fbpx
/
/
A jó párkapcsolat alapjai – Párkapcsolati kommunikáció tanfolyam

A jó párkapcsolat alapjai – Párkapcsolati kommunikáció tanfolyam

Ismerd meg és tedd jobbá a párkapcsolatodat!

5

112 tanuló ajánlja

a-jo-parkapcsolat-alapjai
a-jo-parkapcsolat-alapjai
bruttó

29 990 Ft

Egyszeri összeg

30 napos pénz-visszafizetési garancia véd.
* Részletek az ÁSZF-ben olvashatóak

Jelenleg NEM elérhető a kártyás fizetési lehetőség weboldalunkon.

A jó párkapcsolat alapjai - Milyen a helyes párkapcsolati kommunikáció?

Több millió cikk, könyv és tévéműsor foglalkozik azzal, hogy megfejtsen egy több évszázados rejtélyt, amit így hívnak: a jó párkapcsolat alapjai. A párkapcsolati kommunikáció sokaknak okoz nehézséget, nem véletlen tartja a mondás: a férfiak a Marsról, a ők pedig a Vénuszról jöttek. Ebben a kurzusban rávilágítunk arra, hogy mik lehetnek a jó párkapcsolat alapjai, és hogyan tudunk hosszútávú harmonikus kapcsolatot kialakítani a másik felünkkel. A lentebb olvasható idézetek William Shakespeare-től származnak, akinek a neve az évek során összeforrt az igaz szerelemmel. Te mennyire vagy elégedett a kapcsolatoddal? Szeretnél rajta változtatni? Ez a kurzus abban segít neked, hogy mankót adjon ahhoz, hogy egy közös, boldog úton induljatok el egymás felé: te és a párod.

Pillants bele!

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) A jó párkapcsolat alapjai – Párkapcsolati kommunikáció tanfolyam?

1. Modul – Az egészséges kapcsolat alapjai

 • Ha a párkapcsolat olyan, mint egy ház…
 • Én + Te = Mi
 • „A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek”

2. Modul – Tárd fel a saját kapcsolatodat!

 • Milyen mintákat, hiedelmeket hozol?
 • Kötődési típusok
 • Párkapcsolati adok-kapok
 • A szerelem háromszög elmélete
 • Emberi játszmák
 • Tévhitek a párkapcsolatokról
 • Szerelem sziluett

3. Modul – Párkapcsolati konfliktusok

 • A leggyakoribb párkapcsolati problémák és megoldásuk
 • Így működnek a konfliktusok
 • Mit tehetsz megelőzésként?
 • Alapeszközök a konfliktusok megoldásához
 • Asszertív kommunikációval a kölcsönös elégedettségért
 • Tiltólista – amit kerülj el

4. Modul – Step by step: Úton a harmonikus kapcsolat felé

 • Szeretetnyelvek
 • Sebezhetőség és bátorság
 • Hogyan béküljünk ki?
 • Lobbantsd fel újra a lángot!

5. Modul – Lépj a tettek mezejére – gyakorlatok

 • Heti 6 óra a boldogabb párkapcsolatért
 • Párkapcsolat barométer
 • Rád figyelek!
 • A közös sztorink
 • Ha unalmas a „Milyen napod volt?”
 • Vállalási lista
 • Szerelemszokások és további gyakorlatok
 • Romantika a köbön

6. Modul – Egyedül is egészként

 • Hogyan vészelj át egy szakítást?
 • Elengedést segítő gyakorlatok
 • Magány vs. egyedüllét
 • Úton a teljesség felé
 

„Hol te vagy, ott a világ maga.”

William Shakespeare, a vad és szenvedélyes románc igazi szakértője, tudta, hogy mi a hosszútávú párkapcsolat titka. Nem véletlen, hogy a költő csak ritkán – szinte soha – nem az ilyen jellegű kapcsolatokat helyezte reflektorfénybe. ” A korai virág, elhervad korábban” elve alapján tudjuk, hogy a gyorsan, szinte ezer fokon lángoló szerelmek sorsa egy: gyorsan elenyésznek. Mindannyian ismerjük azt az érzést, mikor az agyunkra és a szívünkre lehull a rózsaszín köd, a boldogság és képes minket teljesen beborítani.

