fbpx
/
/
Környezettudatos életmód ingyenes tanfolyam

Környezettudatos életmód ingyenes tanfolyam

5

112 tanuló ajánlja

kornyezettudatos-eletmod
kornyezettudatos-eletmod
Ingyenes tanfolyam
Minden vásárlással fát ültetsz

Környezettudatos életmód - Klímatudatosság a gyakorlatban

A környezetvédelem fogalma valószínűleg sokak számára ismerős fogalom, a környezettudatos életmód azonban már kevésbé. Ez az ingyenes tanfolyam azok számára lesz leginkább hasznos, akik szeretnék, hogy a környezettudatosság a mindennapjaik fontos részévé váljon. Sokan úgy gondolják, hogy a már szinte közhellyé redukálódott kifejezések, mint a szelektív hulladékgyűjtés, a vízfogyasztás csökkentése, vagy az áramfogyasztás redukálása alig jelentenek valamit. Tévedés! Ezek jelentenek talán a legtöbbet, hiszen minden apró lépés is fontos lehet a környezettudatos életmód felé vezető úton! Ez a tanfolyam segít neked abban, hogy egy fenntartható, zero waste háztartást hozz létre, amivel tenni tudsz önmagadért, a környezetedért és a családodért.  

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Környezettudatos életmód ingyenes tanfolyam?

1. Modul – Klímatudatosság elméleti útmutató
 • Mi fán terem a klímatudatosság?
 • Hogyan tudsz többet tenni a környezeted megóvásáért?
 • A fenntarthatóság a kosaradban kezdődik
 • Túlfogyasztás enyhítése
 • Szeméttermelés csökkentése
 • Tudatszintünk emelése
2. Modul – Klímatudatosság gyakorlati útmutató
 • Klímatudatosság a gyakorlatban
 • Vásárlási tippek a veganizmus jegyében
 • Kezdő vegán tippek
 • Vásárlási tippek a minimalizmus és a zero waste jegyében
 • Tudatszintünk emelése
 • Tudatszint emelése a gyakorlatban
 • Változás benned kezdődik

Miért fontos a környezettudatos életmód?

Elég ma bekapcsolnunk a tv-t vagy a rádiót, megnyitnunk egy internetes weblapot, máris szembesülhetünk azzal, hogy milyen komoly károkat okozott eddig a bolygó számára az emberiség. Elképesztő mértékben éljük fel az erőforrásainkat, úgy élünk, mintha nem lenne holnap. Pedig ahhoz, hogy igenis az unokáink számára is élhető legyen ez a bolygó, minden lépés számít. Amióta az emberiség uralja ezt a bolygót és elkezdtünk mezőgazdasággal foglalkozni, majdhogynem 40 százalékkal csökkent az erdős területek aránya, és átlagosan 50 db műanyag lebeg az óceán minden négyzetméterén. Természetesen felmerülhet a kérdés, hogy te magad mégis mit tehetsz? Rengeteg dolgot. Ez a tanfolyam abban segít számodra, hogy környezettudatosan élhesd a mindennapjaid. Folyamatosan keresd azokat a lehetőségeket, melyekkel te is jobbá teheted ezt a világot.

 

Apró lépésekkel a cél felé

Ha célunk a hulladékmentes életmód, esetleg az újévi életmód fogadalmaid között szerepel, hogy szeretnéd az otthonodban csökkenteni a hulladék mennyiségét, fontos számodra az egyszerű környezetbarát életmód, akkor mindig egy apró változással kezdj. Sokan fejest ugranak, és megpróbálnak minden kritériumnak egyszerre megfelelni. Sajnos azonban minél jobban igyekszel, annál nagyobb lesz a benned keletkező feszültég, ha valami például nem úgy sikerül, ahogy szeretnéd. Annak érdekében, hogy valódi változást érj el, mindig egy apró lépést lépj előre. Mondjuk, kerüld az egyszer használatos termékeket, vagy a palackozott vizet. Ne gondolkodj feltétlenül grandiózus lépésekben, egyszerűen csak gondold át logikusan mi az amit már most, erőfeszítés nélkül, a következő napokban/hetekben megtehetsz.

 

Fenntartható háztartás = fenntartható bolygó?

Mindennap hallunk híreket arról, hogy mi történik a nagyvilágban, mi történik a bolygónkkal. Ezek a hírek a Föld állapotával kapcsolatosan sajnos sokszor emberi tevékenység által előidézettek. A klímaváltozás itt kopogtat az ajtónkon, hiába próbáljuk ignorálni. A globális változáshoz azonban összefogás és környezettudatosság szükséges. Sokan úgy tartják, hogy a Földünket nem az elődeinktől örököltük, hanem az utódainktól vettük kölcsön. Ha ehhez tartjuk magunkat, akkor a környezettudatos életmód apró magjait már a legkisebbekben is el kell ültetnünk a fenntartható jövő érdekében. A hétköznapi emberek java része igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a környezettudatos életmód útjára lépjenek. Sokan azonban azért sem lépnek, mert úgy gondolják az ő tetteik nem számítanak vagy nem tudják, hogyan kellene elkezdeniük. A környezettudatos életmód azonban nem atomfizika, te is el tudod kezdeni, akár ma! Nézzük, melyek a legfontosabb alap dolgok, amiket te is megtehetsz a környezetedért!

 

kornyezettudatos-eletmod

 

Csökkentsd a hulladék mennyiségét

Régebben, minden jobb volt. Ugye milyen sokat hallottuk már ezt? Valóban, régebben a szemét mennyisége sokkal kevesebb volt. Gondoljunk csak bele, nagymamáink az élelmiszereket és a tisztítószereket is kimérve kapták. A tejet üvegben, a cukrot, csokit pedig egyszerű papírzacskóban adták át, így tényleg minimális hulladék keletkezett. Nem volt arra sem lehetőség, hogy nylon zacskót vásárolj, hiszen az egyszerű fonott kosárba raktak mindent, amire szükség volt. Ma pedig, minden vásárlással egyszerűen letépünk egy zacskót és abba pakolunk, termelve ezzel(is) a felesleges hulladékot. A 40-50-es években belépett az életünkbe a háztartási műanyag hulladék, főként vajas, margarinos és tejfölös dobozok formájában. Egy ideig mindenki próbálkozott, hogy többször használatos tárgyakat avanzsáljon belőlük. Kaptunk benne főzeléket a mamától, vagy épp növényeket ültettünk benne, egy ideig.

Ez a hulladék mennyiség azóta is csak nő, és már nem tudjuk hova rakni. A szemét egy jelentős része újrafelhasználható lenne vagy éppen komposztálható lenne. Azonban például azzal, hogy megelőzzük a hulladék termelést, sokkal többet tehetünk.

