fbpx
/
/
Otthonról végezhető munkák

Otthonról végezhető munkák

Érdekelnek az otthonról végezhető munkák? Rugalmas munkaidő, modern szakmák, utazás és munkavégzés a világ bármely pontján? Ez lehetséges! Az otthon végezhető munkák a virágkorukat élik, így ez a legjobb időszak, hogy te is távmunkába kezdj.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük, hogy milyen végzettség szükséges és milyen területeken keresnek otthoni munkaerőt a cégek. Ha arra vágysz, hogy a munkahét minden napja izgalmas legyen, versenyképes fizetést kapj, és ehhez ne kelljen kimozdulnod sem otthonról, akkor olvass tovább!

Home office vagy otthonról végezhető munka?

A home office az a lehetőség, amikor a munkahelyed megengedi, hogy bizonyos napokon otthonról dolgozhass. Ez általában heti néhány nap, előre egyeztetve, ami leginkább az irodai munkáknál működik. Ez esetben csak egy laptopra és egy céges telefonra van szükséged ahhoz, hogy folytasd a munkádat.

Az otthonról végezhető munka esetében viszont nincs iroda, hanem teljes mértékben otthonról végzed el a feladataidat. Ez a távmunka. Bármilyen hihetetlennek is hangzik, vannak ilyen pozíciók és rengeteg állásajánlat vár azokra, akik kizárólag otthonról szeretnének dolgozni. Gondolj csak bele – ha egy nemzetközi csapat része vagy, esetleg alvállalkozóként dolgozol másnak vagy egy cégnek, akkor egy iroda bérlése nem éri meg sem neked, sem a megbízónak. Így a legegyszerűbb, ha a saját íróasztalodnál ülve nyújtod a lehető legjobbat.

Top 5 otthonról végezhető munka

Összegyűjtöttük azokat a szakmákat, amik valóban könnyedén végezhetők otthonról.

Természetesen a tapasztalat és a megfelelő végzettség mindegyikhez szükséges, de ezeken a területeken a legtöbb cég nyitott arra, hogy olyan munkatársat alkalmazzon, akik egy otthoni irodából dolgoznak.

Grafikus

A grafikusok, dizájnerek azok, akik az online és offline képi anyagokat megszerkesztik – legyen szó egy plakátról, amit látsz az utcán, egy névkártyáról, amit egyik partnered nyújt át, esetleg egy üzlet belső dekorációjáról.

Ők a Photoshop, Coral, Adobe Illustrator segítségével készítik ezeket a grafikákat. Ahhoz te is karriert építhess grafikusként, csak egy jól működő számítógépre lesz szükséged és a képszerkesztő programokat kell megvenned, hogy otthonról építsd a karriered.

 

grafikus

 

Webdesigner

A webdesigner munkája sok mindenben hasonlít a grafikuséhoz, de ő leginkább weboldalak készítésével foglalkozik. Összeállítja a weboldal kinézetét a fent említett programok segítségével, majd a HTML és CSS kódolás segítségével fel is építi azt, tehát ezt a két programozási kódot is ismernie és használnia kell.

Ha a weboldal készítés speciális fajtájának elsajátítása érdekel, akkor a WordPress kurzust ajánljuk figyelmedbe: ez egy ingyenesen elérhető, nyílt forráskódú weblapkészítő szoftver, amelyben sablonok, minták találhatóak, és ezek segítségével szerkeszthetjük meg saját, vagy akár más weboldalát.

Programozó

A legnépszerűbb otthonról végezhető munkák egyike. A programozókat senki nem gondolja kreatívnak, pedig valójában azok: a nulláról kell kitalálniuk egy valódi problémára olyan megoldást, amelyet egy számítógépes algoritmus is felismer. Az egyik legkeresettebb programozási nyelv a Java.

Nagyjából 30000 betöltetlen informatikus pozíció van Magyarországon, így ezzel biztosan nem lőhetsz mellé! Nálunk megtanulhatod a legismertebb programozási nyelvet, és biztos állás vár rád akár cégnél helyezkednél el, akár szabadúszóként.

Kreatív szövegíró

Mi történik akkor, ha inkább a szavak embere vagy? Elhelyezkedhetsz szövegíróként! Gondoltad volna, hogy a reklámok szövegei, cégek, vállalkozások Facebook oldalai, forgatókönyvek, mind szövegírók keze alatt születtek?