Az ismerkedési fázis alatt, vagy talán még jóval azelőtt, sokaknak él egy konkrét kép a fejében, arról, hogy milyen(nek) kell(ene) lennie a másik félnek, akkor is ha a valóság nem is lehetne ennél távolabb. Egészen konkrét kis listát írnak arról, hogy milyen lehet a tökéletes társ és mik azok a tulajdonságok, amikkel semmiképpen nem tudnak kompromisszumot kötni. Ehhez akkor is ragaszkodnak, ha minden kötél szakad, hiába felel meg valaki az elképzeléseiknek 80%-ban, ők mégis a hiányzó 20%-ra fókuszálnak.

Ki ne emlékezne a Bridget Jones film ikonikus jelenetére, mikor Bridget dühöngve Mark Darcy fejéhez vágja, hogy 3 komoly érvet is fel tud hozni kapcsolatuk ellen. Mikor azonban eltölt néhány embert próbáló napot egy thai női börtönben, képes kontextusba helyezni Darcy “hibáit” és ráébred: azok, amiket ő hibának vélt, valójában apróságok. Ez a példa tökéletes megmutatja, miért ne bevásárló listával induljunk a boldog kapcsolat felé vezet útnak.

a-jo-parkapcsolat-alapjai-1

 

„Tanuld meg olvasni sok néma jelem…

… szemmel is hall az okos szerelem. ” A jó párkapcsolat alapja, az ha képesek vagy a megfelelő kommunikációra. Itt azonban álljunk meg egy pillanatra. Ahány ember, annyiféle kommunikációs stílus és érzelemkifejezés létezik, mind mások vagyunk. Egy jól működő, tartós párkapcsolathoz elengedhetetlen például, hogy megtanuljuk “olvasni” a másikban. Ehhez azonban meg kell tanulnunk hallgatni és jól figyelni, arra, hogy a másik mit mondd. Nem mindenki született érzelmi értelmező szótárral a karjaiban, ezt is, mint minden mást tanulni kell. A másik alappillér a bizalom. A bizalom egyébként nem csak a másikban, hanem önmagunkban is nélkülözhetetlen. Ahhoz, hogy bízni tudjunk önmagunkban és a másikban, nem árt, tisztában lenni azzal, hogy az érzelmi világunk mennyire van rendben.

Fontos, hogy te légy elégedett elsősorban, mert ha sérülten vagy felkészületlenül állsz be egy kapcsolatban, kevés az esély rá, hogy jól végződjön. A párok sok esetben úgy kezdenek neki egy kapcsolatnak, hogy nincsenek tisztában az igényeikkel és a vágyaikkal, és csak később, hónapok vagy évek múltán jönnek rá arra, hogy mire is vágynak egy párkapcsolatban. Addigra, természetesen a másik fél tanácstalanul áll a történtek előtt, hiszen úgy gondolja, eddig minden tökéletesen működött. Ilyenkor robban a bomba, ami az egyik félben addig mind kimondatlanul, a parlagon hevert. Ezért olyan fontos a kommunikáció ez az egészséges kapcsolat alapja, hogy tudjunk hallgatni, figyelni a másikra, olykor pedig olvasni a sorok között. Egymás támogatása fontos, hiszen a nap végén egy csapatban játszunk, így szinte minden krízishelyzet átvészelhető.

 

„Az igazi szerelem útja egyszer sem sima.”

Ahogy kezdünk felébredni az első hormonális bomba okozta sokkból, egyre inkább kezdjük igazán látni a másikat. Szakértők szerint egy kapcsolat első két évében a párok a feniletilamin nevű hormonnak köszönhetően egy igazán intenzív vonzódást élnek meg, aminek a hatása két – három évig tart. Emellett az összebújások, simogatások során oxitocin, azaz boldogsághormon szabadul fel a szerveztünkben. Amikor véget ér a hormonkoktél hatása, akkor kell komolyan elkezdenünk dolgozni a párkapcsolaton, mivel az élet nem örökös felhőtlen móka és kacagás.

Mikor megérkeznek a “szürke hétköznapok” a kapcsolatban, hajlamosak vagyunk arra, mi magunk is “beleszürküljünk”. Az egymásra figyelés, és a lelki élet azonban: tanulható. De az első és legfontosabb dolog amit megtehetsz és érdemes is megtenned a párkapcsolatodért: kerülj harmóniába önmagaddal. Hosszú távon akkor tud két ember harmóniában egymással együtt élni, ha van bennük szeretet, nyitottság és elfogás a másik fél iránt. De nézzük, mik lehet azok a tanácsok, melyek bármelyik pár számára érdemes megfogadni.

 

a-jo-parkapcsolat-alapjai

 

„Lassan szeress s szeretni fogsz sokáig.”