 

Hulladékcsökkentés a gyakorlatban

Ha a célod, hogy megelőzd a felesleges hulladék termelést, és ne termelj több hulladékot kerüld az egyszer használatos termékeket. Érdemes mindenből a visszaválthatót választani, vagy olyat amit minél többször tudsz majd felhasználni. Ha teheted igyekezz elkerülni a gyorséttermeket, mert ott bizony hatalmas szemétkupac kíséri majd minden vásárlásodat.

A műanyag hulladék jelenti az egyik legnagyobb problémát, hiszen a tengereink és az óceánok java része is tele van PET palackokkal. Műanyag szívószálak helyett használj fémet és ruházz be egy menő kulacsra. Ha nem okoz számodra nehézséget, hogy ne vegyél otthonra több palackozott ásványvizet, akkor tedd meg! Magyarországon a legtöbb helyen iható minőségű a víz, így kevesebb ásványvíz, több csapvíz! Azt tudtad, hogy a palackozott víz esetében többe kerül csomagolás, mint maga a víz? Bizony, a palackozott víz esetében az ár 90%-a a csomagolás. Ezután nem kérdés, hogy melyiket válaszd, ugye?

 

Tippek, hogyan gyűjtsd szelektíven hulladékot

A szelektív hulladékgyűjtés a környezettudatos életmód egyik alappillére. De nem mindegy, hogy a hulladékot, hogyan tudod újrafelhasználni, vagy mire kell odafigyelni a szelektív hulladékgyűjtés közben. Az egyik legegyértelműbb tanács, hogy mindent a jelzés alapján dobjunk ki. Válasszuk külön a hulladékot, és csak azt dobjuk az adott hulladéktárolóba, aminek valóban ott a helye. Mielőtt kidobjuk a terméket, győződjünk meg róla, hogy azt teljesen kimostuk, mivel a koszos termék megnehezíti a tárolást. Mossuk vagy öblítsük el a joghurtos és tejfölös dobozokat.

Figyeljünk arra is, hogy melyek azok a termékek, amik nem kerülhetnek a vegyes hulladékok közé. Ilyen például az elem, vegyszeres flakonok, vagy más elektronikai hulladékok. Tájékozódj arról, hogy ezeket hova tudod gyűjteni és később leadni. Még jobb ha úgy döntesz, hogy újratölthető elemet vásárolsz, így kevesebb kerül a a gyűjtőbe, és te is többször felhasználhatod.

 

Komposztálj!

A komposztálás az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy csökkentsük a háztartási hulladék mennyiségét, és tápanyagban gazdag humuszt biztosítsunk a földnek. Ha van otthon kertünk, akkor a dolog egyszerűbb, hiszen áshatunk egy gödröt, vagy építhetünk egy ízléses komposztálót. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor vásároljunk komposztáló ládát. A komposztáló lehet fa vagy műanyag. A fa ugyan környezetbarát, de sokszor hamarabb tönkremegy, mint a műanyag társa. Tartsuk a komposztálót olyan helyen ahol oxigén éri, és keverjünk bele lazító anyagokat. Ha a komposzt nem kap levegőt, akkor egyre inkább rothadásnak indul.

Tippek, hogy mi kerüljön a komposztálóba:

 • kávé és tea zacc, zöldség és gyümölcs hulladékok, virágföld, elszáradt csokrok, növények, tojáshéj
 • falevél, szalma, lehullott gyümölcsök, toll és szőr

Tippek, hogy mi NE kerüljön a komposztálóba

 • húsevő állatok alól származó alom
 • veszélyes hulladékok, kemikáliák, nem lebomló anyagok
 • festék, olaj vagy éppen zsírmaradékok, amik nem bomlanak le

A komposztálásban az a szuper, hogy a növényeid virágpompával hálálják meg a törődést és tápanyagban gazdag talajt, emellett nem kell elégetned a felesleges faágakat, és a szemét mennyiségét is csökkenteni tudod.

 

Takarékoskodj a fűtéssel is

Az energiapazarlás csökkentése is fontos lépés, a környezettudatosság felé vezető úton. Mivel a népességünk egyre csak növekedett így sajnos egyre kevésbé támaszkodtunk, mi emberek a megújuló energiaforrásokra. Szerencsére egyre többen használják ki, a nap, a víz vagy éppen szél energiáját, de azt is látnunk kell, hogy mi otthon milyen mennyiségben használjuk vagy pazaroljuk az energiaforrásokat.

A legnagyobb mértékű energiafogyasztás a fűtés, majdnem 70 százalék. Sajnos, a sokszor huzatos lakásoknál, az „utcát fűtjük” a megfelelő szigetelés hiánya miatt. Ilyenkor a legjobb megoldás, ha inkább a házunk szigetelését kezdjük el megoldani. Új nyílászárokkal, majdnem 20 százalék energiát spórolhatunk meg. Csökkenthetjük a kiadásainkat, ha egy fokkal lentebb állítjuk a hőmérsékletet, és felveszünk egy extra pulcsit. Természetesen nem az a cél, hogy dideregj a lakásban, akár sok ezer forintot is megspórolhatsz, ha okosan fűtesz. Ne „árnyékold” le a fűtőtestet azzal, hogy bútorokat helyezel elé, legyen a meleg levegőnek szabad az útja.

 

Ne pazarold a vizet!

A vízpazarlás, főleg a meleg víz pazarlásának csökkentése lehet a következő lépés a környezettudatosság irányában. Tudjuk, hogy nincs annál megnyugtatóbb, mint egy nehéz nap után belecsobbanni egy kád melegvízbe, sajnos a kádban való lubickolás nem környezettudatos. Válaszd a kádban fürdés helyett a zuhanyzást, ami teljesen elengedő és rengeteg vizet spórolsz vele. A másik amit megtehetsz, hogy melegítesz vizet mosogatáshoz, és nem folyó víznél mosogatsz, amivel rengeteg vizet pazarolsz el. Ugyanez a helyzet a fogmosással. Zárd el a csapot, nem szükséges, hogy fogmosás közben nyitva legyen, akkor is ha ez rögzült be. Ha pedig csap… ha csöpög csap, akkor szereltesd meg inkább, hiszen így akaratlanul is sokba kerül a dolog, egy hét alatt több liter víz elfolyik a csöpögés során.

