fbpx
/
/
ADHD és figyelemzavar teszt önellenőrzéshez

ADHD és figyelemzavar teszt önellenőrzéshez

no-ul-sotetben-bal-kezet-az-arcanak-tamasztva-ketsegbeesetten

Gyakran tapasztalod, hogy nehezedre esik egy dologra koncentrálni? Nyugtalannak érzed magad, sokszor vagy dühös, és türelmetlen?

Ha még nem vettél részt szakember által végzett kivizsgáláson, és szeretnél egy tisztább képet kapni arról, hogy mi is az az ADHD, az alábbi cikkben bemutatott figyelemzavar teszt jó kiindulópont lehet!

Mi is az az ADHD?

Az ADHD, teljes nevén figyelemhiányos hiperaktivitás zavar, egy neurológiai állapot, ami elsősorban a figyelem, az impulzuskontroll és a túlmozgás terén mutatkozik meg. Az ADHD-ben szenvedők gyakran nehéznek találják a figyelem fenntartását, nehezen maradnak nyugodtak és előfordul, hogy esetenként meggondolatlanul cselekszenek.

Az ADHD egy állapot, amivel meg lehet tanulni együtt élni, és különböző módszerek és technikák segítségével megtalálhatod önmagad. Az ADHD megértése, a jellemzők felismerése és a személyre szabott kezelés lehetővé teszi, hogy kiaknázd a benne rejlő potenciált.

A szakemberrel való közös munka mellett, ez az átfogó képet nyújtó, online tananyag segíthet közelebbről is megismerkedni az ADHD-vel, akár te küzdesz vele, akár a környezetedben valaki más.

Honnan ismerhető fel a felnőttkori ADHD?

A felnőttkori ADHD felismerése gyakran nehezen megy – ez egy kihívásokkal teli folyamat, mivel a tünetek könnyen összekeverhetők más állapotokkal vagy élethelyzetekkel.

A felnőtteknél az ADHD gyakori jelei közé tartoznak a szervezési nehézségek, a figyelem fenntartásának problémái, valamint a multitasking, azaz több feladat együttes végzése közben tapasztalható zavarok. Jellemző az állandó nyugtalanság, a rendszeres halogatás, a kötelezettségvállalási problémák, és a dühkitörések is.

Gyakran már gyermekkorban diagnosztizálják, hiszen az iskolai teljesítményre és a társas kapcsolatokra is hatással van a figyelemzavar.

Miért fontos az önellenőrzés?

Fontos kiemelni, hogy a diagnózist csak kompetens szakember állíthatja fel, egy alapos kivizsgálás után. Az önellenőrzés fontos eszköz a személyes fejlődés során és abban segít, hogy megerősítést kapjunk, erőre kapjunk, illetve jobban megismerjük saját magunkat.

Egy önellenőrzést segítő online teszt segítségével jobban megismerheted a viselkedési mintáid és a reakcióid, amik alapján további lépéseket tehetsz a javulás érdekében. Ez az ADHD gyorskvíz, bár csak önellenőrzésre alkalmas, jó kiinduló pont lehet. A tesztet kitöltve, az eredmények által hasznos visszajelzést kaphatsz az állapotodról, ami segíthet az önfejlesztésben.

 

kisfiu-kek-baseball-sapkaban-celtablaba-lo

Koncentrációs és tanulási zavarok? Van megoldás!

Gyakran érezed, hogy nehezen tudsz figyelni vagy új információkat elsajátítani? Ezek a problémák nemcsak gyermek- és serdülőkorban, hanem felnőttkorban is megjelenhetnek, akár hiperaktivitás formájában vagy egyéb figyelemzavarként.

Amennyiben ezekkel a nehézségekkel küzdesz, fontos tudni, hogy többféle megoldás is létezik. A terápiás lehetőségek között szerepelnek a viselkedésterápiás technikák, a kognitív viselkedésterápia, valamint szükség esetén a gyógyszeres kezelés. Ezek a módszerek segíthetnek javítani a koncentrációs képességet, optimalizálni a tanulási folyamatokat és kezelni a hiperaktivitás tüneteit.

Emlékeztető! Az online végezhető, önellenőrző mini teszt nem helyettesíti a szakember által végzett vizsgálatot! A pontos diagnózishoz és a személyre szabott kezelési tervhez keress fel hozzáértő szakembert, aki felnőtt korban jelentkező figyelemzavarral foglalkozik!

Grafikus Online Tanfolyam

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

Megnézem

Online Marketing Menedzser

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

Megnézem

Legfrissebb Bejegyzések

Nincsenek bejegyzések.

10001 Tanulónk 8 kedvenc tanfolyama

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. Hatékonyan, gyorsan egyszerűen tanulhatod meg a grafikai tervezés alapjait.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fejleszd önmagad és tanuld meg a coaching alapjait. Legyen szó szakmai fejlődésről vagy személyes növekedésről, nálunk megtalálod az utat a változáshoz.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Megismerkedhetsz a táplálkozástudománnyal, a különböző alapvető tápanyagokkal és diétás irányzatokkal. Elsajátíthatod az egészséges étrend kialakításának módjait és eszközeit.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerd meg a legújabb online marketing stratégiákat és eszközöket! Tanuld meg, hogyan növeld vállalkozásod online jelenlétét, és érj el több potenciális ügyfelet!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Várj még egy pillanatra!

Úgy tűnik, elhagyod az oldalunkat. Biztosan megtaláltad azt, amit kerestél? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy első vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és használd fel a kedvezménykupont!

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

[mailerlite_form form_id=5]

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!