A hosszú és harmonikus kapcsolatot csak közös munkával tudunk elérni. Akin azonban először dolgoznod kell, az te magad vagy. Nézd meg, milyen mintákat (ez lehet jó vagy rossz) hozol, akár családodból, vagy az előző kapcsolataidból, vizsgáld felül ezeket. A családodhoz fűződő kapcsolat, például nagyon komolyan befolyásolni tudja a párkapcsolatodat. A szülőkről való leválás, egy független szabad identitás kialakítása hangsúlyos. Itt megvizsgálhatod, milyen kötődési típusba tartozol, számodra mit jelent a közelség és a távolság. Ha pedig távolság: bármennyire is szereted a másikat, és fontos az együtt töltött idő, egy jól működő kapcsolatban elengedhetetlen az egyén szabadsága. Mindenkinek szüksége van szabad térre a közös idő mellett, az, hogy kinél mekkora ez a tér, az teljesen egyéni. Minél nagyobb nyomás alá kerül a kapcsolat, vagy a másik fél annál feszültebb lesz a helyzet. Itt akár az is felmerülhet, hogy a párod eltol téged magától, hogy levegőhöz jusson. Azért, hogy ne jusson el idáig a dolog, szabjatok határokat, így lesz működésképes a kapcsolat vagy a házasság.

 

„A méz is csömörletes, mihelyt túlontúl-édes”

Bármennyire is azt látjuk mindenhonnan, hogy tökéletes boldogság övezi mások kapcsoltát és egy boldog, rózsaszín felhőn úsznak, ne dőljünk be a látszatnak. A boldog párkapcsolat titka bennünk él, és ezt közös munkával minden egyes nap képesek vagyunk jobbá és jobbá tenni, együtt. Ha képesek vagyunk változtatni és belátni, hogy semmi nem állandó, minden változik, akkor nincs lehetetlen. Nincsenek tökéletes párkapcsolatok, tökéletes házasságok, csak rengeteg befektetett munka. Érdemes azon elgondolkodni, neked mit jelent a másik jelenléte az életedben: tudja-e, hogy mennyire fontos számodra? Ha nem, akkor mondd el neki inkább, minden egyes nap. Lehet, hogy a párkapcsolati munka közben több kérdés is felmerül bennünk: merre tart a kapcsolat és minket ez hogyan érint? Ha ezeket megválaszolod, máris könnyebb lesz elindulni az úton. Mindenközben ne feledd: “Nem fontolgat az, ki szívével szeret, mert szíve titkát bátran megmutatni kész.”

 

a-jo-parkapcsolat-alapjai

 

Miről szól a jó párkapcsolat alapjai tanfolyam?

Ez a tanfolyam, olyan párkapcsolati témákat boncolgat, amik sokakat érint, és számos kérdésre megadják a választ. Hogyan épül fel stabil kapcsolat, melyek a leggyakoribb párkapcsolattal kapcsolatos problémák? Miként éljünk túl egy szakítást, vagy lobbantsuk fel a kapcsolatunk pislákoló lángját?

 

Kiknek ajánljuk a tanfolyamot?

 • Azoknak, akik szeretnének dolgozni a kapcsolatukon, hogy az még magasabb szintre emelkedhessen.
 • Segítőknek, akik párkapcsolati témákkal foglalkoznak.
 • Azoknak, akik épp egy szakításon vannak túl, és küzdenek a magány érzésével.
 • Mindenkinek, akit érdekel a téma.

 

 

Kitől fogsz tanulni?

Halász Kinga

Coach, kommunikációs szakértő

Halász Kinga vagyok coach, kommunikációs szakember és tréner. 2018 óta segítem a hozzám forduló klienseket abban, hogy megoldják a problémáikat és egy teljesebb, boldogabb életet élhessenek. A coaching szemlélet nemcsak a munkámban, hanem a magánéletemben is központi szerepet játszik. Mindig támaszkodhatok rá, legyen szó döntéshelyzetről, aggodalomról, konfliktusokról vagy bármilyen nehézségről. Ez egy olyan módszertan, amit mindenkinek ismernie kellene, és hiszem, hogy akkor a világ egy szebb hely lenne, tele boldog emberrel. Éppen ezért szeretném minél többekkel megismertetni a coaching lényegét. Ezt kiegészítve mester diplomás kommunikációs szakemberként sok kihívással találkoztam a munkám során az elmúlt 10 évben, amiból egy tanulságot biztosan levontam: megfelelő kommunikációval minden ajtó könnyebben nyílik. A kulcs pedig ott van mindannyiunkban, csak meg kell tanulni használni!