 

Elektromos berendezések

Az elektromos áram az életünk szerves része, hiszen szinte minden háztartási berendezés igényli. Azonban az elektromos áram előállítása költséges dolog, és mindamellett veszteségekkel is jár. Ahhoz, hogy minél kevesebb áramot fogyasszunk és okosabban használjuk fel, számos dolgot megtehetünk. Nem kell feltétlen nagy beruházásokra gondolni, számos apró dolgot is megtehetünk. Ilyen például az, hogy csak abban helységben ég a lámpa, ahol éppen tartózkodunk, kerüljük a díszkivilágítást. Minél tovább használjuk ki a természetes fény adta lehetőségeket, nemcsak egészséges, de az ember számára ráadásul megfelelőbb a cirkadián ritmus miatt.

Apró lépés, de mégis hasznos, ha nem hagyjuk bedugva a telefon töltőjét, kikapcsoljuk a számítógépet ha nem használjuk, és a tévét is, ha éppen nem nézzük. Mielőtt bármilyen háztartási gépet szeretnél vásárolni, nem árt ha tisztában vagy az energiaosztályával. Válaszd a számodra ár/érték arányban legmegfelelőbbet. A jelenleg legtakarékosabb az A++, a legpazarlóbb pedig G osztály. Abban az esetben, ha szeretnél teljesen a megújuló energiaforrásokra támaszkodni, azt is megteheted, szereltess fel napkollektort a házadra. De a napenergia mellett, más megújuló energiaforrásokat is használhatsz, ha szeretnél.

 

Megújuló energiaforrások

A 2021-től változás áll be az újépítésű ingatlanokat érintően. Ezeket a házakat úgy kell kialakítani, hogy az energiafelhasználás 25%-át a megújuló energiák fedezzék. Rendben, de mi számít megújuló energiaforrásnak?

Ilyen például a szélenergia, a vízenergia, vagy éppen a geotermikus energia. Magyarországon a leginkább kihasználható, a tapasztalatok alapján a napenergia. Ha lehetőséged van, akkor napkollektorok segítségével jócskán lecsökkentheted a fűtésszámládat, vagy éppen elegendő melegvizet biztosít. Másik környezettudatos megoldás a biomassza, amivel fűthetsz. Választhatod még emellé a hőszivattyút, ami a geotermikus energiát és villamos áramot termel, tehát fűthetsz vele.

 

Vásárolj okosan

Ha már környezettudatos vásárlás, akkor érdemes elgondolkodni azon is, hogy csak a szükséges dolgokat vásároljuk! A pazarlás szinte kézen fogva lépett be az életünkbe a kapitalizmussal és reklámok hada harsogja mindennap: vegyél meg, vigyél haza!

Úgy nagyon nehéz környezettudatosnak maradni, ha engedünk a csábításnak, és mindent válogatás nélkül hazaviszünk. Ne legyenek illúzióink, vásárolni muszáj, hiszen nem tudunk mindent magunknak megteremteni. Először is vásárlás helyett kezdjünk el gondolkodni, és leválasztani magunkat azoktól az igényektől amiket elénk tolnak, és sokszor már megállapítani sem tudjuk, hogy ezek valóban a saját vágyaink-e. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük magas fokú önismeretre van szükségünk és tisztában kell lennünk azzal, hogy mi valójában a reklám, és mi a célja. A reklám azt sugallja, hogy egy bizonyos dolog segítségével jobb és több lehetsz, szinte kiabál a polcról: válassz engem, szükséged van rám.

Nem véletlen az sem, hogy azonnal juthatunk lakossági és áruhitelhez sem, a lényeg, hogy minél többet fogyasszon az ember. A vásárlás során, sokakban örömhormon szabadul fel, úgynevezett endorfin, ami a legrosszabb esetben akár függőséghez is vezethet.

De ne legyenek illúzióink, ezek a pillanat adta örömök, nem vezetnek hosszútávú boldogsághoz, ráadásul a pénztárcánk is komolyan megsínyli.

 

Minimalizmus otthon

Természetesen a boltokban és az interneten minden arra csábít majd, hogy olyan dolgokat is vásárolj, amire valójában nincs szükséged. Azonban ha te felkészült vagy és vásárlás során megállsz és elgondolkodsz: erre ténlyeg szükségem van? Akkor máris többet tettél a környezetedért, mint az emberek java része. A minimalizmus számos olyan előnnyel jár, amire nem is gondolnánk. Pénztárcabarát, csökkenti a felhalmozott tárgyak mértékét és sokkal jobban érzed magad egy rendezett otthonban. A háztartásban keletkező hulladék nagy részét az élelmiszerek és azok csomagolása adja. Kövesd nyomon a boltok akcióit és ne vásárolj romlandó élelmiszereket hatalmas kiszerelésekben, mert valószínűleg a kukában köt majd ki.

Íme néhány dolog, amit a következő vásárlásod előtt érdemes lehet megfontolnod.

 • Az első és legfontosabb kérdés, amit fel kell tenned: tényleg szükségem van rá? Jobb ember leszek ennek a terméknek a segítségével?
 • Inkább kerüld a különböző nyereményjátékokban vagy akciókban való részvételt, a legtöbb sajnos felesleges pénzkidobás, aminek semmi értelme.
 • Válaszd inkább a tartós dolgokat, legyen az használati cikk, vagy ruhanemű.
 • Ha pedig ruhanemű: itt is gondolkodj környezettudatosan. Kerül el a fast fashion üzleteket, a legtöbb üzlet sajnos nagyon környezetszennyezően állítja elő a termékeit.
 • Kerüld el a műanyag csomagolású termékeket, inkább szokj hozzá, hogy a saját vászonból készült szatyrod viszed és abba pakolj.
 • Ne dobj ki olyan dolgokat, amelyek csak javításra szorulnak.
 • Iratkozz be a könyvtárba, és olvass használt könyveket.
 • Ha pedig használt… a ruhaneműk esetében is szuper választás a használt, hiszen egy ruhának nem csak egy élete van, annál sokkal több. Minőségi darabokat foghatsz ki egy turkálóban, ha szemfüles vagy.
 • Nézd meg, hogy milyen anyagból készültek a ruháid. Ha úgy érzed túlságosan műanyag, akkor adj tovább rajta. Válaszd inkább a 100%-ban természetes pamut anyagból készült termékeket.