Szabadúszóként rengeteg ilyen munkát találni a legnépszerűbb oldalakon, és ha szeretsz szöveget írni, kreatív vagy és szívesen beszélsz különböző témákról, akkor elképzelhető, hogy ez a neked való munka.

Online marketing szakember

Az online marketingben a legfelkapottabb pozíció a Projekt menedszer, amikor tartani kell a kapcsolatot a grafikussal, szövegíróval és az ügyféllel, beosztod a munkájukat, priorizálsz, tehát te vagy az első számú kapcsolttartó és összekötő a többi fél között. Ehhez nem árt, ha tisztában vagy a legalapvetőbb marketing fogalmakkal, amiket nálunk elsajátíthatsz. Ha pedig specializálódni szeretnél, akkor ideje beleásni magad a SEO, vagyis a keresőoptimalizálás világába, amely azt jelenti, hogy hogyan tudnál organikusan, a számodra fontos célközönség böngészése során első helyre kerülni a találati listájukon. Igen, a Google keresési listákról van szó, amelynek fizetős verziója a Google Adwords.

Milyen a fizetés?

Ha távmunkában dolgozol, de alkalmazott maradsz, akkor hasonló fizetéssel számolhatsz, mint bármelyik munkahelyen – függően a szaktudásodtól, a cég méretétől, a területtől. Ha viszont szabadúszóként építed a karriered, akkor te szabhatod az áraidat és a kifizetés akár heti szinten is történhet.

Nem garantált, hogy az első hónaptól stabil fizetésed lesz, de a szakmai tapasztalat és a kitartás meghozza az eredményt!

 

digital_marketing

Hogyan kezdj neki?

Íme néhány lépés, amiket követve elindulhatsz, hogy olyan munkát szerezz, ami nem helyhez kötött: bárhonnan, bármikor dolgozhatsz és te gazdálkodhatsz a saját időddel.

Szakmai érdeklődés

A távmunka akkor lesz izgalmas és kielégítő, ha azt csinálod, amit szeretsz. Mivel az egész napodat otthon töltöd, fontos, hogy olyan szakmát válassz, ami igazán érdekel és hosszú távon is leköt. Első lépésként tehát találd meg a hozzád legjobban illő, otthon végezhető munkát!

Gyakorolj

A gyakorlattal és tapasztalattal rendelkező jelentkezők könnyebben találnak munkát – legyen szó teljes munkaidős távmunkáról, vagy szabadúszásról. Vállalj el minél több projektet és a feladatok elvégzése során igyekezz minél többet tanulni. Hidd el, megéri az a néhány óra, hogy később magabiztosan jelentkezz a kiszemelt távmunka elvégzésére.

Bővítsd a tudásod

Nem árt, ha angolul is legalább középszinten beszélsz, hiszen a legnívósabb programok, szoftverek is ilyen nyelven elérhetőek, valamint a szabadúszókat foglalkoztató oldalak nagy része is angol – ebben segít angol kurzusunk. Alap szintű Microsoft Excel tudás is hasznos lehet, ha például Virtuális Asszisztens szeretnél lenni, és segíteni egy ügyvezető munkáját, aki épp a világ másik felén van.

Szerezz munkát!

Ha elvégezted a kívánt kurzust, akkor itt az ideje belevetned magad a munkába! A legkeresettebb freelancer-oldal első számú helyezettje az Upwork. A verseny nagy, így mint a munkaerőpiac minden területére, itt is igaz, hogy munkakeresőből több van, mint munkaadóból és projektből, de egy igazán jól megírt motivációs üzenet segíthet megnyerni az állást!

Vágj bele

Ha lázba hoznak az ” új munkatársat keresünk” posztok, és arra vágysz, hogy te is home office-ban dolgozhass, versenyképes fizetést kapj és a saját idődet magad oszthasd be, akkor itt az idő belevágni! Tanulj új szakmát, vagy fejlesztd a meglévő tudásodat és építsd azt a karriert, amire leginkább vágysz – otthon, vagy a világ bármely kávézójából.

Nincsenek bejegyzések.

Feliratkozás

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!