Pillants bele!

Mi szükséges a kurzus elkezdéséhez?

Csak egy toll, papír és stabil internetkapcsolat.

100%-os pénzvisszafizetési garancia

Kóstolj bele a tanulásba kockázat nélkül 30 napig!

Ha vásárlásod után nem éreznéd úgy, hogy a tanfolyam segített fejlődni, és közelebb kerülni egy teljesebb, sikeresebb élethez, vagy bármi más ok miatt ne lennél megelégedve, csak írj nekünk egy emailt az info@thebrightacademy.hu email címre, és kérdés nélkül visszautaljuk Neked a kurzus teljes összegét.

Hallgatói értékelések

Óriási löket az indulásban!

Rated 5 out of 5
2021.04.16.

Először félve mertem előfizetni az illustratorra, de a tanfolyamban szerintem zseniálisan benne van minden, ami a kezdetekhez szükséges. Nekem rengeteget segített, hogy egy helyen volt minden és nem 60 youtube videóból kellett informálódjak. 🙂

Marcsi

Ilyet kerestünk!

Rated 5 out of 5
2021.03.08.

Nagyon naprakész, élvezhető és tartamas tananyag!

Nagyon köszönjük!

Viki és Bence

100% érték!

Rated 5 out of 5
2021.03.08.

A párommal szerettünk volna közösen fejlődni és szerencsére rátaláltunk erre a kurzusra pár hete. Végig is csináltuk, sok enegriát fektettünk bele és úgy érzem sikerült haladnunk! Hálásak vagyunk!

Anna

Anna M.

Ezek is érdekelhetnek:

Jobb kommunikáció, jobb élet. Az asszertivitás technikáit gyakorlatias módon sajátíthatod el.

5

49990 Ft

Ez a konfliktuskezelés tréning neked szól, ha úgy érzed, megfelelő konfliktuskezelési technikákkal hatékonyabban és konstrutkívabban tudnál működni a nehéz helyzetekben.

5

23990 Ft

Ez az alapozó coach képzés segít abban, hogy eldönthesd, szeretnél-e a segítő szakmában dolgozni vagy pusztán önmagad fejlesztése a cél.

5

89990 Ft

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Odio adipiscing ut integer cras phasellus.

5

19990 Ft

Ráépülő képzések:

9990Ft

4990 Ft

Tervezd meg a Social Média jelenlétedet és érd el idén a marketing céljaidat!

9990Ft

4990 Ft

9990Ft

4990 Ft

Fedezd fel ingyenes karácsonyi tervezőnket, amely tartalmaz havi tervezőt, menütervezőt, bevásárlólistát, ajándéktervezőt, ajándékötleteket, levelet a Mikulásnak, és egy karácsonyi bakancslistát. Tervezd meg álmaid karácsonyát ma!
Fedezd fel a ciklustudatosság mesterségét: Ciklustudatos Étrend Alapok és Tervezővel

9990Ft

4990 Ft

Válj magabiztos Coachhá vagy fedezd fel, hogy neked való-e a szakma!

5

9990Ft

4990 Ft

Szeretnél egy olyan életet, ahol a természetes ciklusaid szinkronban vannak a karriereddel? Ahol a munkahelyi stressz és a hormonális ingadozások már nem akadályoznak a mindennapi hatékonyságban? Ez, a kifejezetten nőknek szóló online jóga tanfolyam tökéletes választás, hogy összhangba kerülj magaddal.

5

69990 Ft

Érdekel az anyagi függetlenség fogalma? Pénzügyi biztonságra vágysz? Egy olyan jövőről álmodsz, ahol szabad vagy és nem kell félned a havi kiadások nagyságától? Tanuld meg, hogy mit jelent a valós anyagi függetlenség és hogyan tudod megtenni az első lépést annak érdekében, hogy te is így élhess.

5

79990 Ft

Kurzusunk során megtanulod a hosszú távon működő, etikus linképítési stratégia kidolgozását és gyakorlati kivitelezését. Ezenkívül részletes elméleti és gyakorlati tudást szerzel SEO konverzió optimalizálás, ügyfélelvárás-menedzselés és SEO projekt megtérülés elemzés területén is.

5

59990 Ft

Milyen munka illik hozzám?

Az ingyenes kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, de a benne rejlő információk értéke felbecsülhetetlen lehet a jövőd szempontjából.
Indulj el egy önazonosabb úton ma!

Indulj el a karrierutadon most!

Feliratkozás

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!