 

kornyezettudatos-eletmod

 

Próbálj meg olyan élelmiszereket vásárolni, amik kevés mesterséges adalékanyagot tartalmaznak. Válaszd a természetes élelmiszereket. Ha a környezetedben van termelői piac, ott rengeteg szuper dolgot vásárolhatsz őstermelőktől, ami nemcsak egészséges, de támogatod vele a hazai gazdákat. Igyekezz idény gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani, hiszen az állattenyésztés az egyik legkörnyezetszennyezőbb iparág. Túlzott húsfogyasztásunkkal a környezetünkre is olyan terhet rakunk (Magyarországon évente 60 kiló húst eszünk fejenként), ami alig bírható. Már azzal is rengeteget tehetsz, ha csökkented a vörös hús fogyasztását és igyekszel minél több helyi termelőtől származó élelmiszert csempészni a tányérodra. Azzal is sokat tehetsz akár, ha megosztod a maradék élelmiszeredet! Hívd meg a barátaidat vacsorára, gondold újra, vagy adományozd oda a rászorulóknak. Ha kertes házban élsz, akkor ültesd el a saját növényeidet, figyeld a fejlődés fázisait, minden egyes nap. Ahelyett, hogy kidobnád a maradékot, inkább komposztálj!

 

Busz, metró és kerékpár

A fenntartható, környezettudatos életmód fontos része az utazás. Manapság a környezetvédelemmel foglalkozók nagy százalékának okoz problémát az, hogy az autós közlekedést felváltsa valami más. Nem véletlen, hogy a piacon megjelentek a szinte teljesen elektromos, vagy hibrid környezetbarát autók, melyek arra hivatottak, hogy átvegyék a hagyományos autók szerepét. Sajnos károsanyag kibocsátás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy ma egyre több a légúti megbetegedésben szenvedő és az allergiás. Ha környezettudatos szeretnél közlekedni, annak a legjobb módja, ha kerékpárral, vagy gyalogosan utazol. A kerékpár, az egyik legideálisabb utazási forma, mivel kis helyen is elférsz, és mindig találsz majd parkolóhelyet. Mindamellett, hogy iskolába vagy munkába jársz vele, tökéletes kirándulási eszköz, tavasztól – őszig. Ilyen módon nemcsak a környezetedért teszel, hanem hosszú távon a tested is hálás lesz érte!

Amennyiben teheted, utazz helyi tömegközlekedéssel, vagy kerékpárral. Rövidebb távokon érdemes a gyaloglást előnyben részesíteni, a sportosabbak sokszor télen – nyáron a futást választják, a fiatalabbak pedig a rollert és a gördeszkázást. A tömegközlekedés másik előnye hogy olcsó. Egy autó fenntartása, drága. Azon túl, hogy az üzemanyag komoly költségeket emészt fel, még fizetni kell a parkolásért, és a biztosítás sem maradhat el, ha pedig hitelben vetted, akkor ott a törlesztőrészlet.Ilyen módon nemcsak a környezetedért teszel, hanem hosszú távon a tested is hálás lesz érte!

 

Elviteles poharak, környezetbarát csomagolás

Ha munkába menet rendszeresen betérsz a kedvenc kis sarki kávézódba, kérd a kávédat a saját elviteles poharadba. Ha van egy kis időd, akkor például leülhetsz és megihatod ott is csészéből a friss kávét. Ha otthon előkészíted az ebédedet, az nem csak környezettudatos, hanem sokkal olcsóbb is, mintha rendelnél. Ha erre nincs mindig lehetőséged, akkor igyekezz odafigyelni arra, hogy amit választasz, a legyen zero waste, de legalábbis környezettudatos. Válassz olyan helyet, ahol lehetőség van környezettudatos szalvétákat, vagy természetes anyagokból készült eszközöket kérni, a műanyag dobozok helyett, így környezettudatosan étkezhetsz. Ha ilyenre nincs mindig lehetőséget, akkor keress olyan vendéglátóhelyet, esetleg főzelékházat vagy kifőzdét, ahol lehetséges a helyben fogyasztás. Ez is is fontos lépés hiszen, elkerül a felesleges műanyag használatot, mert csak az evőeszközöket kell utánad elmosni.

 

Takaríts zölden

Szintén fontos, hogy az otthonunk takarítás közben figyeljünk az esetleges fellépő környezeti károkra. Igyekezz elkerülni a kemikáliákat, mert nem csak a bőröd sínyli meg, de nem is környezettudatos választás és a légutaink számára sem ideális. Ráadásul, a lefolyón keresztül távozó víz, sokszor komoly károkat okoz az élő vizekben, az ott élő növény és állatvilágban egyaránt. Ha pedig tisztaság, akkor érdemes visszanyúlni nagyanyáink jól ismert technikáihoz, hiszen nekik biztosan nem volt adott szupermarketek széles körű választéka, csak a jól bevált házi praktikák. Mire lesz szükséged a környezettudatos takarításhoz otthon?

 

Néhány hasznos tipp (nemcsak) öko takarítóknak!

 • A régi jól ismert szivacs helyett válasszuk inkább a luffa szivacsot, vagy a fából készült kefét természetes sörtével.
 • A régi, jól bevált szódabikarbóna, amiről külön posztot lehetne írni, hiszen számtalan felhasználási formája ismert. Lágyítja a vizet, kiszedi a foltokat a textíliákból és ha szükséges tisztít és szagtalanít.
 • Aminek biztosan hasznát veszed, az a citromsav és citromlé. Nemcsak fehérít, hanem a baktériumok ellen is hatásos, emellett jó hasznát veszed a vízkövek eltávolítása során is.
 • Az ecet, is igazi aduász, hiszen nem pusztán környezettudatos, de fertőtlenít is. Edzés után áztasd be a ruháidat egy kevés ecetes melegvízbe, és garantáltan leszámol a kellemetlen szagokkal.
 • Kukoricakeményítő:ha szükséged lenne egy kis bútor polírozásra akkor a hagyományos megoldás helyett ott van akár a kukoricakeményítő is. Nemcsak bútorok, hanem üvegfelületek tisztítására is régi jól bevált praktika lehet!

Mindezek mellett te magad is kitalálhatsz új módszereket, iratkozz fel különböző online hírlevelekre, ahol minden héten hasznos tipp vár.

 

Fast fashion, slow living

Ha pedig otthon és háztartás akkor ennél is többet tehetsz azzal, hogy kerülöd a fast fashion boltokat. A fenntartható “zöld” divattal már nagyon sok blogger foglalkozik, hiszen a környezetszennyezést tekintve a divatipar a második helyen áll, az állattenyésztés után. Érdemes a használt ruhák felé fordítani figyelmünket, hiszen azzal károsítjuk a legkevésbé környezetünket. Fogadjuk meg a vásárolj kevesebbet és válassz jól elvét, hiszen egy kapszulagardrób, amit kihasználunk, fenntartható és környezettudatos opció. Felesleges egy olyan gardrób, ami tele van olyan ruhákkal, amiket akkor használunk ha lefogyunk, ha bátrabbak leszünk vagy ha megkedveljük az adott színt. A környezettudatos vásárlás, a ruhák esetében is az önismerettel kezdődik és azzal is fejeződik be. Minél jobban ismered saját magad, annál inkább okosan döntesz majd, és csak olyan termékeket vásárolsz meg, amit valóban használni fogsz.

