lépés a gyógyulás felé az, hogy felismerjük és elfogadjuk a helyzetünket.

Emlékeztetőül: ez a teszt nem helyettesíti a szakember által végzett alapos diagnosztikai folyamatot!

A kezelés fontossága

Amennyiben depressziós tüneteket észlelünk magunkon, fontos, hogy a megfelelő szakemberhez forduljunk. A pszichológusok és pszichiáterek személyre szabott kezelést nyújtanak és átsegítenek a depressziós időszakon.

A kezelés mellett az önismereti folyamatok, mint a meditáció vagy a mindfulness és a tudatosság fejlesztése, szintén hozzájárulhatnak a jobb mentális állapothoz, segítve ezzel a gyógyulást.

Új célok és új irány

A depressziós érzéseket átélő személyek számára különösen fontos, hogy a kezelési folyamat mellett új célokat és irányokat is találjanak az életükben. A súlyos és gyakori levertség elleni küzdelemben rendkívül hasznos lehet új tevékenységek felkutatása, mint például egy új hobbi, sportolási lehetőség, egy új nyelv elsajátítása, jótékonykodás vagy akár egy teljesen új szakma megtanulása. Ezek az új irányok nem csupán a mentális egészség javításában játszhatnak kulcsszerepet, de újraéleszthetik az életörömöt és motivációt is.

A változás elindításához tökéletes első lépés lehet egy pályaválasztási teszt kitöltése, amely segítségével felfedezhetjük rejtett érdeklődési körünket és képességeinket. A teszt eredményei alapján nem csak motivációt kapunk, hanem csatlakozhatunk egy olyan közösséghez is, amely online, virtuálisan nyújt támogatást és vezetést a változás útján.

 

A teszt kitöltése után egy személyre szabott tanulói felületet találsz, ahol egyedi útmutatást kapsz az életed minden területének fejlesztésére. Itt nem csak a szakmai előrehaladást segítjük elő, de az önfejlesztés során is támaszt nyújtunk, hogy megtaláld és követhesd az új célokat és irányokat, amelyek élettel töltik meg a mindennapjaidat.

A gyógyulás útján

Sosem késő változtatni és új irányt venni az életedben! Arra bátorítunk, hogy lépj bátran és fedezd fel a legújabb önmagad, illetve keresd meg azt a segítséget, ami előrébb visz.

Együtt könnyebb az úton maradni – ezért várunk szeretettel a tanulóink közé. Legyen szó új szakma elsajátításáról, önfejlesztésről, vagy hobbi tanfolyamokról. Nézz szét online oktatásaink között!

Online Marketing Menedzser

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

Megnézem

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

20000+ Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Online tananyag azoknak, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait!

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

-10%

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!