Egy ruhának minél rövidebb az utóélete annál kevésbé környezettudatos választás. Ha pedig ruhatár, inkább a kevesebb több elvét valljuk: amire nincs szükség adományozzuk tovább a megfelelő szervezet számára, hogy támogassuk őket.

 

Ne ülj fel a túlfogyasztás vonatára

A minimalizmus, egyben a környezettudatos életmód azon túl, hogy megszabadít néhány olyan dologtól, amire nincs szükséged, egyben nagyon felszabadító is. Azokat a dolgokat helyezi az életed színpadára, melyek valóban számítanak. Ha megfigyeled a boltok akciói mindig valamilyen előre eltervezett ünnep körül forognak, legyen az karácsony, húsvét vagy éppen Valentin nap. Természetesen, nehéz ellenállni a folyamatos akcióknak, – de ez is – mint minden más tudatosság kérdése.

Ha pedig tudatosság, akkor érdemes végiggondolni, hogy egyes elektronikai cégek, miért cserélték korábban tartós termékeiket, amiket használtunk 5 – 10 évig, egy sokkal silányabb verzióra? A fogyasztás érdekében. Ma már nagyon kevés olyan elektronikai terméket találni, aminek években mérhető lenne az élettartama. Telefonok 2 – 3 év, mosógépek 5 – 6 év, és még folytathatnánk a sort. Ma azonban a helyett, hogy megjavítanánk, egyszerűen veszünk egy másikat. A helyett, hogy te is felülnél a túlfogyasztás vonatára, fontold meg, milyen más opcióid lehetnek.

 

Tiszta lakás, tiszta gondolatok

Ha nyomon követted Marie Kondo sorozatát a Netlixen akkor azt is látod, hogy a felhalmozás általános probléma. A tiszta, kacatmentes lakás azonban olyan mentális változásokat hozhat, amit nem láttál előre, mégis sokkal jobban érzed magad tőle. Az első lépés, egy nyugodt délutánon vedd sorba, melyek azok a dolgok, aminek birtoklása nem okoz örömet. Melyek azok a dolgok, amiket akár tovább is adhatsz, olyan számára akiknek lehet, hogy sokkal több boldogságot hoz az életükbe? Minél inkább belemerülsz, rájössz, hogy életünk során sok esetben elvesztjük a saját identitásunkat, és fogalmunk sincs róla, hogy csakugyan van-e az adott dologra, vagy csak a reklámok hívták elő ezt az érzést?

 

Garázsvásár, cserebere

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a garázsvásár, ami azért is jó, mert ilyenkor nem a kukába dobod a használt terméket, hanem az új életet kaphat valaki másnál. Tehát, ha végigvadásztad az otthonod, és kipakoltad a nem használt termékeidet, akkor csinálj egy mini garázsvásárt, vagy rakd fel egy olyan oldalra, ahol értékesítheted ezeket. Iratkozz vagy lépj be különböző csoportokba, ahol a ruháidnak vagy elektronikai cikkeknek talán megtalálod az új gazdáját. A másik hasznos tipp, ha a barátaiddal cserélsz. Lehet, hogy amire neked már nincs szükséged az másnak örömteli pillanatokat ad és ő is tud számodra adni valamit. A harmadik tipp, ha egyszerűen kölcsönkérsz. Nyaralás előtt állsz? Szükséged lenne egy sátorra? Akkor kérj kölcsön! Mindig a vásárlás legyen az utolsó lépés amit megteszel, így a pénztárcád és a környezetedet sem terheled egy új termékkel.

 

kornyezettudatos-eletmod

 

Mutass példát!

Ebben a tanfolyamban külön foglalkozunk a környezettudatos életmód bevezetésével. A környezettudatosság gyerekeknek is elengedhetetlen, hiszen ők is a fejlődés része. Akkor is, ha mindennap tenni kell érte, megtanítani és elmagyarázni, ne add fel! A környezet védelme az ő feladata lesz majd egy nap. Olyan apró, egyszerű lépéseket is tehetsz, mint a közös szemétszedés, vagy csatlakozás egy 30 napos hulladékmentes kihíváshoz. Azon túl, hogy jó móka, a gyermeked szintén sokat fog tanulni egy hónap alatt a környezettudatos életmódról. Akár hosszú napló bejegyzések formájában is megörökíthetitek az ezzel kapcsolatos élményeiteket.

Az ember sokszor a kellemetlenségek elkerülése végett hajlamos inkább a rövidebb, kényelmesebb utat választani. Ebben az esetben a fejlődés elkerülhetetlen. A számok alapján úgy fest, hogy nem tudjuk, mennyi időnk van hátra ezen a bolygón, ilyen körülmények között. A változás sokszor semmibe nem kerül, elég egy apró lépés, egy kulacs, egy kis odafigyelés. Nem baj, ha kicsiben kezded, soha nem tudhatod kire leszel hatással, ki fogja majd követni a példádat. Nincs másik Földünk, csak ez az egy. Tegyünk meg mindent a megóvásáért!

 

Miről szól a klíma és környezettudatos életmód tanfolyam?

Ez a tanfolyam azok számára nyújt segítséget, akik úgy érzik, szeretnének valamit tenni a környezetükért. Olyan gyakorlati tippekkel segíti a hallgatót, amit szinte azonnal át tud ültetni a mindennapi életébe. A tanfolyam teljesen online, így bármikor tanulhatsz, amikor kedved és időd engedi. A környezettudatos életmód tanfolyam rengeteg olyan plusz dolgot adhat hozzá az eddigi ismereteidhez, így segítve téged abban, hogy még jobban figyelj a téged körülvevő világról. A tanfolyam olyan számára is megoldás, akik a gyermekeik számára is szeretnék megmutatni, hogyan lehet környezettudatosan élni a mindennapokat.

A tanfolyam abban nyújt segítséget, hogy a háztartásod és az életmódod klímatudatosabbá váljon.

 

Kiknek ajánljuk a tanfolyamunkat?

 • Azoknak, akik úgy érzik, fejlődni szeretnének és környezettudatosabban élni
 • Azoknak, akik klímatudatosabb hétköznapokra vágynak
 • Azoknak, akik szeretnék, hogy a háztartásuk környezettudatosabb legyen
 • Azoknak, akik a gyerekeik számára szeretnének egy szebb és környezettudatosabb világot

 

Ha úgy érzed a környezettudatosság a te utad, akkor ez a tanfolyam segítséget nyújt majd ebben!

 

Mi szükséges a kurzus elkezdéséhez?

 • Laptop vagy okostelefon
 • Toll, papír ceruza
 • Idő

Hallgatói értékelések

solya21@freemil.hu

Rated 5 out of 5
2021.08.07.

kiválo

sándor orsolya

Ezek is érdekelhetnek:

Foglalkoztat a pénzügyi tudatosság elérése? Egy olyan jövőre vágysz, ahol nem okoz stresszt a havi kiadások fedezése? Jól keresel, de kifolyik a pénz a kezed közül? Akár most ismerkedsz a pénzügyi tudatossággal, akár van némi tudásod a témában, érdemes tenni is a megvalósításért - és ez a tanfolyam pontosan ebben

5

79 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fedezd fel a Hatékony Ügyfélszerzés munkafüzetünket, amely lépésről lépésre vezet végig az ügyfélszerzés folyamatán a professzionális kapcsolatépítéstől az értékesítési tölcsérig.

5

9 990 Ft

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Meríts erőt és inspirációt minden napra! Szervezd meg hatékonyan az éved, fogalmazd meg és érd el céljaid, növeld személyes és szakmai hatékonyságodat. Tervezz tudatosan, érj el többet!

9 990 Ft

6 990 Ft

Tervezd meg a Social Média jelenléted és érd el idén a marketing céljaid! Tanulj meg céltudatosan stratégiát alkotni és tervezési praktikákat, amelyekkel kiemelkedhetsz a digitális térben.

9 990 Ft

6 990 Ft

Kezeld tudatosan a pénzügyeid! Tervezőnk segítségével könnyen átláthatod bevételeid és kiadásaid, megtanulhatsz hatékonyan gazdálkodni, és megfelelő döntéseket hozni.

9 990 Ft

6 990 Ft

Érd el az álom alakot! Fejlesztheted erőnléted, állóképességed és hajlékonyságod. Csatlakozz most, hogy hatékonyan mozoghass bármilyen speciális eszköz nélkül.

9 990 Ft

6 990 Ft

Fedezd fel ingyenes karácsonyi tervezőnket, amely tartalmaz havi tervezőt, menütervezőt, bevásárlólistát, ajándéktervezőt, ajándékötleteket, levelet a Mikulásnak, és egy karácsonyi bakancslistát. Tervezd meg álmaid karácsonyát ma!
Fedezd fel a hormonális egyensúly és az étkezés összefüggéseit! Tanulj meg ciklustudatosan étkezni, hogy támogasd tested minden szakaszban és a ciklusod minden fázisában kiegyensúlyozott lehess!

9 990 Ft

6 990 Ft

A Coaching eszköztár coachoknak és coaching iránt érdeklődőknek kínál gyakorlati útmutatást és eszközöket. Hasznos azoknak, akik a személyes vagy szakmai fejlődésüket szeretnék elősegíteni a coaching technikáin keresztül.

5

9 990 Ft

6 990 Ft

Kifejezetten nőknek szóló online jóga tanfolyam, hogy összhangba kerülj magaddal. Segítünk, hogy a munkahelyi stressz és a hormonális ingadozások már nem akadályoznak a mindennapi hatékonyságban.

5

39 990 Ft

Szerezz átfogó ismereteket és praktikus útmutatást, hogy biztosíthasd a jogi megfelelőséget. Ideális azoknak, akik GDPR követelményeit szeretnék megérteni és megfelelően alkalmazni.

5

39 990 Ft

Pénzügyi biztonságra vágysz? Tanuld meg, hogy mit jelent a valós anyagi függetlenség és hogyan tudod megtenni az első lépéseket annak érdekében, hogy te is így élhess.

5

79 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Kurzusunk során megtanulod a hosszú távon működő, etikus linképítési stratégia kidolgozását és kivitelezését, részletes tudást szerzel SEO konverzió optimalizálás és megtérülés elemzés területén is.

5

59 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Azonnal használható szaktudást kapsz, megtanulod a SEO auditálás minden lépését, valamint a lokális keresőoptimalizálást, amellyel a helyi vállalkozásokat előkelő helyen jelenítheted meg a Google térképes találatok között.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Segítünk hogyan találd meg azokat a kulcsszavakat, amik mögött valódi vásárlási szándék áll, hogyan optimalizáld a weboldal tartalmát, hogy a keresések első helyein jelenjenek meg, valamint hogyan növeld a weboldal átkattintási arányát a Google-ben.

5

79 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Válj hatékony és empatikus vezetővé! Tanulj meg vezetni intuícióval, fejleszd vezetői készségeidet és inspiráld csapatod megfelelően!

79 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Milyen eszközökkel támogathatod tudatosan a bélflóra egészségét? Segítünk hogyan tarthatod karban bélrendszered a mindennapokban!

5

69 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Sajátítsd el a 3D modellezés alapjait, ismerkedj meg a Blender szoftverrel és készíts egyedi 3D-s elemeket!

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Csatlakozz most Online Francia Nyelvtanfolyamunkhoz, és lépj be egy új kultúra kapuján! Légy részese egy interaktív és élvezetes tanulási élménynek, amely nemcsak a nyelvi készségeidet fejleszti, hanem a francia kultúrát és életmódot is megismerteti Veled.

5

29 990 Ft

9 990 Ft

Ez a kreatív írás tanfolyam bemutatja, milyen lehetőségek rejlenek manapság a kreatív szövegírás mögött, és azt is, hogyan élhetsz jól belőle.

5

77 790 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Elvégezted a Coach Alapozó Képzést és tovább tanulnál? Íme az új ráépülő képzésünk, az Életmód Coach Képzés!

5

69 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Szeretsz írni? Bárhonnan végezhető, rugalmas és változatos munkára vágysz? Marketing szövegírói karriert építenél, vagy a saját vállalkozásod számára írnál profi szöveges tartalmat? Gyakorlatias copywriter képzést keresel, ahol az alapoktól a profi szintig végigvezetnek? Ha szeretnél te is marketing szövegíróként karriert építeni, várunk a Marketing szövegírás tanfolyamon!

5

99 990 Ft

69 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Teljeskörű táplálkozási tanácsadást tesz lehetővé mesterkurzusunk, amely a mindenmentes és növényi étrend ismereteibe is bevezet!

5

199 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Érdekel a PPC fogalma és a sikeres hirdetési stratégiák kiépítése? Amatőrként nem tudod, hogyan kezdj neki? Biztos tudásra vágysz, hogy elkerüld a több százezer forintos bukást a rosszul beállított hirdetések miatt?

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Érdekel a vizuális világ? Szeretnéd megtanulni az After Effects működését, és megismerkedni a videó, animáció és mozgókép szerkesztésének lehetőségeivel?

109 990 Ft

76 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ráépülő képzés

Tanuld meg hogyan kell összeállítani a mindenmentes étrendet ételintoleranciával küzdő vendéged számára, vagy akár saját részedre.

5

49 990 Ft

A mesterkurzusban megtanulhatod, hogyan generálj bevételt a vállalkozás számára organikusan, és hogyan kötelezd el magad mellett az ügyfeleket hosszú távon.

5

169 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ha igazán mély tudásra vágysz és még nem döntötted el, hogy a fotós szakmán belül merre specializálódj, akkor ez a fotós mesterkurzus neked szól!

4.5

99 990 Ft

49 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Kíváncsi vagy, hogyan működik a Figma és szeretnél gyakorlati tudást szerezni? A legjobb helyen jársz.

4.7

49 990 Ft

Ez a gyakorlatias angol A2 tanfolyam segít magabiztos alapokra emelni az angoltudásod. Ha teljesen kezdő vagy, várunk az A1-es teljesen kezdők számára készült kurzuson.

5

29 990 Ft

9 990 Ft

A Canva képszerkesztő tanfolyam neked szól, ha szeretnél megismerkedni az online képszerkesztés alapjaival.

5

49 990 Ft

A megfelelő növényi étrend kialakítása és betartása nem is olyan nehéz, főleg, ha a megfelelő ismeretek birtokában vagy. Gyakorlatias kurzusunkkal ezt könnyedén megszerezheted!

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ha szakértőnként, tanácsadóként szeretnél dolgozni, mint egyéni vállalkozó és szeretnél sikeres lenni a szakmádban, akkor ez a tanfolyam neked szól.

5

59 990 Ft

Szeretnél igazi feketeöves Word szakértő lenni? Akkor ez a részletes online Word tanfolyam neked szól!

5

14 990 Ft

Ez a gyakorlatias termékfotózás tanfolyam azokat a fotográfiai alapokat mutatja be, amit minden kezdő termékfotózni vágyó szeretne tudni.

5

49 990 Ft

29 990 Ft

Érdekel a portré fotózás? Szeretnél még jobban elmélyedni a beauty és portré fotózás világában? A legjobb helyen jársz!

5

59 990 Ft

29 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ez a data science képzés az alapoktól egészen haladó szintig segít neked elsajátítani az adattudomány alapjait, és olyan gyakorlati tudást ad a kezedbe, amelyet azonnal elkezdhetsz alkalmazni a mindennapokban.

5

99 990 Ft

Elvégezted a Coach Alapozó Képzést és tovább tanulnál? Íme az új ráépülő képzésünk, a Párkapcsolati Coach Képzés!

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ezen a tanfolyamon megtanulhatod, hogy különleges technikai tudás nélkül hogyan építsd fel sikeresen a vállalkozásod!

4.5

397 000 Ft

Ha szeretnéd a közösségi média lehetőségeit maximálisan kihasználni üzleti céljaid eléréséhez, akkor ez a tanfolyam neked való!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Hogyan épül fel a teljes értékű növényi étrend? Lépésről-lépésre segítünk téged az úton!

5

9 990 Ft

Ismerd meg önmagad! Az önismeret fejlesztése fontosabb, mint valaha!

5

24 990 Ft

Kíváncsi vagy, hogyan működik az Adobe Illustrator és hogy készíts vektorgrafikákat? A legjobb helyen jársz.

5

24 990 Ft

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Odio adipiscing ut integer cras phasellus.

5

9 990 Ft

Ebben a kurzusban rávilágítunk arra, hogy mik lehetnek a jó párkapcsolat alapjai, és hogyan tudunk hosszútávú harmonikus kapcsolatot kialakítani a másik felünkkel.

5

29 990 Ft

Ez a grafikus online tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával.

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ez a tanfolyam és a benne található gyakorlatok segítenek, hogy különböző relaxációs technikák alkalmazásával lecsendesíthesd az elmédet.

5

18 990 Ft

Jobb kommunikáció, jobb élet. Az asszertivitás technikáit gyakorlatias módon sajátíthatod el.

5

49 990 Ft

A stressz az életünk része, most megtanulhatod kezelni, így egy boldogabbá és nyugodtabbá teheted a hétköznapjaidat!

4.5

18 990 Ft

Ez a konfliktuskezelés tréning neked szól, ha úgy érzed, megfelelő konfliktuskezelési technikákkal hatékonyabban és konstrutkívabban tudnál működni a nehéz helyzetekben.

5

23 990 Ft

Az időnk a legértékesebb erőforrásunk. Ez a tréning a megoldás arra, hogy hatékonyan gazdálkodj vele, és kihozdaz életnől a lehető legtöbbet!

5

15 990 Ft

A jóga, meditáció egyre nagyobb szerepet kap az életünkben, hiszen jelenben élést, egyensúlyt és fókuszt ad.

5

23 990 Ft

9 990 Ft

A tanfolyam során megtanulod, hogyan lehet ügyfeleket szerezni, milyen szolgáltatásokat nyújt egy VA, és hogy mi az ideális vállalkozási forma számodra.

4.8

49 990 Ft

Ez az alapozó coach képzés segít abban, hogy eldönthesd, szeretnél-e a segítő szakmában dolgozni vagy pusztán önmagad fejlesztése a cél.

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ez az online német tanfolyam segít, hogy gyorsan és hatékonyan elsajátítsd a német nyelv leggyakrabban használt alap kifejezéseit.

5

29 990 Ft

9 990 Ft

Ez a gyakorlatias fotózás tanfolyam azokat a fotográfiai alapokat mutatja be, amit minden kezdő fotózni vágyó szeretne tudni.

5

39 990 Ft

19 990 Ft

Ha érdekel a lakberendezés, és szívesen megtanulnád annak alapjait, jó helyen jársz!

4.8

59 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ajándék mentorálás

Online angol tanfolyam, teljesen az alapoktól, kezdő üzleti angol modulokkal kiegészítve!

4.7

19 990 Ft

9 990 Ft

A tanfolyam során elsajátítod a program használatát, és gyakorlati tudást szerzel a videókban bemutatott eszközök használatával.

4.7

24 990 Ft

Pár napon belül saját honlapot szeretnél? Online WordPress tanfolyam segítségével könnyen megtanulhatod a legfontosabb lépéseket!

4.5

39 990 Ft

Az Adobe Premiere Pro egy igen sokoldalú vágóprogram, legyen ez az első lépésed a vágó szakmához!

4.7

24 990 Ft

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Odio adipiscing ut integer cras phasellus.

5

19 990 Ft

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Odio adipiscing ut integer cras phasellus.

5

39 990 Ft

Webdesign, webgrafika, Ux, Ui, Adobe XD, Illustrator és még sok más vár rád! Szerezz egy jövőbiztos szakmát!

5

79 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

A megfelelő étrend kialakítása és betartása bonyolultnak tűnik, de a tudás birtokában bárki képes lehet rá! Gyakorlatias kurzusunkkal megtudhatod, hogyan.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Az MS Excel Online Tanfolyam megad minden alaptudást, hogy ne hozzanak többé zavarba a függvények és a képletek!

5

14 990 Ft

Ez a Java programozó képzés abban lesz segítségedre, hogy megtanuld a Java programozás alapjait egy gyakorlatias és naprakész módon.

5

99 990 Ft

49 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Ismerkedj meg, a marketing minden fő ágával és válj képessé egy marketing csapat menedzselésére!

4.8

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

A keresőoptimalizálással a célközönség a te termékedet vagy szolgáltatásodat találja meg elsőként.

5

19 990 Ft

Ráépülő képzések:

Foglalkoztat a pénzügyi tudatosság elérése? Egy olyan jövőre vágysz, ahol nem okoz stresszt a havi kiadások fedezése? Jól keresel, de kifolyik a pénz a kezed közül? Akár most ismerkedsz a pénzügyi tudatossággal, akár van némi tudásod a témában, érdemes tenni is a megvalósításért - és ez a tanfolyam pontosan ebben

5

79 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Fedezd fel a Hatékony Ügyfélszerzés munkafüzetünket, amely lépésről lépésre vezet végig az ügyfélszerzés folyamatán a professzionális kapcsolatépítéstől az értékesítési tölcsérig.

5

9 990 Ft

Miben vagyok jó? Tehetség Térkép és útmutató! Készíts személyre szabott tehetségtérképet, kapj pontos útmutatót, és indulj útnak erősségeid birtokában!

19 990 Ft

Meríts erőt és inspirációt minden napra! Szervezd meg hatékonyan az éved, fogalmazd meg és érd el céljaid, növeld személyes és szakmai hatékonyságodat. Tervezz tudatosan, érj el többet!

9 990 Ft

6 990 Ft

Tervezd meg a Social Média jelenléted és érd el idén a marketing céljaid! Tanulj meg céltudatosan stratégiát alkotni és tervezési praktikákat, amelyekkel kiemelkedhetsz a digitális térben.

9 990 Ft

6 990 Ft

Kezeld tudatosan a pénzügyeid! Tervezőnk segítségével könnyen átláthatod bevételeid és kiadásaid, megtanulhatsz hatékonyan gazdálkodni, és megfelelő döntéseket hozni.

9 990 Ft

6 990 Ft

Érd el az álom alakot! Fejlesztheted erőnléted, állóképességed és hajlékonyságod. Csatlakozz most, hogy hatékonyan mozoghass bármilyen speciális eszköz nélkül.

9 990 Ft

6 990 Ft

Fedezd fel ingyenes karácsonyi tervezőnket, amely tartalmaz havi tervezőt, menütervezőt, bevásárlólistát, ajándéktervezőt, ajándékötleteket, levelet a Mikulásnak, és egy karácsonyi bakancslistát. Tervezd meg álmaid karácsonyát ma!
Fedezd fel a hormonális egyensúly és az étkezés összefüggéseit! Tanulj meg ciklustudatosan étkezni, hogy támogasd tested minden szakaszban és a ciklusod minden fázisában kiegyensúlyozott lehess!

9 990 Ft

6 990 Ft

A Coaching eszköztár coachoknak és coaching iránt érdeklődőknek kínál gyakorlati útmutatást és eszközöket. Hasznos azoknak, akik a személyes vagy szakmai fejlődésüket szeretnék elősegíteni a coaching technikáin keresztül.

5

9 990 Ft

6 990 Ft

Kifejezetten nőknek szóló online jóga tanfolyam, hogy összhangba kerülj magaddal. Segítünk, hogy a munkahelyi stressz és a hormonális ingadozások már nem akadályoznak a mindennapi hatékonyságban.

5

39 990 Ft

Szerezz átfogó ismereteket és praktikus útmutatást, hogy biztosíthasd a jogi megfelelőséget. Ideális azoknak, akik GDPR követelményeit szeretnék megérteni és megfelelően alkalmazni.

5

39 990 Ft

Pénzügyi biztonságra vágysz? Tanuld meg, hogy mit jelent a valós anyagi függetlenség és hogyan tudod megtenni az első lépéseket annak érdekében, hogy te is így élhess.

5

79 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Kurzusunk során megtanulod a hosszú távon működő, etikus linképítési stratégia kidolgozását és kivitelezését, részletes tudást szerzel SEO konverzió optimalizálás és megtérülés elemzés területén is.

5

59 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Azonnal használható szaktudást kapsz, megtanulod a SEO auditálás minden lépését, valamint a lokális keresőoptimalizálást, amellyel a helyi vállalkozásokat előkelő helyen jelenítheted meg a Google térképes találatok között.

5

99 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Segítünk hogyan találd meg azokat a kulcsszavakat, amik mögött valódi vásárlási szándék áll, hogyan optimalizáld a weboldal tartalmát, hogy a keresések első helyein jelenjenek meg, valamint hogyan növeld a weboldal átkattintási arányát a Google-ben.

5

79 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Válj hatékony és empatikus vezetővé! Tanulj meg vezetni intuícióval, fejleszd vezetői készségeidet és inspiráld csapatod megfelelően!

79 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Milyen eszközökkel támogathatod tudatosan a bélflóra egészségét? Segítünk hogyan tarthatod karban bélrendszered a mindennapokban!

5

69 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Sajátítsd el a 3D modellezés alapjait, ismerkedj meg a Blender szoftverrel és készíts egyedi 3D-s elemeket!

5

89 990 Ft

Részletfizetési lehetőséggel!

Csatlakozz most Online Francia Nyelvtanfolyamunkhoz, és lépj be egy új kultúra kapuján! Légy részese egy interaktív és élvezetes tanulási élménynek, amely nemcsak a nyelvi készségeidet fejleszti, hanem a francia kultúrát és életmódot is megismerteti Veled.

5

29 990 Ft

9 990 Ft